paskap 02.05.21, 11:32 Jw. Na pewno 1 cz 2 tyg po kontakcie można , ale później czy jest sens? Np po 3 tygodniach od kontaku z zakażonym? Czy już te przeciwciała znikną i wtedy już test IgG? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiezynka77 Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 11:34 U mnie 4tyg od początku objawów było igm+ igg-. Najlepiej zrobić oba, a jeśli ponad miesiąc od kontaktu to już tylko igg. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 11:35 Ok. 1 tydzień, ale jak nie wychodzi, to jeszcze nic nie znaczy i powtórzyć wypada po kolejnym tygodniu. IgG zastępuje IgM ale stopniowo, przez jakiś czas występują oba jednocześnie. Nie da się sztywno powiedzieć kiedy, bo to indywidualne, ale po 3 tyg IgG już może się dać wykryć. Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 11:50 Ja zrobiłam samo igm , wynik negatywny, ale kontakt był 8 kwietnia. Mąż chory, pisałam tu na forum. Robię też IgG ale na wynik czekam, robiłam osobno. Zastanawiam się czy igm po takim czasie jeszcze by było czy już za późno Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 12:15 Znajomy na 3 tygodnie po infekcji miał tylko igm. Zastanawialiśmy się, czy on wtedy nie zakażał, ale wygląda na to, że nie, bo nikomu z otoczenia nic nie było (a na stronach labow piszą, że należy wymaz zrobić, jak na się igm dodatnie). Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: Do kiedy można zrobić test igm 02.05.21, 17:47 Czytam że igm znika ok 6 -7t tyg. Ciekawa jestem czy to prawda. Chyba wyślę męża niej sobie też zbada. IgG też badań ale na wynik muszę czekać 6 dni . Odpowiedz Link Zgłoś