Dodaj do ulubionych

Połamana piszczel

09.05.21, 17:20
Po potrąceniu przez auto. Poskładana na 14 śrub. Da się po czymś takim dojść do sprawnosci? Osoba 40-letnia.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Połamana piszczel 09.05.21, 17:36
      Piszczel to chyba dość prosta kość. A 40 lat to dzisiaj nawet nie wiek średni.

--
      Castorama, prawie Mama!
      • lukrecja46 Re: Połamana piszczel 09.05.21, 17:43
        Ale złamanie bardzo skomplikowane bo piszczel jest pogruchotana.
        • krwawy.lolo Re: Połamana piszczel 09.05.21, 17:49
          Dalej wypowiadał się nie będę. Posiadam co prawda śruby w kości udowej ale eksperta to ze mnie nie czyni.
    • cosmetic.wipes Re: Połamana piszczel 09.05.21, 17:56
      Dać się da, choć pewnie nie u każdego. Znam panią, która doznała skrętnego złamania obu kości podudzia, była zesrubowana jak cyborg. Doszła do pełnej sprawności, ale zajęło jej to 2,5 roku. Z tym, że ona miała osteoporozę.
    • asfiksja Re: Połamana piszczel 09.05.21, 19:26
      Da się. Tylko niech się uczciwie rehabilituje, dokładnie według zaleceń. Jak nie obciążać to nie obciążać, jak ruszać to ruszać.
    • 1matka-polka Re: Połamana piszczel 09.05.21, 19:32
      Najprawdopodobniej tak, przy czym najwazniejsza jest rehabilitacja, 2 x w tygodniu, zaraz po operacji, od samego poczatku i codzienne, sumienne wykonywanie wszystkich zadanych cwiczen.
      • faustine Re: Połamana piszczel 09.05.21, 19:43
        Zgodnie z zaleceniami rehabilitanta oczywiscie. Wazne, żeby nie dopuścić do zaników mięśniowych
    • mojave Re: Połamana piszczel 09.05.21, 21:29
      Da się, to na szczęście nie staw. Uczciwie podchodzić do rehabilitacji i będzie śmigać jak nowa
    • unaluna Re: Połamana piszczel 09.05.21, 22:30
      Spokojnie. Mój małżonek miał na skutek wypadku złamaną kość puszczelową i strzałkową dodatkowo. Składali go 4 godziny, ma w nodze jakieś płytki, śruby, przeszczep z kości biodrowej, a że stało się to na samym początku pandemii to rehabilitacji nie udało mu się załatwić i do sprawności dochodził sam. Po 7 miesiącach od wypadku jeździł już na rowerze po 50 km dziennie smile
    • lukrecja46 Re: Połamana piszczel 09.05.21, 22:39
      Dzięki za pocieszenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka