tanebo001 11.05.21, 17:17 natemat.pl/353207,pobity-10-latek-z-lubonia-na-komisariacie-znecac-sie-mial-nad-nim-ojczym mam tylko nadzieję że psycholog trafi do pierdla gdzie pod celą mu odpłacą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abecadlowa1 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:21 A co mają studia do zaburzeń psychicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:24 Ale jaki psycholog? W artykule nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:33 Jest, ten gnój, który się znęcał nad słabszym, to psycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 12:47 "Jest, ten gnój, który się znęcał nad słabszym, to psycholog." Warto odnotować - w końcu pierwsze sceptyczne głosy o psychologach na forumie Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:26 Jakie ku..a studia? O czym ty piszesz? Co matka studiowała? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:29 wiadomosci.wp.pl/lubon-pobity-10-latek-zglosil-sie-na-policje-dziecko-przezylo-horror-6638496675637920a Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:45 A mama tez studiowala? Bo tu przede wszystkim mamusia jest do odstrzału. Pan ojczym oczywiście tez. Ale to na deser. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:48 Zasadniczo owszem. Oraz ojciec bio z problemem alimentacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:50 Ku..a, ale dziecko ma przeye...ne. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:55 Niewątpliwie owszem. Dziecko nie powinno wracać do matki, do ojca też nie, bo skoro nie płaci alimentów to z definicji jest dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
egzorcystka123 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 19:22 jednak czasy sie zmieniły , jakies 30-40 lat temu w identycznej sytuacji chłopak na MILICJI usłyszałby opierpapier i zostałby odprowadzony do domu , a matka usyszałaby ze ma lepiej pilnować synka bo sie pęta po komisariatach Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 13:00 Dokładnie. W kontekście tego artykułu przypomniałam sobie reportaż Szczygła, same wiecie który. Nie z potrzeby wzruszeń, tylko szukałam linka dla koleżanki, ale przy okazji przejrzałam jeszcze raz. Panie w przedszkolu, które widziały obrażenia (since i rany) to się rozpłakały nad losem chłopca. Przykro im było, rozumiesz. Myślę że jednak jesteśmy w deko innym miejscu obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 20:56 Tez pomyslalam o tym reportazu. Czytalam niedawno 'Nie ma'. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 13:14 a biologiczny tatuś dziecka nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:33 Ojczym pierdolnięty jak to psycholog. Sorry, ale normalne psycholożki, a może i nie, to tylko tu na ematce spotkałam, no i jedną, która robi zupełnie coś innego, ale fakt, sama cura te ipsum nie potrafi w swojej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 12:50 "Ojczym pierdolnięty jak to psycholog. Sorry, ale normalne psycholożki, a może i nie, to tylko tu na ematce spotkałam, no i jedną, która robi zupełnie coś innego, ale fakt, sama cura te ipsum nie potrafi w swojej rodzinie." Poezja. 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:48 Skąd pomysł na debilny tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 18:41 triss_merigold6 napisała: > Skąd pomysł na debilny tytuł? Nie może przeżyć, że w wątku o wysokiej poprzeczce studia występują raczej jako oczywista oczywistość niż wielkie halo 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 18:43 Aaaa... już wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 18:50 Kulą w płot bo skończyłem podyplomowe. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 18:54 tanebo001 napisał: > Kulą w płot bo skończyłem podyplomowe. > Te beznadziejne podyplomowe, które nie dość, że nic nie dają, to keszcze świadczą o desperackiej próbie pokazania światu, że jest się lepszym będąc nikim i tak naprawdę nie mając atutów? 😂😂😂 Jest jakiś konkurs na samozaoranie dzisiaj? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:56 Zaorałas się teraz akurat Ty, bo ten wpis jest wyjątkowo idiotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 21:00 beneficia napisała: > Zaorałas się teraz akurat Ty, bo ten wpis jest wyjątkowo idiotyczny. To przeczytaj sobie, co tanebo wypisuje w wątku o stawianiu poprzeczki partnerom o kobietach i ich motywacjach zdobywania wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 21:20 Ale o chodzi ci o tą astrofizykę? Bo w zasadzie nic więcej o studiach nie pisałem. A co do stawiania poprzeczki to pisałem tylko o tym że silne kobiety powinny pogodzić się z tym że wygrywają. Co w tym złego? Wiem że jesteś do mnie irracjonalnie uprzedzona co znajduje odbicie w moderacji ale może uwieś się na kimś innym! Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 21:59 > To przeczytaj sobie, co tanebo wypisuje w wątku o stawianiu poprzeczki partnero > m o kobietach i ich motywacjach zdobywania wykształcenia. "Kobiety cierpią na dychotomię - z jedne strony chcą być silne. Stąd pęd do studiów i kariery. Ale w przypadku poszukiwania partnera zostały w XIX wieku. Szukają silniejszego od siebie chłopa. Nie dopuszczają myśli że mogą z facetem wygrać. A przecież nie ma w tym nic złego..." Co to ma wspólnego z jakimikolwiek studiami podyplomowymi? A tekst "o (...) próbie pokazania światu, że jest się lepszym będąc nikim" jest poniżej wszelkiego poziomu. Dowalasz się do gościa bez sensu a nawet pomyślunku. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 12:55 "Te beznadziejne podyplomowe, które nie dość, że nic nie dają, to keszcze świadczą o desperackiej próbie pokazania światu, że jest się lepszym będąc nikim i tak naprawdę nie mając atutów? 😂😂😂 Jest jakiś konkurs na samozaoranie dzisiaj? 😂" Gdzie tu samozaoranie? Człowiek był na podyplomowych i osobiście przekonał się, ile są warte. Wcześniej chętnie wierzył w opowieści o rozwoju na podyplomowych, dlatego poszedł i sprawdził Odpowiedz Link Zgłoś
egzorcystka123 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 19:18 nie od dzis wiadomo ze na psychologię idą głownie ludzue, którzy mają problmey ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 19:50 No nie wiem. Jakoś to wszystko mało przekonująco wygląda. Młody przez cały czas wszystkich zdalnych lekcji grał sobie w gry, więc ojczym kazał mu się do tego przyznać matce. "Zakaz czytania książek" - wygląda, jak czytająca inteligencka rodzina, skoro to rodzaj kary, "zakaz korzystania z internetu, poza lekcjami online" - wygląda na próbę wyciągnięcia chłopaka z uzależnienia od internetu. W artykułach nie twierdzi się, że ojczym bił i katował, ponoć poprzez te zakazy "znęcał się psychicznie". Ale chłopak ma ranę na głowie. Ojczym, lat 44, skończył psychologię, ale nigdy nie pracował w tym zawodzie, sprzedawał zlewozmywaki i brodziki. W pracy spokojny, miły, uczynny, grzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 19:57 W tym linku ze startera nie ma tego. Jest o przemocy fizycznej. Facet sie wyzywal na nie swoim dziecku. Koszmarnie postapili rozdzielajac 10-latka z mlodszym bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:20 umi napisała: > W tym linku ze startera nie ma tego. Ale jest już o tym mnóstwo artykułów w innych mediach. To ciągle ta sama sprawa. Na przykład najważniejszy zarzut: młodsze dziecko mieszkało w wyremontowanym pokoiku, a starsze na swoim "starym łóżku w wysłużonej pościeli". Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:26 wiadomosci.wp.pl/lubon-pobity-10-latek-zglosil-sie-na-policje-dziecko-przezylo-horror-6638496675637920a Zobaczymy, jak się dalej sytuacja rozwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 12:39 Cytaty z artykułu, który zalinkowałaś: "Ojczym kazał mu natomiast położyć się na łóżku i opuścić spodnie. Pasierb został uderzony kilka razy po pośladkach." "44-latek tworzył nie tylko harmonogram zadań dla 10-latka, ale też system kar. Były to m.in.: zakaz czytania książek, zakaz gry na komputerze, zakaz wychodzenia z domu, bicie. Oprócz ciągania za uszy było to też podduszenie, okładanie po plecach, nogach i pośladkach. Ojczym miał również straszyć pasierba, że "wyrwie mu język kombinerkami" albo "roztrzaska suszarkę na grzbiecie"." "Lekarze z zakładu medyczny sądowej znaleźli na ciele chłopca ślady po kilkunastu obrażeniach. Ale nie tylko to świadczy o tym, że nastolatek mówił prawdę. Rodzina 10-latka przez dwa lata, od 2018 do 2020 roku, miała Niebieską Kartę, którą zakłada się przy podejrzeniu przemocy domowej. Oprócz tego psycholog ocenił, że zeznania dziecka są wiarygodnie." Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 22:18 Żadem zarzut. Był tu taki dzielny tatuś, który twierdził, że remont pokoju się bachorstwu nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 13:02 "Ojczym, lat 44, skończył psychologię, ale nigdy nie pracował w tym zawodzie, sprzedawał zlewozmywaki i brodziki." Mógł uzdrawiać dusze ematek w toku wieloletniej terapii, ale jednak brodziki były bardziej inspirujące intelektualnie Odpowiedz Link Zgłoś
paola.brunetti Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:34 Czytałam to dzisiaj, przerażająca sprawa. Najpierw pisała o tym Wyborcza i tam jest więcej szczegółów dotyczących tego, jak dziecko było traktowane, bo widzę, że już są wątpliwości, czy aby nie zmyśla. Chłopiec musiał np spać na podłodze bez pościeli i dostawał lanie za to, ze wziął poduszkę. Rodzina miała Niebieską kartę. Niestety rok zdalnej nauki przekłada się na takie tragedię, bo może wcześniej szkoła by to zauważyła i zareagowała. Biedne dziecko, serce mi się kraje na myśl o tym, co musiał przejść. Dobrze, że trafił na mądrych dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:50 paola.brunetti napisała: > Czytałam to dzisiaj, przerażająca sprawa. Najpierw pisała o tym Wyborcza i tam > jest więcej szczegółów Od czasu, jak Wyborcza z doktoranta zrobiła gwałciciela, nie dając człowiekowi szansy na obronę, proponowałabym ograniczone zaufanie do tego medium. Zresztą to nie pierwsza tego typu akcja Wyborczej, pierwszy raz poczułam się oszukana z kilkanaście lat temu. Nigdy nie przepraszają. > Chłopiec musiał np spać na podłodze > bez pościeli i dostawał lanie za to, ze wziął poduszkę. W innym artykule chłopiec twierdzi, że RAZ za karę miał spać na gołej podłodze bez niczego i kiedy sięgnął po poduszkę, to został kopnięty. > Rodzina miała Niebieską kartę. Nie chciałabym się za bardzo ujawniać, ale kiedyś natrafiłam na bardzo zgraną i kochającą się rodzinkę, gdzie - wśród innych ploteczek - pani powiedziała mi, że założyła mężowi Niebieską Kartę i wystarała się o zakaz zbliżania. Mąż akurat przewijał w tym czasie dzidziusia i państwo zgodnie wybierali się na rodzinny spacer. Od tego momentu już nic mnie nie zdziwi. > Biedne dziecko, serce mi się kr > aje na myśl o tym, co musiał przejść. O ile się nie okaże, jak z tym "porywanym" 10- czy 11-latkiem, który z powodu "porywania" nie trafił na lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 12:33 W innym artykule chłopiec twierdzi, że RAZ za karę miał spać na gołej podłodze bez niczego i kiedy sięgnął po poduszkę, to został kopnięty. Raz starczy. To jest akurat tak koszmarne zachowanie, że starczy raz. Sam pomysł takiej kary . . . Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 12:56 O raz za dużo. Człowieka, który kopie dzieciaka i każe mu spać na gołej podłodze należy izolować i upewnić się, że nie tylko nie zbliży się do żadnego dziecka, ale tez żadnego nie spłodzi. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 10:26 Mam nadzieję ze dostanie porządny wpie....l , co za sqrwiel Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 10:55 Tobie rzeczywiście nic nie dały, przynajmniej w sferze adekwatnego tytułowania wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 13:11 Co studiował tatuś dziecka? Wszyscy wieszają psy na matce, ze się przyczyniła i słusznia. A tatuś? Zostawił rodzinę-a to spoko? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 14:48 A skąd w ogóle pomysł, że wykształcenie i problemy emocjonalne (delikatnie pisząc) mają jakikolwiek związek ze sobą? Odpowiedz Link Zgłoś