Dodaj do ulubionych

Studia nic nie dają

11.05.21, 17:17
natemat.pl/353207,pobity-10-latek-z-lubonia-na-komisariacie-znecac-sie-mial-nad-nim-ojczym mam tylko nadzieję że psycholog trafi do pierdla gdzie pod celą mu odpłacą...
Obserwuj wątek
    • abecadlowa1 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:21
      A co mają studia do zaburzeń psychicznych?
    • mamtrzykotyidwa Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:24
      Ale jaki psycholog?
      W artykule nic nie ma.
      • alpepe Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:33
        Jest, ten gnój, który się znęcał nad słabszym, to psycholog.
        • tiszantul Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 12:47
          "Jest, ten gnój, który się znęcał nad słabszym, to psycholog."

Warto odnotować - w końcu pierwsze sceptyczne głosy o psychologach na forumie
    • gaskama Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:26
      Jakie ku..a studia? O czym ty piszesz? Co matka studiowała?
      • tanebo001 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:29
        wiadomosci.wp.pl/lubon-pobity-10-latek-zglosil-sie-na-policje-dziecko-przezylo-horror-6638496675637920a
        • gaskama Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:45
          A mama tez studiowala? Bo tu przede wszystkim mamusia jest do odstrzału. Pan ojczym oczywiście tez. Ale to na deser.
          • tanebo001 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:48
            Matka to pielęgniarka...
          • triss_merigold6 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:48
            Zasadniczo owszem. Oraz ojciec bio z problemem alimentacyjnym.
            • gaskama Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:50
              Ku..a, ale dziecko ma przeye...ne.
              • triss_merigold6 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:55
                Niewątpliwie owszem. Dziecko nie powinno wracać do matki, do ojca też nie, bo skoro nie płaci alimentów to z definicji jest dnem.
                • egzorcystka123 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 19:22
                  jednak czasy sie zmieniły ,

jakies 30-40 lat temu w identycznej sytuacji chłopak na MILICJI usłyszałby opierpapier i zostałby odprowadzony do domu , a matka usyszałaby ze ma lepiej pilnować synka bo sie pęta po komisariatach
                  • martishia7 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 13:00
                    Dokładnie. W kontekście tego artykułu przypomniałam sobie reportaż Szczygła, same wiecie który. Nie z potrzeby wzruszeń, tylko szukałam linka dla koleżanki, ale przy okazji przejrzałam jeszcze raz. Panie w przedszkolu, które widziały obrażenia (since i rany) to się rozpłakały nad losem chłopca. Przykro im było, rozumiesz. Myślę że jednak jesteśmy w deko innym miejscu obecnie.
                    • melisananosferatu Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 20:56
                      Tez pomyslalam o tym reportazu. Czytalam niedawno 'Nie ma'.
          • vivi86 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 13:14
            a biologiczny tatuś dziecka nie jest?
      • alpepe Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:33
        Ojczym pierdolnięty jak to psycholog. Sorry, ale normalne psycholożki, a może i nie, to tylko tu na ematce spotkałam, no i jedną, która robi zupełnie coś innego, ale fakt, sama cura te ipsum nie potrafi w swojej rodzinie.
        • tiszantul Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 12:50
          "Ojczym pierdolnięty jak to psycholog. Sorry, ale normalne psycholożki, a może i nie, to tylko tu na ematce spotkałam, no i jedną, która robi zupełnie coś innego, ale fakt, sama cura te ipsum nie potrafi w swojej rodzinie."

Poezja. 10/10
    • triss_merigold6 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 17:48
      Skąd pomysł na debilny tytuł?
      • iwoniaw Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 18:41
        triss_merigold6 napisała:

> Skąd pomysł na debilny tytuł?

Nie może przeżyć, że w wątku o wysokiej poprzeczce studia występują raczej jako oczywista oczywistość niż wielkie halo 😉
        • szorstkawelna Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 18:43
          Aaaa... już wszystko jasne.
        • tanebo001 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 18:50
          Kulą w płot bo skończyłem podyplomowe.
          • iwoniaw Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 18:54
            tanebo001 napisał:

> Kulą w płot bo skończyłem podyplomowe.
            >

Te beznadziejne podyplomowe, które nie dość, że nic nie dają, to keszcze świadczą o desperackiej próbie pokazania światu, że jest się lepszym będąc nikim i tak naprawdę nie mając atutów? 😂😂😂 Jest jakiś konkurs na samozaoranie dzisiaj? 😂
            • beneficia Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:56
              Zaorałas się teraz akurat Ty, bo ten wpis jest wyjątkowo idiotyczny.
              • iwoniaw Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 21:00
                beneficia napisała:

> Zaorałas się teraz akurat Ty, bo ten wpis jest wyjątkowo idiotyczny.

To przeczytaj sobie, co tanebo wypisuje w wątku o stawianiu poprzeczki partnerom o kobietach i ich motywacjach zdobywania wykształcenia.
                • tanebo001 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 21:20
                  Ale o chodzi ci o tą astrofizykę? Bo w zasadzie nic więcej o studiach nie pisałem. A co do stawiania poprzeczki to pisałem tylko o tym że silne kobiety powinny pogodzić się z tym że wygrywają. Co w tym złego? Wiem że jesteś do mnie irracjonalnie uprzedzona co znajduje odbicie w moderacji ale może uwieś się na kimś innym!
                • beneficia Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 21:59
                  > To przeczytaj sobie, co tanebo wypisuje w wątku o stawianiu poprzeczki partnero
                  > m o kobietach i ich motywacjach zdobywania wykształcenia.

"Kobiety cierpią na dychotomię - z jedne strony chcą być silne. Stąd pęd do studiów i kariery. Ale w przypadku poszukiwania partnera zostały w XIX wieku. Szukają silniejszego od siebie chłopa. Nie dopuszczają myśli że mogą z facetem wygrać. A przecież nie ma w tym nic złego..."
                  Co to ma wspólnego z jakimikolwiek studiami podyplomowymi?
                  A tekst "o (...) próbie pokazania światu, że jest się lepszym będąc nikim" jest poniżej wszelkiego poziomu.
                  Dowalasz się do gościa bez sensu a nawet pomyślunku.
            • tiszantul Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 12:55
              "Te beznadziejne podyplomowe, które nie dość, że nic nie dają, to keszcze świadczą o desperackiej próbie pokazania światu, że jest się lepszym będąc nikim i tak naprawdę nie mając atutów? 😂😂😂 Jest jakiś konkurs na samozaoranie dzisiaj? 😂"

Gdzie tu samozaoranie? Człowiek był na podyplomowych i osobiście przekonał się, ile są warte. Wcześniej chętnie wierzył w opowieści o rozwoju na podyplomowych, dlatego poszedł i sprawdził
    • egzorcystka123 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 19:18
      nie od dzis wiadomo ze na psychologię idą głownie ludzue, którzy mają problmey ze sobą
    • irma223 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 19:50
      No nie wiem. Jakoś to wszystko mało przekonująco wygląda.

Młody przez cały czas wszystkich zdalnych lekcji grał sobie w gry, więc ojczym kazał mu się do tego przyznać matce.

"Zakaz czytania książek" - wygląda, jak czytająca inteligencka rodzina, skoro to rodzaj kary, "zakaz korzystania z internetu, poza lekcjami online" - wygląda na próbę wyciągnięcia chłopaka z uzależnienia od internetu.
      W artykułach nie twierdzi się, że ojczym bił i katował, ponoć poprzez te zakazy "znęcał się psychicznie".
      Ale chłopak ma ranę na głowie.

Ojczym, lat 44, skończył psychologię, ale nigdy nie pracował w tym zawodzie, sprzedawał zlewozmywaki i brodziki. W pracy spokojny, miły, uczynny, grzeczny.
      • umi Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 19:57
        W tym linku ze startera nie ma tego. Jest o przemocy fizycznej. Facet sie wyzywal na nie swoim dziecku.
        Koszmarnie postapili rozdzielajac 10-latka z mlodszym bratem.
        • irma223 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:20
          umi napisała:

> W tym linku ze startera nie ma tego.

Ale jest już o tym mnóstwo artykułów w innych mediach. To ciągle ta sama sprawa. Na przykład najważniejszy zarzut: młodsze dziecko mieszkało w wyremontowanym pokoiku, a starsze na swoim "starym łóżku w wysłużonej pościeli".
          • irma223 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:26
            wiadomosci.wp.pl/lubon-pobity-10-latek-zglosil-sie-na-policje-dziecko-przezylo-horror-6638496675637920a

Zobaczymy, jak się dalej sytuacja rozwinie.
            • asia_i_p Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 12:39
              Cytaty z artykułu, który zalinkowałaś:
              "Ojczym kazał mu natomiast położyć się na łóżku i opuścić spodnie. Pasierb został uderzony kilka razy po pośladkach."
              "44-latek tworzył nie tylko harmonogram zadań dla 10-latka, ale też system kar. Były to m.in.: zakaz czytania książek, zakaz gry na komputerze, zakaz wychodzenia z domu, bicie. Oprócz ciągania za uszy było to też podduszenie, okładanie po plecach, nogach i pośladkach.

Ojczym miał również straszyć pasierba, że "wyrwie mu język kombinerkami" albo "roztrzaska suszarkę na grzbiecie"."

"Lekarze z zakładu medyczny sądowej znaleźli na ciele chłopca ślady po kilkunastu obrażeniach. Ale nie tylko to świadczy o tym, że nastolatek mówił prawdę. Rodzina 10-latka przez dwa lata, od 2018 do 2020 roku, miała Niebieską Kartę, którą zakłada się przy podejrzeniu przemocy domowej.

Oprócz tego psycholog ocenił, że zeznania dziecka są wiarygodnie."
          • morekac Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 22:18
            Żadem zarzut. Był tu taki dzielny tatuś, który twierdził, że remont pokoju się bachorstwu nie należy.
      • tiszantul Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 13:02
        "Ojczym, lat 44, skończył psychologię, ale nigdy nie pracował w tym zawodzie, sprzedawał zlewozmywaki i brodziki."

Mógł uzdrawiać dusze ematek w toku wieloletniej terapii, ale jednak brodziki były bardziej inspirujące intelektualnie
    • paola.brunetti Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:34
      Czytałam to dzisiaj, przerażająca sprawa. Najpierw pisała o tym Wyborcza i tam jest więcej szczegółów dotyczących tego, jak dziecko było traktowane, bo widzę, że już są wątpliwości, czy aby nie zmyśla. Chłopiec musiał np spać na podłodze bez pościeli i dostawał lanie za to, ze wziął poduszkę. Rodzina miała Niebieską kartę. Niestety rok zdalnej nauki przekłada się na takie tragedię, bo może wcześniej szkoła by to zauważyła i zareagowała. Biedne dziecko, serce mi się kraje na myśl o tym, co musiał przejść. Dobrze, że trafił na mądrych dorosłych.
      • irma223 Re: Studia nic nie dają 11.05.21, 20:50
        paola.brunetti napisała:

> Czytałam to dzisiaj, przerażająca sprawa. Najpierw pisała o tym Wyborcza i tam
        > jest więcej szczegółów

Od czasu, jak Wyborcza z doktoranta zrobiła gwałciciela, nie dając człowiekowi szansy na obronę, proponowałabym ograniczone zaufanie do tego medium.
        Zresztą to nie pierwsza tego typu akcja Wyborczej, pierwszy raz poczułam się oszukana z kilkanaście lat temu. Nigdy nie przepraszają.

> Chłopiec musiał np spać na podłodze
        > bez pościeli i dostawał lanie za to, ze wziął poduszkę.

W innym artykule chłopiec twierdzi, że RAZ za karę miał spać na gołej podłodze bez niczego i kiedy sięgnął po poduszkę, to został kopnięty.

> Rodzina miała Niebieską kartę.

Nie chciałabym się za bardzo ujawniać, ale kiedyś natrafiłam na bardzo zgraną i kochającą się rodzinkę, gdzie - wśród innych ploteczek - pani powiedziała mi, że założyła mężowi Niebieską Kartę i wystarała się o zakaz zbliżania. Mąż akurat przewijał w tym czasie dzidziusia i państwo zgodnie wybierali się na rodzinny spacer. Od tego momentu już nic mnie nie zdziwi.

> Biedne dziecko, serce mi się kr
        > aje na myśl o tym, co musiał przejść.

O ile się nie okaże, jak z tym "porywanym" 10- czy 11-latkiem, który z powodu "porywania" nie trafił na lekcje.
        • asia_i_p Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 12:33
          W innym artykule chłopiec twierdzi, że RAZ za karę miał spać na gołej podłodze bez niczego i kiedy sięgnął po poduszkę, to został kopnięty.

Raz starczy. To jest akurat tak koszmarne zachowanie, że starczy raz. Sam pomysł takiej kary . . .
        • berdebul Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 12:56
          O raz za dużo. Człowieka, który kopie dzieciaka i każe mu spać na gołej podłodze należy izolować i upewnić się, że nie tylko nie zbliży się do żadnego dziecka, ale tez żadnego nie spłodzi. Koszmar.
    • 18lipcowa3 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 10:26
      Mam nadzieję ze dostanie porządny wpie....l , co za sqrwiel
    • potworia116 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 10:55
      Tobie rzeczywiście nic nie dały, przynajmniej w sferze adekwatnego tytułowania wątków.
    • vivi86 Re: Studia nic nie dają 12.05.21, 13:11
      Co studiował tatuś dziecka? Wszyscy wieszają psy na matce, ze się przyczyniła i słusznia. A tatuś? Zostawił rodzinę-a to spoko?
    • kosmos_pierzasty Re: Studia nic nie dają 13.05.21, 14:48
      A skąd w ogóle pomysł, że wykształcenie i problemy emocjonalne (delikatnie pisząc) mają jakikolwiek związek ze sobą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka