Dodaj do ulubionych

Urzekająca na fb

15.05.21, 16:44
Ktoś że znajomych umieścił komentarz I mi się wyświetliło. Z ciekawości weszłam na te urzekająca A tam cuda panie!

Ja z KK nie mam nic wspólnego od razu zaznaczam.

Ta strona jest prowadzona przez jakaś laske, która żarliwie się modli do boga I wciągnęła rzeszę kobit na wspólne modlowanie. Zdjęcia wrzuca codziennie z jakimiś katolicko-mentorskimi hasłami. Nie wiem co ta kobita bierze Ale każde zdjęcie przedstawia ja szczęśliwa, euforyczna do zesrania.

Widzialyscie te urzekającą kiedyś?
Obserwuj wątek
    • georgia.guidestones Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 16:55
      Byl tutaj watasek w ktorym padła nazwa fanpage'a Paryżewo - zajrzalam z ciekawosci, dziewczyna tam wyrazala swoje zdanie na tenat tego typu katolickiej (de)formacji mlodych kobiet. tzn poza urzekającą jest wiecej tego shitu. Ktory sie o dziwo jakos monetyzuje.
    • ursydia Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 16:58
      Nie. Ale przez ciebie tam weszłam i powinnam cię za to ukarać.
      • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 17:00
        To ja z góry przepraszam! Sama nie wiedziałam A teraz się mecze z ta świadomością!
    • ichi51e Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 17:06
      urzekająca zaspamowala mi zona kuzyna. Babki długo się nie mogłam pozbyć bit mi spamował i spamował... w końcu zablokowalam
    • lajtova Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 17:08
      Porzygałam się. Dawno nie porzygyłam się PRZED sobotnim alkoholizowaniem sie.
      Znam jedną taką swintą osobę a własciwie szerzej to parę. Modlą się pod figurą a diabła mają za skórą.
      • ichi51e Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 17:13
        tak. babka ma jakieś niepokojące brwi.
      • angazetka Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 19:44
        A to pijesz tak, że potem rzygasz?
        • annajustyna Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:24
          Pewnie samogon z piwnicy.
          • milupaa Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 21:15
            Siedzi tam od zeszłego roku to pędzi.
        • ortolann Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 21:22
          Wino mszalne
    • kaki11 Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 17:21
      Do tej pory nie słyszałam, ale weszłam na nią teraz.
      Prawdę mówiąc nie wiele można mieć tu do powiedzenia. Jest wierząca, promuje to i przyciąga inne osoby z podobnymi wartościami. Jakoś nikogo tym nie krzywdzi. Trochę mnie takie profile ani ziębią ani parzą podobnie jak inne z którymi mi też nie po drodze. Mają swoich odbiorców, nic mi do tego smile
      • ichi51e Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 17:43
        ech bo z poziomu profilu to tak wyglada. Opisze jak było u mnie.
        Kuzynka wysłała linka "czy chcesz zostać kobieta urzekająca...?" no i tam o kobiecości wierze zasadach - myśle co mi szkodzi - pośmiejemy się.

Bot co 15 min mam wrażenie wysyłał przypominajka zaproszeni refleksje myśli i wskazówki. chwalił ganił i zachęcał. rano pobudki wieczorem usypianiu i podsumowania... no i modły i praca nad sobą w kontekście bycia prawdziwie kobieca i urzekająca....
        kawał dobrej roboty tam odchodzi
        • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 17:46
          Ale ta kobita jest tak nienaturalnie szczęśliwa jakby ktoś jej w kieszeń nastał. I te rozmodlone komentarze!
          • georgia.guidestones Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 18:28
            adriana.la.cerva napisał(a):

> Ale ta kobita jest tak nienaturalnie szczęśliwa jakby ktoś jej w kieszeń nastał
            > . I te rozmodlone komentarze!
            Kasa sie zgadza za "klub", wiec jest szczesliwa.

Wole jednak Klub Pani Swojego Czasu, jesli już.
          • waleria_s Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 19:46
            Jest na maksa wkurzająca i nienaturalna w tym szczerzeniu się. Miałam kiedyś zakładać wątek na ematce o Urzekającej, ale wypadło mi z głowy jakoś. Nieznośne jest też dla mnie to, że poucza o kobiecości, a za wzór bierze sobie kardynała Wyszyńskiego i jego ujmowanie kobiecej roli itd. Jakby sukienkowy miał cokolwiek o kobiecości wiedzieć.
            • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 19:50
              Poza tym ma dziwna twarz i szeroki rozstaw oczu. Straszna kombinacja.
              • 35wcieniu Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:50
                Na to akurat nikt wpływu raczej nie ma.
        • znowu.to.samo Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:13
          Że jaka? URZEKAJĄCA?!?!?!
          • potworia116 Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:24
            No też mnie to zastanawia. Przecież "urzekać" to aktywność z kategorii czarów i guseł, a tu nagle w wydaniu ultrakatolickim?
            Niech mnie ktoś oświeci, bo na ten profil się nie wybieram.
            • znowu.to.samo Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:34
              W czasach mojego dzieciństwa na wózkach dziecięcych wiązano czerwone wstążki żeby nikt dziecka nie URZEKŁ.
              • nimaletko Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 12:43
                znowu.to.samo napisała:

> W czasach mojego dzieciństwa na wózkach dziecięcych wiązano czerwone wstążki że
                > by nikt dziecka nie URZEKŁ.
                >
                To jeszcze funkcjonowało kilka lat temu, nie wiem jak teraz.
                Koleżanka przyczepiła taką wstążkę do wózka syna raptem 8 lat temu.
                Ksiądz przed chrztem kazał jej ją zdjąć, "bo zabobony to grzech".
            • beata.1968 Re: Urzekająca na fb 16.05.21, 09:36
              Nazwa profilu pochodzi od tytułu książki : Urzekająca, odkrywanie tajemnicy kobiecej duszy. O ile pamiętam Ewelina poznała autorkę (Amerykankę) na jakiejś konferencji w USA i to ją zainspirowało.
    • geez_louise Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 17:57
      Tych rozmodlonych jest trochę, jest najwyraźniej nowa fala potrzebujących fanatyków.

Obserwuję regularnie matkę dziecka niepełnosprawnego, na fb anioł ze złożonymi rączkami, idealna matka robiąca z dzieckiem prace plastyczne i gotująca. Ciągle wycieczki do kościoła i cytaty z dzieciątka upośledzonego, co jak rozumnie coś zagada, to zawsze o Maryi i też ciągle się modli.

Na żywo sucz z piekła rodem, z zespołem munchausena, syczącą na dziecko, dziecko tylko ogląda tv.

Ludziska pinionszki wpłacają i też w komentarzach same modlitwy.
      • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 17:58
        Pokaż Pani ten profil
        • geez_louise Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 18:08
          Niestety nie mogę tego zrobić, ale naprawdę mnie korci. Jak widzę te opowieści o ciągłej walce z czajacą się śmiercią i zamieszczanie zdjęć od dentysty jakby to była relacja z miesiąca na oiomie, to cholera mnie trzaska.
          • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 18:10
            No trudno Ale rozumiem. Ja mam słabą wytrzymałość na takie bzdury.
            • waleria_s Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 19:52
              Ja również, dlatego ta Urzekająca mi nieźle podniosła ciśnienie. Takie nowoczesne katolstwo w wydaniu glsmour, instagramowym. Te różowe biblie, kubeczki, brrr. Choć najbardziej podniosły mi ciśnienie wypowiedzi Eweliny (założycielki) o strajku kobiet w tonie 'rozkrzyczane i wulgarne kobiety, jak to tak, kobieta powinna być delikatna, za życiem'. Komentarzy z głosami poparcia miała wiele, niestety..Mocno niestrawne, wręcz niesmaczne to było. Kolejne niestety, że profil na fb przyciągnął sporo kobiet. Co też pokazuje, że łatwo kościółkowej zarazy z Polski się nie przepędzi.
              • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 19:55
                Mogę się jedynie podpisać pod Toba. Ale zobacz jakie rzesze kobiet tam są. Poza tym tam.musi być gdzieś haczyk. Nie bez kozery ona się tak szczerzy.
                • georgia.guidestones Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:32
                  adriana.la.cerva napisał(a):

> Mogę się jedynie podpisać pod Toba. Ale zobacz jakie rzesze kobiet tam są. Poza
                  > tym tam.musi być gdzieś haczyk. Nie bez kozery ona się tak szczerzy.
                  Grupa na fb tej nawiedzonej liczy ze 3.000 os, sklep ma cos ze 2k polubien. Fanów pewnie kupuje na peczki (75 000). 3000 grupowiczek to jednak malo, w porownaniu do 75 000like'ów.

Dla porownana, grupa "chujowa pani domu" liczy 150 000, jakieś 5-6razy mniej niz liczba polubien fanpage.
                  (A nie 25× mniej)
    • borsuczyca.klusek Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 19:56
      O fuu to jakiś coaching 🤢
    • beata.1968 Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:16
      Znam , kiedyś koleżanka zachęciła mnie do zaglądania na jej stronę. Do klubu nie należę bo od dziecka nie lubię się zrzeszać w grupy , kluby itp ale czytam jej teksty , słucham nagranych filmów i muszę powiedzieć że w porównaniu z wieloma katoliczkami które znam Ewelina jest bardzo nowoczesna. Nie wygląda jak mniszka , fajna , kolorowa . Z jednymi poglądami się zgadzam , z innymi nie - ale ogólnie przyciąga dużą grupę młodych kobiet.
      • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:21
        Ale właśnie ona jest straszna!
      • ichi51e Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:42
        fajna i kolorowa - dokladnie ujelas istote problemu
    • saszanasza Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:27
      A ja nie wiem jak ją znaleźć. weźcie wrzućcie linka, na boga!
      • borsuczyca.klusek Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:31
        m.facebook.com/urzekajaca/?tsid=0.9041393031815834&source=result
      • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:32
        Prosze
        • conena Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 08:33
          masz fejsa w comic sansie a czepiasz się wyglądu tej pani? LOL big_grin
    • lajtova Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:38
      Poczytałam więcej. To taki katocoaching
      • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:39
        Dla mnie sekciarstwo w nowoczesnym stylu.
    • 35wcieniu Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 20:48
      Nie znam, ale nie mam problemu z istnieniem na FB stron, które mnie nie interesują. No jakiś katocoaching, durny tak samo jak i większość świeckich wink stron coachingowych, co z tego, ludzie różne bzdury robią i lubią w internetach.
    • spirit_of_africa Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 21:05
      Dla mnie to ona jest urzygująca.
    • milupaa Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 21:21
      Szczerze to ani mnie to ziębi ani grzeje. Na fb pełno jest różnego szitu, to kolejny po prostu. Nie zaglądam.
    • damartyn Re: Urzekająca na fb 15.05.21, 21:49
      jest tez inna Urzekająca na YouTube bardzo fajna i piękna kobieta. Ta jest jak czytam Urzekająca.pl
      • nimaletko Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 12:52
        Ta Urzekająca na YT też jest, oczywiście.
        "Polecam" film pt "Jak wspierać mężczyznę nie niszcząc go". big_grinbig_grinbig_grin
        Podobny widziałam kiedyś u Duggarów - u tej nawiedzonej sekciarskiej rodziny z USA, która ma 19-cioro dzieci.
        Ten sam poziom.
    • adriana.la.cerva Re: Urzekająca na fb 16.05.21, 06:41
      😘😘😘
    • sarah_black38 Re: Urzekająca na fb 16.05.21, 09:52
      A wystarczy żyć własnym życiem, nie przesiadywać w mediach społecznościowych i forach internetowych, wiedzieć że ludzie są różni i nie uważać, że moje poglądy są najlepsze i najmojsze tongue_out
      • ichi51e Re: Urzekająca na fb 16.05.21, 12:34
        to nie chodzi o poglądy tylko o colczing. pni równie dobrze mogłaby coachowac o czymkolwiek innym. patrzysz i czujesz się jak w domu wariatów uśmiechy kolorki brak ostrzy i kantów...
        • saszanasza Re: Urzekająca na fb 16.05.21, 14:03
          ichi51e napisała:

> to nie chodzi o poglądy tylko o colczing. pni równie dobrze mogłaby coachowac o
          > czymkolwiek innym. patrzysz i czujesz się jak w domu wariatów uśmiechy kolorki
          > brak ostrzy i kantów...
          >

Zgadzam się. W zasadzie ona tej modlitwy nie potrzebuje bo uprawia zwykły coaching, który, choć odgrywa rolę placebo powoduje, że ludzie zaczynaja bardziej w to wierzyć. Tu chyba ta modlitwa odgrywa role „wzmacniacza” przekazu.
    • irma223 Re: Urzekająca na fb 16.05.21, 23:08
      Ta kobieta nie pracuje czy to właśnie jej praca? W poniedzialek o 8.00 na kawę z urzekającą? Wpisy, tańce i uśmiechy o 9.00, o 13.00... Właściwie powinnam pewnie zazdrościć.
      • georgia.guidestones Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 13:21
        irma223 napisała:

> Ta kobieta nie pracuje czy to właśnie jej praca? W poniedzialek o 8.00 na kawę
        > z urzekającą? Wpisy, tańce i uśmiechy o 9.00, o 13.00... Właściwie powinnam pew
        > nie zazdrościć.
        to jej sposób na zarabianie, "kawę z .." zerżnęła 1:1 od kogos innego, ogolnie to słabiutkie.
        • ichi51e Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 13:31
          klub urzekajacej - nasi specjaliści:

"Marek Zaremba - dyplomowany dietoterapeuta, specjalista medycyny komórkowej, terapeuta I stopnia medycyny św. Hildegardy, autor książek"
          • georgia.guidestones Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 13:36
            pomysl tez zerzniety 1:1 z tego samego zrodla co "kawa z urzygyującą".

moze jakies katolickie foliary połkną haczyk z medycyną św Hildegardy
    • conena Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 08:37
      a ja mam w znajomych kolegę pastora, jego żonę i brata owej żony, który mocno skręcił w stronę katolicko-chrześcijańskich wartości. ona nawija w stylu urzekającej, a kolega pastor w podobnym tonie o męskości ktolickochrześcijańskobiblijnej. i jeszcze o roli ojca. bardzo oni są wszyscy fajni i bardzo się fajnie czyta ich posty, szczególnie jak się pamięta ich poczynania z lat młodości. no ale każdy może się zmienić, prawda?

urzekająca też pewnie wiodła inne życie, tylko jej pierdykło w pewnym momencie. a z czegoś trzeba żyć, sama modlitwa to za mało.
      • aniani7 Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 18:29
        Ja tez znam takich i wiem, jak potrafili sie zabawic. Dlatego zawsze mowie, ze nie moge sie nawrocic, dlatego ze nie mam tak ekstremalnej przeszloscismile
    • jowita771 Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 09:14
      Po latach spędzonych w towarzystwie oazowym wiem, jak wygląda kobiecość w wydaniu katolickim. Można określić rozmodloną panią wieloma różnymi słowami, ale "urzekająca" nie jest jednym z nich. Do tej konkretnej pasuje raczej"odpychająca".
    • arthwen Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 10:43
      Już to chyba kiedyś było linkowane na forum (albo na innym forum). Nie jestem targetem, moje wartości nie pokrywają się z tym co za wartości uważa ta kobieta, nie śledzę strony i mam ją głęboko w nosie. Nie znam też nikogo kogo by to mogło zainteresować - ot, żyjemy w zupełnie innych bańkach.
    • fitfood1664 Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 12:58
      weszłam, dałam szansę, kilka minut, niestety przez te kilka minut nieskładny bełkot, babka nieprzygotowana, bye bye
      • aniani7 Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 18:31
        Tez zauwazylam, straszne nudy.
    • aandzia43 Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 13:56
      Cieniutki katopop, nuda, nawet nie złości.
    • livia.kalina Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 17:07
      Nie znałam. Dla mnie to taki sam poziom jak występy Andrzeja Knagi (ex męża eli Gawin, znanej już na forum), który twierdzi, że widzi anioły i jest miłością. Smutne w tym wszystkim to, że pewnie w końcu dojdzie do odebrania im dziecka.
      • georgia.guidestones Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 17:41
        livia.kalina napisała:

> Nie znałam. Dla mnie to taki sam poziom jak występy Andrzeja Knagi (ex męża eli
        > Gawin, znanej już na forum), który twierdzi, że widzi anioły i jest miłością.
        > Smutne w tym wszystkim to, że pewnie w końcu dojdzie do odebrania im dziecka.
        >
        chyba jednak dobrze, że internauci zglaszaja patolstwo El.żbiety odpowiednim słuzbom.
        • livia.kalina Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 19:07
          To, ze ktoś to śledzia i informuje służby, żeby to zbadały to oczywiście dobrze. Słabe jest to, że rodzice tego dziecka nie potrafią się ogarnąć.
    • borsuczyca.klusek Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 18:34
      A może stacie_o?
      • borsuczyca.klusek Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 18:35
        Szlag znowu nie ten wątek 🤦‍♀️
        • georgia.guidestones Re: Urzekająca na fb 17.05.21, 18:39
          Stacie to raczej roczniki 1980-87

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka