ludzikmichelin4245 16.06.21, 22:10 Podrzućcie proszę pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ludzikmichelin4245 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 22:11 Marynarka czarna ze złotymi guzikami, lekko wintydżowa. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 22:17 T-shirt z ulubioną kapelą. Pasuje do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 22:18 A w wersji mniej casualowej? Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 22:21 Myślałam o jedwabnym topie na ramiączkach spaghetti, z koronką albo dekoltem waterfall, ale mam jakiś opór (chyba przez wstręt do mody z lat dwutysięcznych ) Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 22:36 Ramiączka typu spaghetti chyba nie są mniej casualowe niż koszulka z iron maiden 😜 A serio, to po prostu włóż koszulę lub bluzkę w kroju, który Ci pasuje i który lubisz. Ja wybieram bluzki koszulowe z małym kołnierzykiem lub stójką. Staram się żeby kolorystycznie i fakturowo grało z marynarką. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 22:48 Z koszulą z kolei zbyt formalnie. Nie mam bluzek Mam tiszerty, koszule i bluzy. Z tego, co zauważyłam, ten żakiet nie wygląda dobrze z niczym, co ma zabudowany dekolt, więc odpadają stójki, golfy, kołnierzyki itp. Nie wiem, co jeszcze można włożyć pod spód poza gładkim tiszertem z trójkątnym dekoltem (nuda) a topem w stylu bieliźnianym Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 22:55 Dawaj bieliźniany top. Z koronką. PS. Obłędną dzisiaj laskę widziałam. Ruda, w halce. Obcasy podniebne. Na halkę, czarną, zarzucona biała koszula. Ło madonno i wszystkue święte. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 23:09 potworia116 napisała: > Dawaj bieliźniany top. Z koronką. > > PS. Obłędną dzisiaj laskę widziałam. Ruda, w halce. Obcasy podniebne. Na halkę, > czarną, zarzucona biała koszula. Ło madonno i wszystkue święte. Kiedyś pójdę mieszkać do Warszawy. Położę sobie poduszkę w oknie i będę oglądać pięknie ubranych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 23:43 Eee, myślisz że takie secesyjne zjawiska to powszedni widok? Na co dzień nuda w łączkę i guzik z pętelką. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Co pod marynarkę? 17.06.21, 19:27 Haha, i zobaczysz MNIE: szorty-bluzka-trampki, kiecka-tenisowki, spodnica-tshirt-baleriny, zero polotu - i zanudzisz się na śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 22:57 ludzikmichelin4245 napisał(a): > Mam tiszerty, koszule i bluzy. > Z tego, co zauważyłam, ten żakiet nie wygląda dobrze z niczym, co ma zabudowany > dekolt, więc odpadają stójki, golfy, kołnierzyki itp. No to taką nonszalancko rozchełstaną koszulę Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 23:08 Zara nie pomaga, bo do tego zestawu, który ja mam, modelka ma sam stanik Jutro ma przyjść jedwabna koszula, akurat taka do rozchełstywania, spróbuję. Jak nie, to pójdę w bieliźniany top. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Co pod marynarkę? 16.06.21, 23:15 Top z koronką Top z prosta linią dekoltu Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Co pod marynarkę? 17.06.21, 01:14 Przemyśl jeszcze te ramiączka pod kątem potu, zazwyczaj dużo łatwiej się pierze bluzkę niż marynarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Co pod marynarkę? 17.06.21, 08:48 Wszystkie marynarki i moje i taty piorę na "ręcznym", suszę w poziomie i nigdy żadnej nic się nie stało mimo, że każda na metce ma surowy zakaz prania mechanicznego. Tyle, że podczas pierwszego prania mam dreszcze niepewności czy marynarki szlag nie trafi 😄, ale na pralnię chemiczną szkoda mi kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Co pod marynarkę? 17.06.21, 00:20 Złoty top z lekkim połyskiem, coś jak jedwab, atłas, nie wiem jak wytłumaczyć, no jak halka na przykład. Z koronką i nie obcisły. Oczywiście z dekoldem 😉 Odpowiedz Link Zgłoś