Dodaj do ulubionych

Naczynka, twarz 50+

24.06.21, 21:48
Po zimie? covidzie? 50tych urodzinach? okazało się, że naczynka na twarzy dały czadu. Przy ustach mam wyraźne kreseczki, policzki są konkretnie usiane siateczką naczynek. Konsultowalam z lekarzem estetycznym. Trzeba laserem, ale dopiero na jesieni. Do tego czasu muszę wytrzymać, a wyhodowałam sobie błyskawicznie konkretny kompleks. Podkład oczywiście załatwia sprawę, ale nie chodzę na codzień z podkładem. Poradzicie coś? Jakiś zielony krem, który użyty jako wykończeniowy da radę? Inne patenty? Czy kosmetyki typu redblocker kompres coś dają? Będę wdzięczna za każdą radę.
Obserwuj wątek
    • pade Re: Naczynka, twarz 50+ 24.06.21, 22:11
      Bandi kremowa kuracja na naczynka.
      Nie mam z nimi nic wspólnego, seriosmile ale ten krem i seria anti-dry, to dla mnie hity.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Naczynka, twarz 50+ 25.06.21, 08:55
        A gdzie aplikację takiego kemu umieścić w pielęgnacji? smile Po myciu wieczorem używam serum z peptydem i na to krem nawilżający. Rano sam krem.
        • pade Re: Naczynka, twarz 50+ 25.06.21, 09:01
          Ja kładę tę maskę wieczorem na czystą twarz.
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: Naczynka, twarz 50+ 25.06.21, 12:50
            A to maska jest. W takim razie, jak często ją stosujesz i czy potem jeszcze coś nakładasz?
            • pade Re: Naczynka, twarz 50+ 25.06.21, 13:45
              2-3 razy w tygodniu. Mnie trochę wysusza więc nakładam na drugi dzień sporo kremu nawilżającego.
    • chococaffe Re: Naczynka, twarz 50+ 24.06.21, 22:16
      Moje odkrycie to serum Bielenda Dr Medica Naczynka. U mnie wycisza ładnie. Plus hydrolat z arniki.

Oczywiście cudów nie ma - jest "tylko" poprawa
      • ewa_2009 Re: Naczynka, twarz 50+ 24.06.21, 22:55
        A działa na naczyńka na nogach?
        • chococaffe Re: Naczynka, twarz 50+ 24.06.21, 22:59
          Nie mam pojęcia.
      • aandzia43 Re: Naczynka, twarz 50+ 24.06.21, 23:44
        Wycisza ci grę naczyniową czyli zarumienienia czy popękane pojedyncze naczynka czyni mniej widocznymi?
        • chococaffe Re: Naczynka, twarz 50+ 24.06.21, 23:54
          Zarumienienia. Mam jedno peknięte naczynko - małe i mało widoczne i tym akurat mało się przejmuję.
    • aandzia43 Re: Naczynka, twarz 50+ 24.06.21, 23:43
      Tylko na twarzy tak nagle popękały? Coś na wzmocnienie naczyń bym zjadła, jakieś suplementy czy leki. Poza tym baza pod podkład niwelująca zaczerwienienia, ma kolor jasno zielony, niekoniecznie trzeba kłaść na nią podkład. Twarz nie wychodzi zielona jak u ogra wink Jakoś dotrwasz do jesieni, co pękło to już się nie cofnie i zamknąć trzeba.
    • deszczu_kropelka Re: Naczynka, twarz 50+ 25.06.21, 12:10
      Niverosin - krem i tabletki.
    • savignonblanc Re: Naczynka, twarz 50+ 25.06.21, 13:20
      Spróbuj olejku z rokitnika. Wmasowuje go w policzki, bo mam z naczynkami problem. A w najgorszym momencie kilka lat temu pomogła mi seria Pharmaceris do skory naczynkowej. Wtedy tak mi pękały, ze to było wręcz bolesne poza estetycznym problemem.
    • primula.alpicola Re: Naczynka, twarz 50+ 30.01.25, 15:56
      Neutrea ma krem do cery naczynkowej, koleżanka chwali. Może spróbujesz?
    • paola.brunetti Re: Naczynka, twarz 50+ 30.01.25, 16:30
      Idź do kosmetyczki, możesz zrobić kwasy lub zabiegi z lampą IPL. Moim zdaniem dobrze najpierw spróbować prostszych sposobów niż od razu laser.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka