str8.up Re: Walka o leżaki hotelowe 03.07.21, 11:38 Byłam raz w życiu na AI i nie zauważyłam bitew o leżaki. Być może ktoś sobie z rana rezerwował, ale leżaków na terenie basenowym nigdy nie brakowało. Ja natomiast "rezerwuję" leżaki na plaży, znaczy się przychodzę z rana, poleżę z 2-3h i schodzę, a ręcznik na leżaku zostaje i tak sobie wisi do 17-18 aż wrócę. No ale leżak opłacony, to już chyba nie faux pas. Nikt mi nigdy go nie zdjął. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Walka o leżaki hotelowe 03.07.21, 11:57 W hotelu, gdzie byłam na AI, były porozwieszane tabliczki z informacją, że w celu udostępnienia leżaków wszystkim gościom, rzeczy pozostawione bez opieki na dłużej niż 2 godziny będą zabrane do recepcji. I tak powinno być wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Walka o leżaki hotelowe 03.07.21, 12:01 Raz mój kolega tak zrobił, wywalił komuś ręcznik w krzaki o 4.00 rano, najczęściej nie ma jednak problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynka Re: Walka o leżaki hotelowe 03.07.21, 22:58 A ja wielokrotnie spotkałam się z rezerwowaniem leżaków przez położenie ręcznika. Hotele 3* i 4*. Kiedyś po prostu zdjęłam i powiesiłam na barierce, bo użytkownika nie było przez 20 minut. Po 2 godzinach przyszła baba - zaproponowałam jej interwencję w recepcji, bo tabliczki o zakazie rezerwowania były wszędzie widoczne. Poszła jak niepyszna. Takie chamstwo za granicą - głównie w wykonaniu Niemców i Anglików. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Walka o leżaki hotelowe 03.07.21, 23:03 Nie wiem, nie spotkałam się ostatnimi laty ze zjawiskiem braku wystarczającej liczby leżaków Odpowiedz Link Zgłoś