Dodaj do ulubionych

Włosy - zdjęcia

10.07.21, 10:32
Czy jest sens robić jakieś pasemka, ombre, balejaze na takich sianowatych włosach czy efekt będzie taki, że to wyrzucenie pieniedzy w błoto? Ok 10cm od góry to moje siano, reszta jest,cze się trzyma po zeszłorocznym prostowaniu, ale i tak jest już trochę sianowata.
Na żadne baobaby i olejowanie nie mam czasu ano ochoty.
Obserwuj wątek
    • wapaha Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 10:35
      Jak nie masz ochoty na pielęgnacje- to wszelkie pasemka ( jaśniejsze ), ombre itp wysuszą włosy. Więc lepiej nie będzie..
      • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 10:41
        Ok, ale czy może być podobnie źle jakościowo, ale z lepszym efektem końcowym?
        • wapaha Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 10:43
          a tego nikt ci nie powie na podst zdjęcia- najlepiej spytac fryzjera- który obejrzy, dotknie
          zaraz pewnie dziewczyny przyjdą , które się lepiej znają- ale mi to wygląda na złą pielęgnację właśnie. Bo na zdjęciu wyglądasz jakbyś na górze miała frizz
          • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 10:57
            Bo naturalnie mam frizz i jak pougniatam to mi się kręcą.
            • pade Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 11:01
              Żeby był widoczny efekt, musiałabyś je bez przerwy wygładzać i prostować. Nie wiem czy Twoje włosy to zniosą.
              • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 13:57
                Zrobię nanoplastię za jakiś czas.
    • lot_w_kosmos Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 10:50
      Masz przerzedzony przedziałek z przodu.
      Przyjrzyj się czy to nie początek androgenu.
      Chyba że zdjęcie przekłamuje.
      Co do porady o farbie: nie pomogę.
      Dawno przeszłam na henny.
      • alfa36 Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 15:33
        Lot w kosmos, a co się z tym robi? Jeśli włosy okresowo wypadają, to może być problem... Początek androgenu?
        • lot_w_kosmos Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 16:25
          Androgen może stwierdzić lekarz, czasem ogarnięty trycholog.
          Charakterystyczne i najczęstsze jest przersedzenie włosów na czubku głowy i przodu.
          Przedziałek robi się choinkowy i coraz szerszy.
          Ale może być też androgen rozlany na całą głowę.
          Włosy są coraz cieńsze, z mieszka wyrasta ich coraz mniej.
          Kucyk robi się coraz cieńszy a wlosy ciężko zapuscic w rownej długości. Robią się delikatne, lekkie, tracą ciężkość, robi się siano.

Wiem sporo , bo mi wypadały mocno rok temu. Przrszlam dermatologów, trychologow, endokrynologów. Androgen wykluczono.
          Przewlekły stresowy telogen.
          Wzięłam się za siebie, suplementy, zioła, wcierki, włosing : oleje, odżywki, henna.
          Na dzisiaj mogę powiedzieć że odzyskałam Włosy.

Zapraszam na grupę fejsbukową: wypadanie włosów: pytania, porady, wsparcie, łysienie androgenowe.
          Skarbnica wiedzy.
          • kira02 Re: Włosy - zdjęcia 11.07.21, 10:36
            Lot w kosmos, a jakie badania robilas, zeby wykluczyc androgen? U mnie dermatolog i trycholog nie stwierdzili przerzedzenia wlosow, ale sama widze, ze z przodu z mieszka wyrastaja mi pojedyncze wlosy, wiec jest efekt przerzedzenia. Po tym wszystkim tez podejrzewam telogen.

Jakie wcierki polecasz? Efekt zobaczylas po roku czy wczesniej?
    • hrabina_niczyja Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 11:11
      Jest sens pójść do fryzjera. Na pewno skrócić te siano i nadać kształt. Od razu będą wyglądały lepiej i zdrowiej. Delikatne refleksy zawsze można dać, włosy wydają się lżejsze.
      • lot_w_kosmos Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 11:13
        TO siano.
        Trzecia osoba liczby pojedynczej, nie mnogiej.
        Przepraszam, mam straszną alergię na ten błąd.
    • liliawodna222 Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 14:05
      Masz bardzo ładny kolor, więc nie kombinowałabym, bo faktycznie każde farbowanie dodatkowo niszczy. Na pewno podcięłabym z 10cm i - skoro nie masz czasu ani ochoty na olejowanie (ja też nie wink ), to skupiłabym się na maskach nawet ze zwykłej drogerii - nakładałabym je po KAŻDYM myciu na 15minut. Aha - mycie co 2,3 dni, a nie codzienne.
      • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 14:54
        Maski i odżywki nakładam, natomiast muszę myc wlosy co drugi dzień, bo robią mi się takie dziwne suche strąki.
        Jestem u fryzjera i COŚ mi robią 😂 Chyba refleksy... ostatecznie powiedziałam, że zdaję się na fryzjera i niech robi co uważa wink
        Wrzucę zdjęcie po.
      • kautokeino Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 15:25
        liliawodna222 napisał(a):

> - skoro nie masz czasu ani ochoty na olejowanie (ja też nie wink

I tu musze pochwalic algorytm reklam, ktory mi pod tym postem wkleil piekna reklame oliwek z serem feta i virgin oliwy z oliwek! W watku o alercie RCG tuz pod wpisem "Ten Jaworek to do Wojtyły podobny." mam reklame jakiejs maseczki odmladzajacej i przez 5 minut sie zastanawialam, czy moze to zdjecie posmiertne JPII big_grin
        • wapaha Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 15:27
          kautokeino napisał(a):

> liliawodna222 napisał(a):
          >
          > > - skoro nie masz czasu ani ochoty na olejowanie (ja też nie wink
          >
          > I tu musze pochwalic algorytm reklam, ktory mi pod tym postem wkleil piekna rek
          > lame oliwek z serem feta i virgin oliwy z oliwek! W watku o alercie RCG tuz pod
          > wpisem "Ten Jaworek to do Wojtyły podobny." mam reklame jakiejs maseczki odmla
          > dzajacej i przez 5 minut sie zastanawialam, czy moze to zdjecie posmiertne JPII
          > big_grin

hm
          co miał na myśli mój algorytm ? suspicious
          • kautokeino Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 15:32
            Meliski sie napij. Zjedz cos. Cukier krzepi, a kawa z mlekiem smakuje lepiej!

• kautokeino Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 15:34
            A u mnie teraz meble, czyli sugestia, zeby lepiej zostac w domu.
            • wapaha Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 17:41
              hm
              no to ja chyba mam wyjść
    • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 17:38
      Po fryzjerze:
      • wapaha Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 17:41
        bardzo ładnie
        • snakelilith Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 17:50
          Ładny kolor. Mnie podoba się bardziej niż ten oryginalny. Ale niestety, widać już małe buntujące się kłaczki na przedziałku i nadwyrężone długości. Czym fryzjerka je przygładziła? Prostownicą?
          • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 18:06
            Nie, wysuszyła na szczotce.
        • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 18:07
          Dziękuję smile
      • feiticeira Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 18:01
        Naprawdę ślicznie, zmiana jest bardzo na korzyść wink
        • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 18:40
          Dziękuję 😊
          Ciekawe tylko jak będą wyglądać pojutrze 😉
    • lilia.z.doliny Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 18:10
      Nie wiem, ale kocham tapete z drugiego zdjecia..to w twoim domu?
      • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 18:39
        Nie, to nie u mnie smile
    • waleria_s Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 20:02
      Ładny kolor i włosy też nie są jakoś ekstremalnie sianowate. Efekt, który masz na pierwszych dwóch zdjęciach to jest coś, co u mnie jest do osiągnięcia dopiero po włosingu, keratynie u fryzjerki. Bez zabiegów moje włosy to jest szopa, sucha, paskudna szopa i tak mam od nastolatki, wyjątkowo wredny typ włosa, szorstki, niezwykle mało podatny na układanie. Nanoplastię lub keratynę polecam, u Ciebie to raczej nie da efektu włosów jak tafla na bardzo długo, ale te zabiegi robione regularnie coraz bardziej wygładzają włosy. Dla moich sianowatych hitem jest keratyna winogronowa, podpytaj fryzjerkę, bo jest bardzo ważny odpowiedni dobór keratyny do typu włosa.
      • szorstkawelna Re: Włosy - zdjęcia 10.07.21, 20:28
        Współczuję... Ja kiedyś mialam zupełnie gładkie włosy i do tego bardzo gęste. U mnie ich stan i ilośc wynikają z mojego stanu zdrowia. Nanoplastię już mialam robioną (prawie rok temu) i bylam bardzo zadowolona zadowolona efektów, pomijając początkowa "jezuskowatość". Mówisz, że ta keratyna może być lepsza? Nanoplastia jest droga (ok 1000zl), ale efekty fajne i długotrwałe, jeśli robi się u sensownej osoby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka