Dodaj do ulubionych

Nadmiar mydła

11.07.21, 19:08
Z początku pandemii mam baniak z 5l antybakteryjnego, który od kogoś dostałam, dodatkowo syn teraz zamówił sobie bardzo dużo z przeznaczeniem do rzeźbienia, co z tym zrobić, jeśli już rzeźby przejdą w etap do utylizacji?Oddać do jakiejś noclegowni? Gdzie w Warszawie? Jakieś inne pomysły?
Obserwuj wątek
    • marta.graca Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:12
      A nie możesz po prostu go zużyć do mycia rąk? Nie mam pewności, czy np. w szpitalu by nie chcieli.
      • mia_mia Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:18
        Ja lubię ładne zapachy, a to z baniaka raczej nie pachnie ładnie, taki typowy mydlany, mydła w kostce nie używamy.
      • memphis90 Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:25
        Szpital nie może przyjąć preparatu nieznanego pochodzenia.
        • marta.graca Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:44
          Tak mi się wydawało właśnie. Ale przypuszczam, że w niektórych miejscach mogą być zdesperowani, ostatnio bliska osoba była w szpitalu i mówiła, że nawet papieru toaletowego nie było... sad
          • berdebul Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 20:02
            Była zbiórka szczoteczek/bielizny/różnych rzeczy dla szpitala psychiatrycznego w mojej okolicy, więc może jednak biorą?
            • marta.graca Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 20:39
              W pierwszym rzucie pandemii przecież było mnóstwo zbiórek art.higienicznych dla szpitali i brali. Ja bym podpytała.
    • krwawy.lolo Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:12
      Dudzie w każdym razie wysyłać nie musisz, wchodzi Rydzykowi bez mydła.
    • mikams75 Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:17
      zużyć
      • 1_legenda_lasu_1 Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:21
        mikams75 napisała:

> zużyć

Nie zużyje, bo nie lubi zapachu mydła
      • mia_mia Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:24
        Nie ma możliwości, lubię ładne zapachy, taki zwykły mydlany to na stacji benzynowej czy lotnisku, w kostkach bez szans.
        • agatazieba Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:36
          Znajdź przepis na mydło w płynie z mydła w kostce albo wykorzystaj do prania
          • annajustyna Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 20:12
            A do toalety wrzucić?
    • tiszantul Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:36
      "Z początku pandemii mam baniak z 5l antybakteryjnego"

Przekazać znajomym kowidianom, przecież to produkt ratujący życie. Będą zachwyceni
      • mia_mia Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 19:59
        Mydło jest niedocenianym przez takich kretynów jak ty dobrem niezależnie od pandemii, miliony ludzi żyłyby dłużej gdyby myli łapy, więc „żart” zupełnie nieśmieszny, zwłaszcza, że ludzie na świecie umierają, bo nie stać ich na mydło i wodę. Przed pandemią nie słyszałeś o chorobach brudnych rąk i ich skutkach?
    • lumeria Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 20:05
      To mydło do rzeźbienia to zwykle w kostce? Zużyć do prania.

A antybakteryjnego na razie bym sie nie pozbywala. Albo oddala do pobliskiej biblioteki, gdzie je wykorzystają.
      • mia_mia Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 20:08
        Co się pierze w mydle? Ja raczej stawiałam na mycie podłóg. Do rzeźbienia zamówiłam zwykle, najtańsze w kostce, ale żeby nie płacić za transport, będą tego ponad 4 kg.
        • annajustyna Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 20:13
          Ja tam bieliznę w tym nieraz piorę.
        • bylam.stara.mostowiakowa Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 20:14
          Noclegownia czy placówka tego typu to bardzo dobry pomysł.
    • szorstkawelna Re: Nadmiar mydła 11.07.21, 21:48
      Oddac schronisku dla bezdomych. Ewentualnie zanieść na oddzial szpitala psychiatrycznego. Tam zwykle brakuje wszystkiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka