mamolka1 22.07.21, 15:10 Właśnie wrócił i mówi: Weszłem do biedronki po śledzie... Śledzi nie było.. No cóż miałem zrobić, kupiłem wentylator i garnek do pasteryzacji... 😜😜 A jak tam wasze nieoczekiwane zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosie Re: Mój mąż 22.07.21, 21:41 Co się dziwić, ja dzieci poprawiam już kilka lat. I wciąż ten sam błąd, poszłem....wyszłem.... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Mój mąż 22.07.21, 23:26 A jak mówi mąż? Bo skądś to biorą przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
effka454 Re: Mój mąż 22.07.21, 18:32 Bo miał blisko to "weszłem", jak daleko to "wszedłem" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Mój mąż 22.07.21, 15:19 Ale wredne maupy 🙉 Mój mąż dzwoni i pyta o nagłe pomysły na zakupy. Sama kupuję przez net, więc tu mniej przestrzeni na spontan. Ergo nie przypominam sobie żadnych dziwnych i zaskakujących, a przede wszystkim niespodziewanych i bezsensownych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Mój mąż 22.07.21, 15:21 mamolka1 napisała: > Właśnie wrócił i mówi: > > Weszłem do biedronki Weszedłem powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Mój mąż 22.07.21, 15:25 januszekxxl napisał: > mamolka1 napisała: > > Właśnie wrócił i mówi: > > > > Weszłem do biedronki > > Weszedłem powinno być. bo mialem blisko.... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Mój mąż 22.07.21, 22:07 Raczej nie poddaje się lewackiej gramatyce jak panienka Pawłowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Mój mąż 22.07.21, 15:28 Załamalabym się, gdy taką polszczyzną posługiwał się mąż. Poza tym wie, że żadnego przypadkowego badziewia typu wentylator z biedry nie przyjmuję na stan. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Mój mąż 22.07.21, 15:38 Ja też bym się załamała. Tzn.nie związałabym sie z kimś, kto mówi w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Mój mąż 22.07.21, 17:26 Za to mój mi paszportu i innych dokumentów nie niszczy Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Mój mąż 22.07.21, 20:38 Raczej kocha i ufa.. Oraz nie ma ani realnych ani wyimaginowanych powodów do niszczycielskich ekscesów 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Mój mąż 22.07.21, 21:37 Nie dziwię się. Niewiele jest amatorek faceta z taką polszczyzną Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Mój mąż 22.07.21, 21:45 Też się ciesz...niewielu jest amatorów nadużywających atencjuszek których jedynym życiowym sukcesem jest potomek w/po batorym 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
sajant Re: Mój mąż 22.07.21, 21:55 Mamolka, nie przejmuj się. Uczepili się teraz jednego słowa i będą pisać złośliwości, olej to bo szkoda nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Mój mąż 22.07.21, 22:02 Twoim jedynym sukcesem jest niewykształcony mąż. Batorego raczej nie skończył Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Mój mąż 22.07.21, 15:29 Mój ojciec miał tego typu spontany, kiedyś z nad morza przytachali z matką, a pojechali tam pociągiem, stolik przed kanapę, cholernie ciężki, bo wielki, rzeźbiony antyk z marmurową taflą na górze oraz dwa obrazy olejne. Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić, jak oni to transportowali oprócz własnych bambetli podróżnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Mój mąż 22.07.21, 15:35 Mój ojciec kiedyś, w nowy rok rano ( sylwestra spędziliśmy u ciotki) poszedł wypuścić psa. Wrócił i mówi " kupiłem satelitę, właśnie montują na dachu". Do dziś, kurfa, nie wiem, jak on to ogarnął w nowy rok 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Mój mąż 22.07.21, 15:41 Może znajomego spotkał, który był monterem anten i właśnie przechodził z tragarzami i z anteną. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Mój mąż 22.07.21, 18:41 Warto jeździć nad morze. Ostatnio na jednodniowym wypadzie nad morze, rzuciła mi się w oczy super maszyna do chleba w okazyjnej cenie. Szkoda było nie kupić. Następnie cały dzień spędziliśmy z maszyną na plaży, bo do auta nam się nie chciało wracać. Warto było, bo fajne chleby piecze. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Mój mąż 22.07.21, 15:33 Mamolka, patrząc na odpowiedzi powyżej: Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Mój mąż 22.07.21, 17:28 No żmije, żmije ale i tak od 20lat kocham je miłością wielką... 😜 A "miłość ci wszystko wybaaczyyy" Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Mój mąż 22.07.21, 15:37 Język językiem, ale że śledzi w Biedronce nie było? To już afera szyta grubymi nićmi. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Mój mąż 22.07.21, 15:39 No właśnie zwykle sledzi w Biedronce nie brakuje. To skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Mój mąż 22.07.21, 15:42 Teraz mi się zachciało sałatki śledziowej z buraczkami... Zawsze w Biedronce kupowałam jak mieszkałam w pl :p Dobra na kaca :p Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Mój mąż 22.07.21, 15:42 Kwintesencja ematki jest ten dowcip o corce, ktora pol roku przed matura przychodzi do matki i mowi: Mamo, jezdem w ciazy. Na co matka zalamana: Coreczko, zostalo pol roku do matury, a ty ciagle mowisz "jezdem"? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Mój mąż 22.07.21, 15:43 umi napisała: > Kwintesencja ematki jest ten dowcip o corce, ktora pol roku przed matura przych > odzi do matki i mowi: Mamo, jezdem w ciazy. Na co matka zalamana: Coreczko, zos > talo pol roku do matury, a ty ciagle mowisz "jezdem"? Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Mój mąż 22.07.21, 22:07 Przypomina mi sie inny: nastoletnia corka przybiega na plazy do matki i wola: - mamo, mamo, dałam nurka! - mówi sie "dałam nurkowi", i zeby mi to bylo ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Mój mąż 22.07.21, 22:22 O lol. Teraz mi sie wyswietla reklama masek do nurkowania 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Mój mąż 22.07.21, 23:27 kalafiorowa.es napisał(a): > O lol. Teraz mi sie wyswietla reklama masek do nurkowania 😂 > Ja ostatnio wypowiadałam się w wątku o zadłużonym eksie i jakas firma która zajmuje się oddłużaniem do mnie zadzwoniła Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona_ona02 Re: Mój mąż 22.07.21, 15:47 Jakby powiedział "weszłem" to już dalsza część wypowiedzi nieistotna. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Mój mąż 22.07.21, 15:50 zamyslona_ona02 napisał(a): > Jakby powiedział "weszłem" to już dalsza część wypowiedzi nieistotna. Walizki by miał wystawione! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Mój mąż 22.07.21, 16:50 Specjalnie to zrobil. Wiedzial ze sie skupisz na niepoprawnej formie a nie tresci i nie bedziesz zla o te graty ktorych nakupil Odpowiedz Link Zgłoś
palaczka_zwlok [...] 22.07.21, 17:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Mój mąż 22.07.21, 17:21 Z mojego właśnie pękałam ze śmiechu. Wrócił z pracy i gadamy sobie, pytam się.- Co się stało że tak wcześnie wyszedłeś z domu, myślałam że z psem na spacer ...a pies został w domu. - A ten; bo wiesz musiałem samochód dać do mechanika i przypomniałem sobie że od 8 ODMYKAJĄ. Nie no 20 lat razem a ten nadal zaskakuje Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Mój mąż 22.07.21, 20:54 Dolny Śląsk. Jeszcze ma jedno słówko za które bym ukatrupiła a oduczyć nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Mój mąż 22.07.21, 21:31 Masz męża jaka szkoda .Rzuć tego ciapka i chodź do mnie.Wentylator Ci kupił niech się buja. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Mój mąż 22.07.21, 21:47 Raz pojechaliśmy w góry na rowery do Francji i po drodze chcieliśmy dokupić jakiś ciuch na rower i akurat obok był sklep Berniny. Ja miałam wkrótce urodziny więc kupiliśmy maszyne. Jak wracaliśmy z gór nasz samochód dokonał żywota na autostradzie. Zadzwoniliśmy do ubezpieczyciela pytając czy pokryją koszty wynajmu samochodu, pani powiedziała, że owszem, ale obok jest stacja kolejowa i połączenie bezpośrednie do naszego miasta. Na to mój mąż mówi: nie damy rady pociągiem, bo wracamy z gór z weekendu, mamy 2 rowery, walizki i maszynę do szycia. Babka zaczęła się śmiać i mówi, że takiego argumentu nikt jeszcze nie użył, żeby wynająć samochód ale koszty pokryją. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Mój mąż 22.07.21, 22:13 Nie wierzę, ematki odpuściły "weszłem" już po 50 postach? Nie wiadomo, kiedy im się następnym razem trafi taka gratka. Ja średnio raz na tydzień wracam z nową rośliną doniczkową. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Mój mąż 22.07.21, 22:17 Odpuścić można dziecku, ale facet, który tak mówi nie rokuje... Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Mój mąż 22.07.21, 22:22 bergamotka77 napisała: > Odpuścić można dziecku, ale facet, który tak mówi nie rokuje... Zwłaszcza cudzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Mój mąż 22.07.21, 23:29 potworia116 napisała: > bergamotka77 napisała: > > > Odpuścić można dziecku, ale facet, który tak mówi nie rokuje... > > Zwłaszcza cudzy. Własny tym bardziej. Ale ja odrzucałam niewykształconych facetów - szczerze to nie znam za bardzo takich bez studiów. Facet nie może być głupszy ode mnie a jak wiadomo mam dwa fakultety Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Mój mąż 23.07.21, 00:03 Nie zrozumiałaś, bergamotko. Jak zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Mój mąż 23.07.21, 07:09 Wiedziałam. Od kiedy tylko przeczytałam Twój post, wiedziałam, że te harpie się na Ciebie rzucą jak na łowną zwierzynę... Załamałabym się, gdybym była taką małostkową pindą. Odpowiedz Link Zgłoś