Dodaj do ulubionych

Są zarzuty

01.08.21, 16:13
Są wstępne wyniki toksykologiczne pobrane od kierowcy autobusu, który staranował grupę ludzi w Katowicach. W wyniku zdarzenia zginęła 19-latka. Jak nieoficjalnie dowiedział się polsatnews.pl, mężczyzna miał brać silne leki opioidowe. Jak podaje portal, zgodnie z ulotką preparat może powodować senność i zawroty głowy i nie należy go stosować, prowadząc pojazdy. Wcześniej stwierdzono, że 31-latek był trzeźwy.
Więcej: wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Katowice.-Nieoficjalnie.-Sa-wyniki-toksykologii-kierowcy-autobusu-ktory-przejechal-19-latke. Oficjalnie: kierowca miejski z Katowic z zarzutem zabójstwa. Grozi mu dożywocie.Kierowca autobusu zmagał się z depresją i był na silnych lekach antydepresyjnych i opioidalnych. Jeśli to prawda to już macie mniej więcej powód rozjechania. Tak jak pisałem, normalni ludzie bez problemów tak nie robią. W takim USA nad ranem przy imprezowniach zwiększa się patrole policji i już np. na parkingu przed dyskoteką sprawdza się trzeźwość. Innych się pilnuje by zadym nie robili, a u nas? Chodziłem kiedyś reguralnie do jednego klubu. Byłem w nim kilkadziesiąt razy. Tylko raz widziałem policję. Na bank nie jest to pierwsza taka bijatyka w tej okolicy. Policja powinna tam reguralnie patrolować i być gotowa do natychmiastowej interwencji.Amen.Jedną panią z pierwszego wątku przepraszam .
Obserwuj wątek
    • mama303 Re: Są zarzuty 01.08.21, 16:24
      powinien być na L4 ale pewnie nie mógł. Kierowcy są na samozatrudnieniu?
    • maadzik3 Re: Są zarzuty 01.08.21, 16:32
      to może jednak trzeba przede wszystkim badać kierowców? żeby nie zachowywali się jak pewien pilot niemieckiego samolotu pasażerskiego
      • mama303 Re: Są zarzuty 01.08.21, 16:40
        maadzik3 napisała:

> to może jednak trzeba przede wszystkim badać kierowców? żeby nie zachowywali si
        > ę jak pewien pilot niemieckiego samolotu pasażerskiego

mocz pobierać codziennie?
        • cruella_demon Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:17

>
          > mocz pobierać codziennie?
          >

Nie codziennie, ale akurat wyrywkowo, często i niespodziewanie kierowcy zawodowi powinni sikać do kubka. Zresztą policjanci, żołnierze, personel medyczny na operacyjnej, piloci, maszyniści, czy inne zawody odpowiadające za zdrowie i życie ludzkie też.
        • triss_merigold6 Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:20
          Nie codziennie, wyrywkowo mocz i krew do badań toksykologicznych.
          • gulcia77 Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:41
            Mają braki w kierowcach. Biorą z łapanki. Podejrzewam, że następnym oskarżonym powinno być ZTM.
            • cruella_demon Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:49
              Oczywiście.
              Jestem pewna że doskonale wiedzieli kogo zatrudniają.
              • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:42
                cruella_demon napisała:

> Oczywiście.
                > Jestem pewna że doskonale wiedzieli kogo zatrudniają.
                >
                Zaswiadczenie o niekaralnosci podrobil w Paincie?
            • melisananosferatu Re: Są zarzuty 01.08.21, 18:01
              O...juz spuscilas z tonu? Jakze uroczo.
            • sol_13 Re: Są zarzuty 02.08.21, 08:59
              gulcia77 napisała:

> Mają braki w kierowcach. Biorą z łapanki.

Dziwne. Mąż znajomej jakieś dwa lata temu został kierowcą mza, kursy i testy zajęły ponad pół roku.
      • wkswks Re: Są zarzuty 01.08.21, 16:41
        Tu jest analogiczna sytuacja. Nie ma pozwolenia na informowanie pracodawcy o chorobach psychicznych. A wydaje mi sie, ze w niektórych zawodach powinno byc. A jak pracodawca wiedział, powinien usiąść na ławie oskarżonych.
        • taniarada Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:31
          wkswks napisał(a):

> Tu jest analogiczna sytuacja. Nie ma pozwolenia na informowanie pracodawcy o c
          > horobach psychicznych. A wydaje mi sie, ze w niektórych zawodach powinno byc. A
          > jak pracodawca wiedział, powinien usiąść na ławie oskarżonych.
          Takie pierdoły . Obrazek: Dwójka młodych ludzi na jednej hulajnodze, bezpośrednio z chodnika wjeżdża na przejście dla pieszych. Obok radiowóz z policjantami.
          Refleksji zero.Fajowe co?Oczywiście Katowice.
        • cegehana Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:39
          Informowanie pracodawcy doprowadzi tylko do patologii na rynku pracy. Informować należy lekarza, każdy pracownik jest badany, kierowcy zawodowi nawet bardziej szczegółowo także w kierunku chorób psychicznych. O tym jak te badania wyglądaja w praktyce oczywiście wiem - i to jest patologia. Co niby kierownik kierowców autobusów ma zrobić z wiedzą że ktoś ma depresję? Wygooglac objawy czy zapytać na ematce? Jesli nie jest lekarzem nie umie anj zweryfikować ani zinterpretować tej informacji w kontekście zawodowych obowiązków. Po co mu ta wiedza?
      • snajper55 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:41
        maadzik3 napisała:

> to może jednak trzeba przede wszystkim badać kierowców? żeby nie zachowywali si
        > ę jak pewien pilot niemieckiego samolotu pasażerskiego

Nie ma takiego badania, które by wykazywało czy człowiek jest na haju. Trzeba by codziennie każdemu kierowcy robić ileś badań. To nie alkohol, że dmucha się i wiadomo.

S.
        • maadzik3 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:44
          wystarczy przesiewowo badać 5% kierowców miesięcznie w różnych dniach. Wielu przestałoby używać tego, czego nie powinni.
          • cegehana Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:43
            Może częściowo pomoże ale na pewno nie wystarczy tak jak nie wystarczaja przesiewowe kontrole alkomatem kierowców na drogach - nadal są tacy którzy mimo to jeżdżą niestety także zawodowi choć grozi im to utratą uprawnień.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 16:38
      Opioidy są silnie przeciwbolowe.
      To nie psychotropy.
      Facet może mieć silne nie stawów np że to bierze
      • cruella_demon Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:18
        I nie wolno po nich prowadzić pojazdów ani obsługiwać maszyn, zapomniałaś dodać.
      • alicia033 Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:20
        Oczywiście. Tylko wtedy nie powinien siadać za kółkiem. A jak w takim stanie siadł, to jest to dla niego okoliczność obciążająca.
        • taniarada Ala 01.08.21, 17:26
          alicia033 napisała:

> Oczywiście. Tylko wtedy nie powinien siadać za kółkiem. A jak w takim stanie si
          > adł, to jest to dla niego okoliczność obciążająca.
          >
          No to Katowice mają problem.
          Ktoś tego kierowcę dopuścił do pracy.
          Ktoś nie monitorował agresywnego tłumu.
          Ktoś zlokalizował przystanek przed ruchliwymi przejściami dla pieszych.
          Ktoś nie zadbał o wystarczającą ilość miejsc postojowych dla autobusów (kierowcy podjeżdżają, pasażerowie pędem wsiadają i start bo musi zdążyć na następny przystanek i jeszcze podwójne światła a cenne minuty uciekają uciekają .
          • alicia033 Re: Ala 01.08.21, 17:39
            ***********, taniuchny, z tym rozmydlaniem odpowiedzialności.
      • maadzik3 Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:24
        To są narkotyki, stosowane w ekstremalnych stanach bólowych. Gorzej niż leki psychoaktywne. Po niektórych współczesnych lekach psychoaktywnych wolno prowadzić (niektórych, zawsze należy sprawdzić ulotkę i uzgodnić z lekarzem), po opioidach nie. Skutki uboczne działania opioidów to m.in.: euforia, agresja, apatia, zaburzenia koncentracji, sennność, zaburzenia zdolności oceny sytuacji. Taki kierowca autobusu to jak ktoś po kompocie z makówek za kierownicą kilkunastu ton metalu.
        • triss_merigold6 Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:28
          Ajajaj, to pewnie jeden z tych tłumów chętnych do pracy, co to sobie wyznawcy covida wyobrażają, że będą wybierać i przebierać w kandydatach.
          • cruella_demon Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:40
            Ja wiem że pracowników brakuje, ale że ktoś zatrudnił jako kierowcę mzk faceta karanego i wyrzuconego z poprzedniej pracy za wykroczenia drogowe popełnione autobusem, słabo się mieści w mojej wyobraźni.
            • gulcia77 Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:51
              Ale to taka polska "normalka". Kierowców do pracy nie ma, bierze się z łapanki, ale płace są śmieszne. Więc każdy, bardziej ogarnięty, już dawno pracuje gdzie indziej, ewentualnie dorabia np. na taksówce. Nie muszą brać prochów, bo padają że zmęczenia. I tyle. A że zmęczenia się wariuje. Dodaj do tego zwykłą Doretę, albo Tramadol i masz przepis na katastrofę.
              • maadzik3 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:47
                po tramadolu nie wolno prowadzić
                • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:45
                  Po tramadolu wolno prowadzić.
                  • iwles Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:58
                    nigdynigdynigdy84 napisała:

> Po tramadolu wolno prowadzić.

Z ulotki:

"Tramadol nawet w zalecanych dawkach może powodować podczas stosowania zawroty głowy i senność. Z tego powodu nie należy podczas leczenia prowadzić pojazdów i obsługiwać maszyn pozostających w ruchu"
                  • chocolatemonster Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:36
                    Lzesz.
                    BTW czy to nie ty zyczylas kobiecie w ciazy aby sie jej chore dziecko urodzilo? Jesli tak, to cholernie sie pomylilam piszac ci wtedy,ze czasem tak glupio myslimy, dajac ci wsparcie. Mhylilam sie cholernie a ty jestes podla.
                    • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:38
                      chocolatemonster napisała:

> Lzesz.
                      > BTW czy to nie ty zyczylas kobiecie w ciazy aby sie jej chore dziecko urodzilo?
                      > Jesli tak, to cholernie sie pomylilam piszac ci wtedy,ze czasem tak glupio mys
                      > limy, dajac ci wsparcie. Mhylilam sie cholernie a ty jestes podla.
                      To ile w koncu tych nickow naraz ma rosa, bo.mozna sie pogubic?
                      • chocolatemonster Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:40
                        Pudlo, wysil sie bardziej.
                      • alicia033 Re: Są zarzuty 02.08.21, 00:03
                        georgia.guidestones napisała:

> To ile w koncu tych nickow naraz ma rosa, bo.mozna sie pogubic?

to nie rosa, tylko przypadkowa zbieżność okoliczności.
                        Rosa jest ze stolycy i od lat siedzi w GB a nigdynigdy84 to kolejny wykwit ziemi lubelskiej.
                      • melisananosferatu Re: Są zarzuty 02.08.21, 01:43
                        Aj, przepraszam. Myslala, ze sugerujesz, ze ja to Rosa bo pisze w tym watku i z kompa i z telefonu (na kompie ostal sie stary nick).
          • runny.babbit Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:40
            O tym samym pomyślałam 😃
          • umi Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:24
            Nie powinnam, ale... big_grin big_grin big_grin
      • taniarada Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:27

> Opioidy są silnie przeciwbolowe.
        > To nie psychotropy.
        > Facet może mieć silne nie stawów np że to bierze
        Widać z nagrania że nie widział dziewczyny. Ale nic go nie usprawiedliwia. Choć czasami w nerwach człowiek głupieje.
        • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:37
          Możliwe że będzie filmik z wnętrza autobusu. Wtedy się okaże czy ta dziewczyne widział czy nie.
          Ale prowadzili go w tych łańcuchach jak jakiegoś przestępcę. A taki tfu tfu Trynkiewicz sobie żyje jak paczek w maśle, ma żonę i planuje z nią dzieci.
          • taniarada Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:45

> Możliwe że będzie filmik z wnętrza autobusu. Wtedy się okaże czy ta dziewczyne
            > widział czy nie.
            > Ale prowadzili go w tych łańcuchach jak jakiegoś przestępcę. A taki tfu tfu Try
            > nkiewicz sobie żyje jak paczek w maśle, ma żonę i planuje z nią dzieci.
            Fakt czytałem .Luksusy.
          • bergamotka77 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:01

> Możliwe że będzie filmik z wnętrza autobusu. Wtedy się okaże czy ta dziewczyne
            > widział czy nie.
            > Ale prowadzili go w tych łańcuchach jak jakiegoś przestępcę. A taki tfu tfu Try
            > nkiewicz sobie żyje jak paczek w maśle, ma żonę i planuje z nią dzieci.

Bo jest przestępcą?
            • maly_fiolek Re: Są zarzuty 02.08.21, 11:24
              > Bo jest przestępcą?
              Jest podejrzanym.
              Polskie sądy i prokuratura są znane z nadużywanie aresztu i stosowania poniżających praktyk (łańcuchy).
      • sumire Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:39
        Poczytaj sobie ulotkę. Opioidy mają dużo paskudnych skutków ubocznych, łącznie z halucynacjami i myślami samobójczymi, przeważnie otępiają. Jak bierzesz coś takiego, to za bardzo nawet z domu nie powinnaś wychodzić, nie mówiąc o prowadzeniu pojazdów.
      • bialeem Re: Są zarzuty 02.08.21, 00:33
        Po solpadeine też nie można prowadzić. Po niektórych syropach na kaszel także.
    • laura.palmer Re: Są zarzuty 01.08.21, 16:44
      Cytat z innego portalu:

"Mężczyźnie, w związku z postawionymi zarzutami, grozi 25 lat pozbawienia wolności lub dożywocie. Prokuratura potwierdziła również, że kierowca już wcześniej miał na koncie wykroczenia drogowe - było to osiem kolizji, część z nich z udziałem autobusu."

Jakim cudem ktoś taki był w ogóle dopuszczony do pracy jako kierowca autobusu miejskiego? Po trzeciej kolizji z jego winy powinni zabierać uprawnienia.
      • taniarada Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:23
        laura.palmer napisała:

> Cytat z innego portalu:
        >
        > "Mężczyźnie, w związku z postawionymi zarzutami, grozi 25 lat pozbawienia wolno
        > ści lub dożywocie. Prokuratura potwierdziła również, że kierowca już wcześniej
        > miał na koncie wykroczenia drogowe - było to osiem kolizji, część z nich z u
        > działem autobusu
        ."
        >
        > Jakim cudem ktoś taki był w ogóle dopuszczony do pracy jako kierowca autobusu m
        > iejskiego? Po trzeciej kolizji z jego winy powinni zabierać uprawnienia.
        Mleko się rozlało. Należy się głęboko zastanowić nad przyczynami tego tragicznego wypadku i kondycją młodzieży zamiast rozprawiać o czynnościach prokuratury i policji oraz o tym, czy kierowca dostanie 25 lat, dychę czy tylko zawiasy.
        • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:38
          Mam sąsiada kierowcę autobusu. To, co mówił na temat rekrutowania nowych osób to skandal.
          • taniarada Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:48

> Mam sąsiada kierowcę autobusu. To, co mówił na temat rekrutowania nowych osób t
            > o skandal.
            Dużo czytałem o uzależnieniach od prochów w warszawskim MZK.
            • bulzemba Re: Są zarzuty 02.08.21, 10:03
              Kiedy to było że w Wawie autobus miał kłopoty z wiaduktem?
      • maly_fiolek Re: Są zarzuty 02.08.21, 11:34
        > kierowca już wcześniej miał na koncie wykroczenia drogowe - było to osiem kolizji, część z nich z udziałem autobusu."
        Nie jest podane w jakim czasie miał te wykroczenia (może 10 lat wcześniej?), ile dokładnie miał tych wykroczeń (2? 22?), o kolizjach nie jest powiedziane czy był sprawcą czy w nich uczestniczył. Słowem nie ma tu absolutnie żadnej rozsądnej informacji.
        • laura.palmer Re: Są zarzuty 03.08.21, 08:27
          Umiesz czytać? Jest napisane, że było to osiem kolizji. Stwierdzenie, że ktoś "ma na koncie wykroczenia" oznacza, że był sprawcą, a nie poszkodowanym.
          • manala Re: Są zarzuty 03.08.21, 08:35
            Z rejestru policji wynika, że zatrzymany 31-latek miał na koncie osiem kolizji drogowych, w tym część z udziałem autobusu. Jak przyznaje Cyganek, jedna z nich miała miejsce podczas pracy w katowickiej firmie, [b]ale jak podkreśla, nie doszło do niej z winy kierowcy.
            [/b]
            • manala Re: Są zarzuty 03.08.21, 08:38
              Łukasz T. pracował jako kierowca od 10 lat. Przez większość czasu w PKM Katowice. Z przerwą w latach 2017-2020, kiedy był zatrudniony w PKM Tychy.
              Czyli przez 7 lat pracy w Katowicach miał 1 kolizję , która nie wynikała z jego winy.
    • taniarada Re: Są zarzuty 01.08.21, 16:45
      Miałem przeprosić veryvery i przepraszam .Reszta nie jest ważna .Sorry.
      • veryvery Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:31
        Jestem z aglomeracji śląskiej I jako osoba przez lata korzystająca z komunikacji miejskiej znam te okolice bardzo dobrze, to ścisłe centrum miasta, byłam tam niezliczoną ilość razy. Może m.in. dlatego tak mnie to poruszyło. Bezsensowna I niepotrzebna śmierć.
        • taniarada Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:37
          veryvery napisała:

> Jestem z aglomeracji śląskiej I jako osoba przez lata korzystająca z komunikacj
          > i miejskiej znam te okolice bardzo dobrze, to ścisłe centrum miasta, byłam tam
          > niezliczoną ilość razy. Może m.in. dlatego tak mnie to poruszyło. Bezsensowna I
          > niepotrzebna śmierć.
          Widzisz kochana nie jestem jakimś gburem.Przeprosiłem.Ja z Częstochowy.A aktualny adres DE.Rozumiem też jestem wrażliwy.Poczekamy na właściwe doniesienia.Nigdy nie żałuję kasy na czyjeś cierpienia .Jak zawinił niech idzie do piekła.Ech.
    • ajr27 Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:29
      Ha! Napisałam o tym wczoraj! Dlaczego mnie to nie dziwi, że był na prochach.
      • melisananosferatu Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:34
        Stado i...tek zdazylo juz przeanalizowac zle prowadzenie sie ofiary i pochlipac nad morderca.
    • biala_ladecka Re: Są zarzuty 01.08.21, 17:40
      W innym artykule jest napisane, że nie przyznał się do chorowania na depresję i zażywania leków antydepresyjnych, to nadal tanie sensacje. A opioidy to m.in. kodeina, zdaje się, że aktualnie dostępna bez recepty.
    • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 18:35
      O tym że chloptas tej dziewczyny siedzi za morderstwo ematki słyszały? To wcale nie ten typek z nagrania.
      • alicia033 Re: Są zarzuty 01.08.21, 18:36
        No i co w tym związku?
        • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 18:40
          Ze to ostra patola?
          • melisananosferatu Re: Są zarzuty 01.08.21, 18:43
            Kto jest ostra patola? Cpun, ktory przejedza po dziewczynie? Tak, tu sie zgadzam.
            • bergamotka77 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:15
              melisananosferatu napisał(a):

> Kto jest ostra patola? Cpun, ktory przejedza po dziewczynie? Tak, tu sie zgadza
              > m.

Dokładnie. Powinni ich wyrywkowo sprawdzać. Za dużo takich przypadków a ta tragedia to już przelała czarę goryczy. Wszystkie ematki wspierające tego psychopatę to dla mnie duże rozczarowanie.
            • dziennikaktywnosci Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:35
              melisananosferatu napisał(a):

> Kto jest ostra patola? Cpun, ktory przejedza po dziewczynie? Tak, tu sie zgadza
              > m.

Zachowanie kierowcy naganne. Ale obejrzano filmik kilka razy i co widzę: najpierw potrącił dziewczynę w czarnych spodenkach i wtedy tłum odskoczył. Za chwilę chłopak w białym wyskakuje przed maskę i kozaczy. A potem na ulicę wchodzi ta dziewczyna....

Po co????
              Dlaczego po tej pierwszej akcji włazili na ulicę?!?!

Po takim czymś ucieka się gdzie pieprz rośnie.
          • alicia033 Re: Są zarzuty 01.08.21, 18:49
            No i co z tego? Dla odpowiedzialności karnej tego kierowcy nie ma to żadnego znaczenia. Ważne jest tylko to, że nie mając wolnej drogi nie powinien był jechać. I kropka.
            • woman_in_love Re: Są zarzuty 01.08.21, 18:58
              czyli kierowca bohater: dzieci pójdą do adopcji i nie powielą życia rodziców - patoli
              • melisananosferatu Re: Są zarzuty 01.08.21, 18:59
                Woman...wez, myslalam, ze jestes w miare rozsadna osoba a tu zonk.
                • woman_in_love Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:12
                  bo mnie wkurza jechanie po kierowcy a obrona patologii
                  pojebało was czy co?

życzę żeby taka ekipa spuściła kiedyś rano czy tam wieczorem łomot waszemu staremu albo waszemu dziecku: zasługujecie na to
                  • cruella_demon Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:16
                    A ja ci życzę, żeby twoją matkę albo dziecko reanimował lekarz na prochach.
                    Nie chciałabyś? No właśnie.
                    Są zawody w których trzeźwość umysłu jest niezbędna. Jednym z nich jest kierowca autobusu.
                    Zwykły przypadek że przejechał patolę. Mógł kogokolwiek.
                  • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:32
                    To dla nich nie jest patola
                    Panienka latała o 5 rano z nachlanymi kolegami, w wieku 19 lat już dwoje dzieci.
                    No to nie jest ideal matki a gówniara na zasiłku.
                    • alicia033 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:40
                      No i co z tego?
                    • snajper55 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:42

> To dla nich nie jest patola
                      > Panienka latała o 5 rano z nachlanymi kolegami, w wieku 19 lat już dwoje dzieci
                      > .
                      > No to nie jest ideal matki a gówniara na zasiłku.

Dla ministra Czarnka to ideał kobiety. 19 lat i już dwoje dzieci! Pewnie jeszcze ze 20 zdąży urodzić.

S.
                      • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:43
                        Nie urodzi bo kierowca rozmazał ja na chodniku.
                    • cruella_demon Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:51
                      No i co z tego że patola. Równie dobrze to mogła być sprzątaczka idąca na 6 do pracy. Ten facet to niebezpieczny, nieobliczalny świr.
                      Czysty przypadek że zabił ją, a nie kogokolwiek innego.
                      • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:17
                        O 3 wrzuciła insta story że się bawi w klubie. Taka to praca
                        • cruella_demon Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:28
                          No to się bawiła w klubie, ok, czyli według ciebie mógł ją zabić .
                          Gdyby szła do pracy, powinien ponieść karę.
                          To może zamiast rozczłonkowywać ludzi w męczarniach, bo z tej dziewczyny zostały krwawe strzępki, może czuła jak jej urywało kończyny, niech chodzi koleś z kałachem i humanitarnie wali kulę w łeb tym za mało cnotliwym🤔
                          • cruella_demon Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:29
                            Za krótka spódnica-kula między oczy, dzieci w za młodym wieku, pierdut, kulka w łeb.
                          • runny.babbit Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:46
                            Czytając wypowiedzi o patologii w Katowicach, dziwię się że jeszcze po prostu bomby nie spuścili na całą patodzielnice. Po co tacy mają żyć....
                            • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:58
                              runny.babbit napisał(a):

> Czytając wypowiedzi o patologii w Katowicach, dziwię się że jeszcze po prostu b
                              > omby nie spuścili na całą patodzielnice. Po co tacy mają żyć....
                              To prezydent Świetochlowic oglaszal zalobe po ofierze wypadku, wiec bombe wedlug 99% ematek trzeba raczej tam, zeby nie bylo juz wiecej takich osob do rozjeżdzania po jezdni - skoro mozna by zalatwic raz a dobrze. Ktora z obronczyń biednego gracza w GTA Real Life Edition na ochotniczke?
                        • iwles Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:19

> O 3 wrzuciła insta story że się bawi w klubie. Taka to praca

No i?
                          Ty po urodzeniu dzieci bywasz tylko na placu zabaw?
                        • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:28

> O 3 wrzuciła insta story że się bawi w klubie. Taka to praca
                          To ile ona ma tych kont na insta? 1000-500-100-900? Pod nazwiskiem ostatnie z 3 zdjec na krzyz ma juz kilka lat.
                      • volta2 Re: Są zarzuty 02.08.21, 01:24
                        jak sprzątaczka będzie szła środkiem jezdni, albo tam szluga wypalała, to tak, musi liczyć się z tym, że zostanie rozjechana(niezauważona, bo kierowca będzie nachlany, może jakiś przepracowany przyśnie na chwilę, albo jak exio edzi, będzie jechał przyćpany)
                        no chyba że od sprzątaczek i patusi nie wymagamy jakichś podstawowych zasad ruchu drogowego?
                        • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 02.08.21, 08:53
                          volta2 napisała:

> jak sprzątaczka będzie szła środkiem jezdni, albo tam szluga wypalała, to tak,
                          > musi liczyć się z tym, że zostanie rozjechana(niezauważona, bo kierowca będzie
                          > nachlany, może jakiś przepracowany przyśnie na chwilę, albo jak exio edzi, będ
                          > zie jechał przyćpany)
                          > no chyba że od sprzątaczek i patusi nie wymagamy jakichś podstawowych zasad ruc
                          > hu drogowego?
                          Sprzataczki=patologia? Pijesz? Nie pisz juz bzdur.
                          • volta2 Re: Są zarzuty 02.08.21, 11:24
                            spójnik i przekracza możliwości poznawcze?
                            może sobie łyknij, może pomoże?
                    • bergamotka77 Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:03

> To dla nich nie jest patola
                      > Panienka latała o 5 rano z nachlanymi kolegami, w wieku 19 lat już dwoje dzieci
                      > .
                      > No to nie jest ideal matki a gówniara na zasiłku.

No i co w związku tym? Nie zasługują żeby żyć? Jesteście obrzydliwe. Kobiety, matki, matki córek...
                      • ponis1990 Re: Są zarzuty 01.08.21, 22:42
                        Świat się konczy, zgadzam sie z Bergamotą.
                      • rosapulchra-0 Re: Są zarzuty 02.08.21, 10:18
                        Bergamotka, masz rację.

Dla zainteresowanych - ktoś zbiera pieniądze dla dzieci zabitej dziewczyny: zrzutka.pl/zhcmzc
                        • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 02.08.21, 11:37
                          rosapulchra-0 napisała:

> Bergamotka, masz rację.
                          >
                          > Dla zainteresowanych - ktoś zbiera pieniądze dla dzieci zabitej dziewczyny: zrzutka.pl/zhcmzc
                          >
                          Pieknie potworze w ludzkiej skorze - wspierasz oszustow zerujacych na tragedii. Jest pare zbiorek w tym jedna potwierdzona przez rodzine.

zrzutka.pl/utzn8v tutaj jest info od rodziny. Jestes potworem rosa skoro nie umiesz zweryfikowac info - ludzie bywaja pazerni.
                          • rosapulchra-0 Re: Są zarzuty 02.08.21, 12:12
                            Nie mam pojęcia, kto pozakładał te zrzutki, ale one są i dotyczą dzieci zmarłej.
                            • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 02.08.21, 13:22
                              rosapulchra-0 napisała:

> Nie mam pojęcia, kto pozakładał te zrzutki, ale one są i dotyczą dzieci zmarłej
                              > .
                              >
                              Tak dzieci zmarlej maja konta w banku i same pozakladaly zbiorki. Gratuluje lykania prawd objawionych.
                    • asia_i_p Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:26
                      Bycie patolą nie jest nielegalne. Rozjeżdżanie ludzi jest.

A i o patolę bym się pokłóciła, bo dla mnie ani dwójka dzieci w młodym wieku, ani wracanie o 5 z imprezy nie wyczerpują definicji patoli. Owszem, może to być gówniara na zasiłku, ale póki nie pije, nie ćpa i nie stosuje wobec dzieci przemocy, nie zostawia ich bez opieki i nie zaniedbuje, patolą nie jest.
                  • biszkopty35 Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:17
                    Mnie też wkurza jechanie po kierowcy. Gdy kierowca potrąca kogoś, kto znajduje się na jezdni, zasadniczo nie wini się o to kierowcy. Pieszy na jezdni może być tylko na pasach. Obawiam się, że i forum, i tamtejsi patole - świadkowie, i katowicka policja znalazła sobie kozła ofiarnego, żeby nie odpowiadać za swoje dziaderstwo. Pamiętam śmierć dziewczyny w Jezycach sprzed kilku lat. Facet wrzucił ją do Odry, jej dowód porzucił go na przystanku, a miał zarzut jedynie zabójstwa z zamiarem ewentualnym. A tu kierowca nie widzi, że ktoś mu wlazł pod koła - bo jakim prawem był wtedy na jezdni? - i ma zarzut zabójstwa??? Prowadzenie się dziewczyny nie ma tu nic do rzeczy, oczywiście. Ale regularne bójki żulerni w Katowicach w sobotę rano, tuż pod nosem komisariatu - i owszem. Żeby więc nie było, że coś to ma do rzeczy, dowalmy kierowcy jeszcze usiłowanie dwóch zabójstw. Mam nadzieję, że znajdzie się dobry prawnik, który będzie go bronił. I jeszcze: Ktoś we wcześniejszym wątku pisał, że widać, jak kierowca specjalnie skręca w prawo, żeby rozjechać chłopaka. On tam miał przystanek. Skręcał na przystanek, na którym się zatrzymał. A wcześniej na towarzystwo trąbił, i zatrzymywał się dwa razy. Na pewno nie widział, że kogoś wciągnął pod koła - czy mógł nie widzieć? Pewnie nie, powinien widzieć wszytsko dookoła. Ale zgodzicie się chyba, że można tu znaleźć parę okoliczności łagodzących.
                    • alicia033 Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:54
                      biszkopty35 napisał(a):

> Mnie też wkurza jechanie po kierowcy. Gdy kierowca potrąca kogoś, kto znajduje się na jezdni, zasadniczo nie wini się o to kierowcy. Pieszy na jezdni może być tylko na pasach.

Najwyższa pora odświeżyć sobie kodeks ruchu drogowego, bo wypisujesz piramidalne brednie.

> Ale zgodzicie się chyba, że można tu znaleźć parę okoliczności łagodzących.

Oczywiście, że się nie zgodzimy, bo tu dla kierowcy nie ma ŻADNYCH okoliczności łagodzących. Są natomiast mocno obciążające.
                  • rosapulchra-0 Re: Są zarzuty 02.08.21, 10:10
                    woman_in_love napisała:

> bo mnie wkurza jechanie po kierowcy a obrona patologii
                    > pojebało was czy co?
                    >
                    > życzę żeby taka ekipa spuściła kiedyś rano czy tam wieczorem łomot waszemu sta
                    > remu albo waszemu dziecku: zasługujecie na to

W_i_l, nie podniecaj się i nie szarżuj z takimi życzeniami. Później będziesz ich żałować i na pewno nie zostanie ci zapomniane.

Ta katowicka patologia to ludzie. Młodzi ludzie, którzy mają prawo do życia. Jeśli popełnią jakieś przestępstwo, to zostaną ukarani przed odpowiednie organy.
                    A takie życzenia lepiej zachowaj dla siebie.

Byłam kilka razy w bardzo niebezpiecznych sytuacjach na drodze. Opisywałam je tu na forum kilka razy. I bardzo dobrze wiem, jak się czułam i w jakiej panice uciekałam.
              • bergamotka77 Re: Są zarzuty 01.08.21, 19:13
                Lecz się kobieto.
              • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:30
                woman_in_love napisała:

> czyli kierowca bohater: dzieci pójdą do adopcji i nie powielą życia rodziców -
                > patoli
                Dziadkowie wygineli jak dinozaury czy moze tatusiowie są nn? Idz trollowac do wątku tutejszego kocurka-gawędziarza lepiej.
      • woman_in_love Re: Są zarzuty 01.08.21, 18:58
        oczywiście że nie: od wczoraj pisze, że to jej ruchacz był
      • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:13

> O tym że chloptas tej dziewczyny siedzi za morderstwo ematki słyszały? To wcale
        > nie ten typek z nagrania.
        Sama plodzisz takie ploty, oby Tobie ktos doode obrobil z 1000 razy bardziej szkodliwie i zebys dostala wilczy bilet w kazdej pracy ktorej sie podejmiesz.
        • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:16
          Takie ploty? Przejrzyj fejsa tej dziewczyny, tego chloptasia. Z nożem zaatakował taksówkarza i tamten się wykrwawił.
          • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:18

> Takie ploty? Przejrzyj fejsa tej dziewczyny, tego chloptasia. Z nożem zaatakowa
            > ł taksówkarza i tamten się wykrwawił.
            Fejsa tej dziewczyny to akurat przezornie wyczyscil ktos bliski znajacy haslo. Rodzinie zmarlej wystarczy już szamba pomyj produkowanych przez ludzi twojego pokroju.
            • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:32
              Tak? Słabo wyczyścil.
              Ludzie wywalają na wierzch brudy, to że robiła zbiórki na dzieci, brała od ludzi kasę i nie oddawała
              • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:35

> Tak? Słabo wyczyścil.
                > Ludzie wywalają na wierzch brudy, to że robiła zbiórki na dzieci, brała od ludz
                > i kasę i nie oddawała
                A ty wierzysz we wszystkie przyklady oczerniania ciebie samej (zalilas sie tutaj juz)? Ona przed zarzutami z doody sie nie obroni.
                • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 20:43
                  Po prostu widziałam te zbiórki.
                  • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:10

> Po prostu widziałam te zbiórki.
                    Konfabulujesz, zbieznosc nazwisk (fotograf) plus raczej szczytny cel. Mam nadzieje ze ktos ci tak obrobi doode ze do konca zycia bedziesz miala pozamiatane na wszystkich frontach.
                    • rosapulchra-0 Re: Są zarzuty 02.08.21, 10:22
                      Trochę wyżej wrzuciłam linka do zrzutki na dzieci zmarłej.
                      • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 02.08.21, 11:33
                        rosapulchra-0 napisała:

> Trochę wyżej wrzuciłam linka do zrzutki na dzieci zmarłej.
                        >
                        Jedyna oficjalna zrzutka potwierdzona przez siostre tragicznie zmarlej to ta: zrzutka.pl/utzn8v

A ty rosiu moze raz jeden jedyny w zyciu wstydz sie
                        • rosapulchra-0 Re: Są zarzuty 02.08.21, 12:08
                          Szkoda, że jesteś tak zacietwierzona, że nie zauważyłaś, że tu nikogo nie oceniam.
                          • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 02.08.21, 12:53
                            rosapulchra-0 napisała:

> Szkoda, że jesteś tak zacietwierzona, że nie zauważyłaś, że tu nikogo nie oceni
                            > am.
                            >
                            Wystarczy ze popierasz bogacenie sie kosztem tragedii i nie umiesz zadac sobie trudu weryfikacji informacji.
                            • rosapulchra-0 Re: Są zarzuty 03.08.21, 08:05
                              Ogarnij się, kobieto. Jesteś tak agresywna, że już nawet nie czytasz, co kto napisał, tylko od razu po chamsku atakijesz. Ochłoń.
                        • panna.nasturcja Re: Są zarzuty 02.08.21, 15:21
                          Oficjalna zbiórka również jest żerowaniem na tragedii.
                          • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 02.08.21, 20:16
                            panna.nasturcja napisał(a):

> Oficjalna zbiórka również jest żerowaniem na tragedii.
                            No jest, skoro pieniadze trafia do siostry zmarlej ktora przejmie opieke nad dziecmi to wg ciebie nalezy to potepic w czambuł i zglosic wyludzaczke na policje.
                            • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 03.08.21, 08:18
                              A tatuś się tymi dziećmi nie zajmie? No proszę, a tak go ematka broniła że porządny
              • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:19

> Tak? Słabo wyczyścil.
                > Ludzie wywalają na wierzch brudy, to że robiła zbiórki na dzieci, brała od ludz
                > i kasę i nie oddawała
                Ty naprawde masz cos nie tak ze soba, na dzieci zbiera po wypadku jakis znajomy (nie, dziewczyna nie odżyla i nie zalozyla lewego konta na zrzutce na kolekcjonerski dowod osobisty). Sadze ze tu ostro przymitomanilas o znecaniu sie sasiadow nad toba i sama z turboluboscia kochasz pastwic sie nad ludzmi.
                • nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 21:39
                  Kochana zbiórki są z początku roku jak na tego syna zbierała.
                  • taniarada Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 21:46

> Kochana zbiórki są z początku roku jak na tego syna zbierała.
                    Zakrakały Cię .Jesteś wyrodną ematką jak nie grasz w jednym zespole.
                    • georgia.guidestones Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 21:56
                      taniarada napisał:

> nigdynigdynigdy84 napisała:
                      >
                      > > Kochana zbiórki są z początku roku jak na tego syna zbierała.
                      > Zakrakały Cię .Jesteś wyrodną ematką jak nie grasz w jednym zespole.
                      Sio moi drodzy z powrotem trollowac na fejsiku m.facebook.com/Solidarni-z-kierowc%C4%85-PKM-Katowice-108862244773323/
                      • bergamotka77 Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 22:05
                        Wygląda jak psychol.
                        • georgia.guidestones Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 22:12
                          bergamotka77 napisała:

> Wygląda jak psychol.
                          >
                          Czyli z 10 lat i 20 kg temu juz tak wygladal. Ktos z litosci nie ujawnil aktualnego wizerunku.
                      • veryvery Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 22:44
                        Najoewniej rodzina I koledzy kierowcy założyli ten profil I w dużej części to pewnie oni szkalują ofiarę na jej profilu
                        • bergamotka77 Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 22:51
                          A to psychol kierowca Łukasz Tokarski
                          • georgia.guidestones Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 23:08
                            bergamotka77 napisała:

> A to psychol kierowca Łukasz Tokarski
                            >
                            Troche niesmaczne tutaj epatowac nazwiskami.
                          • qwerty.222 Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 23:55
                            bergamotka77 napisała:

> A to psychol kierowca Łukasz Tokarski

Podaj jeszcze dane ofiary.
                            • georgia.guidestones Re: Nie możesz mieć swojego zdania 02.08.21, 08:50
                              Po to zeby nigdynigdy zwyzywala ja publicznie od rurew i szmat?
                              • taniarada Re: Nie możesz mieć swojego zdania 02.08.21, 10:09

> Po to zeby nigdynigdy zwyzywala ja publicznie od rurew i szmat?
                                Przeginasz już
                                • georgia.guidestones Re: Nie możesz mieć swojego zdania 02.08.21, 20:18
                                  taniarada napisał:

> georgia.guidestones napisała:
                                  >
                                  > > Po to zeby nigdynigdy zwyzywala ja publicznie od rurew i szmat?
                                  > Przeginasz już
                                  Chyba ty.
                          • nigdynigdynigdy84 Re: Nie możesz mieć swojego zdania 02.08.21, 05:19
                            Berga, na to podawanie nazwiska jest paragraf, więc stul dziób
                            • georgia.guidestones Re: Nie możesz mieć swojego zdania 02.08.21, 08:49

> Berga, na to podawanie nazwiska jest paragraf, więc stul dziób
                              Berga straszyla kilka mcy temu mecenasami Pirania i K.Rokodylem za podawanie jej imienia i fanpejdza na fb.
                            • bergamotka77 Re: Nie możesz mieć swojego zdania 02.08.21, 11:14

> Berga, na to podawanie nazwiska jest paragraf, więc stul dziób

Podaj mnie do sądu smile Ważny interes społeczny usprawiedliwia podanie danych osoby, która ma już zresztą postawione zarzuty. Tak jak opublikowano dane Jacka Jaworka. Mordercy powinni tracić prawo do anonimowości i często tracą.
                              • sumire Re: Nie możesz mieć swojego zdania 02.08.21, 11:36
                                Ważny interes społeczny to byłby wtedy, gdyby gość krążył na wolności. Tu jedyna "korzyść" jest taka, że dzięki temu rodzina będzie miała jeszcze bardziej przesrane.
                              • loginwieczniezajety Re: Nie możesz mieć swojego zdania 03.08.21, 06:27
                                Berga, wcześniej już waliło Ci w dekiel, ale w pandemii odwaliło zupełnie.

Kolejny wątek, w którym robisz za samozwańczego szeryfa, powołując się na interes społeczny. O tym, czy ktoś jest mordercą decyduje ostatecznie niezawisły (ups... no, mniejsza) sąd prawomocnym wyrokiem, a nie byt internetowy z forum, znany skądinąd z imienia i nazwiska na własne życzenie, który ma zdaje się matkę-prawniczkę, ale z rozumieniem zasady domniemania niewinności coś u niego słabo. I przejrzyj kodeks karny, morderstwo i wypadek komunikacyjny ze skutkiem śmiertelnym to jakby inne paragrafy.
                        • georgia.guidestones Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 23:09
                          veryvery napisała:

> Najoewniej rodzina I koledzy kierowcy założyli ten profil I w dużej części to p
                          > ewnie oni szkalują ofiarę na jej profilu
                          Trzydziestolatkowie sa madrzejsi zwykle, na profilu ofiary pisze dzieciarnia ze zdjeciami Stonogi albo Wojtyly na profilowych.
                          • veryvery Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 23:14

> Trzydziestolatkowie sa madrzejsi zwykle, na profilu ofiary pisze dzieciarnia ze
                            > zdjeciami Stonogi albo Wojtyly na profilowych.

No nie wiem, sporo ematuś na tym forum, które wiekowo mogłyby być matką dziewczyny również ma używanie.
                            • georgia.guidestones Re: Nie możesz mieć swojego zdania 01.08.21, 23:18
                              veryvery napisała:

> georgia.guidestones napisała:
                              >
                              >
                              > > Trzydziestolatkowie sa madrzejsi zwykle, na profilu ofiary pisze dzieciar
                              > nia ze
                              > > zdjeciami Stonogi albo Wojtyly na profilowych.
                              >
                              > No nie wiem, sporo ematuś na tym forum, które wiekowo mogłyby być matką dziewcz
                              > yny również ma używanie.
                              Watpie zeby kobiety w srednim wieku zakladaly trollkonta na fb, takie rzeczy to chyba tylko gazeciarz robil i sie do tego przyznawal. Wypowiedzi na profilu zmarlej to jeszcze inny kaliber skandalicznosci i prostactwa.
                  • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:29

> Kochana zbiórki są z początku roku jak na tego syna zbierała.
                    Raczej sa screeny wypowiedzi z profilu adresowane do rodziny, zeby pozwracali osobom podajacym sie za znajomych kwoty po kilkadziesiat zł. bo ponoć pozyczala i "zapominala oddac".

Facet ktory udusil taksowkarza paskiem i mial identyczne nazwisko (akurat zbieznosci to czesty przypadek w Polsce) akurat mieszkal kilkaset km dalej i byl starszy, oraz nikt go nie wypuscilby na wolnosc z takim wyrokiem chyba ze 15-16latka podrobila dokumenty i podajac sie za starsza jechala na drugi koniec kraju na widzenia intymne. To sie nijak kupy nie trzyma, zdjecia na profilu nie sa z zadnego aresztu ani wiezienia.

Zglos sie redagować pudla lub innego plotka, mijasz sie z powolaniem.

• nigdynigdynigdy84 Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:21
                  Zamknij się wariatko.
                  Ewidentnie panna zbierała hajs, ludzie się rzucają że nie dostaną zwrotu i tyle.
                  • alicia033 Re: Są zarzuty 01.08.21, 23:55
                    jak ktoś tu jest wariatką, to ty, nigdynigdy.
                  • vickylove Re: Są zarzuty 02.08.21, 09:05

> Zamknij się wariatko.
                    > Ewidentnie panna zbierała hajs, ludzie się rzucają że nie dostaną zwrotu i tyle

> . Głupia jesteś.

Ten numer o zwrot kasy to akcja karaczanów ,którzy atakują profile zmarłych nastolatków robiąc sobie bekę.zreszta wystarczy poczytać chamskie komentarze na facebookowym profilu tej dziewczyny.
                    Tak samo było z niejaką chora na serce Gabrysia.

Więc jak nie wiesz to nie pytluj ozorem bo się ośmieszasz
                    • georgia.guidestones Re: Są zarzuty 02.08.21, 09:34
                      vickylove napisała:

> nigdynigdynigdy84 napisała:
                      >
                      > > Zamknij się wariatko.
                      > > Ewidentnie panna zbierała hajs, ludzie się rzucają że nie dostaną zwrotu
                      > i tyle
                      >
                      > > . Głupia jesteś.
                      >
                      > Ten numer o zwrot kasy to akcja karaczanów ,którzy atakują profile zmarłych nas
                      > tolatków robiąc sobie bekę.zreszta wystarczy poczytać chamskie komentarze na fa
                      > cebookowym profilu tej dziewczyny.
                      > Tak samo było z niejaką chora na serce Gabrysia.
                      >
                      > Więc jak nie wiesz to nie pytluj ozorem bo się ośmieszasz
                      Sprawdz w wyszukiwarce te forumke i jej tworczosc. widac jak na dloni co soba reprezentuje. Po tym biciu piany na temat wypadku volta, manala, nigdy i pare innych apologetek nacpanego kierowcy jadacych po ofierze jak po burej rurwie - do wygaszenia.
                      • manala Re: Są zarzuty 02.08.21, 09:50
                        Ciekawe jak w życiu radzisz sobie z ludźmi mającymi inne zdanie niż ty. Też ich wygaszasz? Nie żeby mnie to obchodziło specjalnie, ale to dość zabawne.
                        Przychodzisz na forum dyskusyjne i oczekujesz, że wszyscy będą mieli takie samo zdanie jak ty. W dodatku zwyczajnie kłamiesz. W tamtym wątku tylko jedna osoba pisała, że jej żal kierowcy. Nie byłam to ani ja, ani volta. Nie jechałam też po ofierze. Stwierdziłam, ze zamiast szlajać się z awanturującymi patolami powinna zająć się dwójką swoich malców. Nadal tak uważam. Żegnam smile
                        • volta2 Re: Są zarzuty 02.08.21, 11:33
                          mnie nie przeszkadza, że lasia baluje, sama mam w tym pewne doświadczenie, hmmm, co tu na forum uznawane jest za straszną zbrodnię,
                          ale latanie po jezdni jest czynnością z gatunku ryzykownych, tak jak seks bez zabezpieczenia
                          lasia nie doedukowała się w obu tych obszarach, poniosła konsekwencje, to tyle

czy rozjechał ją kierowca ten, czy inny, nie ma tu większego znaczenia. lepiej, że jakiś wariat niż spokojny emeryt, którego załapał zawał za kierownicą.
                          • iwles