bywalec.hoteli 07.08.21, 16:15 …jak pomyślę ze powoli kończy się tegoroczne, bezupalne ale przynajmniej słoneczne, lato i juz niedługo zacznie się długa, szara, ponura, zimna, mokra, deszczowa i bezśnieżna jesieniozima. 😭😭 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicia033 Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 16:22 Aha. Jesteś pańszczyźnianym chłopem przywiązanym do ziemi. W ogóle mi cię nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 16:22 Umacniaj się w cnotach męskich zatem. Przede wszystkim przestań szlochać, a po drugie zacznij hartować swe ciało i ducha poprzez kąpiele w zimnej wodzie i morsowanie zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 16:38 morekac napisała: > Umacniaj się w cnotach męskich zatem. Przede wszystkim przestań szlochać, a po > drugie zacznij hartować swe ciało i ducha poprzez kąpiele w zimnej wodzie i mor > sowanie zimą. > Dzieki czemu może ci w końcu konar zapłonie i znikniesz z tego forum... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 21:56 morekac napisała: > Umacniaj się w cnotach męskich zatem. Przede wszystkim przestań szlochać, a po > drugie zacznij hartować swe ciało i ducha poprzez kąpiele w zimnej wodzie i mor > sowanie zimą. Dzięki Morku za dobre słowo A Tobie nie żal lata? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 22:06 Nie cierpię upałów. Lubię słońce i temperatury do 20-25 stopni. Deszcz też mi nie przeszkadza nadmiernie. I nawet jeśli chodzi o wakacyjne destynacje, wolę Szkocję niż Egipt. Od czasu ukończenia szkół koniec lata nie wzbudza we mnie rozżalenia... Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 17:29 majenkir napisała: > A ja uwielbiam jesień! 🥰 > Ja też Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 17:07 Łącze się w bólu,nie znoszę zimna,słoty,braku słońca, tysiąca rzeczy, które trzeba założyć na grzbiet,by nie zmarznąć.Zamiwrzam na stare lata przeprowadzić się gdzieś gdzie jest gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 22:13 edelstein napisała: > Łącze się w bólu,nie znoszę zimna,słoty,braku słońca, tysiąca rzeczy, które trz > eba założyć na grzbiet,by nie zmarznąć.Zamiwrzam na stare lata przeprowadzić si > ę gdzieś gdzie jest gorąco. No nie? Słońce, 30-35 stopni, fajna przyroda i czuje ze żyje, ze jest lato Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Płakać mi się chce… 09.08.21, 13:09 Dokładnie, zastanawiamy się właśnie nad kupnem ziemi w jakimś ciepłym zakątku i może nawet wypad tam wcześniej i prowadzenie turystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 09.08.21, 13:26 a w Niemczech jest jakiś region cieplejszy? Może Saarland? Czy raczej trzeba za granicę? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 10.08.21, 11:04 morekac napisała: > Tropical Island? XD Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 17:16 Łączę się w bólu.. Mam tak samo. Próbuję planować ferie, kolejne lato, tak mi lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 21:53 ja już tydzień temu musiałam założyć skarpety, długie spodnie i bluzę, a wczoraj zmarzłam w grubej bluzie dziś trochę lepiej na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 22:10 Może będzie śnieżna jak zeszłoroczna 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 22:24 7 sierpnia mowisz o koncu lata? Aha.... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 22:34 u Was na wyspach lato trwa 1 dzień, tak słyszałem, to może jeszcze się nie zaczelo? 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 22:37 Jesień idzie Raz staruszek, spacerując w lesie, Ujrzał listek przywiędły i blady I pomyślał: - Znowu idzie jesień, Jesień idzie, nie ma na to rady! I podreptał do chaty po dróżce, I oznajmił, stanąwszy przed chatą, Swojej żonie, tak samo staruszce: - Jesień idzie, nie ma rady na to! A staruszka zmartwiła się szczerze, Zamachnęła rękami obiema: - Musisz zacząć chodzić w pulowerze. Jesień idzie, rady na to nie ma! Może zrobić się chłodno już jutro Lub pojutrze, a może za tydzień Trzeba będzie wyjąć z kufra futro, Nie ma rady. Jesień, jesień idzie! A był sierpień. Pogoda prześliczna. Wszystko w złocie trwało i w zieleni, Prócz staruszków nikt chyba nie myślał O mającej nastąpić jesieni. Ale cóż, oni żyli najdłużej. Mieli swoje staruszkowie zasady I wiedzieli, że prędzej czy później Jesień przyjdzie. Nie ma na to rady. Andrzej Waligórski, oczywiście Zmień staruszka na bywalca i możesz sobie smętnie śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 22:55 Morku, poprawiłaś mi humor Czyli trzeba łapać te nędzne resztki lata Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Płakać mi się chce… 09.08.21, 11:37 Taki na sierpień, można sobie pozawodzić w chwili przygnębienia nadchodzącą jesienią... Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 23:00 Tak, to smutne, ale pociesza mnie fakt, że jeszcze mam przed sobą wakacyjny wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjak-2 Re: Płakać mi się chce… 07.08.21, 23:20 Ludzie środek lata ,!!!! ciesz się każdym dniem Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 00:12 Tez to pisałam w jakimś innym wątku. Nie lubią zimy, jesieni, cały rok czekają na lato a jak ono przyjdzie to nie umieją się nim cieszyć, bo winter is coming. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 01:23 Ja tam lubie kada pore roku; jak jest lato, to fajnie ze jest lato, jak przychodzi jesien - o jesien jest supr, jak zima - o zima ma tyle dobrych rzeczy, a jak wiosna - o jak cudownie, ze w koncu jest wiosna... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 04:45 Przeciez dopiero srodek lata a Ty juz jak Baba ryczysz? Ja pier.... Ty K uwazaj z bababmi nie ma zartow jeszcze dojda do wniosku ze klimat nie jest wystarczjaco lewacki czy liberalny i nie wiadomo co nim zrobia - tzn na pewno sperd... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 10:45 przy klimacie to europejscy lewacy próbują majstrować juz od dawna. Gowno im się udaje, nadal w Polsce jest taki sam klimat, poza drożyzna samochodów na skutek durnych euronorm Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 12:47 Myślą duraki, że jak będą dla Europy wymyślać nieosiągalne normy spalania dla samochodów ekologicznych i na siłę wpychać auta elektryczne, to klimat się ochłodzi (nota bene, nie zauważyłem ocieplenia klimatu). Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 13:26 Ja zauważyłam, że zimy na Mazowszu już nie te, co kiedyś. I że są paskudne upały. I że ogólnie sucho się robi . A letnie burze robią się coraz bardziej gwałtowne. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 13:39 a przypomnij sobie lata wczesniejsze czy nie było też i takich. W każdym razie dzięki za wprowadzenie mnie w lepszy humor. Idę na rower łapać lato! Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 13:46 Sobie przypominam te wcześniejsze z lat 70- i 80tych. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 20:04 @morekac, przecież to był prawdziwy cel wątku: popisywać się swoim własnym, bywalcowym debilizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 23:09 Nie dziwota ze konkurencja wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 23:24 engine8 napisał(a): > Nie dziwota ze konkurencja wkurza. Konkurencji dla bywalca nie ma .Nie wiem co w nim kobiety widzą .Dziecioroba? Między zmianą pieluch pisze na necie.Ciekawe jest czy jego żona wie ,że pisze na kobiecym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 13:37 Tylko co roku spływa do Atlantyku 500 miliardów ton lodu, który od co najmniej 20 lat nie jest już wyrównywany przez nowe opady śniegu, co przyśpiesza proces znikania lodowców. Ale klimat się nie ociepla, nic a nic, wioskowy głupek może dalej mylić klimat z pogodą na swoim małym zadoopiu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 12:56 Nie martw się bywalec. Lewacy nie zdążą już nic zrobić. Naukowy odkryli właśnie pierwsze symptomy załamania ciepłego Golfstromu, przez dramatyczne topienie lodowców i większą ilość słodkiej wody w Atlantyku, a to oznacza, że będziesz miał niedługo w Europie goowno, a nie lato. Klimat jak bozia w takiej szerokości geograficznej przykazała, czyli jak na Labradorze. A Polska wyschnie przez kontynentalny wpływ na zimny, stepowy wiór. Mam nadzieję, że dożyjesz, albo przynajmniej twoje dzieci, bo to może pójść teraz szybko. Już się z twojej spłakanej mordy cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 09:03 Widać brak wojska: takich jak ty powinno się wcielać na sezon zimowy do woja i przeczołgać was po lodzie, śniegu i zamarzniętym błocie. A wieczorem mycie się w przerębli i spanie w namiocie. Nieogrzewanym. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 17:14 Rozumiem Mam odczucie straconego lata - z przyczyn osobistych Nostalgia pojawia się na widok coraz większej liczby suchych liści, wron kraczących nad ranem Chłodne poranki i specyficzne sierpniowe wieczorne zaciągnięcie chłodem Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 17:53 Wapaha a co się stało tego lata? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 17:59 Nic szczególnego - wiosna/lato byłam sama ( mąż wyjechał) - a bez drugiej połówki życie już nie ma tego smaczku Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 18:43 wapaho, teraz juz rozumiem skąd wzięła się potrzeba pingwinka Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 19:28 Pingwinek był przed także spoko- dbam o moje potrzeby od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 20:40 a mąż + pingwinek naraz? a skoro mąż wiosna i latem na wyjeździe, to współczuję samotnego ogarniania dzieciorów. kupa roboty i tylko pingwin na wieczór na pocieszenie ... może sportowiec, pojechał do Tokio? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 22:31 Odrażający oblechu, liczysz na pikantne szczegóły🤢🤮 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 23:10 Jakie tam one pikantne?? Co najwyzej rozowe...czyli majtkowe. phi... Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 20:47 Odkad jest pandemia hehe zmienilam swoje podejscie do zycia. Zaczelam znajdowac pozytywy w rzeczach i sytuacjach, ktore kiedys przprawialy mnie o depresje. I nie slucham swojej mamy, ktora zawsze, codziennie narzekala na jesien, zime, brak slonca, zadymione powietrze ...blleeee Najwazniejsze, zeby miec tez jakies hobby. Kiedy fotografia sie zajmowalam, zima to byl najlepszy czas na zajecia czb. Kilka razy byly takie mrozy, ze mi praktica zamarzla. Przed soba mialm jeszcze godzinny powrot do domu na piechote. Zima po takich doswiadczenia w domu, w cieple to nic stasznego. Najlepsze zdjecia z tego roku mam wlasnie zrobione zima. Mozesz tez przesiadywanie na emama przesunac na jesien, a teraz korzystaj , wychodz jak najwiecej. Obrzydnie ci i zatesknisz za zima. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 20:51 srubokretka napisał: > Mozesz tez przesiadywanie na emama przesunac na jesien, a teraz korzystaj , wyc > hodz jak najwiecej. Obrzydnie ci i zatesknisz za zima. O, i to jest dobra rada! W ogóle to lubię jak piszesz o Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 22:47 Tak czasami czytuję twoje wpisy. Czy ty jesteś normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 23:12 A co ona pisze o Stanach ? Jak fatalnie tam jest a mimo wszytko nikt nie emigruje do Polski?? Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Płakać mi się chce… 09.08.21, 02:07 Dzieki bywalec Dzis mialam ciekawa rozmowe z kolega. Opowiedzial mi o 60letniej mieszkance poludniowego NJ, ktora szkoli. Po kilku dniach okzalo sie , ze kobieta nigdy nie byla w Nowym Jorku. Nawet przejazdem. Kobieta wysztalcona, elokwentna nie jakas zakompleksiona zona trzymana w domu. Ma 40min samochodem do NY ( 15min z miejsca szkolenia ) i z premedytacja omijala to miejsce przez cale zycie Nie potrafila nawet niektorych nazwisk klientow powtorzyc. Akurat w tym biznesie to dosc niezwykle. Jeszcze raz przypomnialam sobie, ze NY to panstwo w panstwie i jak bardzo ludzie z Usa sa zmanipulowani. Oni mysla, ze Ny to sama patologia. hmmm wlasciwie, to tez tak myslalam kilkanascie lat temu nawet 2 lata temu widzialam same minusy. Chyba mi sie w koncu wszystkie komorki w organizmie zmienily i zaadoptowalam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 09.08.21, 08:56 NJ kojarzy mi się z Newark i naszym bokserem Tomkiem Adamkiem - ciekawe czy nadal tam mieszka... Nawet emamy tutaj opisywały, że Nowy Jork to brud i smród Ale bardzo dużo amerykańskich filmów dzieje się właśnie tam. Dla mnie najciekawszy jest kształt stanu "Nowy Jork" Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Płakać mi się chce… 08.08.21, 23:13 Tia, jesień...jakieś idiotyczne lockdowny, 7 fala korony, deszcz, szaruga..Nie mogę się k...a doczekać... A przed jesienią jeszcze urlop nad morzem (polskim). Dziś sprawdziłam pogodę długoterminową...Super po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
mja-15 Re: Płakać mi się chce… 09.08.21, 10:36 Łączę się w bólu, bo właśnie wróciłam z 3 tygodniowego urlopu, odkopuję się właśnie z setek maili. A kolejny urlop za rok, więc teraz już jakby lata nie było. 😭😢😢 Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Płakać mi się chce… 09.08.21, 12:07 Brakuje tylko "Mimoz" Niemena. Ja też uwielbiam ciepło, gdybym mogła przeniosłabym się do cieplejszych krajów... Odpowiedz Link Zgłoś
talia.kart Re: Płakać mi się chce… 09.08.21, 12:37 To płacz. A teraz mała przepowiednia: upalnego lata nigdy nie zaznasz. Ani śnieżnej zimy. Musiałbyś zrezygnować chwilowo z forum. A to nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Płakać mi się chce… 09.08.21, 13:09 nie wierzę we wróżki, wróżby z kart i inne tego typu rzeczy. tak że nie strasz nie strasz bo się zesrasz. Odpowiedz Link Zgłoś