Dodaj do ulubionych

Retinol 1%

08.08.21, 21:48
firmy Natomiast - ktoś miał używał? Jak dla mnie najlepszy Retinol jaki miałam bo wyraźnie aczkolwiek delikatnie zluszcza skórę i jednocześnie ja nawilża. Z drugiej strony z retinolem miałam do czynienia tylko w formie Retises, też 1% chyba, teraz już nie pamiętam. Co do tego hitu jakby nie było mam bardzo mieszane uczucia...
Ten krem Nacomi to jest jakaś nowa seria next level, patrząc po produktach bardzo inspirowana The Ordinary.
Miała któraś, używała?
Obserwuj wątek
    • eliksir_czarodziejski Re: Retinol 1% 08.08.21, 21:49
      Nacomi oczywiście powinno być w pierwszym zdaniu.
    • krolewska.asma Re: Retinol 1% 08.08.21, 21:51
      Właśnie go oglądałam ale on kosztuje chyba z 20 pln wiec nie spodziewam się działania
    • ludzikmichelin4245 Re: Retinol 1% 08.08.21, 22:08
      Ja mam, już trzeci z kolei (zaczęłam od 0.25, potem 0.5, teraz właśnie testuję 1%).
      To mój pierwszy retinol (nie licząc kuracji adapalenem kilka lat temu), więc nie do końca wiem, jakich odmładzających efektów się spodziewać.
      Skóra jest gładsza, rozjaśniona, rozszerzone pory się zwęziły.
      • ludzikmichelin4245 Re: Retinol 1% 08.08.21, 22:08
        Przede wszystkim na plus za zmniejszenie wyprysków itp niedoskonałości.
      • krolewska.asma Re: Retinol 1% 08.08.21, 22:11
        Chyba nie używasz teraz w lecie ?
        • ludzikmichelin4245 Re: Retinol 1% 08.08.21, 22:15
          Używam na noc (nie codziennie), rano aplikuję filtr 50 i na to podkład też z filtrem.
        • primula.alpicola Re: Retinol 1% 08.08.21, 22:23
          Ja używam, tylko rzadziej, tak 2-3 razy na tydzień.
    • primula.alpicola Re: Retinol 1% 08.08.21, 22:10
      Firmy Nacomi, tak?
      Jeszcze nie, używam różnych, teraz mam Tretinoinę.
      Nastepny planuję BasicLab, ten mocniejszy, bo skóra już do retinolu przywykła.
      Z Nacomi Next Level miałam sera: z wit. C, z ceramidami, i z peptydami. Podobają mi się opakowania typu Airless, za to plastikowe... Ceny piękne.
      Testuję teraz dwa sera BasicLab- droższe, za to buteleczki szklane, i niestety, niewygodne pipety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka