Dodaj do ulubionych

Wkurza mnie facebook

13.08.21, 19:40
Chętnie usunęłabym konto profil ogólnie zniknęła z mediów społecznościowych tyle tylko ze często tam dostaje info o różnych spotkaniach konferencjach. Wkurzają mnie znajomi wypisujący non stop na messengerze albo najbardziej Ci którzy szukają darmowych porad a z którymi od czasów nastoletnich nie utrzymuje kontaktu. Ogólnie chyba stalam się samotnikiem. Może jednak skasuje konto i nie będę z niczym na bieżąco. Ktoras z was skasowała konto na Facebooku instagramie i zniknęła? Czy to w tych czasach możliwe?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Wkurza mnie facebook 13.08.21, 19:44
      wygaszają znajomych po prostu. albo ich unfriendnij
    • alpepe Re: Wkurza mnie facebook 13.08.21, 19:45
      blokuj dziwnych znajomych, życie jest za krótkie, by było niekomfortowe, jeśli można to zmienić.
    • marusiatoja47 Re: Wkurza mnie facebook 13.08.21, 19:52
      Ja tam żyję bez fb i instagrama. Da się. Całkiem komfortowo.
      • india-mia21 Re: Wkurza mnie facebook 13.08.21, 21:10
        Ja też. I dobrze mi z tym.
        • rannala Re: Wkurza mnie facebook 14.08.21, 12:08
          Też.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Wkurza mnie facebook 13.08.21, 20:23
      Ja nie wiem niby wszystkie ematki to wonskie specjalistki a nie ogarniaja wyłaczania powiadomień w apkach.
      Tak mam fb, nic mi nie mruga.
      Wywalilam tych co mnie wkurzali dodaje raz na rok ze 2 osoby jak lubię w realu.
      Jak ktoś coś chce i jest to pilne to sms czy telefon jest własciwym "kanalem" a w pracy mail.
      Juz widzę jak ktoś ma pretensje, bo przecież poinformowal ludzi przez komunikator 😂 a połowa nie dotarła na szkolenie czy spotkanie.
      A ista nie mam bo lubię czytać a nie oglądać.
    • triismegistos Re: Wkurza mnie facebook 14.08.21, 12:19
      Jest taka magiczna funkcja "nie pokazuj postów znajomego" oraz "usuń ze znajomych".
      Jeśli i tego jest za mało zapewniam, nie rozstrzeliwują ani za skasowania konta, ani za jego nieużywanie.
    • dramatika Re: Wkurza mnie facebook 14.08.21, 12:24
      Usuń konto i załóż anonimowe, aby mieć dostęp do interesujących cię treści. Kiedyś tak działał internet - były różnorakie fora, na których się dyskutowało czy zasięgało informacji, bez konieczności prezentowania dowodu osobistego i numeru telefonu tongue_out
    • miss_fahrenheit Re: Wkurza mnie facebook 14.08.21, 12:45
      Nie skasowałam, po prostu nie mam konta ani na facebooku, ani na instagramie. Da się żyć wink
    • mail-na-gazecie Re: Wkurza mnie facebook 14.08.21, 16:44
      Raz zerwalam z FB, ale wróciłam i jestem mądrzejsza. Mam mniej niż 100 znajomych, a i tak u większości zaznaczyłam 'nie obserwuj', także zawsze mogę zajrzeć co u kogo słychać. W aktualnościach mam ulubione blogi i TVP Kultura. Z targowiskiem próżności zwanym Instagramem zerwałam na dobre.
    • sol_13 Re: Wkurza mnie facebook 14.08.21, 20:33
      Ja nie zniknęłam, ale w ogóle mnie nie ma na FB i Insta😅 więc tak, to możliwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka