raczek47 01.09.21, 21:17 Spot pierwszy youtu.be/OSBb1MMPvTU Wolnaszkoła.org Udostępniam i zachęcam do udostępniania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiszantul Re: Wolna szkoła 01.09.21, 21:24 Dlaczego zablokowano komentarze? Odbiór społeczny nie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
lanola.x Re: Wolna szkoła 01.09.21, 21:56 Bardzo dobry spot, puszczę na wychowawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:02 Tez podziwiam. W dzisiejszych czasach to moze sie skończyć dyscyplinarka. Odpowiedz Link Zgłoś
lanola.x Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:15 Pracę w szkole planuje jeszcze na dwa lata a potem przerzuca się na dg Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:45 Za wybór, wolność słowa, ciche wsparcie strajku kobiet i tęczowych marszy, za stanie po właściwej stronie, ukarano dyrektorkę naszej szkoły i pomimo poparcia od rady pedagogicznej, rady rodziców, pisowska władza w naszym mieście i kuratorium, nie udzieliło jej rekomendacji wstrzymując się od głosu i konkurs na dr został nierozstrzygnięty. Ubolewam, bo właśnie ze względu na brak upolitycznienia placówki, przenosiliśmy do niej nasze dzieci. Podziwiam, bo ona jedna nie dała się zastraszyć, przekupić, sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:51 no zaraz albo wolność słowa, ciche wsparcie strajku kobiet i tęczowych marszy, za stanie po właściwej stronie, albo brak upolitycznienia placówki, chyba ze upolitycznienie moze byc jedynie w ta wlasciwa teczowa strone Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Wolna szkoła 02.09.21, 14:02 Dryrektorka dostała nakaz ze ma „uciszyć”młodzież i swoich pracowników, na co pokazała środkowy palec władzy, odpowiadając, ze rodzice odpowiadają za swoje dzieci po szkole, tak samo jak jej pracownicy decydują co robią w swoim wolnym czasie. Gdzie tu widzisz upolitycznienie w druga stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 14:29 ciche wsparcie strajku kobiet i tęczowych marszy, za stanie po właściwej stronie - to nie jest polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 14:39 jak pani dyrektor na sugestie przelozonych pokazuje im srodkowy palec no to slabo to nie jest osoba do wspolracy i jej podziekowali mnie to zbytnio nie szokuje Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Wolna szkoła 02.09.21, 15:03 Stanie po stronie konstytucji to polityka? Obrona praw do zgromadzeń to polityka? Nie narzucanie rodzicom światopoglądów władzy to polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Wolna szkoła 02.09.21, 14:29 Przy takim niedoborze nauczycieli nie sadze aby komukolwiek to nawet do głowy przyszło . A inicjatywa WS bardzo słuszna . Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:28 "Bardzo dobry spot, puszczę na wychowawczej." Fajnie że puścisz, tylko kogo to zainteresuje. Klasa to w ogóle nie jest miejsce sprzyjające oglądaniu z uwagą materiałów video, nie mówiąc już o propagandzie ideologicznej na lekcji wychowawczej Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:33 Czy po projekcji w klasie będzie zakaz komentowania taki sam jak pod filmikiem na YouTube, czy może czujesz się na siłach, żeby zdominować intelektualnie grupę niepełnoletnich i kontrolować debatę? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:36 Jakiej sraczki dostałeś ,dzbanie😀😀😀 Brawo dla niezależnych nauczycieli ! Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:38 dai im sie pocieszyc jakims ideologicznym gniotem i niech maja poczucie walki z systemem ten chlopaczek zgaduje ma 10-12 lat , zodyn by tak nie powiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:44 Przecież ten spot ma pokazać,jak szkola zmieni dzieciaki z myślących otwartych i kreatywnych na betony recytujące bezmyślne slogany ideolo,które potem będą traktować jako doktryny źyciowe. Całkowicie zindoktrynowane pokolenie ma powstać pod sztandarami PIS Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:50 no taki troche spot dla idiotow ktory zbytnio wiele nie ma nic z rzeczywistoscia Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:16 Problem z tym spotem jest taki, że przygłupy pisowskie go nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:20 mam nadzieje ze w nastepnym spocie pojawi sie licealista o nieokrslonej tozsamosci plciowej i cala szkole bedzie chodzic na paluszkach bylo go tylko nie urazic Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:31 Straszne rzeczy, szanowanie rówieśników niezależnie od tego, jakiej są płci. U ciebie na wsi się takich odmieńców palcami wytykało, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:25 plcie sa dwie albo chlop albo baba jesli ktos wyskakuje ze jest oblokiem mgly i od dzisiaj mam go tytulowac ono, a ja nie mam na to ochoty, bo dla przykladu widze chlopa albo babe i nie mam ochoty brac udzialu w urojeniach obloka mgly, to wtedy moich pogladow nikt nie szanuje Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:39 Wróć do szkoły pl.m.wikipedia.org/wiki/Interp%C5%82ciowo%C5%9B%C4%87 Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:49 dosyc zabawne zestawienie wroc do szkoly i link do wiki no moze ty sie uczylas z wiki i widzisz co ci sie porobilo Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:55 Możesz otworzyć dowolną książkę, choć to już trudniejsze zadanie. Ja nie potrzebuję dokształcania, by się dowiedzieć, że istnieją i istnieli hermafrodyci. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:49 "... Które według wysokiego komisarza Narodów Zjednoczonych do spraw praw człowieka „nie odpowiadają typowym definicjom męskich i żeńskich ciał”[1][2]..." Ile wzrostu ma ten komisarz? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:01 AHA tyle ze badania pokazuja ze kobiety generalnie sa szczesliwsze w rodzinie niz ambitne robiace kariere samotne 40latki z kotem Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:42 na przyklad takie Statystyki dotyczące alkoholizmu mogą zadziwić. Według badań dr. Janusza Sierosławskiego, socjologa z Zakładu Badań nad Alkoholizmem i Toksykomaniami Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie, w grupie mężczyzn najbardziej narażeni na chorobę alkoholową są panowie w wieku od 40 do 49 lat z wykształceniem podstawowym, bezrobotni oraz mieszkańcy wsi. Rozwodnicy piją więcej od żonatych, wdowców oraz kawalerów. W grupie kobiet dane są dokładnie odwrotne. Najczęściej piją panny z wykształceniem wyższym, mieszkające w dużych miastach i pracujące zawodowo. Według statystyk, na alkoholizm najbardziej narażone są studentki oraz kobiety w wieku 40-49 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:46 A gdzie tu o byciu szczęśliwym? Coś przeoczyłam ? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:48 jak sie najebia to pewnie sa szczesliwe , ale potem zawsze przychodzi kac i juz nie sa Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:50 No i to jest argument żeby zakładać rodzinę i rodzić rodzić rodzić Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 [...] 01.09.21, 22:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:01 Czemu się tak martwisz losem julek z korpo? Conajmniej jakbyś miał oszczędności życia w pampers & bebiko SA Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:14 niczym sie nie martwie bo mnie to nie obchodzi widze na codzien te robiace kariere i generalnie zal patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:18 bigimax2 napisał(a): > widze na codzien te robiace kariere i generalnie zal patrzec Ale one nie muszą organizować sobie życia tak, żeby ciebie zadowolić. Robią to, co uważają najlepsze dla siebie. Dla jednych szczęściem jest posiadanie gromadki dzieciaków, a dla innych kariera zawodowa. I tak jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:23 Robią to, co uważają najlepsze dla siebie. to by nie bylo najgorsze niestety robia to co wyczytaja w cosmo czy innym szmatlawcu ze jest dla nich najlepsze a potem sie okauje ze nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:29 Nie martw się tym, twoim relacjom z prostytutkami to nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Wolna szkoła 02.09.21, 16:26 bigimax2 napisał(a): > niestety robia to co wyczytaja w cosmo czy innym szmatlawcu ze jest dla nich najlepsze A ty w którym szmatławcu wyczytałeś to, co jest dla ciebie najlepsze? > a potem sie okauje ze nie jest A to już tylko twoja chora fantazja. Bo wybrały coś innego, niż ty uważasz, że powinny. Ot, cała filozofia prawaka. Ustawić życie wszystkim wokół tak, jak jemu pasuje. Religia w szkole? Nie pasuje komuś? Przecież nie jest obowiązkowa. Edukacja seksualna? Nie ma mowy, nie będzie jej w szkole wcale, dla nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:49 Bigi chyba zakłada, że one się upijają na smutno Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:32 Np. takie: "Badanie opublikowane w American Journal of Sociology przyjrzało się mieszkańcom 22 państw (m.in USA, Irlandia, Polska, Wielka Brytania, Nowa Zelandia, Szwajcaria i Australia), aby sprawdzić związek między rodzicielstwem a szczęściem. Wyniki na niekorzyść rodziców osiągnęło 14 państw. Największa różnica między szczęściem, a posiadaniem dzieci była w Stanach Zjednoczonych, gdzie rodzice byli o 12 procent mniej radośni niż bezdzietni. W Polsce ten wynik wyniósł 4,9 procent." www.ofeminin.pl/dziecko/mam-dziecko/dzieci-przynosza-nam-szczescie-wedlug-badan-rodzice-mniej-szczesliwi-niz-bezdzietni/xgbh756 Forumowicz jest po prostu pilnym uczniem Wałęsy, od plusów ujemnych doszedł do unieszczęśliwiającego szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:35 Forumowicz jest zwykłym imbecylem. Podobno o tym wie. To mu się liczy na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 [...] 01.09.21, 23:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:47 Jakie mam przywileje jako matka 2 dzieci? Tylko mi nie pierdol o 500+ bo na sam basen starszej wydaje wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:44 Nawet jeśli, to czy należy własny wybór stylu życia opierać na badaniach które cośtam cośtam generalnie pokazują? Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:46 Ile masz dzieci bigi i w jakim wieku zaczęłaś je rodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:35 Bigi to incel, jedyne co może urodzić to złote myśli o julkach z korpo Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:21 Bigi, nawet jak będzie zakaz pracy dla kobiet, to dopóki katotaliby nie wprowadzą przymusowych ślubów i tak się na żadną kobitkę nie załapiesz. Płonne nadzieje .... Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:24 jak tak cie czytam to wolalbym sobie wydlubac oczy i urwac przyrodzenie niz miec cokolwiek doczynienia z osoba twojego pokroju Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:27 Dziękuje. To chyba najmilsza rzecz, jaką dziś usłyszałam vel przeczytalam. Do takiego przygłupa rzeczywiście nie pasuję. I doceniam, że masz tego świadomość. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:29 co mam ci powiedziec Głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:41 No to się zgadzamy przynajmniej co do tego. Widzisz jak się miło zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:47 no a teraz ******** i nie laz za mna wiecej po watkach Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:54 To taki moj guilty pleasure. W realu nie znam takich imbecyli 🥺. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:43 Dawaj te badania...bo biadolenia przegrywa żywiowego, udającego macho na forum e-mama (nieudolnie) nie trafiają do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wolna szkoła 02.09.21, 10:28 Ten gowniarz to powinna byc dziewczynka, wtedy by oznaczalo, ze indoktrynacja trafila zwlaszcxa tam, gdzie powinna... Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 15:22 Czekam na ciąg dalszy, w którym matka osadza synka "Julkę urodziłam, Kubę urodziłam, Zuzię urodziłam i jeszcze Ciebie i co? Czasu starczyło, trzydziestka to nie pięćdziesiątka, ale z tymi bzdurami to Ty żadnego dziecka się nie dorobisz". Odpowiedz Link Zgłoś