Dodaj do ulubionych

Wolna szkoła

01.09.21, 21:17
Spot pierwszy

youtu.be/OSBb1MMPvTU
Wolnaszkoła.org

Udostępniam i zachęcam do udostępniania
Obserwuj wątek
    • tiszantul Re: Wolna szkoła 01.09.21, 21:24
      Dlaczego zablokowano komentarze? Odbiór społeczny nie interesuje?
    • lanola.x Re: Wolna szkoła 01.09.21, 21:56
      Bardzo dobry spot, puszczę na wychowawczej.
      • raczek47 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 21:59
        Podziwiam za odwagę. Serio.
        • kira02 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:02
          Tez podziwiam. W dzisiejszych czasach to moze sie skończyć dyscyplinarka.
          • lanola.x Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:15
            Pracę w szkole planuje jeszcze na dwa lata a potem przerzuca się na dg
          • e-ness Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:45
            Za wybór, wolność słowa, ciche wsparcie strajku kobiet i tęczowych marszy, za stanie po właściwej stronie, ukarano dyrektorkę naszej szkoły i pomimo poparcia od rady pedagogicznej, rady rodziców, pisowska władza w naszym mieście i kuratorium, nie udzieliło jej rekomendacji wstrzymując się od głosu i konkurs na dr został nierozstrzygnięty.

Ubolewam, bo właśnie ze względu na brak upolitycznienia placówki, przenosiliśmy do niej nasze dzieci.
            Podziwiam, bo ona jedna nie dała się zastraszyć, przekupić, sprzedać.
            • bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:51
              no zaraz albo

wolność słowa, ciche wsparcie strajku kobiet i tęczowych marszy, za stanie po właściwej stronie,

albo

brak upolitycznienia placówki,

chyba ze upolitycznienie moze byc jedynie w ta wlasciwa teczowa strone
              • e-ness Re: Wolna szkoła 02.09.21, 14:02
                Dryrektorka dostała nakaz ze ma „uciszyć”młodzież i swoich pracowników, na co pokazała środkowy palec władzy, odpowiadając, ze rodzice odpowiadają za swoje dzieci po szkole, tak samo jak jej pracownicy decydują co robią w swoim wolnym czasie.
                Gdzie tu widzisz upolitycznienie w druga stronę?
                • arwena_11 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 14:29
                  ciche wsparcie strajku kobiet i tęczowych marszy, za stanie po właściwej stronie - to nie jest polityka?
                  • bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 14:39
                    jak pani dyrektor na sugestie przelozonych pokazuje im srodkowy palec no to slabo
                    to nie jest osoba do wspolracy i jej podziekowali
                    mnie to zbytnio nie szokuje
                  • e-ness Re: Wolna szkoła 02.09.21, 15:03
                    Stanie po stronie konstytucji to polityka?
                    Obrona praw do zgromadzeń to polityka?
                    Nie narzucanie rodzicom światopoglądów władzy to polityka?

• esperantza Re: Wolna szkoła 02.09.21, 14:29
            Przy takim niedoborze nauczycieli nie sadze aby komukolwiek to nawet do głowy przyszło . A inicjatywa WS bardzo słuszna .
      • tiszantul Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:28
        "Bardzo dobry spot, puszczę na wychowawczej."

Fajnie że puścisz, tylko kogo to zainteresuje. Klasa to w ogóle nie jest miejsce sprzyjające oglądaniu z uwagą materiałów video, nie mówiąc już o propagandzie ideologicznej na lekcji wychowawczej
        • tiszantul Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:33
          Czy po projekcji w klasie będzie zakaz komentowania taki sam jak pod filmikiem na YouTube, czy może czujesz się na siłach, żeby zdominować intelektualnie grupę niepełnoletnich i kontrolować debatę?
          • raczek47 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:36
            Jakiej sraczki dostałeś ,dzbanie😀😀😀

Brawo dla niezależnych nauczycieli !
          • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:38
            dai im sie pocieszyc jakims ideologicznym gniotem i niech maja poczucie walki z systemem
            ten chlopaczek zgaduje ma 10-12 lat , zodyn by tak nie powiedzial
            • raczek47 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:44
              Przecież ten spot ma pokazać,jak szkola zmieni dzieciaki z myślących otwartych i kreatywnych na betony recytujące bezmyślne slogany ideolo,które potem będą traktować jako doktryny źyciowe. Całkowicie zindoktrynowane pokolenie ma powstać pod sztandarami PIS
              • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:50
                no taki troche spot dla idiotow ktory zbytnio wiele nie ma nic z rzeczywistoscia
                • e-ness Re: Wolna szkoła 02.09.21, 14:02
                  Sam jesteś idiota
              • gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:16
                Problem z tym spotem jest taki, że przygłupy pisowskie go nie rozumieją.
                • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:20
                  mam nadzieje ze w nastepnym spocie pojawi sie licealista o nieokrslonej tozsamosci plciowej i cala szkole bedzie chodzic na paluszkach bylo go tylko nie urazic
                  • marta.graca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:31
                    Straszne rzeczy, szanowanie rówieśników niezależnie od tego, jakiej są płci. U ciebie na wsi się takich odmieńców palcami wytykało, prawda?
                    • bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:25
                      plcie sa dwie albo chlop albo baba
                      jesli ktos wyskakuje ze jest oblokiem mgly i od dzisiaj mam go tytulowac ono,
                      a ja nie mam na to ochoty, bo dla przykladu widze chlopa albo babe i nie mam ochoty brac udzialu w urojeniach obloka mgly, to wtedy moich pogladow nikt nie szanuje
                      • marta.graca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:39
                        Wróć do szkoły pl.m.wikipedia.org/wiki/Interp%C5%82ciowo%C5%9B%C4%87
                        • bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:49
                          dosyc zabawne zestawienie wroc do szkoly i link do wiki
                          no moze ty sie uczylas z wiki i widzisz co ci sie porobilo
                          • marta.graca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:55
                            Możesz otworzyć dowolną książkę, choć to już trudniejsze zadanie. Ja nie potrzebuję dokształcania, by się dowiedzieć, że istnieją i istnieli hermafrodyci.
                        • 1matka-polka Re: Wolna szkoła 02.09.21, 13:49
                          "... Które według wysokiego komisarza Narodów Zjednoczonych do spraw praw człowieka „nie odpowiadają typowym definicjom męskich i żeńskich ciał”[1][2]..."

Ile wzrostu ma ten komisarz?
    • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:01
      AHA

tyle ze badania pokazuja ze kobiety generalnie sa szczesliwsze w rodzinie niz ambitne robiace kariere samotne 40latki z kotem
      • kira02 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:03
        Aha.
      • raczek47 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:27
        Jakie badania?
        • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:42
          na przyklad takie

Statystyki dotyczące alkoholizmu mogą zadziwić. Według badań dr. Janusza Sierosławskiego, socjologa z Zakładu Badań nad Alkoholizmem i Toksykomaniami Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie, w grupie mężczyzn najbardziej narażeni na chorobę alkoholową są panowie w wieku od 40 do 49 lat z wykształceniem podstawowym, bezrobotni oraz mieszkańcy wsi. Rozwodnicy piją więcej od żonatych, wdowców oraz kawalerów. W grupie kobiet dane są dokładnie odwrotne. Najczęściej piją panny z wykształceniem wyższym, mieszkające w dużych miastach i pracujące zawodowo. Według statystyk, na alkoholizm najbardziej narażone są studentki oraz kobiety w wieku 40-49 lat.
          • raczek47 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:46
            A gdzie tu o byciu szczęśliwym? Coś przeoczyłam ?
            • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:48
              jak sie najebia to pewnie sa szczesliwe , ale potem zawsze przychodzi kac i juz nie sa
              • magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:50
                No i to jest argument żeby zakładać rodzinę i rodzić rodzić rodzić
                • bigimax2 [...] 01.09.21, 22:56
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:01
                    Czemu się tak martwisz losem julek z korpo? Conajmniej jakbyś miał oszczędności życia w pampers & bebiko SA
                    • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:14
                      niczym sie nie martwie bo mnie to nie obchodzi
                      widze na codzien te robiace kariere i generalnie zal patrzec
                      • natalia.nat Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:18
                        bigimax2 napisał(a):

> widze na codzien te robiace kariere i generalnie zal patrzec

Ale one nie muszą organizować sobie życia tak, żeby ciebie zadowolić. Robią to, co uważają najlepsze dla siebie. Dla jednych szczęściem jest posiadanie gromadki dzieciaków, a dla innych kariera zawodowa. I tak jest dobrze.
                        • bigimax2 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:23
                          Robią to, co uważają najlepsze dla siebie.

to by nie bylo najgorsze
                          niestety robia to co wyczytaja w cosmo czy innym szmatlawcu ze jest dla nich najlepsze a potem sie okauje ze nie jest
                          • marta.graca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:29
                            Nie martw się tym, twoim relacjom z prostytutkami to nie zaszkodzi.
                          • natalia.nat Re: Wolna szkoła 02.09.21, 16:26
                            bigimax2 napisał(a):

> niestety robia to co wyczytaja w cosmo czy innym szmatlawcu ze jest dla nich najlepsze

A ty w którym szmatławcu wyczytałeś to, co jest dla ciebie najlepsze?

> a potem sie okauje ze nie jest

A to już tylko twoja chora fantazja. Bo wybrały coś innego, niż ty uważasz, że powinny. Ot, cała filozofia prawaka. Ustawić życie wszystkim wokół tak, jak jemu pasuje.
                            Religia w szkole? Nie pasuje komuś? Przecież nie jest obowiązkowa.
                            Edukacja seksualna? Nie ma mowy, nie będzie jej w szkole wcale, dla nikogo.
                • hanusinamama Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:44
                  I pić dalej...
            • magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:49
              Bigi chyba zakłada, że one się upijają na smutno
        • turzyca Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:32
          Np. takie:

"Badanie opublikowane w American Journal of Sociology przyjrzało się mieszkańcom 22 państw (m.in USA, Irlandia, Polska, Wielka Brytania, Nowa Zelandia, Szwajcaria i Australia), aby sprawdzić związek między rodzicielstwem a szczęściem.

Wyniki na niekorzyść rodziców osiągnęło 14 państw. Największa różnica między szczęściem, a posiadaniem dzieci była w Stanach Zjednoczonych, gdzie rodzice byli o 12 procent mniej radośni niż bezdzietni. W Polsce ten wynik wyniósł 4,9 procent."

www.ofeminin.pl/dziecko/mam-dziecko/dzieci-przynosza-nam-szczescie-wedlug-badan-rodzice-mniej-szczesliwi-niz-bezdzietni/xgbh756
          Forumowicz jest po prostu pilnym uczniem Wałęsy, od plusów ujemnych doszedł do unieszczęśliwiającego szczęścia.
          • gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:35
            Forumowicz jest zwykłym imbecylem. Podobno o tym wie. To mu się liczy na plus.
          • bigimax2 [...] 01.09.21, 23:43
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • hanusinamama Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:47
              Jakie mam przywileje jako matka 2 dzieci? Tylko mi nie pierdol o 500+ bo na sam basen starszej wydaje wiecej
      • magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:44
        Nawet jeśli, to czy należy własny wybór stylu życia opierać na badaniach które cośtam cośtam generalnie pokazują?
      • elenelda Re: Wolna szkoła 01.09.21, 22:46
        Ile masz dzieci bigi i w jakim wieku zaczęłaś je rodzić?
        • magda.z.bagien Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:35
          Bigi to incel, jedyne co może urodzić to złote myśli o julkach z korpo
      • gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:21
        Bigi, nawet jak będzie zakaz pracy dla kobiet, to dopóki katotaliby nie wprowadzą przymusowych ślubów i tak się na żadną kobitkę nie załapiesz. Płonne nadzieje ....
        • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:24
          jak tak cie czytam to wolalbym sobie wydlubac oczy i urwac przyrodzenie niz miec cokolwiek doczynienia z osoba twojego pokroju
          • gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:27
            Dziękuje. To chyba najmilsza rzecz, jaką dziś usłyszałam vel przeczytalam. Do takiego przygłupa rzeczywiście nie pasuję. I doceniam, że masz tego świadomość. Serio.
            • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:29
              co mam ci powiedziec

Głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie.
              • gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:30
                To wiesz, że jesteś imbecylem????😳
                • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:38
                  dla ciebie moge byc
                  • gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:41
                    No to się zgadzamy przynajmniej co do tego. Widzisz jak się miło zrobiło.
                    • bigimax2 Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:47
                      no a teraz ******** i nie laz za mna wiecej po watkach
                      • gaskama Re: Wolna szkoła 01.09.21, 23:54
                        To taki moj guilty pleasure. W realu nie znam takich imbecyli 🥺.
      • hanusinamama Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:43
        Dawaj te badania...bo biadolenia przegrywa żywiowego, udającego macho na forum e-mama (nieudolnie) nie trafiają do mnie.
    • 1matka-polka Re: Wolna szkoła 02.09.21, 10:28
      Ten gowniarz to powinna byc dziewczynka, wtedy by oznaczalo, ze indoktrynacja trafila zwlaszcxa tam, gdzie powinna...
    • rb_111222333 Re: Wolna szkoła 02.09.21, 11:28
      Podoba mi się
    • turzyca Re: Wolna szkoła 02.09.21, 15:22
      Czekam na ciąg dalszy, w którym matka osadza synka "Julkę urodziłam, Kubę urodziłam, Zuzię urodziłam i jeszcze Ciebie i co? Czasu starczyło, trzydziestka to nie pięćdziesiątka, ale z tymi bzdurami to Ty żadnego dziecka się nie dorobisz".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka