Dodaj do ulubionych

Fascynacja kolegą z pracy

10.09.21, 11:04
Nie wiem jak sobie poradzić z zauroczeniem (?), czuję się jak nastolatka.
Po kolei.
Mam kolegę w pracy, on jest wolny, ja jestem mężatką z dzieckiem.
Ogólnie przez długi czas nasze relacje były tylko i wyłącznie zawodowe, nie mieliśmy specjalnie ze sobą kontaktu ze względu na fakt, że dołączył do nas w zeszłym roku, cały czas pracowaliśmy zdalnie, nie znałam go.
Do biura wróciliśmy kilka miesięcy temu, z początku traktowałam go jako kolegę, w końcu zaczął mi się podobać.
Często zagadywał mnie, lekko flirtował, ale nie przekraczał granic. To była taka niewinna zabawa, ot, umilanie czasu w biurze.
Kilka tygodni temu mieliśmy grubą imprezę firmową, wystawną. Był alko, tańce i trochę popłyneliśmy. Taniec, rozmowy, patrzenie w oczy, muskanie talii w końcu pocałunek na pożegnanie, niewinny, ale wciąż.
Od tamtej pory mieliśmy ograniczony kontakt ze względu na pewne obowiązki zawodowe, nie widzieliśmy się długo, tylko przelotnie w biurze.
Nie rozmawialiśmy na ten temat, nie rozmawiamy prywatnie poprzez żadne social media.
A ja płonę wewnętrznie, nie mogę tego zapomnieć.
Kocham męża, jesteśmy razem lata, nie da się ukryć, że wkradła się do nas rutyna. Nie okazuje mi ostatnio zbyt dużo uczuć na codzien, życie seksualne jest w normie, zawsze bylo udane.
Zauroczyłam się jak głupia, wiem, że to pewnie standardowa historia, ale nie wiem jak sobie poradzić.
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 11:20
      Zmień pracę.
      • gdanskamarylka Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 13:28
        I może jeszcze: "weź kredyt", co?
        • szare_kolory Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 13:35
          I wyjedź.
    • alpepe Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 11:38
      Kup sobie pingwinka.
      • black_halo Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 21:08
        Albo Lelo Sona.

A tak na powaznie to uwazam, ze takie zauroczenia sa mile, daja przyjemny wyrzut hormonow. Nagle czlowiekowi sie chce, do pracy leci jak na skrzydlach, ma powod, zeby sie wylaszczyc i w ogole.
    • szare_kolory Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 11:46
      Pomyśl o konsekwencjach. A jak nie, to skorzystaj z rady alpepe.
    • alexis1121 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 11:52
      Ty się zauroczyłaś, a on podbudowuje swoje ego. Jest bardzo mało prawdopodobne, że singiel zainteresuje się na poważnie kobietą z dzieckiem. Więc jeżeli zależy ci na pracy, to ochłoń.
      • riki_i Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 14:07
        alexis1121 napisał(a):

> Ty się zauroczyłaś, a on podbudowuje swoje ego. Jest bardzo mało prawdopodobne,
        > że singiel zainteresuje się na poważnie kobietą z dzieckiem.

Jako niezobowiązujący romans na boku to raczej bardzo chętnie. Poza tym ponoć "u mężatki nie ma wpadki" hahaha!
    • fomica Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:08
      Skoro facet nie szuka kontaktu to założyłabym że sie upił i niewiele pamięta z tamtego wieczoru, zauroczenie raczej nieodwzajemnione.
      • waleria_s Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 15:00
        Myślę podobnie. To jest zauroczenie, minie. Facet tego w żaden sposób nie podsyca, także i Ty autorko przestań podsycać w swoim umyśle. Było przyjemnie, poczułaś dreszczyk i tyle, teraz idziecie w swoją stronę.
    • savignonblanc Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:08
      Brzmi jak problemy i rozwalanie sobie życia prywatnego i zawodowego. Udawaj, ze to było tylko dla funu i zacznij traktować z dystansem, bo ładujesz się w oko cyklonu.
    • qwirkle Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:15
      Kryzys wieku średniego dopada również kobiety. Ile masz lat?
    • nowel1 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:19
      Skoro było muskanie w talii, to przepadłaś.
    • aandzia43 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:24
      Samo przejdzie. Masz szczęście, że chłopak nie kontynuuje zalotów. Pewnie dla niego był to "wypadek przy pracy", drobne i nieistotne niekontrolowane przytulenie się do ładnej kobietki w zasięgu ręki gdy umysł ciut rozprzężony alkoholem.
      • aandzia43 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:27
        A skoro już jakieś emocje dawno nie doznawane wylazły z kąta to skanalizuj je w stronę męża. Nie klej się jak do domowego misia tylko pouwodź go. Może będziecie mieli reaktywację miesiąca miodowego wink
        • waleria_s Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 15:05
          To też. Zadbać o weekend bez dzieci, zacząć robić nowe rzeczy. To brzmi jak banał, ale sama pisałaś o rutynie w małżeństwie. Trudno jest mieć ogień w długoletnij związku, ale jeśli Wy go w żaden sposób nie będziecie wzniecać, w końcu to zdechnie na amen. Ty już osiągnęłaś stan frustracji i podatności na porywy serca, jak zwał tak zwał.
    • mail-na-gazecie Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:26
      przeczekać, samo przejdzie smile
    • megwhite25 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:32
      Zostaw temat w sferze wyobrażeń. Bo inaczej czekają Cię kłopoty.
    • gama2003 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:45
      Jeśli od kilku tygodni pan przystopował to masz odpowiedź. Zainteresowany nie czekałby z sygnałami.

Równolegle wyobraź sobie największą kompromitację jaką ta sytuacja może przynieść Ci w pracy, domu i środowisku.

Możliwe że na kolejnym wyjezdzie cos sie zadzieje, ale chyba nie o tym marzysz.
      Dla swojego dobra zapomnij i ochłoń.
    • figa_z_makiem99 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 12:53
      Pan poflirtował i podbudował ego, Ty płoniesz a on za chwilę będzie flirtował z inną. Zastanów się czy sytuacja jest warta kłopotów i gadania za plecami w pracy. Wbrew pozorom postronni ludzie dużo zauważają.
    • jeste_m_sobie Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 13:00
      Nie pakowałabym się w to, ale nie próbuj zapomnieć. Bo to dla Ciebie cenna informacja: czego Ci brakuje? Spróbuj to sobie "zorganizować" z mężem. Nie wiem, jakie macie relacje, ale może spróbuj go czymś zaintrygować? Typu banalne uśmiechanie się do lustra i wyjście samej w ładnym stroju? A może w ogóle brakuje Ci nowych wrażeń, niekoniecznie erotycznych?
    • primula.alpicola Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 13:01
      Gdzie rabotajesz, tam nie ruchajesz.
      Odpuść, bo zniszczysz sobie życie prywatne i zawodowe.
    • szare_kolory Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 13:45
      Babino, pomyśl sobie, że fajnie było, jakiś młodziak podbudował przy okazji Twoje ego, łypnął namiętnie oczkiem, to objął, tam musnął, tu chuchnął gorącym oddechem, zrobił raz czy dwa maślane oczy ale to wszystko. Rodziny z tego nie będzie. Nie ma co burzyć swojego bezpiecznego portu, no chyba, że on tylko pozornie bezpieczny. Bo takie porywy bardziej niż o nowej znajomości mówią więcej o tym starym związku. Że tam czegoś brakuje, co i całkiem zrozumiałe jest po tylu wspólnych latach. Chłop, jak mu zależy, to nawet jak jest niemową - przemówi. Jeśli nie ma między Wami kontaktów to naprawdę, w dużej mierze dlatego, że on nie ma na to ochoty. Ochłoń, bo to niewarte nieprzespanych nocy. I zejdź na ziemię: nawet jeśli jesteś mega petardą, to dla niego jesteś starszą panią, poważną mężatką. Wskaż jednego młodszego chłopa, który pójdzie w ogień za nie swoją żoną. No nie ma takich, a jak są, to z reguły na strychu mają nieposprzątane.
      I przyjrzyj się swojemu chłopu, swojemu małżeństwu, bo tam tkwi odpowiedź na Twoje westchnienia do innego. Albo Cię ten Twój chłop znudził albo zrobił Ci coś złego i już Ci obrzydł.
    • swiezynka77 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 13:49
      to się zwyczajnie zdarza, nie trzeba traktować jako tragedii. ogień niepodsycany wygaśnie. za każdym kolejnym razem człowiek przechodzi lżej, jak rotawirusa smile
    • sajant Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 13:53
      Skup się na tym, że jesteś mężatką, dałaś się macać obcemu facetowi, a potem go pocałowałaś. To jest twój problem, a nie to, że płoniesz.
      • triss_merigold6 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 16:21
        Ale gdzie tu problem? Już nie przesadzajmy z tą pryncypialnością.
        • sajant Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 17:32
          Dokładnie w tym, co napisałam. Jest mężatką i dała się macać obcemu facetowi.
          • januszekxxl Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 17:35
            sajant napisał(a):
            > Dokładnie w tym, co napisałam. Jest mężatką i dała się macać obcemu facetowi.

I sama go też macała.
    • ludzikmichelin4245 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 13:56
      A nie wyślą was zaraz znowu na zdalne? Bo może w ten sposób problem sam się rozwiąże.
    • riki_i Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 14:10
      Wejść w niezobowiązujący romans zawsze można, problem w tym, że piszesz o tym, iż "płoniesz wewnętrznie". Jakby tego nie rozumieć, zwiastuje to raczej grube popłynięcie miłosne i wielkie kłopoty . Więc zimny okład na głowę polecam i unikanie wszelkich kontaktów z tym panem.
      • savignonblanc Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 18:42
        Niekoniecznie. Zdarzyło mi się płonąc wewnętrznie z czystej ochoty wybzykania kogoś, nie z zauroczenia. Dość łatwo jedno wziąć za drugie (częściej, bym nawet powiedziała, ludzie myślą, ze się zakochali, a maja zwyczajny wsciek macicy czy innych narządów reprodukcyjnych). Niezależnie jednak czy jest to chęć wybatożenia czy tez wielka miłość, w okolicznościach opisanych przez autorkę (mąż, akcja wydarzeń w pracy) śmierdzi jednym wielkim problemem.
    • nenia1 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 14:32
      Bzyknij się z nim.
      • joana012 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 14:40
        Jak się bzyknie to już na zawsze zmieni się jej relacja z mężem, będzie go osxukuwać. Jakievto miałoby dla niej konsekwencje nie wiadomo, to zależy od jej konstrukcji psychicznej.
        Jeśli w małżeństwie wszystko gra to Bóg ci rozum odebrał na chwilę i przeczekaj a_ to minie
    • kkalipso Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 14:44
      Po pierwsze pomyśl sobie że wcale go nie znasz to może być bardzo zły człowiek który skomplikuje ci życie. Mało powiedziane.... Fajnie poczuć motylki w brzuchu ale czy to warte grzechu.
    • aguha Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 14:45
      Nie musisz sobie radzić. Wystarczy, że dasz sobie spokój. Zajmij się mężem i dzieckiem. Koledze się znudzi i zacznie szukać innej ofiary. Poza tym, romanse w robocie, to najlepsza droga do zmiany miejsca pracy wink
      • bergamotka77 Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 14:51
        Dokładnie, dlatego zawczasu proponuję jej zmianę bo i tak to się tym skończy. Oj naoglądałam się romansów pracowych i serio zasada, którą przywołała primula powinna być złotą czcionką wybita. Wspólna praca zbliża nierzadko, to zauważyłam, konsekwencje bywają słabe.
      • waleria_s Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 15:13
        Zmiany pracy i to ze smrodem, który będzie się za kobietą ciągnął może i latami. Nie zależy Ci choć trochę na tym jak będziesz odbierana na gruncie zawodowym, jaka opinia będzie o Tobie krążyć? Przecież taki romans nie pozostałby bez konsekwencji, nawet te najbardziej dyskretne lubią wyłazić w najmniej oczekiwanym momencie i smrodzić. Przy czym pamiętaj, Ty stracisz więcej. Chłopa usprawiedliwią, bo wolny, młody. Na Tobie jako na mężatce i matce, cóż, powieszą psy.
    • konsta-is-me Re: Fascynacja kolegą z pracy 10.09.21, 15:23
      Faktycznie,rozkminy "jak u nastolatki"
      Rzuc męża i oddaj się płomieniowi namietnosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka