damartyn Re: która choruje? 22.09.21, 10:38 Weźcie się kobitki testujcie, bo się chłop nie wyrobi - Dziś mamy dalszy przyrost - poinformował na konferencji prasowej Adam Niedzielski, komentując dzienną liczbę zakażeń. Jak dodał, w środę 22 września odnotowanych zostało blisko 900 nowych przypadków koronawirusa. - Prognoza zakładająca około tysiąca przypadków dziennie pod koniec września nadal obowiązuje - podkreślił. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: która choruje? 22.09.21, 11:08 przetestowałabym się, gdybyś napisała: TO się chłop nie wyrobi A tak to na jaki grzyb mam się testować? Jestem chora, to siedzę w domu, a domownicy są zaszczpieni więc i tka ich kwarantanna nie obowiązuje. Jak lek by wynaleźli i mieliby mi podac, to byłoby warto ten test robić. Inaczej ne widzę celu. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: która choruje? 22.09.21, 11:11 damartyn napisał(a): > Weźcie się kobitki testujcie, bo się chłop nie wyrobi > - Dziś mamy dalszy przyrost - poinformował na konferencji prasowej Adam Niedzie > lski, komentując dzienną liczbę zakażeń. Jak dodał, w środę 22 września odnotow > anych zostało blisko 900 nowych przypadków koronawirusa. - Prognoza zakładająca > około tysiąca przypadków dziennie pod koniec września nadal obowiązuje > - podkreślił. Ale po co sie testować? Co roku o tej porze, duzo osób łapie infekcje. Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: która choruje? 22.09.21, 10:55 Ja uczę w szkole i mam dzieci szkolne także u mnie problemy z gardłem, kaszel i katar to w drugiej połowie września to normalka. Aktualnie wszyscy jesteśmy "zagileni". A ja to już po antybiotyku. Normalka od 18 lat. 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: która choruje? 22.09.21, 11:21 zlota-klamka napisała: > Trzeba sie bylo zaszczepic A na co zaszczepić, na wirusy „przeziębieniowe”? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: która choruje? 22.09.21, 11:38 A tescik byl? Jak nie to skad wiesz jaki wirus? Delta tez jest przeziebieniowa Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: która choruje? 22.09.21, 14:05 zlota-klamka napisała: > A tescik byl? Jak nie to skad wiesz jaki wirus? Delta tez jest przeziebieniowa A teścik był pomimo tego, że byłam szczepiona, więc próżne twoje żale. Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: która choruje? 22.09.21, 11:47 W sobotę bolało mnie gardło, bolało to mało powiedziane, napierd.., w niedzielę lało się z nosa. Został mokry, wredny kaszel i uczucie osłabienia, które przypisuję ferwexom i gripexom. Oczywiście urlop mam, więc mogę sobie chorować do woli 😉 To pierwsze przeziębienie od stycznia 2019 r. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: która choruje? 22.09.21, 11:50 em_em71 napisała: > W sobotę bolało mnie gardło, bolało to mało powiedziane, napierd.., w niedzielę > lało się z nosa. Został mokry, wredny kaszel i uczucie osłabienia, które przyp > isuję ferwexom i gripexom. Oczywiście urlop mam, więc mogę sobie chorować do wo > li 😉 To pierwsze przeziębienie od stycznia 2019 r. Delta jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: która choruje? 22.09.21, 12:13 em_em71 napisała: > Skąd wiesz? 😀 Objawy się zgadzają 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: która choruje? 22.09.21, 11:48 Moje dzieci mogą ci dotrzymać towarzystwa - młody od wczoraj w domu z bólem gardła i zatkanym nosem, a dziś dołączyła do niego siostra - to samo + ból głowy. Niby nic wielkiego ale upierdliwe i nieprzyjemne. Szybkiego powrotu do zdrowa życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: która choruje? 22.09.21, 12:17 Zaliczyłam upierdliwy katar z potwornym kichaniem, członkowie rodziny również, wygląda na efekt niedawnego wesela bo i dalsza rodzina również prycha - tak się kończą tańce i obściskiwanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: która choruje? 22.09.21, 12:52 Jestem zdrowa (tzn, no, nie bardziej chora niż zazwyczaj ), ale przez cały ostatni tydzień miałam w domu chorego, smarkającego męża. Chyba wolałabym sama być chora. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: która choruje? 23.09.21, 21:41 aż tak? to ja Ci bardziej współczuję niż sobie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: która choruje? 22.09.21, 13:13 zaliczylismy z synem takie przeziębienie pod koniec sierpnia. u syna wersja light - bol gardla, kaszel, katar, ale niezbyt dokuczliwie -nawet nie przyszło mi do głowy iśc do lekarza, ani podejrzewac deltę. ja kilka dni po nim - najpierw 3 dniowy lekki bol gardła (miałam urlop), w weekend silny katar z dokuczliwym kaszlem i mocne osłabienie (brak gorączki, brak bolu miesni). Poniewaz kaszląca i kichająca nie mogłam pojawic sie w biurze - poszłam do lekarza bardziej po zwolnienie. Ku mojej konsternacji - lekarka po osłuchaniu i obejrzeniu powiedziała że podejrzewa niestety Covid i zaproponowała test. Zaparłam się, że nie chcę robic testu, ostatecznie dała mi 5 dni L4, antybiotyk i rade żebym dzwoniła jak zmienie zdanie albo pogorszy mi się. testu nie chciałam, uległam propagandzie ze zaszczepieni przechodza to lekko, wiec po kiego groma miałam siedziec 10 dni (czy ile tam teraz) na izolacji po 5 dniach zwolnienia byłam już na chodzie. Syn teraz we wrzesniu stwierdził, ze połowa szkoły ma to samo co my w sierpniu Mąż co ciekawe przetrwał zupełnie zdrowy. (wszyscy jestesmy zaszczepieni) Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: która choruje? 22.09.21, 13:22 Moja mama. Koszmarnie ja rozłożyło. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: która choruje? 22.09.21, 14:01 Ja jeszcze nie, ale moja młoda już coś przywlokla z przedszkola, więc to tylko kwestia czasu:p Odpowiedz Link Zgłoś
folivora Re: która choruje? 22.09.21, 14:04 Ja już zdrowa, ale rozłożyłam się na koniec urlopu. Co było całkiem wygodne w podróży, wsiadłam do samochodu, pies położył mi się na kolanach, przymknęłam oczy i tak razem z psem przespałyśmy całą podróż Ja miałam katar później, zaczęło się od lekkiego kaszlu i upiornego drapania w gardle. Przeszło po 7 dniach, jedynie wieczorem czasem nagle kaszlnę, ale niestety moje gardło już tak ma - po każdej chorobie zostaje kaszel przez suchość gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: która choruje? 22.09.21, 14:08 Ja od wczoraj i jestem zła, mam bardzo mało kontaktów z ludźmi. W tamtym roku byłam chora dwa razy, wcześniej infekcje wirusowe miałam raptem może 5 razy na przestrzeni 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: która choruje? 22.09.21, 18:30 Wszyscy zdrowi, dziękuję. Mnie wysiada głos i psychika, ale żyję nadzieją na sanatorium. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: która choruje? 22.09.21, 19:27 wygrzać się porządnie, dużo pić, spać, odpoczywać, pooglądać filmy, poczytać, co kto tam lubi i troche chemii: w zależności od tego czy boli, co boli itd Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: która choruje? 22.09.21, 19:28 Na zatoki ,nie mam węchu i smaku. Odpowiedz Link Zgłoś