Dodaj do ulubionych

Lot PL-UK a Covid

22.09.21, 22:12
Muszę się wybrać do Polski z UK i szukam info na temat wymaganych testów itp.
Informacje na polskich stronach rządowych niezaktualizowane albo niejasne. Czy któraś z was ostatnio przegryzła się przez ten temat?
Mam NHS pass, ale nie wiem jakie testy i kiedy są potrzebne.
Obserwuj wątek
    • jo.wu Re: Lot PL-UK a Covid 22.09.21, 22:44
      Lecac do Pl nie trzeba testu. 2x dawka szczepionki zwalnia z kwarantanny - sparawdzaja na lotnisku w Pl.
      Do UK potrzebujesz testu zrobionego w Pl (na kazdym lotnisku mozna zrobic przed odlotem, wynik w 15 minut) i w UK trzeba miec wykupiony test na dzien 2. Numer referencyjny tego testu trzeba wpisac w locator form przed odlotem z Pl. Na lotnisku w UK nikt niczego nie sprawdza. Przechodzisz przez automatycznie bramki. Lecialam w obie strony w zeszlym tygodniu. X
      • miqotka Re: Lot PL-UK a Covid 22.09.21, 22:49
        Od 4 października już nie trzeba będzie testów przed powrotem do UK, a testy PCR w 2 dniu maja być zmienione na antygenowe, ale nie jestem pewna które to są.
        • jo.wu Re: Lot PL-UK a Covid 22.09.21, 23:39
          Taksmile racja👍 nie sledzie dokladnie covidovych newsow, wiec tez nie wiem jakie testy beda potrzebne w UK. Pewnie bedzie jakies info na gov.uk.
      • reinadelafiesta Re: Lot PL-UK a Covid 22.09.21, 23:14
        A możesz powiedzieć, w jaki sposób i gdzie mam wykupić test w UK? Bo rozumiem, że trzeba go wykupić jeszcze przed wylotem z Polski, skoro trzeba wpisać jego numer.
        • jo.wu Re: Lot PL-UK a Covid 22.09.21, 23:38
          www.gov.uk/find-travel-test-provider
          • reinadelafiesta Re: Lot PL-UK a Covid 22.09.21, 23:51
            Dzięki wielkie bardzo.
        • leyla76 Re: Lot PL-UK a Covid 23.09.21, 08:26
          Najtańszy jaki znalazłam to expert medicals za 28£. Przyszedł na czas ale nie był odesłany bo w dniu drugim po prostu był wylot z UK. Te testy dnia drugiego to tylko nabijanie kasy.
          • reinadelafiesta Re: Lot PL-UK a Covid 23.09.21, 13:19
            Z pewnością pieniądze są potężnym argumentem przemawiającym za testami. Teraz w maratonie w Londynie wezmą udział dziesiątki tysięcy ludzi, również z zagranicy, więc trochę kasy wpadnie. Obostrzenia mają zniknąć na początku października, czyli już po imprezie.
      • magda.z.bagien Re: Lot PL-UK a Covid 22.09.21, 23:54
        Super, dzięki za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka