Dodaj do ulubionych

potrzymajcie kciuki, kolano

28.09.21, 00:31
wreszcie sie udalo, jutro o 10 zabieg, o 8 rano( dla mnie srodek nocy) mam sie wstawic w szpitalu, klasc sie spac chyba mi sie nie oplaca 🤣
kolacje mam zamiar zjesc w domu i w tej intencji potrzymajcie wiedzmy ematkowe kciuki 😘 zeby wszystko poszlo zgodnie z planem i nic nie wyskoczylo
Obserwuj wątek
    • abecadlowa1 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 00:45
      Trzymam kciuki.
      Tylko obawiam aię, że jak się wstawisz w tym szpitalu, to Ci operacji nie zrobią. Zachowaj trzeźwość.
    • hummorek Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 01:35
      Lepiej się wstawiaj!
      A na trzeźwo - powodzenia wink
      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 01:42
        czy na trzezwo to sie jeszcze okaze, w zaleceniach nie ma ani slowa o zakazie picia wina tongue_out
        • primula.alpicola Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 15:55
          Na trzeźwo i na czczo, czyli ok. 12 h bez jedzenia.
          Powodzenia!
          • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:02
            Juz po wszystkim, czekam na transport do domu 🤣
    • bi_scotti Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 02:35
      Z mysla o Tobie zapytalam Maszyne Google o "best Chilean wines for knee problems" wink no i TAK mi odpowiedziala big_grin Juz wiesz czym sie wstawic przed szpitalem wink Kciuki beda trzymane zgodnie z zyczeniem. All the best! Daj znac gdy bedziesz juz wypuszczona i wyleczona. Cheers.
      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 02:56
        Almaviva jest cudownie aksamitna i 'ciepla' ale Don Melchor podsmierduje koperkiem, nie pasi nam, a Casas del Bosque sa fajne wszystkie jak leci smile
        • bi_scotti Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 03:00
          No to do roboty - tyle boskich kropli do wypicia zeby sie dobrze wstawic przed szpitalem wink Don't waste even a minute - gulp, gulp, gulp big_grin Cheers.

PS. Co to jest z tyym "pasi"? Czy to nie powinno byc "nie pasuje"? Just asking wink Zaraz sie pewnie okaze, ze regionalizm tongue_out Serwus.
          • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 03:09
            'pasi' to taki nasz 'skrot myslowy' tongue_out
            • bi_scotti Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 03:13
              Mnie sie zawsze z kojarzy z pasikonikiem - zaraz widze zielonego w trawie ... bez alcohol intake, promise! wink Jest nawet taka piosenka Kabaretu Starszych Panow "Nie deptac trawnikow" - w niej wystepuja pasikoniki, pasi? tongue_out Cheers.
              • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 03:14
                Starsi Panowie? pasi smile
                • bi_scotti Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 03:22
                  No tak, punctuation matters big_grin Thx. Milej nocy, buenas ...
                  • ajaksiowa Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 06:28
                    O której naszego czasu?
                    • grey_delphinum Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 06:33
                      Trzymam!
                      • karme-lowa Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 08:09
                        Trzymam Misiulek❤️!
                    • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 10:39
                      od 15stej do 16stej
    • kura17 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 08:21
      3mam!!! kiss
    • kochamruskieileniwe Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 09:01
      Trzymam mocno!
    • 35wcieniu Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 09:07
      mam sie wstawic w szpitalu

Nie polecam.
    • szafireczek Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 13:16
      Hokus pokus, oregano
      Niech zdrowieje Ci kolano!
      Czary mary i huk gromu
      Niech wypiszą Cię do domu!
    • mid.week Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 13:18
      Jesteś nie na czasie, teraz się nie trzyma kciuków tylko uprawia sex w intencji
      • eliszka25 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 13:30
        🤣
      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 15:31
        To za pozno, chyba ze ortopede zbalamuce przed zabiegiem, przystojny cholernie jest 😎
        • malia Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 17:09
          Ale to my mamy robic w twojej intencji, powinnas poprosic - bzyknijcie w intencji mojego kolana
        • mid.week Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 20:14
          Ortopede sobie tam bałamuć, ale stosunki intencyjne (jak i trzymanie kiuków) zostaw ematkom tongue_out
          • eliszka25 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 21:02
            Spoko, ja kiedyś w jednym wątku uparcie pisałam, że trafi mnie „szlak” 😄
            • bi_scotti Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 01:17
              eliszka25 napisała:

> Spoko, ja kiedyś w jednym wątku uparcie pisałam, że trafi mnie „szlak” 😄

Wel, jakis challenging szlak w Twoich gorkach to moze moglby sie i trafic tongue_out A jeszcze gdyby pogoda dala w kosc, to w ogole ... aczkolwiek bardziej interesujacym mogloby byc trafienie na szlaku na przystojnego ortopede z Chile i poddanie sie jego opiece z pomoca local St. Bernardine dog dostarczajacego wszystkim znana baryleczke z rumem. Jakiez to by moglo byc pouczajace trafienie na szlaku wink Cheers.
        • primula.alpicola Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 15:56
          mysiulek08 napisała:

> To za pozno, chyba ze ortopede zbalamuce przed zabiegiem, przystojny cholernie
          > jest 😎
          >

Nas miałaś prosić o seks w Twojej intencji!
          "Ofiaruję ten stosunek w intencji kolana mysiulka" big_grin
          • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:09
            Za pozno 🤣
    • eliszka25 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 13:32
      Trzymam kciuki za twoje kolano i ciebie oczywiście. Tylko nie wiem, czy ci zrobią zabieg jak będziesz wstawiona, więc może lepiej nie próbuj 😉
    • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 15:28
      Coscie sie tego wstawienia uczepili, wstawiennictwo osobiste na cos tam chyba w j polski jest poprawne

Pokoj mam z widokiem na wulkan, ale foty nie bedzie, folia na oknie
      • aankaa Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 17:02
        8 rano... mam sie wstawic w szpitalu

masz się stawić w szpitalu - to jakbyś pytała czemu się niektóre uczepiły big_grin
      • aankaa Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 17:02
        jak zabieg ?
      • abecadlowa1 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 19:02
        Stawiennictwo. Wstawić się i stawić się to dwa różne słowa.
      • eliszka25 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 19:06
        Osobiście na zabieg masz się stawić, natomiast jeżeli np. uważasz, że szef niesłusznie ochrzanił twoją koleżankę z pracy, to możesz iść się za nią wstawić u szefa. Ewentualnie możecie po pracy iść się wspólnie wstawić w barze.

Wstawiania się w szpitalu, sądzie czy jakimkolwiek innym urzędzie raczej nie polecam 😁
        • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 20:50
          Ok, dzieki wielkie za poprawe i wyjasnienie 😘 coz czasami i najlepszym sie jezyk omsknie 🤣
    • alfa36 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 17:35
      A co masz mieć robione?
      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 20:55
        niby miala byc szyta łąkotka ale sie okazala w dobrym stanie, za to rzepka nienajlepiej ale wyszlifowana zostala jeszcze pare lat posluzy

za to ortopeda mistrzowstwo w artroskopii i w ogole
        • alfa36 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 22:39
          Podreperowali, będziesz dbała, to i da się żyć. Mam w rodzinie doświadczenia ortopedyczne, m. In usuniętą łąkotkę.
          • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 22:49
            moj rodziny ojciec 30 lat bez łąkotki chodzil,npracowal fizycznie i nie narzekal to i ja dam rade

Juz mnie spionowali i byla rehabilitantka
            • annaboleyn Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 22:50
              mysiulek08 napisała:

> moj rodziny ojciec 30 lat bez łąkotki chodzil,npracowal fizycznie i nie narzek
              > al to i ja dam rade
              >
              > Juz mnie spionowali i byla rehabilitantka
              >

No i wspaniale smile Pysznych panikillerów życzę i szybkiego śmigania bez kul smile
    • aqua48 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 18:56
      Trzymam kciuki, dopytaj dokładnie co dalej po zabiegu.Jak masz postępować, i spraw sobie kule potrzebne do dojścia do łazienki. Ja kicałam na jednej nodze...
      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 20:59
        zaopiekowana jestem bardzo, wlasnie menu na kolacje bede wybierac

kule mam, specjalnie wczesniej kupilam zeby cwiczyc i za rada forumki (chyba ktoras na B) kupilam dobre rekawiczki do cwiczen, to byl dobry pomysl
        • szafireczek Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 21:01
          Czyli już po! Chyba jest dobrze, skoro myślisz o kolacjismile Oby tak dalej...
          • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 21:17
            ba, wlasnie podwieczorek dostalam
    • fornita111 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 19:07
      Trzymam!
    • extereso Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 19:15
      I jak się masz ? Czekamy na wieści.
      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 21:00
        w sumie do dobrze, ale do domu na noc nie wroce 😓
    • chatgris01 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 20:45
      Mocno trzymam!
    • 3-mamuska Re: potrzymajcie kciuki, kolano 28.09.21, 20:50
      Trzymam kciuki wysyłam dobra energię oby poszło jak należy 🤞🏻
    • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 01:00
      Kolacje dostalam, wybralam najbardziej bezpieczny zestaw zeby na kumin sie nie nadziac 😀
      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 01:03
        tylko herbaty nie ma 😫 na zabranie termosu nie wpadlam ....
        • bi_scotti Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 01:19
          Komu potrzebna herbata w krainie wina? wink Speedy recovery! Cheers.
          • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 01:20
            wina do kolacji nie dali, ehh air france 😜
            • bi_scotti Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 01:29
              Scandalous! big_grin Ani herbaty, ani wina ... so what did you get? Tequila? wink Cheers.
              • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 01:32
                zimna woda bez gazu.... i klucie w brzuch
                • aqua48 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 14:56
                  mysiulek08 napisała:

> zimna woda bez gazu.... i klucie w brzuch

Masz szczęście, mnie dwie godziny po zabiegu wyrzucili do domu i kazali samej się kłuć. Po kilku dniach miałam wrażenie pijąc herbatę że będzie mi się tymi dziurkami wylewała na kolana...

• annaboleyn Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 15:07
                    aqua48 napisała:

> mysiulek08 napisała:
                    >
                    > > zimna woda bez gazu.... i klucie w brzuch
                    >
                    > Masz szczęście, mnie dwie godziny po zabiegu wyrzucili do domu i kazali samej s
                    > ię kłuć. Po kilku dniach miałam wrażenie pijąc herbatę że będzie mi się tymi dz
                    > iurkami wylewała na kolana...

Przepraszam, Aqua, naprawdę Ci współczuję, ale zawyłam, przeczytawszy pointę big_grin Zdrowiejcie dziewczyny! (Jedna z kolana, druga z przeziębienia.)
                    >
                    • aqua48 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 15:11
                      annaboleyn napisała:

> Przepraszam, Aqua, naprawdę Ci współczuję, ale zawyłam, przeczytawszy pointę big_grin

Mnie nie współczuj, ja już kilka dobrych lat jestem po artroskopii i zabieg uratował mi nie tylko kolano ale też psychikę, bo dopiero ósmy lekarz postawił właściwą diagnozę i uwolnił mnie od miesięcy bólu zwijającego w kłębek.. Teraz rozumiem dlaczego mafiozi i gangsterzy na filmach gdy chcą dostać jakieś niezwykle ważne informacje grożą strzelaniem w kolana..
                      • annaboleyn Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 15:20
                        aqua48 napisała:

> annaboleyn napisała:
                        >
                        > > Przepraszam, Aqua, naprawdę Ci współczuję, ale zawyłam, przeczytawszy poi
                        > ntę big_grin
                        >
                        > Mnie nie współczuj, ja już kilka dobrych lat jestem po artroskopii i zabieg ura
                        > tował mi nie tylko kolano ale też psychikę, bo dopiero ósmy lekarz postawił wła
                        > ściwą diagnozę i uwolnił mnie od miesięcy bólu zwijającego w kłębek.. Teraz roz
                        > umiem dlaczego mafiozi i gangsterzy na filmach gdy chcą dostać jakieś niezwykle
                        > ważne informacje grożą strzelaniem w kolana..

Teraz Ci współczuję jeszcze bardziej! Dobrze, że już masz to za sobą.
                        No i mam nadzieję że herbata nie wycieka big_grin
                      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:14
                        U mnie zastarzala sprawa byla, pobolewalo, ale kolana to od zawsze bola ale jak bol zrobil sie nieznosny i opuchlo mocno to juz nie bylo zartow
                  • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:11
                    Klucie tylko jedno bylo, nie ma wg procedury potrzeby wiecej
                    • aqua48 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:23
                      mysiulek08 napisała:

> Klucie tylko jedno bylo, nie ma wg procedury potrzeby wiecej

O to gratuluję! To zależy od rodzaju uszkodzenia ja miałam potrzaskaną łąkotkę i nogę po operacji zawiniętą od stopy do uda i całkiem unieruchomioną na tydzień. A potem i tak jeszcze kilka punkcji.. ale generalnie opłaciło się, teraz śmigam i nie pamiętam, że coś mi było. Życzę Ci szybkiego powrotu do pełnego zdrowia!!

• mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:29
                        Ponczochy dostalam i mam przez 10 dni nosic, kontrol po 10 dniach i wtedy rehabilitacja, nie wiem ile, przez pierwszy tydzien max pol godziny o kulach czyli lazienka i tyle
                      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:31
                        Mialas szyta czy wycieta? u mnie szykowal sie na szycie z guzikami, all in to sie chyba nazywa ale wystarczylo podciac kawalek, reszta cala
                        • aqua48 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:42
                          mysiulek08 napisała:

> Mialas szyta czy wycieta? u mnie szykowal sie na szycie z guzikami, all in to s
                          > ie chyba nazywa ale wystarczylo podciac kawalek, reszta cala
                          >
                          Miałam wyjęty odłamany kawałek cienki, a długi, który blokował cały staw i dodatkowo wypłukane drobniejsze pozostałości. Tak lekarz twierdził, bo ja ani du du nie pamiętam tak mnie fajnie znieczulili smile
                          • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:46
                            To chyba podobnie jak u mnie, ja ogladalam caly czas film ze srodka kolana a doktor tlumaczyl co robi, znieczulenie mialam jednostronne
                            • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:55
                              A i jeszcze mialam spora torbiel Bakera, okropnie to wygladalo
                            • aqua48 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 17:08
                              mysiulek08 napisała:

> To chyba podobnie jak u mnie, ja ogladalam caly czas film ze srodka kolana

Ja spałam w pełnej nieświadomości, żadnego filmu nie było i dobrze, bo bym chyba spanikowała, albo co gorsza jak prawdziwa ematka zaczęła instruować i pouczać operatora smile

A z porad doświadczonej kuternogi - radzę na te pierwsze dni do spania podłóż sobie coś pod to kolano, jasieczek płaski albo choćby zwinięty miękki sweter ii unieruchom nogę z obu stron kocykami, bo jak w pełnym śnie zapragniesz przewrócić się na drugi bok to może być nieciekawie. Ja też na te pierwsze noce brałam tabletkę przeciwbólową. W dzień było ok, ale nocą trochę gorzej. Połóż sobie choćby jakiś apap obok łóżka ze szklanką wody na wszelki wypadek.
                              • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 17:15
                                kupilam specjalna poduszke, mam recepte na paracetamol, celexcostam, tramal i zolpiden
                                rekawiczki do kul swietna sprawa
                                znieczulenie jednostronne bo cisnienie mi w kosmos wylecialo a i tak chcialam ogladac, ja niedoszly chirurg jestem 😜
                                • aqua48 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 17:34
                                  No to już tylko pozostaje zdrowieć!
    • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 01:32
      przystoniak ortopeda szedl jak burza, pompa odsysajaca, odkurzacz,sekator,szlifierka,polerka
      fajny film dawali 🤣
      • primula.alpicola Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 15:57
        A, już po, to super!
    • piataziuta Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 14:50
      i jak tam?
      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:04
        Jak wyzej, czekam na transport do domu
        • piataziuta Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:16
          Ile będziesz się po tym rehabilitować?
          Opowiesz najważniejsze rzeczy?
          Pytam, bo szykuje mi się artroskopia w rodzinie.
          • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:18
            Ok, napisze jak wroce do domu
            • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:20
              albo rzuc watkiem z pytaniem, wiesz ja to w takim zapadlym trzecim swiecie robilam, wiec wiesz 🤣
              • piataziuta Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:26
                >wiesz ja to w takim zapadlym trzecim swiecie robi
                > lam, wiec wiesz 🤣

W Polsce? tongue_out

• mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:33
                  😂
          • aqua48 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:26
            Ja np. nie potrzebowałam żadnej rehabilitacji, noga w sumie goiła się do całkowitej perfekcji ok 5 tygodni i już.
            • piataziuta Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 16:27
              Dzięki!
    • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 19:40
      home sweet home, ufff
    • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 21:51
      i przemile pielęgniarki z porannej zmiany, pan z obsługi (kiedyś to sie salowa nazywało chyba) to bym nawet nie zliczyla oddzial mamy 4 sale 8 lozek
      • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 21:51
        Maly
        • mysiulek08 Re: potrzymajcie kciuki, kolano 29.09.21, 21:53
          i koty wypatrujace ciotki 🤣

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka