mama0208 29.09.21, 21:17 Miałam fajny termos dla dzieci i syn twierdzi że cieknie.... Szukam czegoś idealnego o pojemności 0,5 l nie cieknącego do ogarnięcia przez 7-latka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klementyna156 Re: Termos na herbatę do szkoły 29.09.21, 21:21 Dowolny kubek termiczny od Contigo, niezawodne są Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Termos na herbatę do szkoły 01.10.21, 07:58 Maja butelkę termiczna 590 ml. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Termos na herbatę do szkoły 01.10.21, 08:26 Taa i chyba jedynie Contigo jest taki ze sie nie leje Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Termos na herbatę do szkoły 02.10.21, 13:48 Dokładnie - kubek termiczny, termosu nie potrzeba. Contigo są rewelacyjne. . Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Termos na herbatę do szkoły 29.09.21, 21:22 Jesli rozważasz mniejsza pojemnosc, to polecam kubek termiczny FUORI 400ml. Duka Vacuum jest świetna, ale pojemnosc 310ml. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 00:39 a nie lepsza bedzie butelka termiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 01:13 Z ciekawości: a jakie są granice ogarnięcia przez 7-latka?Czemu wyżej wymieniony nie da rady? Mowa cały czas o termosie. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 06:42 Może być trudno otwieralny i zamykalny co będzie generować problemy i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 07:42 Termos będzie latał po plecaku i jeśli choć trochę będzie ciężko go zabezpieczyć, to wyobraź sobie co się stanie z zawartością plecaka. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 08:45 Gorzej gdy ta goraca herbatka wyleje sie przez przypadek na kolege/zanke. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 21:51 To się kupuje plecak z kieszenią na termos i nie ma problema*. *Tak, tak, powinno się odmieniać inaczej. Wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Termos na herbatę do szkoły 01.10.21, 06:38 To się potrafi wyobrazić, że siedmiolatek wzrzuca, gdzie popadnie niezależnie od kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Termos na herbatę do szkoły 01.10.21, 22:44 Nawet siedmiolatek powinien kumać, że: termos gdzie popadnie = cały plecak w herbacie, termos w kieszeni = plecak suchy. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Termos na herbatę do szkoły 02.10.21, 13:36 Ok, zapomniałam, że jestem na e-matce. W rzeczywistości mój nie jest jedyny, któremu coś się wylało. Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: Termos na herbatę do szkoły 02.10.21, 14:22 Termos cieknie przy ustniku podczas picia. To nie jest tak ze młody nim rzuca. Ustnik jest odkręcany do mycia i mój syn za każdym razem odkręca go do końca zamiast zatrzymać się na niepełnym obrocie. Już ma nowy kubek termiczny Duka z innym systemem otwierania i nic nie cieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Termos na herbatę do szkoły 07.10.21, 06:57 Specjalistka od dzieci się znalazła 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Termos na herbatę do szkoły 02.10.21, 13:43 "To się potrafi wyobrazić, że siedmiolatek wzrzuca, gdzie popadnie niezależnie od kieszeni." Zaleje ze dwa razy i się nauczy. Przecież to homo sapiens Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 10:04 Syn ma obecnie Alfi ISO bottle i za mocno odkręca zawleczkę przez co podczas picia cieknie mu na ubranie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 06:37 Syn ma zwykłego Kinghoffa. Wszystko ok, trzyma ciepło bdb. Jest wąski, więc łatwo wchodzi do plecaka. Jest niedrogi (ok 25 zł), więc, jakby co, nie żal go. Ale i tak już się zamortyzował. Uzywa od dawna , na pewno jak miła 7 lat - też. (teraz ma 11) Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 06:41 Contigo. W tkmaxie bywają w promocjach. Odpowiedz Link Zgłoś
tygryskowata Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 07:28 Contigo West Looo 2.0 - na empiku mają niezłe ceny (poniżej 100 zł). Sam kubek jest metalowy (stal nierdzewna chyba), ma świetny system zabezpieczający przed wylaniem - można np.stawiać do góry nogami i nic się nie wyleje; dzieć go ma już 7 rok, ja mam poprzednią wersję 1.0 już 11 lat. Jedyna wada - z kolorowych schodzi lakier (cóż, z jednego zeszło już po tygodniu, bo tych lakierowanych nie powinno się myć w zmywarce). Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 07:34 Świetne są z firmy Thermos- tanio w outletach internetowych, lub w tkmaxx. Odpowiedz Link Zgłoś
nimaletko Re: Termos na herbatę do szkoły 01.10.21, 15:12 Moja córka ma Thermos Funtainer. Jest świetny, dobrze trzyma temperaturę, nie cieknie i otwiera się jednym przyciskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 07:45 Troszeczkę mniejszy jest Smile STT-2/4. Syn radzi sobie z mniejszym i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 07:45 Contigo, mamy od kilkunastu lat, niezawodne. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 07:50 Mój miał z duki, ale zaczął narzekać, że przestał trzymać ciepło (po kilkunie latach), kiedyś zostawił w szkole, więc wyciągnęłam stary z Decathlonu quechua i teraz jest zadowolony, bo to miłośnik bardzo cieplej herbaty. Jest też o tyle lepszy, że duka był wciskany i jak zapomniał odcisnąć to wtedy lało się do kubeczka, a potem wiadomo, ten z Decathlonu jest zakręcany, a o zakręceniu trudniej zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
n-ell Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 07:57 Miniland, tzn nie wiem jak teraz, bo poprzedni mam do dziś, kupiłam dziecku 6 lat temu do leśnego przedszkola. Trzyma tak, że studzę herbatę przed zamknięciem. Korek ma z przyciskiem, 3 latek ogarnia Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 09:00 Po wielu próbach zdecydowanie wygrywają kubki Contigo. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Termos na herbatę do szkoły 30.09.21, 09:23 Bergner butelka termiczna. Mam od wielu lat, działa niezawodnie, nie przecieka. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Termos na herbatę do szkoły 01.10.21, 08:05 Ja mam takie i sobie chwale ma zabezpieczenie przed otwarciem. Thermos GTB Super Light Direct Drinks Flask 350ml - Graphite Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Termos na herbatę do szkoły 01.10.21, 08:31 Gdyby moja matka kazała mi do szkoły naszać herbatę, zaraz za progiem bym ją wylewał. I nie miałbym problemów z cieknącym termosem. Odpowiedz Link Zgłoś