sandramonika 08.10.21, 07:18 Na dyskotekę, kobieta 40+ , rozm. 44, nie bywam w takich miejscach, impreza firmowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 07:35 Wstaw wzdęcia przykładowych look’ów to ci doradzimy. Możesz iść w jeansach, plus jakaś bluzka z dekoltem i kozaki za kolano. Czyli na luzie, ale sexi. Odpowiedz Link Zgłoś
z.szarych.stron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 07:56 W kozakach za kolano ugotuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 07:57 Słyszałaś o kozakach nieocieplanych? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:29 mid.week napisała: > Słyszałaś o kozakach nieocieplanych? Serio kozaki na imprezę? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:30 3-mamuska napisała: > Serio kozaki na imprezę? > Tak, kozaki to nie tylko śniegowce 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:19 W kozakach nieocieplanych ugotuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:32 mid.week napisała: > Słyszałaś o kozakach nieocieplanych? O matko, a to.jakas różnica? I tak się.mozna ugotowac... Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:24 Dokładnie, w klubach jest strasznie gorąco. Jak najlzejsze buty. Odpowiedz Link Zgłoś
sandramonika Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:16 Mam grube nogi, łydki też, kozaki odpadają bo na grubą łydkę ciężko kupić, od pasa w górę jestem szczuplejsza, biust mam średni, w szpilkach za długo nie wytrzymam, wolę płaskie, jestem wysoka 175 cm Odpowiedz Link Zgłoś
z.szarych.stron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:24 Wybrałabym sukienkę i płaskie buty. Ewentualnie czarne spodnie ( ale nie dżinsy) i luźna góra. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:35 górę podrasować czymś błyszczącym, albo sukienkę odcinaną w pasie, albo bluzka kolorowa i ciemny dół, abo czarne i ozdobny pasek/aplikacie na ramionach albo taka bluzka z wycinanymi dziurami/paskami pokazująca biust/ramiona - co tam masz ładniejsze, a przyciągająca spojrzenie na górę Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:51 www.claudia.pl/artykul/impreza-w-rozmiarze-xl-jak-sie-ubrac-by-wygladac-szczuplej Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:32 to pierwsze jest straszne ciocia klocia Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:57 trochę tak, ale zależy od materiału z jakiego zrobione i całości stylizacji, w sumie ciężko doradzać gdy nie wiadomo co autorka ma ładnego i wartego wyeksponowania - talię, biust, ramiona, czy właśnie obfite seksowne bioderka. ona sama wie czy dobrze się czuje w sukienkach na sylwetkę gruszki, czy woli opięty dżins na pupie bo wtedy czuje się spójna z swoją osobowością. bo może wystarczy podobny styl jak na co dzień, tylko czarno-błyszczący, albo kolorowo-wyrazisty. Odpowiedz Link Zgłoś
sandramonika Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:09 Nie wyglądam tak jak pani na zdjęciu, mam szczuplejszą górę, nie za duży biust, "normalną "twarz i szyję , w reserved bluzki , t shirt kupuję w rozm. L, ale biodra i nogi mam większe i w ogóle kupienie spodni jest bardzo trudne, marzę o luźnych spodniach ale jeszcze takich nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:30 weź wejdź na stronę klubu gdzie idziecie i zobaczysz na zdjęciach z imprez jakie stylizacje mają choć z doświadczenia ci mówię - załóż to w czym się będziesz wygodnie czuła, i nie będziesz szarą myszą ani skrajnością w drugą stronę. Bo jak pytasz co założyć, to przypuszczam że nie chcesz tam robić za gwiazdę która przewodniczy imprezie i bez względu na to co ma na sobie to i tak będzie za gwiazdę robić , tylko raczej nie chcesz za bardzo odstawać od ogółu. Takie wyjścia to dla niektórych okazja żeby coś fajnego, wyróżniającego się, innego niż do pracy założyć. Duzo dziewczyn bywa w obcisłych spodniach i z wyeksponowanymi ramonami/biustem, bywają spokojne kreacje spodnie-kolorowa bluzka koszulowa, bywają sukienki "weselne, bywają i obcisłe i odcinane w pasie zwiewniejsze do kolan, bywaja krótkie spódniczki i błyszczące topy. Sama musisz zdecydować czy chcesz zachowawczo się schować strojem, czy zaszaleć. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:50 Kozaki za kolano i spodnie? Aż sprawdziłam datę postu 🙄🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:36 savignonblanc napisał: > Kozaki za kolano i spodnie? Aż sprawdziłam datę postu 🙄🙈 😃😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:56 savignonblanc napisał: > Kozaki za kolano i spodnie? Aż sprawdziłam datę postu 🙄🙈 Dzieki, myślałam, że tylko mnie to zaskoczyło Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:31 No co 😜 Ja nosiłam swojego czasu. Miałam takie beżowe, jak znajdę zdjęcie to wstawię. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:35 noooo...ja takie też nosiłam, jakieś 20 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:36 Kiepsko je tu widać, ale kupiłam z jakiejś polskiej firmy i ubrałam z różową sukienką ze srebrną nitką i z szarym swetrem. Rok 2017. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:43 Ślicznie wyglądasz, ale nie widzę tego zestawu "na dyskotekę" (cokolwiek to znaczy, zakładam, że chodzi o wyjście do klubu) Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:01 Ale to nie jest proponowany przez ciebie zestaw. Tez nosze kozaki za kolano. Ale nie do spodni i topu na imprezy 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:04 Od co najmniej dwóch sezonów zaliczają powrót w wielkim stylu Nie miałam wcześniej, teraz takie sobie kupiłam, tyle, że na wygodnym, 5 cm szerokim dosyć obcasie i bardzo lubię. Noszę do sukienek, ale i rurek - są super Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:17 W Ryłko - naprawdę wygodne i mają kilka różnych wersji obcasowych Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:52 Ryłko ma też różne tęgości cholewek, nie wiem, czy akurat w tym modelu, ale skoro wątkodajka pisze, że ma grubsze łydki to warto sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:43 Abstrahując od kwestii czy modne, czy niemodne, to założycielka wątku, w rozmiarze 44 i z masywnymi (o czym sama pisze) nogami najzwyczajniej nie kupi takich kozaków. Nie nosiłam rozmiaru 44 tylko 40, a i tak miałam problem z kupnem zwykłych kozaków do kolan, co dopiero wyższych, właśnie dlatego, że miałam masywne łydki (górę zdecydowanie szczuplejszą). Owszem, są te jakieś tam elastyczne cholewki, ale grubsza noga niespecjalnie w tym wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:51 Ja też nie odnosiłam się do kwestii mody (chociaż dla mnie to trochę Kozidrak style). Mam wydatne łydki i znam temat, przy większym rozmiarze musi to być koszmar - do tego taniec, gorąco (dwie warstwy) i założę się, że łatwo zatrzeć się też powyżej kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:03 Napisała to w dalszej części. Wiadomo, w rozmiarze 44 nigdy nie będzie wyglądać się jak w 36, zakładając ten sam zestaw. Więc ubrałabym się tak jak mi się podoba, nie patrząc na masywne łydki (jeżeli buty by pasowały). Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:32 To nie był wyrzut do Ciebie, alexis, że napisałaś o kozakach za kolano, tylko raczej uwaga ogólna, że raczej nie jest to rozwiązanie dla autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:38 Danielo, nie potraktowałam tego jako wyrzut ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:45 Tak nawiasem mówiąc, wysokie kozaki akceptuję tylko w takich zestawach jak pokazałaś. Właśnie żeby nie wyszło "na Kozidrak" Z tym swetrem bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:38 Ja mam rozmiar 38 i z kozakami też problem. Łydkę mam szeroką, a stopę 37, więc automatycznie w łydce wszystkie kozaki są wezsze. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:43 No to znasz ten ból. Serio, z 10 lat temu jak dorwałam kozaki, to nosiłam aż mi z nóg spadły, bo niewiele było fasonów na moje łydki. Przy mniejszym rozmiarze całokształtu nie mam już problemu, ale że tak powiem, empatia mi się włącza. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:46 No to ja mam odwrotny problem. Szczupła łydka, wielka stopa i deszcz mi wpada do kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:50 Moja mama tak ma: w rozmiarze 36 i w rozmiarze 46 ma bardzo szczupłe łydki. Woda w kaloszach, w większym rozmiarze efekt kasztanowego ludzika (kulka na dwóch zapałkach), latają jej wszystkie cholewki od butów. Rozmiar 40. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:03 Ja to się w sumie zastanawiam czy producenci butów są normalni. Przecież jaki to problem zrobić ten sam but w dwóch różnych rozmiarach cholewek. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:16 Przeciez produkuja nie tylko wide feet ale tez szersze cholewki w tym samym rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:20 To weź mi znajdź długość muszkieterek, bo tylko takie uznaje w rozmiarze 37 z szeroką cholewka. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:42 hrabina_niczyja napisała: > To weź mi znajdź długość muszkieterek, bo tylko takie uznaje w rozmiarze 37 z s > zeroką cholewka. To sobie poszukaj. Nie jestm twoim personal assistant 😃😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:14 Alexis uwielbia takie watki. Moze wtedy wkleić swoije zdjęcie. Zazwyczaj przypadkiem nie zauwaza, ze autorka ma wiekszy rozmiar od niej...tak zupełnie przypadkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:25 😂 wiedziałam, że Cię tu znajdę. Oczywiście, zauważam. Napisałam o tym wyżej. Nosząc duży rozmiar nigdy nie będzie wyglądać się super, więc ubrałabym się wtedy po prostu tak, jak mi gust podpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja [...] 08.10.21, 12:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:38 Nie nakręciłam w życiu ani jednego stories. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:27 O psach mogłabyś nakręcić ;D. Wyświetlałabym mojej Lali. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:48 >Nosząc duży rozmiar nigdy nie będzie wyglądać się super ty jesteś normalna??? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:04 Ona tak ma. Napierw niby nie zauwaza, ze dyskusja o wiekszych rozmiarach, tak przypadkiem coś dorzuci od siebie a potem powrzuca swoje zdjecia. Atencjuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:19 A skąd wiesz, że nie zauważam? Zauważam doskonale. Nie jestem po prostu zakompleksioną żmiją, gdybym nosiła większy rozmiar tak samo nie miałabym problemu z pokazaniem siebie. Po prostu taka jestem 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:20 alexis1121 wstawiaj ile chcesz fotek. Bardzo lubię oglądać, mimo, że nie wybrałabym dla siebie większości z Twoich ubrań. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:29 Nie tylko Ty 😅 No dokładnie, każdy ma jakieś sympatie i antypatie, nie chce mnie oglądać, niech wygasi, albo omija moje zdjęcia, a nie daje mi uwagę w postaci komentowania wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:47 alexis1121 napisał(a): > Nie tylko Ty 😅 No dokładnie, każdy ma jakieś sympatie i antypatie, nie chce mn > ie oglądać, niech wygasi, albo omija moje zdjęcia, a nie daje mi uwagę w postac > i komentowania wpisów. A może zakładaj własne wątki i tam wklejaj te swoje ałtfity? Do tej pory nie zwracałam na Ciebie szczególnej uwagi, ot, dorosła kobieta, której wiecznie mało głasków, ale dzisiaj przegięłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:11 Powtarzam. Będę wklejać co mi się podoba i gdzie mi się podoba. Ty natomiast nie musisz poświęcać mi uwagi. Wątek jest na temat ubrania na imprezę firmową, a moje zdjęcie przedstawia dokładnie to, o co pyta autorka. Może się zainspirować, ale nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:01 Otóż żadne z twoich zdjęć nie było odpowiedzią na pytanie autorki. Może jednak nie czujesz mody. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:40 Też lubię. Chyba właśnie dlatego że jest to tak bardzo odmienny od mojego styl, że aż fascynujący :p Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:03 Nopsząc mały rozmiar też mozna miec spore kompleksy, co ty pokazujesz. No chyba ze potrzeba pokazywania swoich zdjęc wynika z innych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:46 Czepiasz sie. Alexis to sliczna dziewczyna, zna sie na modzie, zaden to grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 08:17 Ale naprawdę uważasz, że outfit który wkleiła Alexis nadaje się do klubu? wielkie swetrzysko i kozaki? chyba jakoś inaczej postrzegam modę, dla mnie wieczorne wyjście, to wieczorne wyjście i niezależnie od rozmiaru tak bym się nie ubrała. Też wklejone przez nią zdjęcie postrzegam jako poszukiwanie atencji...... Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 08:27 To było zdjęcie w podwątku o długich kozakach za kolano. Natomiast grube forumki czepiają się Alexis o jej ROZMIAR. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 08:34 Nie o rozmiar tylko o chamstwo. Żeby się wchrzanić do wątku dziewczyny w większym rozmiarze, wklejać jej swoje zdjęcia od czapy (niby z propozycjami, tiaa, jasne) i dowalić, że i tak w niczym nie będzie dobrze wyglądać, trzeba mieć ego wywalone w kosmos, zero empatii i tupet. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 08:38 Czyli szczupli i zgrabni powinni założyć pokrowce żeby nie kłuć w oczy grubasek swoim świetnym wyglądem? Tak, Alexis wkleiła PROPOZYCJE stylizacji. Gdyby była gruba nikt by się jej nie czepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 08:43 Ale świetnie ten wątek zdemaskował kolosalne (nomen omen) kompleksy grubasek, które do tego stopnia nie mogą znieść widoku normalnej szczupłej kobiety, że aż muszą ją zwyzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 08:48 Oj mada, mada. Znowu jakaś grubaska zginęła Ci chłopa przed nosa? To musi być bolesne, że faceci wolą kobiety z nadwagą od takiej szczupłej gwiazdy 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 08:45 Nikt jej nie prosił o PROPOZYCJE. Autorka prosiła o konkretne stylizacje, a nie zdjęcia z dupy dziewuchy w za dużym swetrze. Może ty mada masz taki plebejski gust i w tym szarym worze poszłabyś na dyskotekę, skoro te zdjęcia są wg ciebie propozycjami. Inni tak tych zdjęć nie odebrali. Miotasz się i wyzywasz dyskutantów od grubasów. Weź się napij melisy czy coś skoro rano jesteś taka wściekła. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:04 lauren6 napisała: > skoro rano jesteś taka wściekła. Pewnie głodna Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:23 To nie ja jestem wściekła tylko grubaski z których wściekłość aż się ulała na widok zwyczajnej szczupłej kobiety. Nie wiedziałam że można być aż tak zakompleksionym żeby nie móc znieść widoku kogoś szczuplejszego od siebie. Wyszło szydło z worka! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:29 Mi jest Alexis od jakiegoś czasu tak po ludzku żal. Młoda, samotna i smutna w środku osóbka. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:30 Zazdrościć nie bardzo mam jej czego. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:33 No tak, o wiele lepiej być samotną gdy jest się starą i grubą. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 10:06 savignonblanc napisał: > Mi jest Alexis od jakiegoś czasu tak po ludzku żal. Młoda, samotna i smutna w ś > rodku osóbka. Alexis ma ok. 40 lat, o ile nie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 10:09 Nooo tak ci jej zal, ze robisz jej to samo, co forum wielokrotnie robilo tobie. Ale rozumiem, ze fajnie ci byc po drugiej stronie obludnas w tym watku shell jak nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 10:32 Bo ja wiem? Nie lubię siebie z tamtego okresu i doskonale pamietam jaka była moja podświadoma motywacja. A jak powszechnie wiadomo nie lubimy w ludziach najbardziej tego, czego nie lubimy w sobie. Obłudy tu wiec brak. Plus trudno porównywać moje uwagi do tego z czym spotykałam się wtedy na forum. Moja odpowiedz dotyczy li i jedynie wklejania zdjęć nie w temacie w tym wątku. Ja jakikolwiek wątek bym wtedy założyła, dostawałam odpowiedzi deprecjonujące mnie i moje UCZUCIA / ODCZUCIA tylko dlatego, ze to ja te wątki zakładałam. Czy mi się należało? W większości pewnie tak, bo byłam równie irytującą atencjuszka jak Berga dzisiaj. Alexis to i tak małe miki, bo ona nie pisze o problemach tylko ma potrzebę pokazywania siebie. Stad uwaga o tym, ze powinna (szczerze) pójść z ta potrzeba na insta. To wklejanie fotek w tym wątku jest identyczne jak posty Bergamotki w wątkach w którym ktoś się żali, ze ma problem, a Berga wtedy musi ale to musi napisać, ze ona ma zarabiste życie i cudowna rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 10:36 Za szybko diagnozujesz obcych ludzi na podstawie kilku forumowych wpisow. Ale spoko, za jakis czas znowu ci wywleka filmiki i nazwa pusta lala, zafiksowana na urodzie jak w niedawnym watku o diecie. No to ciesz sie choc przez chwile, ze tym razem na kogos innego padlo. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 10:39 Nie cieszy mnie nigdy personalna dopierdalanka. Jak widać ty masz z tego nadal po 5 latach satysfakcję. Wypowiadam się w tym wątku. W tym konkretnym temacie. Mimo ze wątków Alexis kilka kojarzę. Buźka. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 10:43 Nie no jaaasne, w twoich wpisach w tym watku zadnych personalnych dopierdalanek nie bylo miejze choc odwage byc zmija bez udawania lelijki. Przejechalas sie po dziewczynie i zrobilas jej amatorska, niechciana i zapewne nietrafiona analize psychologiczna. Ale ty tedy tylko z tragarzami przechodzilas przypadkiem, wiem, wiem Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 10:55 Ty o sobie teraz piszesz? O całokształcie Twoich konwersacji ze mną? Jeśli tak, to się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 11:00 "Smutna, samotna, nie ma czym zablysnac wsrod kolezanek klonow"- napisala shell o kims, o kim nic nie wie. A teraz sie jeszcze czujesz zaatakona przeze mnie ofiara? Ja nic do ciebie nie mam i nie czepiam sie ciebie dla sztuki, co bys z pewnoscia zauwazyla, gdybys tak uczciwie sie zastanowila, ile razy sie z toba scinalam a ile razy cie bronilam. No ale podejrzewam, ze nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 11:15 Różnica: jeden wątek. Ten wątek. W którym Alexis była chamska. Ty piszesz o filmiku sprzed 5 lat w wątku którym o sobie sama się nie wypowiadam. Naprawdę Fornita, daruj sobie moralizatorski ton, bo sama sobie do niego prawo odebrałas. Ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 11:19 Nie byla chamska, taki pech dla spragnionych dowalenia A dwa: ewentualne chamstwo mozna napietnowac bez fantazjowania o czyims smutku i samotnosci. Jesli to dla ciebie "moralizatorstwo" to nie mam pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 11:27 Była. Czasami lepiej się zamknąć. Adios. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:31 Autorka zadała idiotyczne pytanie, na które nie ma jednej odpowiedzi, a forum odpowiedziało randomowymi zdjęciami modelek z netu i tysiącem niekonsekwentnych teorii o tym, co lepsze: cekiny/punk/obcisłe spodnie/sukienka/kozaczki.. I jak zwykle konsensusu nie ma, bo nie może być. To moda przecież, a nie dokładny przepis na konkretne ciasto. Alexis była chyba jedną z nielicznych, która wkleiła zdjęcia własnych outfitów z reala i chwała jej za to. A że jest bardzo zgrabna i ma przemyślane ubrania, to tym gorzej dla niej... Niech się chwali, dziewczyna, skoro ma czym, i tak zrobiła więcej niż wklejanie linków od czapy do sklepów z małymi rozmiarami. I szczerze, wolę takie chwalenie się, niż słodką troskliwość forum nad autorką o przerażającym rozm. 44 - "bo wiesz, może i jesteś wysoka, a w ogóle najważniejsze to dobrze się bawić, ale nie, jednak nie, o tym i tamtym jednak zapomnij, choć nie widziałyśmy ani jednej twojej fotki". Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:40 No dokładnie. Alexis jako jedna z nielicznych wkleiła konkretne propozycje. I wszystko byłoby ok gdyby nie to że jest szczupła i zgrabna. Dla zazdrosnych bab już sam ten fakt jest wystarczającym powodem żeby jej dowalić bo śmie kłuć w oczy zgrabną figurą i na pewno specjalnie jest taka zgrabna żeby zabłysnąć. Powinna z domu nie wychodzić bo inne ematki czują się przy niej jak grube foki. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:44 Spoko, to tylko forum. Ale miej taką żmijkę w rodzinie. No i dziękuję za odmłodzenie mnie, nie wiem ile żmijka wyżej myśli, że mam lat 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
hadron-plus Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:46 A co ma rodzina do tego jak ktoś myśli lub nie myśli? Nie znam twoich wpisów, ale nie rozumiem twojego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:47 Alexis zbiera bęcki za chamskie " A napisałam konkretnie, że osoba w rozmiarze 44 nie będzie nigdy wyglądać tak dobrze jak osoba w rozmiarze 36." Ale tłumaczcie to sobie zazdrością, przecież w waszym świecie liczy się tylko wielkość dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
hadron-plus Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:53 Mnie mało by interesowało gdyby ktoś zajmował się pojemnością mojego fotela odwrotnie propocjonalnej do zawieszki na szyi. Dalej nie rozumiem co ma rodzina ww do niej samej i jaki to związek z nią samą? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:55 A co w tym chamskiego? Przecież to naga prawda. Skoro rozmiar 44 to takie miodzio to po co ematki średnio raz na tydzień zakładają wątek "odchudzamy się"? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 11:51 Autorka nie chce się odchudzić tylko pyta o strój na dyskotekę. To jakie trudne odpowiedzieć na zadane pytanie? Może powinnaś więcej jeść, bo jak widać po tym wątku obsesyjne odchudzanie i dbanie o chudą sylwetkę nie idzie w parze z inteligencją. Twój mózg najwyraźniej pracuje na zwolnionych obrotach. Skądś mu się to bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:42 Czyli doprecyzujmy, stylizacja ze sweterkiem i z tweedową mini w kratkę to są outfity na dyskotekę, tak? No to mamy inny gust, zdecydowanie. Ja tam jednak wolę troskliwość, niż dowalanie randomowym ludziom ot tak, bo mam taki kaprys. I jeszcze mam pytanie, co to wg ciebie znaczy - przerażający - rozmiar 44? Bo nie wiem, czy umknął ci cudzysłów, czy to jakaś ironia, czy idziesz po linii alexis. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:43 Aaha, jeszcze jedno, bo komuś tu peron odjechał. Naprawdę ktokolwiek oczekuje fotki autorki po tym, co tu na temat swojego rozmiaru przeczytała? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:45 Ale to Ty mi dowalasz. Komu ja niby dowalam? Jestem miła i uprzejma, lubię pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:59 alexis1121 napisał(a): > Ale to Ty mi dowalasz. Komu ja niby dowalam? Jestem miła i uprzejma, lubię poma > gać. eee, czyli jednak przerost ego Serio uważasz, że pomagasz wklejając swoje zdjęcia w stylizacjach, które są ok na spacer, albo na imprezę w babskim gronie i zupełnie, ale to zupełnie nie pasują osobie o figurze gruszki, a potem pomagasz i jesteś miła i uprzejma pisząc, że dziewczyna i tak nie będzie dobrze wyglądać? Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 17:54 alexis1121 napisał(a): > Ale to Ty mi dowalasz. Komu ja niby dowalam? Jestem miła i uprzejma, lubię poma > gać. Super mila i uprzejma. Wątkodajka pyta się o outfity na rozmiar 44 a ty piszesz ze w tym rozmiarze nie da się dobrze wyglądać. Lubisz pomagać, taa, niby jak autorce wątku mają pomóc twoje zdjęcia skoro jest innej tuszy I ma inną figurę. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 19:50 Może wyszła z założenia, że skoro autorka i tak nie będzie wyglądała super, to co jej szkodzi założyć niepasujące ciuchy?? Dziwne podejście jak na osobę, która podobno zna się na modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 10:32 Ja na przykład nie czepiam się alexis o jej rozmiar, zatem jak widzisz twoje stwierdzenie jest fałszywe. *Niektóre grube forumki jeśli już. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:56 alexis1121 napisał(a): > Wstaw wzdęcia przykładowych look’ów to ci doradzimy. Zwizualizowałam i ómarłam Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 07:42 Dżinsy, szpilki lub baleriny, zależy do czego masz przyzwyczajone nogi i choćby zwykły czarny obcisly t-shirt. Jak masz zgrabny tylek to wpuść w spodnie i załóż ładny pasek, może być z pazurem czyli nabijany ćwiekami, w sieciowkach po 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:45 O paznokciach nic nie ma. Więc nie musisz do boru lecieć ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:57 no ale trzeba powiedzieć, że gust masz bardzo spójny obcisły top, wpuszczony w spodnie, pasek z ćwiekami i długie tipsy wszystko pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:00 Weź Ziuta, ja bym się tak mogła ubrać, z tym, że na nogi glany no i tipsów nie mam :p z tym, że to strój raczej na koncert niż firmowe disco :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:08 koncerty death metalowe rządzą się odrębnymi prawami Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:09 Ja bardziej punk, ale to też inne prawa :p Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:23 lot_w_kosmos napisała: > Dżinsy, szpilki lub baleriny, zależy do czego masz przyzwyczajone nogi i choćb > y zwykły czarny obcisly t-shirt. Jak masz zgrabny tylek Rozmiar 44, przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:31 A czemuto szkodzi? Rozmiar 44 to tylko namiot? Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:38 Dlaczego namiot? Jednak obcisły T-shirt, w dodatku wpuszczony w spodnie, to raczej nie będzie najlepsza opcja. Ja bym raczej szukała sukienki. Duzo zalezy, jaka jest figura, bo co innego będzie dobrze wyglądało na gruszce, a co innego na jabłku. Ja np. jestem jabłko i w rozm. 44 wyglądałabym cos jak Magda Gessler, ale juz kobieta z mniejszą górą, i zaznaczoną talią ma więcej fajnych opcji ubraniowych równiez w rozm. 44. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:49 Tym bardziej jak autorka ma brzuszek. Wtedy obcisłe bluzeczki zdecydowanie odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:58 Dlaczego odpadaja? Bo bedzie widac zarys brzucha? Jesli to nie przeszkadza konkretnej osobie to nikomu innemu nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:22 Zgadzam się, można wyglądać jak się chce. Odrobina inspiracji: pl.pinterest.com/curvyoutfitscom/plus-size-evening-outfits/ Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 14:30 Ja bym sugerowała kopertową sukienkę, np. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 15:13 Nie za elegancko jak na dyskotekę? W ogóle to, kto jeszcze używa tego słowa? Sukienka ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 17:32 Ta pierwsza na dyskoteke może niekoniecznie, ala chodziło mi o pokazanie fasonu. Druga jest miękkiej tkaniny z połyskiem, i o coś takiego mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 07:49 Normalnie. Ładniejsza sukienka - od małej czarnej po luźną falbaniastą, albo spodnie (wystrzępione jeansy albo ładne czarne wyszczuplające ) z luźną wygodną górą jakaś bluzka z ozdóbkami, lub gładka plus biżuteria , zależy od sylwetki co trzeba powiększyć lub pomniejszyć żeby proporcje zachować- bo widzę np : zestaw jednolity kolorystycznie typu niewysokie szpilki, wąskie dopasowane spodnie i obszerniejsza dłuższa bluzka z ładnym dekoltem a do tego ładne kolczyki i naszyjnik albo czarna zakrywająca krągłości zwiewniejsza sukienka z dłuższym naszyjnikiem.. ma być wygodne, w miarę eleganckie ale bez przesady, dostosowane do sylwetki, takie na któym nie będzie znać potu. Tak naprawdę w tym wieku na dyskotekach chodzi się we wszystkim- od sukienki prawie sylwestrowej i szpilek po dżins, trampki nabite ćwiekami i bawełnianą koszulkę . Jak to impreza firmowa, to się pewnie dziewczyny trochę wystroją, więc załóż coś wygodnego i ładnego, w czym nie będziesz musiała ciągle pilnować wciągniętego brzucha i w czym nie połamiesz nóg Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:31 W coś w czym dobrze się czujesz i dobrze wyglądasz. Wieczorem możesz sobie pozwolić na odważniejszy fason, większy dekolt, przezroczyste rękawy, koronkowe wykończenie, połysk. Nie przesadzaj z ozdóbkami i biżuterią, zbyt wysokimi obcasami, ważne, żebyś czuła się komfortowo, ubrana, a nie przebrana. Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:18 No tylko nie jeansy. Spodnie materiałowe plus bluzka jakaś błyszcząca. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:27 Materiałowe spodnie na dyskotekę? Jak starsza pani? W życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:43 Jeansy to jest robocze ubranie, do wyjścia najwyżej do sklepu a nie na imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:05 może, ale serio mało kto wygląda dobrze na imprezie w jeansach spłaszczających tyłek, szczególnie w odcieniach niebieskich Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:25 Na dyskotece na pewno lepiej niż w spodniach materiałowych. To dyskoteka nie chrzciny u kuzynki albo dancing dla ciotek - klotek 🙄 Jeansy mają różne kolory i fasony, w dobrze dobranych wygląda się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:32 Mam takie a nie inne zdanie, jeansy są dla mnie do wyjścia na zakupy lub spacer, do pracy w nich nie chodzę, tym bardziej na imprezę, są nieeleganckie, jeansy to materiał roboczy, tak na to patrzę, jest wiele innych materiałów które ładniej się układają i nie wygląda się jak ciotka klotka Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:41 Jeans już jakieś 30 lat temu wszedł na salony i świetnie nadaje się na imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:33 e tam, ja jak jeansy założe to się nie mogę od chłopów opędzić, zdecydowanie nie spłaszczają tyłka ;P kwestia kroju jeansów, choć mam wrażenie że dżinsowa moda trochę już odchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pingus [...] 08.10.21, 10:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:56 wredna jesteś ale nie zgadłaś między dyskoteką a dansingiem czy bardziej weselną imprezą na której dzinsy są niestosowne- jest jednak różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:01 tak, jak byłam na studiach to chodziłam w jeansach na imprezy, na dyskotekę firmową po 30tce już w jeansach nie pójdę, ale wszyscy inni mogą iść, podobnie u facetów nie lubię jeansów, gdy mają materiałowe spodnie wyglądają wg mnie o wiele lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:12 No nie wiem czemu, ale przed oczami staje mi facet w spodniach materiałowych w kancik, sweterku w serek na koszulę z kołnierzykiem nałożonym i włoskami na jedna stronę misternie zaczesanymi. A i dwa guziki w koszuli rozpięte, tak na luzie znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:00 No taki dancing dla emerytów. I do tego adidaski. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:35 Dżinsy jak najbardziej nadają się na dyskotekę. Do tego jakiś t-shirt. No chyba , że to jest dyskoteka w Gołębiu . Bo u nas to tam raczej inny strój obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:33 alina460 napisała: > Materiałowe spodnie na dyskotekę? Jak starsza pani? W życiu! Dlaczego nie, czarne cygaretki i szpilki ? Dla mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:26 Albo sukienka, albo jeansy + jakaś bluzka lub bardziej ozdobny t-shirt. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:26 To może sukienka dopasowana na górze, rozkloszowana. Masz? Odpowiedz Link Zgłoś
sandramonika Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:40 Mam sukienki ale bardziej biurowe niż imprezowe Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:45 Odpuść sukienki. Ubierz jeansy i jakąś sexi bluzeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
sandramonika Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 08:48 Chcę coś kupić, kupuję w sklepach typu Reserved, Unisono, Zara, preferuję zakupy stacjonarne Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:18 Skoro masz masywne nogi, a jesteś dość wysoka to może spodnica midi. Zara ma teraz parę fasonów z imitacji skóry/zamszu albo z tkanin. Do tego jakiś wieczorowy top i byłoby. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:51 daniela34 napisała: > Skoro masz masywne nogi, a jesteś dość wysoka to może spodnica midi. Zara ma t > eraz parę fasonów z imitacji skóry/zamszu albo z tkanin. Do tego jakiś wieczo > rowy top i byłoby. O właśnie, mam zamszową spódnicę lekko za kolano (wzrost 175), idealnie nadaje się na imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:58 Ja podpowiedziałam spódnicę, bo autorka skarży się, że ciężko jej dobrać spodnie (co doskonale rozumiem), a z kolei dłuższe sukienki nie zawsze są "klubowe". A już dłuższą spódnica z jakimś ciekawym topem może całkiem fajny klimat klubowy dać (tylko niech to nie będzie tiulowa spódnica, ramoneska i baleriny-ematkowy zestaw obowiązkowy 😃😃😃) Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:22 No to kup imprezową. Skoro masz problemy z zakupem spodni, to może z kiecką pójdzie łatwiej? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:29 Bym nie przesadzała ze strojem jak impreza firmowa. Ja bym włożyła czarne skórzane spodnie, szpilki i białą koszule. Do tego długie i duże kolczyki, bransoleta i bardziej wieczorowy makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:34 Chciałam coś takiego zaproponować, ale po przeczytaniu błyszczących propozycji, bluzeczek w zeberkę i spodni w kozakach stwierdziłam że nie będę się odzywać:p Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:48 Ale co jest złego w takiej np. bluzce?? www.tatuum.com/blyszczaca-bluzka-damska-catrine-1,p-23926?gclid=EAIaIQobChMI996zram68wIVC8gYCh3G5w28EAQYAiABEgIxbvD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:54 Jeśli o mnie chodzi, to wszystko :p od kroju, przez cekiny po kolor :p zdecydowanie nie jest to coś, co bym w ogóle wzięła pod uwagę na jakąkolwiek okazję, nie mój styl :p ale ludzie różne gusta mają przecież :p Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:00 mają, ja na imprezę taneczną nie założyłabym bawełnianej koszuli i w dodatku białej jak codzień do pracy, skórzane spodnie świecące się w świetle z wyeksponowaną biżuterią, cóż ,może wyjść dzidzia piernik, szczególnie przy kiepskiej jakości "skórzanych" spodniach Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:15 Obcisłe, błyszczące "skórzane" spodnie przy grubych nogach ? Najgorszy możliwy wybór, koszmarek do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:21 ano właśnie, wyeksponować i powiększyć trzeba górę a nie dół. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:23 nuta15 napisała: > Obcisłe, błyszczące "skórzane" spodnie przy grubych nogach ? Jeśli będą obcisłe to kiepski pomysł- nawet ten lekki połysk wtedy optycznie powiększy. Ale teraz w modę wchodzą fasony z szerszymi nogawkami i to może być jakiś trop dla autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:26 A kto powiedział że mają być obcisłe 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:42 W luźnych, sztywnych , bo sztuczna skóra tak się układa, dobrze wyglądają tylko wysokie szczuplaki, grube nogi w takich spodniach dadzą efekt dwóch ciężkich słupów, a chyba nie o to chodzi autorce. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:34 Ty Nuta to chyba dawno ciuchów nie kupowałaś. Teksty jakbyś na zakupach była ostatnio dekadę temu 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:05 A tu Cię zaskoczę, pudło. Widocznie bywamy w innych sklepach i mamy inne oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:42 Pingus weź ty się nie odzywaj, bo jak ty spodnie materiałowe i cekinową bluzkę autorce proponujesz to dziewczyna jeszcze weźmie i trafi na dancing w sanatorium. Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:46 tam to tylko kwieciste sukienki, by się wyróżniała Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:02 No właśnie kwieciste są teraz bardzo modne wśród młodych, a nie emerytek. z Falbanami i szerokimi rękawami Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:35 Wszystko. Oczojebny kolor, cekiny, fason. Jednym słowem wielki balon na parkiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:43 Aj tam, ja bym założyła do tego beżowe cygaretki, czerwone szpilki, kolczyki kółka i by było świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:51 pingus napisała: > Aj tam, ja bym założyła do tego beżowe cygaretki, czerwone szpilki, kolczyki kó > łka i by było świetnie O esu 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:00 Tylko teraz mam wątpliwość z tą bluzką bo jakoś wygląda trochę świątecznie, no ale na pewno by była wygodniejsza na parkiecie niż biała bawełniana koszula. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:55 łooooo qrwunia! nie myslalam że ludzie jeszcze noszą takie bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:53 tak jakby skórzane spodnie też mają połysk więc są błyszczące, tym bardziej duża biżuteria Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:55 Skórzane spodnie raczej niespecjalnie mają połysk :p mylisz raczej ze spodniami że skaju :p Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:57 zdecydowanie mają połysk. i dlatego takie się wybiera na imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:12 Nie jest to jednak połysk w stylu błysku cekinów :p z resztą, przecież to, że ja nie lubię takich świecidełek nie znaczy że autorka czy ktokolwiek inny też ma nie lubić :p Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:17 to, że ty "błyszczące/z połyskiem" odbierasz wyłącznie jako cekiny i brokat - to już kwestia twojej wąskiej interpretacji rzeczywistości a nie czegokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:44 zonkli napisała: > zdecydowanie mają połysk. i dlatego takie się wybiera na imprezy. 🤦 No ja akurat chodzę w takich nawet do pracy. Podobnie jak w skórzanych spódnicach. Kiedy wy na zakupach byłyście ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:48 Ja też chodzę do pracy. Poprzednie miałam bardziej rurkowate. W zeszłym roku kupiłam takie o kroju paperbag (chyba? średnio się znam na fasonach spodni). Noszę z koszulami "pracowymi" i marynarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
sandramonika Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:37 To mi się podoba, tylko gdzie ja znajdę takie spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:39 Zara www.zara.com/pl/pl/kobieta-spodnie-skora-l2233.html Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:03 Wszystkie mają połysk i są ze sztucznej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:09 Nie wszystkie www.zara.com/pl/pl/sk%C3%B3rzane-spodnie-limited-edition-p02154244.html?v1=139867001&v2=1718728 Jednak nie znamy budżetu autorki, może nie ma ochoty wydawać 650zl na spodnie, więc może wolałaby jednak sztuczne.. www.zara.com/pl/pl/spodnie-ze-sztucznej-sk%C3%B3ry-p09640223.html?v1=111174922&v2=1718728 Odpowiedz Link Zgłoś
sandramonika Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 10:22 Muszę pojechać i pomierzyć te spodnie ale kupowanie spodni to droga przez mękę Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:26 Przecież te spodnie mają rozmiarówkę do 42. Po co polecacie jej ubrania, których nie założy, bo nosi rozmiar 44? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:26 Zajrzyj do Mohito. Kupiłam ostatnio fajne właśnie, bo nie obcisłe jak getry, na gumkę w pasie i gumki przy kostkach. Ja wyglądam w takich spodniach dobrze. I błysku w nich nie ma ani trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:39 Mohito kończy rozmiarówkę chyba na 42, niestety. Chyba, że uprawiają vanity sizing znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:16 Kurde, faktycznie. Ale autorko i tak możesz przymierzyć, no ja brałam rozmiar mniejsze, więc jest szansa, że 42 będą padowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:03 Skóra z gumką w pasie i przy kostkach? 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:06 Joggery, słyszałaś o czymś takim? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:33 Tak. Nie o skórzanych. Nie potrafię sobie wyobrazić ani tego outfitu ani okazji do jego założenia Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:24 agonyaunt napisała: > Tirówki takie noszą do pracy Chyba faktycznie, nie wiecie co to joggery... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:31 O kurczę…Jak lubię eksperymenty modowe, to joggers, dresy i eko skóra w jednym zdaniu mi poważnie zgrzyta. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:47 Ja lubię joggery, więc i skórzane mi się w niektórych wydaniach podobają. Tylko nie wiem dlaczego na wszystkich zdjęciach w necie, tak się dziwnie marszczą na kolanach. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:05 Bo są na zdjęciach w necie. Przymierz, obciągnij nogawki i noś na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
loginwieczniezajety Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:11 Dobrze trafiłam w gałązkę? Takie podciągnięte spodnie są modne? A ja myślałam, że kupa spodni jest po prostu za krótka. Siadasz, nogawka się podciąga, jeśli ma ściągacz lub zwężenie to osiada na łydce i po wstaniu tam zostaje. W latach 80tych kobiety nosiły streczowe spódniczki które nieustannie wędrowały w górę, a kobiety je ciągle obciągały. Teraz mamy za krótkie spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:18 Eee, nic się nie podciąga. Im na zdjęciach niewiadomopoco tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:18 hrabina_niczyja napisała: > Bo są na zdjęciach w necie. Przymierz, obciągnij nogawki i noś na zdrowie. Mam materiałowych kilka. Skórzanych nie, bo mi się dupa by pociła za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:51 magdallenac napisała: > O kurczę…Jak lubię eksperymenty modowe, to joggers, dresy i eko skóra w jednym > zdaniu mi poważnie zgrzyta. Przy okazji, wisisz mi stylówki w kowbojkach i butach z czubkami. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:20 piataziuta napisała: > Przy okazji, wisisz mi stylówki w kowbojkach i butach z czubkami. Ty rzeczywiście! Teraz muszę trochę odczekać, bo alexis spaliła dziś wklejanie outfitów. Forum jest rozjuszone, nie będę dolewać oliwy do ognia😂 Odczekajmy jakiś tydzień i załóż ubolewający wątek o potworności kowbojek i butów z czubami, a ja będę Ci musiała udowodnić jak bardzo się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:36 Ja tam wiem, dlatego się nabijam, bo uważam, że w wersji "skórzanej" jest to koszmarne szkaradziejstwo. Ale jak ktoś lubi, to na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:49 Chyba jednak nie bardzo wiesz. Tirówki w dresach nie chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 00:35 Fajne te joggery. Dużo zgrabniejsze niż proste szerokie ze skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:41 Ty może byś i wyglądała w tym stylu, a nawet na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:58 Wyglądała to pikuś, gorzej, że włożenie czegoś takiego skończyłoby się dokładnie tak samo jak u tego pana Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:06 Nooo jak umiesz jedynie włożyć za duża o 3 rozmiary koszule w spodnie to skończyłoby się na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:03 Nooo, jak myślisz, że to o koszulę włożoną w spodnie chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:50 agonyaunt napisała: > Wyglądała to pikuś, gorzej, że włożenie czegoś takiego skończyłoby się dokładni > e tak samo jak u tego pana Aaa, ubiegłaś mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:05 A weź, jak czytam o tych muszkieterkach czy skajowych, sorry, ekoskórzanych portkach na potańcówę w przegrzanym klubie, to mi oczęta z orbit wychodzą Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 09:49 czarne spodnie + oversize'owa kolorowa bluzka koszulowa makijaż, biżuteria i będzie ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:27 Skoro ma szczupłą górę to powinna ją podkreślić. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:02 Na luzie, żeby Tobie było wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:13 czarny kombinezon + fajny pasek (bez rękawów) ciemne jeansy + czarny top lub beżowy cielisty (bez rękawów lub na ramiączkach) botki, baleriny, sneakersy, szpilki pokaż co masz Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:39 Kombnezon to dobry trop. Parę lat temu świetne kombinezony (mam 3) szyło AGGI, niestety im przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:18 ta, dziewczyny, nie fantazjujcie same chodząc w 34, to naprawdę nie to samo co 44. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:27 Moja matka w rozmiarze 42/44/46 bardzo dobrze wyglada w kombinezonach. Ma 3, wszystkie 3 czarne. Kombinezon przy większym rozmiarze sprawdza się akurat bardzo dobrze. Gdzie tu fantazja? Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:37 zależy od sylwetki. kombinezon na gruszce nie będzie wyglądał tak dobrze jak na kimś z szerszą górą. przy dysproporcji rozmiaru góra-dół trzeba więcej pokombinować i materiałem i fasonem. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:43 Owszem, będą. Nie każdy kombinezon (to by był absurd, nigdy nie będzie tak, że każdy fason na każdym będzie wyglądał)- ale fason z miękkiej tkaniny, luźna góra i spodnie kombinezonu z prostymi nogawkami będą ok. Źle będzie wyglądał kombinezon z górą, która z założenia ma być dopasowana-wtedy nie przeskoczy różnicy rozmiaru między dołem a górą. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:52 nadal tego nie widzę, ja mam różnicę 1 rozmiaru góra dół, i nie, kombinezony nie dla mnie. i już lepszy byłby dopasowany u góry plus powiększenie biżuterią czy falbaną, niż lużny smętnie wiszący na szczupłych ramionkach a dopasowany w pupie. Autorka nosi podkoszulki zwykłe "L" . Więc górę ma normalną tylko dół sporo masywniejszy. Musiałaby uzupełnić ramiona i biust żeby kombinezon dobrze leżał. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:02 zonkli napisała: > nadal tego nie widzę, ja mam różnicę 1 rozmiaru góra dół, i nie, kombinezony n > ie dla mnie Ja też a dawniej miewałam i dwa rozmiary. I o ile teraz to jest różnica na zasadzie 32/34/36, to zanim zeszczuplałam to było 38/40 i czasem 42. I naprawdę lepiej wtedy nie zakładać modelu o bardzo dopasowanej górze. Po pierwsze -istnieje prawdopodobieństwo, że się tyłek nie zmieści, ale po drugie (I to bardziej istotne)- im bardziej się obciśnie górę, tym większy optycznie wyda się dół. Mam czarny kombinezon ze zbluzowaną kopertową górą, rękawami 3/4 i w miarę prostymi nogawkami. To jest fason, w którym dobrze wygląda się w każdym rozmiarze (chabrowy ma moja zdecydowanie wìększa koleżanka)- wyrównuje proporcje a podkreśla talię (jesli autorka wątku jest gruszką to tę talię warto podkreślić Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:13 W kombinezonach chodziłam w młodości, gdy byłam ogólnie szczuplejsza i ani śladu brzucha nie było. obecnie najlepiej wyglądam w ciuchach odciętych w talii, z górą bardziej kolorową niż dół. i owszem , taka wersja kopertowa z rękawkami jak mówisz by mogła być, ale nadal musiałby być dekolt uzupełniony falbanami albo większym naszyjnikiem żeby biust nie wydawał się smętnie nieobecny, i tez rzadko szyją takie kombinezony żeby pasowały na na większą dysproporcję góra-dół niż jeden rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:17 I tu płaczę za AGGI które w poprzednim swoim wcieleniu szyło takie kombinezony, w dodatku jeszcze uwzględniające nie tylko rozmiar (34, 36, 38 itd.), ale i wzrost. Albowiem gdyż w zależności od tego, czy się ma 174 cm czy 164 cm, różne części ciała różnie się rozkładają w pionie, że tak powiem 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
evolventa Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 08:27 No chyba w właśnie odwrotnie, kombinezon na gruszce wygląda zdecydowanie lepiej niż na jabłku.... Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:35 Potwierdzam, znajoma w rozmiarze na moje oko 46 na sylwestra świetnie wyglądała w czarnym kombinezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:22 Kombinezon w dużym rozmiarze bardzo średnio się sprawdza i łatwo o zostanie drugą Kasią Skrzynecką. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:07 Yyy, kombinezon do klubu? To chyba tylko jak się ma pojemny pęcherz. Rozgolaszanie się w publicznej toalecie jest dość upierdliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:16 e tam, znajoma chodzi na balangi w kombinezonie, ma figurę szczupłej tyczki, twierdzi że sikanie to żaden problem, tylko suwak rozpina i ściąga górę, też byłam sceptyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:19 Potwierdzam słowa znajomej. Nie zajmuje to więcej czasu niż zdjęcie spodni zapinanych na guzik i zamek. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:24 No tylko się pojawił temat imprezy firmowej, a wy już o tym, z którego ubrania się da szybciej rozebrać... Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:28 ...i w tym kontekście taki kombinezon na zamek błyskawiczny okazuje się wręcz idealny! Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:26 Czasu może i nie, ale golizną się świeci większą, tak w razie wu, jakby akurat zamek w kiblu był rozwalony. No i z tym czasem, to też tylko pod warunkiem, że na kombinezonie nic nie masz. Jak masz żakiet, to trzeba zdjąć żakiet, gdzieś go powiesić (nie zawsze jest gdzie) i dopiero wówczas zabrać się za rozpinanie kombinezonu. Tak się ostatnio w robocie załatwiłam i szlag mnie trafiał. Acha, no i trzeba jeszcze uważać, jak już ten kombinezon jest zdjęty do kolan, żeby nie przejechać sobie nim po podłodze. No generalnie trochę zabawy z tym jest, jak dla mnie, to zdecydowanie za dużo jak na imprezowe klimaty. Dżinsy i koszula imho zdecydowanie wygodniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:28 No, jak zamek w kiblu rozwalony to już nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:29 Pomoże długa koszula , przećwiczone wielokrotnie Kombinezon tylko wszystko wyeksponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:31 oj tam oj tam, w kiblu na imprezowni - o ile nie jest koedukacujny- to na ogół bliskośc jest jak w sypialni z małżonkiem. Uwielbiam rozmowy z kobietami spotkanymi w kiblu (oczywiście jakiś standard lokalu musi być zachowany, bo na wspomnienie stanu kibli dyskotekowych po północy z studenckich czasów to mam dreszcze ) Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:37 Muszę przyznać, że jakoś traumy toaletowe mnie omijały w klubach. Jeśli nawet zamek zepsuty to i tak zwykle życzliwa następna z kolejki popilnuje drzwi a cala kolejka i tak wie, że zajęte. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:30 To co lubisz, w czym ci wygodnie, w czym dobrze wygladasz. Masz chyba jakies going out outfits? Spodnie jesli lubisz: skorzane (czy tam wygladajace jak skorzane) dlugosc jaka lubisz, kolor jaki lubisz, dzinsy, sukienka, spodnica, jumpsuit, buty wygodne, top zalezy od dolu. Bylam w sobote na urodzinach przyjaciela, czarne skorzane spodnie pelna dlugosc ale z rozporkami na dole, bialy top gladki ale gora z koronku plus rekawy pufiaste z koronki wiazany pod szyja wiec juz bez bizuterii. Czarne szpilki, torebka niebieska w czarne animal print (kupilam niedawno w Zara). Czerwone paznokcie, czerwona szminka. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:17 Dla chudych fajne, dla autorki odpada. Generalnie o ile się tak ubrała to gust ma, mimo że to Najma 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:45 Autorka wkleila zdjecie swojej sylwetki? Ma 175 cm wzrostu wiec niska nie jest, te grube lydki i uda moze wcale nie sa takie grube, zalezy do kogos sie porownuje. Wiele kobiet tak mysli a w rzeczywistosci wcale nie sa grube. Rozmiar 44 to nie jest monstrum zwlaszcza gdy ma 175cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:59 To już kolejny wątek, gdzie widzę, że mogłabym się z ritual powymieniać ciuchami Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:35 Mysle ze ja tez z toba. Powinnysmy zrobic virtualny przeglad wardrobes 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 11:57 Może coś takiego, tylko ze spódnicą midi, jeżeli źle się czujesz w krótkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:18 ekhm.....tutaj kobieta w rozm. 44 pyta o ciuchy na dicho czy tam do klubu, ..jesteś bardzo atrakcyjna i zgrabna, ale twoje zdjecia nic tutaj nie wnoszą, rozumiem, że chciałas się pochwalić Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:28 Pochwalić też. Jednak osoba plus size nie ma wiele opcji. Forumka wyżej wklejała dużo zdjęć, te zestawy są koszmarne. Mój jest gustowny. Nie chodzi o to, żeby ubrała się identycznie, ale może spodobają się jej buty, albo żakiet. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:37 Osoba plus size ma takie same opcje tylko w innym rozmiarze. Może i twój zestaw jest i gustowny, ale jednak większość ludzi bardziej ceni gustowny mózg niż pusty łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:40 No dokładnie, więc może zaczerpnąć inspiracji z mojego outfitu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:57 Mam nadzieję, że jednak nie będzie się kierowała twoimi głupimi radami, bo spódnica z falbaną przy figurze gruszki to przepis na katastrofę. Pozostaje dla mnie zagadką po co tak intensywnie udzielasz się w tym wątku, skoro tylko potrafisz wklejać swoje zdjęcia, a nie potrafisz polecić żadnego stroju, który pasowałby na autorkę wątku. Nie na ciebie, na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:37 Wygaś mnie, tak będzie lepiej dla twojej psychiki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:17 Naszej psychice twoje zdjęcia nie szkodzą. Za stare jestesmy na takie zagrania jak twoje. Natomiast ty zdecydowanie masz jakiś problem. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:25 Hanusina, nie wypowiadaj się w imieniu innych. Wybacz, ale wygląda na to, że raczej Ty masz jakiś problem z alexis1121. Nie musisz odpisywać, nie zamierzam wdawać się w kilometrową dyskusję na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:08 1. Wg alexis w rozmiarze 44 sie wygąda źle - cokolwiek sie założy 2. Ona uwielbia wrzucać swoje zdjęcia. Dziecięcia zdjecia tez wrzucała.. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:41 lauren6 napisała: > Mam nadzieję, że jednak nie będzie się kierowała twoimi głupimi radami, bo spód > nica z falbaną przy figurze gruszki to przepis na katastrofę. > To w ogóle nie jest strój na figurę autorski, bo taki żakiet jest bezsensu przy ładnej, szczuplejszej górze. Tą górna część ciała trzeba wyeksponować aż nie zakryć dużym żakietem z szerokimi ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:43 >Osoba plus size ma takie same opcje tylko w innym rozmiarze. To dlaczego wszystkim przeszkadza wklejanie zdjęć ubrań w innym rozmiarze???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:45 tak, spodoba jej sie ta tweedowea spodnica, tak jak radzisz midi w rozmiarze 44 ) Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:47 alexis1121 napisał(a): Mój jest gustowny. Ta spodnica jest taka sobie, nie moja bajka, nq dyskoteke zupelnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:09 I pytanie czy jest gustowna Grunt ze mozna zdjecia wrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 18:39 alexis1121 napisał(a): > Pochwalić też. Jednak osoba plus size nie ma wiele opcji. Forumka wyżej wklejał > a dużo zdjęć, te zestawy są koszmarne. Mój jest gustowny. Nie chodzi o to, żeby > ubrała się identycznie, ale może spodobają się jej buty, albo żakiet. Gustowny? Szpileczki w szpic hehe ciotki kłótni miały takie na moim weselu ponad 20 lat temu. I taki patyczkowate nogi wyglądają okropnie w za dużej marynarce u góry. Spódnica kupiona w dziale dziecięcym? Mnie to najbardziej śmieszy u takich szczupłych patyczkowatych kobietach ze im się wydaje ze we wszystkim wyglądają dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:30 Przecież wątek dziewczyny plus size jest idealnym pretekstem, by polansować się zdjęciami rozmiaru 36. Ewentualnie można jej polecić skórzane spodnie w rozmiarówce do 42. Sensownych postów tu jak na lekarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:35 Straszny lans na ematce 😜 Dałam przykład. Nie gorszy niż koszmarki na pani plus size wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:59 Przykład czego? Pochwaliłaś się ładną figurą. Tyle. Autorce w żaden sposób nie pomogłaś, czyli posty służyły tylko do lansu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:53 Wysokie kozaki przy masywnych nogach to ten przykładowy outfit? Kpisz czy o drogę pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:38 Ależ grubaski się na ciebie rzuciły! Zazdrość aż im się uszami wylewa. Jak śmiesz tu wklejać zdjęcia swojej szczupłej figury! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:06 Alexis uwaza, ze majac rozmiar 44 nigdy nie wygląda sie dobrze..wiec nie ma nzaczenia i tak co załozy Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:18 O właśnie, oversizowy żakiet byłby też fajny. Pod niego bardziej wieczorowy top. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:43 No nie, oversizowy żakiet przy figurze większy dół, szczuplejsza góra jest bezsensu, chyba że chcemy powiększyć górę do rozmiaru dołu, ale chyba nie o to chodzi. Tutaj chyba większość myśli w czym one by wyglądały dobrze a nie autorka. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:27 Masz świetne ubrania Alexis. To jest faktycznie dobry trop, marynarka oversize, ładny top (coś a'la satyna), spodnie według uznania i koniecznie wysokie obcasy. Żadnych kolorowych i cekinowych bluzeczek. Toż to wieki temu z mody wyszło, tandeta i wiocha zwyczajnie. Nikt tak nie chodzi do klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:37 tia, pani ma 175cm dowali sobie obcasy jeszcze 10 cm i będzie się na pewno świetnie czuła na tej wysokości i w rozmiarze 44. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:41 Wysokie obcasy zawsze robią dobrze wyjściowo-klubowym stylizacjom. A przy większym rozmiarze wysmuklą też nogi. Nie rozumiem argumentu o wzroście. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:49 Autorka napisala ze wysokie obcasy nie dla niej, ma sie dobrze czuc a nie tylko dobrze wygladac Odpowiedz Link Zgłoś
marianna211272 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:56 ja jestem wysoka waska szczupla ( nie chuda) obcasy nosze od wielkiego dzwonu czuje sie jak zyrafa. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 12:54 Spodnie, top i marynarka to może być fajny zestaw, ale dziewczyna pisze, że ma problem z dobraniem odpowiednich spodni. Poszukałabym w innych sklepach niż dotychczas, Kappahl, Ulla Popken mają spodnie w większych rozmiarach, o różnych fasonach i na różne figury, może uda się coś znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:57 ty alexis chyba bardzo siebie lubisz co? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:16 Tak to napisałaś, jakby to było coś złego. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:22 Oj zazdrosc sie wylewa z niektorych fajnie sie to czyta Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:07 Masz córkę, spódnicę jej podkradłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:50 Rozważ opcję jakiejś sukienki kopertowej z wieczorowymi dodatkami- mnie podoba się bardzo zestaw ze zdjęcia. I tak wiem, że autorka ma inny rozmiar, ale sukienki z takim wiązaniem powinny dobrze na niej wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 13:59 Magda, weź. Ty tak na serio? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:06 Zakochałam się w tej sukience. Nie w okularach, nie w rajstopach, modelka mi się nie podoba, buty fatalne dobrane. Ale ta sukienka... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:07 Aa no i najważniejsze- myślę, że opcja sukienki kopertowej dla osoby o większym rozmiarze to dobra opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:54 to prawda, zwłaszcza jak ma szczupłą górę i grube nogi, ale ta konkretna jest...no..jak zrobiona z PRLwskiej zasłony. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:57 Toż to czysty jedwab 😄, przed zakupem powstrzymuje mnie poyebana cena tej sukienki- czekam na wyprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 11:18 Super ta sukienka! Domyślam się, ze jest poza moim zasięgiem, ale podziel się linkiem proszę Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 22:13 jedwab, a wygląda jak zasłona w Warsie, no mówię Ci, Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 00:45 No dobra, obrzydziłas mi sukienkę😂 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 08:37 Magda, ja też obrzydzam tę sukienkę Z reguły mi się podobają ubrania, które wrzucasz i kocham kopertowe sukienki, ale ta jest meh. Nie widać ani trochę, że to taka szlachetna tkanina, wygląda tak jakoś... biednie i tanio. Faktycznie zasłonka A ogólnie cała stylizacja modelki przypomina mi moje niesławne outfity z lat 2000. - wzorzyste rajstopki, paseczki, koroneczki, falbaneczki 🙈 Nawalone wszystkiego do przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 09:09 Taki unowocześniony styl Alexis z "Dynastii" Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 13:38 Ta sukienka sobie siedzi w moim folderze ze zdjęciami i od czasu do czasu woła moje imię, abym o niej nie zapomniała Ja ją upoluję za mniej niż $150 i wtedy Wam pokażę jak można ją świetnie ograć. Na razie jestem oburzona tą niemoralną ceną, no jak tak można??? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 13:45 Z obecnej ceny myślisz, że zejdzie poniżej 150 USD?! No nieźle, nie ma to jak zakupy w USA - w Europie nigdy takich przecen nie widuję. I zupełnie nie rozumiem dlaczego ta sukienka teraz kosztuje bez przeceny mniej w Stanach niż we Francji. To niesprawiedliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 15:28 U nich nie zejdzie do poniżej 50%, ale napewno pojawi się w jednym z internetowych consignment stores. Muszę być tylko czujna Ile we Francji kosztuje? I jak to możliwe, że we Francji jest jeszcze droższa?? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 15:44 Widziałam (ale na jakiejś francuskiej stronie online) za ponad 700 euro czyli po przeliczeniu więcej niż w USA. Nie mam pojęcia dlaczego tak drogo, przecież przy imporcie do USA dochodzą jeszcze cła. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:20 na zdjęciu laska, która z tyłu jest pewnie podtrzymywana, bo by się złamała, a ty pokazujesz to jako przykład stylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:24 Przeczytaj jeszcze raz mój post. Zamieściłam to zdjęcie, bo dodając pasek i koszulkę z koronką pod sukienkę kopertową, można zrobić imprezowy outfit. Wielokrotnie ematki o większych rozmiarach polecały sukienki kopertowe jako opcje wyjściowe. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:29 Nie przy 44, sorry, to tylko mrzonki osoby, która sama jest szczupła. A wiem, że jesteś szczupła. Moja pani do sprzątania jest nieco niższa ode mnie, coś z 90 kg, zarzeka się, że nosi 44, zastanawiałam się nad outfitami dla niej. Nie, to coś z nadwymiarowym dekoltem nie będzie opinać bosko kształtów przy tym rozmiarze. Kroje są zupełnie inne. Ja bym poszła po prostu w sklepy dla grubych i przejrzała ofertę, jakby gdzieś było coś wyglądało ok, to skopiować. A nie kreacje z chudych patyków, przy czym ja też byłam takim patykiem swego czasu, moja córka jest, więc to nie jakiś hejt na patyki, przenosić na osoby w dużych rozmiarach. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:20 alpepe napisała: > Nie przy 44, sorry, to tylko mrzonki osoby, która sama jest szczupła. A wiem, ż > e jesteś szczupła. Moja pani do sprzątania jest nieco niższa ode mnie, coś z 90 > kg, zarzeka się, że nosi 44, I te zarzekania są dowodem na co, bo nie wiem? Nie wiem, ile Twoja pani sprzątająca ma wzrostu, ale kiedyś ważyłam 94kg przy wzroście 173 i rozmiar był bliżej 50 niż 44 42/44 to mi pasowało, jak ważyłam trochę powyżej 70kg, i owszem, byłam wtedy tu i ówdzie zaokrąglona, ale na pewna nie jakoś szczególnie gruba. Więc chyba coś ściemnia Twoja pani sprzątająca, no chyba, że ma wzrost koszykarza. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 15:22 Tak, Madunia, my tu wszystkie jesteśmy grubaski, oprócz Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:48 >na zdjęciu laska, która z tyłu jest pewnie podtrzymywana, bo by się złamała Na zdjęciu jest normalna szczupła kobieta. A ty jesteś kolejną sfrustrowaną grubaską. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 08:44 alpepe napisała: > na zdjęciu laska, która z tyłu jest pewnie podtrzymywana, bo by się złamała, a > ty pokazujesz to jako przykład stylizacji. > Halo! Forumowa policja bodypozytywnych! Obrażają czyjeś ciało. Nie wiem czy bronicie poniżej 44 rozmiaru...? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:28 Przy masywnych nogach to ta kiecunia powinna być co najmniej do kolana. Przy rozmiarze 44 odpadają falbaneczki po bokach i marszczony rękawek. Fajne wdzianko, ale bardziej jako wstęp do seksu niż imprezę firmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 00:48 us.zadig-et-voltaire.com/dress-women-zv-jac-rio-dress--wkcp0413f.html Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 08:45 Super jest ta kiecka, wszystko mi się w niej podoba, włacznie z materiałem z - jak to leciało - materiałem z zasłonki Ale cena faktycznie chora... Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 08:51 Dopiero popatrzyłam na cenę! Mnie się podoba jedynie kolor Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 09:25 Jest idealna dla mnie ale ta cena ((( Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 09:32 Mnie się też podoba poza tymi troszkę poszerzonymi ramionami. Ale i tak zbyt droga. Brałabym za jedną czwartą ceny, no może jedna trzecia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 13:39 Ja ją upoluję za mniej niż $150 😉 Jestem cierpliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sandramonika Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:07 Dziękuję wszystkim za porady, najlepsze było zdanie, że w tym rozmiarze i tak nie będzie się wyglądało super 😄 kilka rad było trafnych, wiem czego szukać w sklepach Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:26 Zapomnij o tym zdaniu. Pochwal się potem zakupami, ok? I pamiętaj o dodatkach- buty, torebka, biżuteria mogą całkiem prosty strój przenieść na wyższy level Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:39 Przepraszam, rzeczywiście źle to zabrzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:47 Wiesz, jeśli miałabym wybierać pomiędzy byciem normalną kobietą o rozmiarze 44, na której "nic nie będzie wyglądało super" (rili??? 🤣), a byciem wystylizowaną na "królową życia" z Wołomina lalą, chorobliwie poszukującą atencji i wrzucającą swoje wylaszczone zdjęcia w każdym wątku, najlepiej na tle grubszych kobiet, lub stylizacji dla grubszych kobiet, zdecydowanie wybrałabym to pierwsze. Kiedyś się oburzałam, bo jak wrzucała zdjęcia swoich doczepów w wątku o włosingu, udając, że to jej naturalne, to myślałam, że robi z ludzi głupków dla zwykłej beki. Dzisiaj widzę, że chodzi o zwyczajne generowanie atencji i pochwał za wszelką cenę i po prostu współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:48 ps udanej imprezy, bez względu na strój! Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:56 o, czyli jednak są tu głupsze ode mnie Ziuta? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:14 piekna_remedios4 napisała: > o, czyli jednak są tu głupsze ode mnie Ziuta? Nie wiem czy jest głupia. Może nie być głupia, a nadmiernie szukać atencji np. ze względu na kompleksy. Nie bój się Remedios, nie zagraża twojej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 22:03 oj ziuta ziuta, gdybyś Ty wiedziała jak milo i MĄDRZE ze mną rozmawiasz, gdy piszę pod innym nickiem Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 15:21 piekna_remedios4 napisała: > oj ziuta ziuta, gdybyś Ty wiedziała jak milo i MĄDRZE ze mną rozmawiasz, gdy pi > szę pod innym nickiem To musi znaczyć, że pod innym nikiem nie piszesz głupio, lub temat jest ciężki. Nie miałabym serca znęcać się nad ludźmi z problemami. Ale fakt, że dla "nowych" (nawet jeśli to tylko zmyłka) też staram się być delikatna. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 21:47 ani nowa ani z problemami. I uderzyłaś w punkt: "pisać głupio" to nie znaczy koniecznie "być głupim" proponuję dać spokój wzajemnym dopierdalankom, ani to konstruktywne ani już zabawne. idziesz na to? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 11.10.21, 11:09 Coś ci się pomyliło, niunia. Ty się do mnie nie dopierdalasz. Po prostu od czasu do czasu zdarza ci się na forum zrobić intelektualną kupę, obok której ciężko przejść obojętnie. Już obiecałam, że nie będę się nad tobą znęcać, bo to faktycznie jest jak męczenie ledwo żywej żaby. Niemniej, jeśli chcesz mieć więcej spokoju, postaraj się za mną nie chodzić i więcej myśleć o tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:57 A wybieraj co chcesz. Bardzo dużo pisania mi poświęcasz. Ja chciałam tylko doradzić. A napisałam konkretnie, że osoba w rozmiarze 44 nie będzie nigdy wyglądać tak dobrze jak osoba w rozmiarze 36. Co jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:03 a to żadna reguła. zadbana i gustownie ubrana 44 będzie wyglądać o niebo lepiej niż niechlujne 36 z fizjonomią jakby z poprawczaka właśnie uciekło Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:23 Widzę to inaczej. Oczywiście osoba z większym rozmiarem może wyglądać bardzo dobrze, ale zestawiając ten sam outfit w rozmiarze 36, 36 wyglada lepiej. Co innego gdyby wziąć wiek pod uwagę- bez względu na to, zawsze się obejrzę za dobrze ubraną kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:09 Czyli weszłaś w ten wątek tylko po to by: a) wkleić swoje zdjęcia osoby noszącej rozmiar 36 b) napisać, że osoba nosząca rozmiar 44 nigdy nie będzie wyglądać tak dobrze jak ty. Co jest z tobą nie tak, że wchodzisz do wątku modowego tylko po to by dowalić autorce? Podejrzewam, że rozmiar nie ma większego znaczenia, bo nosząc 38 i tak by przeczytała, że nie wygląda tak dobrze jak ty. Chyba jednak rozmiar 36 to nie wszystko, skoro koniecznie musisz się dowartościować kosztem innych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:28 Nie zamierzam się tu tłumaczyć, zostałam już rozgryziona, moje intencje. Jednak proszę nie mów mi na jakie wątki mam wchodzić. Wygaś mnie, zamiast się spalać i coś mi udowadniać. Będę pisać, doradzać i wklejać fotki gdzie mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:16 alexis1121 napisał(a): > A wybieraj co chcesz. Bardzo dużo pisania mi poświęcasz. Ja chciałam tylko dora > dzić. A napisałam konkretnie, że osoba w rozmiarze 44 nie będzie nigdy wyglądać > tak dobrze jak osoba w rozmiarze 36. Co jest prawdą. O nie, przeginasz totalnie! Osoba w rozmiarze 44 może być zgrabniejsza od tej w 36, mieć lepsze proporcje, ładne nogi albo piękny dekolt. Mały rozmiar nie świadczy o tym, że figura jest zgrabna. Po ulicach chodzi mnóstwo dziewczyn w rozmiarach 34-36 i niewiele z nich ma piękną proporcjonalną sylwetkę. Z Tobą na figurę na pewno bym się nie zamieniła. Poza tym, masz fisia na swoim punkcie, co wątek to Twoje zdjęcia, typowa atencjuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 18:45 pade napisała: > alexis1121 napisał(a): > > > A wybieraj co chcesz. Bardzo dużo pisania mi poświęcasz. Ja chciałam tylk > o dora > > dzić. A napisałam konkretnie, że osoba w rozmiarze 44 nie będzie nigdy wy > glądać > > tak dobrze jak osoba w rozmiarze 36. Co jest prawdą. > > O nie, przeginasz totalnie! Osoba w rozmiarze 44 może być zgrabniejsza od tej w > 36, mieć lepsze proporcje, ładne nogi albo piękny dekolt. Mały rozmiar nie świ > adczy o tym, że figura jest zgrabna. Po ulicach chodzi mnóstwo dziewczyn w rozm > iarach 34-36 i niewiele z nich ma piękną proporcjonalną sylwetkę. Z Tobą na fig > urę na pewno bym się nie zamieniła. Poza tym, masz fisia na swoim punkcie, co w > ątek to Twoje zdjęcia, typowa atencjuszka. > > > > Dokładnie. A figurę ma koszmarna. Nogi patyki. Ale każdemu się co innego podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 19:11 3-mamuska napisała: > > Dokładnie. A figurę ma koszmarna. Nogi patyki. > Ale każdemu się co innego podoba. > Pokaż swoją i swoje nogi. Rozumiem, że ciałopozytywność dotyczy tylko osób z nadwagą, tych chudych i szczupłych można obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 19:16 magdallenac napisała: > 3-mamuska napisała: > > > > > Dokładnie. A figurę ma koszmarna. Nogi patyki. > > Ale każdemu się co innego podoba. > > > > Pokaż swoją i swoje nogi. Rozumiem, że ciałopozytywność dotyczy tylko osób z > nadwagą, tych chudych i szczupłych można obrażać. Już ci pisałam psychofanko ,ze zdanie na mój temat takiego internetowego bytu jak ty mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 19:29 3-mamuska napisała: > Już ci pisałam psychofanko ,ze zdanie na mój temat takiego internetowego bytu > jak ty mnie nie interesuje. > Wow! Widzę, że strzał był celny😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 19:52 3-mamuska napisała: > Dokładnie. A figurę ma koszmarna. Nogi patyki. Eeee. Nogi bardzo zgrabne, a figura godna pozazdroszczenia, tylko postawa chorobliwa. Chyba trochę peron ci odjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 20:01 Ani koszmarna ani godna pozazdroszczenia. Każdemu zresztą podoba się coś innego. Dziewczyna jest przede wszystkim bardzo szczupła, więc jeśli dla kogoś to jest najważniejsze, to będzie zazdrościł. W sumie najistotniejsze jest to, że samej zainteresowanej się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 20:46 Nie no, nie chodzi o to, co dla kogo najważniejsze. Alexis ze swoją szczupłością, ma piękną posturę. Równie pięknie mogą wyglądać kobiety o rozmiarze 44, czy 40. Tylko musiałyby poświęcić trochę więcej czasu swojemu outfitowi i robieniom sobie zdjęć. Alexis, mam wrażenie, spędza na tym całkiem sporo czasu. Śmiechy z Alexis powinny zakończyć się na jej wiecznie niezaspokojonej, chorobliwej potrzebie atencji, a nie na krytykowaniu (swoją drogą, atrakcyjnego) wyglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 21:30 > Śmiechy z Alexis powinny zakończyć się na jej wiecznie niezaspokojonej, chorobliwej potrzebie atencji, a nie na krytykowaniu (swoją drogą, atrakcyjnego) wyglądu. Ja się zgadzam, że Alexis nie jest jakąś wybitnie atrakcyjną kobietą, natomiast nie powinno się wyśmiewać jej ciała. Staram się nie krytykować niczyjego wyglądu, choć osobiście mogę uważać, że przegięcie w żadnym kierunku nie jest atrakcyjne. Natomiast w samej Alexis uderzające jest właśnie to przekonanie o własnej wyjątkowej urodzie, wytykanie innym nieatrakcyjnego wyglądu, gdy sama Afrodytą zdecydowanie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 21:38 > Natomiast w samej Alexis uderzające jest właśnie to przekonanie o własnej wyjąt > kowej urodzie, wytykanie innym nieatrakcyjnego wyglądu, gdy sama Afrodytą zdecy > dowanie nie jest. Że Afrodytą nie jest, to wiem - widziałam zdjęcia, ale nie będę wytykać - tak jak nie wytknęłabym mankamentów innej, całkiem atrakcyjnej kobiecie, o rozmiarze 44. A czy to jest przekonanie o wyjątkowej urodzie, to nie wiem. Wątpię. Prędzej zgadywałabym, że odbija sobie niedostatki urody/atencji z wczesnej młodości, ale to tylko zgadywanki. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 22:09 To mogą być różne rzeczy, łącznie z poważnymi zaburzeniami odżywiania i postrzegania ludzkiej sylwetki. Nieważne. Faktem jest, że jako pierwsza zaczęła w niewybredny sposób komentować wygląd innej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 21:56 Nie wchodząc w analizę sylwetki Alexis, bo to rzeczywiście nie na miejscu uważam po prostu, że nie jest tak, że szczupła czy bardzo szczupła sylwetka jest atrakcyjna sama z siebie, liczą się też proporcje. Oczywiście przy nadwadze często są zaburzone ale przy nadmiernej szczupłości również (to uwaga ogólna, nie personalna). I dalej uważam, że najważniejsze zeby się sobie samej podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 20:06 piataziuta napisała: > Nogi bardzo zgrabne, a figura godna pozazdroszczenia, tylko postawa chorobliwa. No garbi sie dziewcze, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 20:52 fornita111 napisała: > No garbi sie dziewcze, fakt. Późno weszłaś w wątek. Piętnowanie grubszych kobiet ze strony alexis - przy jednoczesnym lansowaniu siebie - zostało tak zhejtowane, że przeobraziło się w mega jatkę + piętnowanie szczupłych. Gdybym nie czytała tego od początku, to też już bym bardzo alexis broniła. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 00:04 Ale to akurat mial byc zart a nie obrona z tym garbieniem nic, widocznie nie umiem w ematke, nikt mnie tu nie rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 10.10.21, 15:26 fornita111 napisała: > Ale to akurat mial byc zart a nie obrona z tym garbieniem nic, widocznie nie > umiem w ematke, nikt mnie tu nie rozumie O esu, Fornita, wiem, że to był żart, przysięgam. <głaszcze> Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Jak się ubrać? 11.10.21, 10:39 fornita111 napisała: > nic, widocznie nie > umiem w ematke, nikt mnie tu nie rozumie Ja cie rozumiem i zgadzam sie ze wszystkim co napisalas. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Jak się ubrać? 11.10.21, 11:00 No ufff! Czuje sie utulona psychicznie , jednak sie nie bede ciac Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:28 Gówno prawdą. Oj, musi boleć jak się dupska pilnuje żeby nie urosło, a tu ktoś z większym zadkem ściąga więcej zachwyconych spojrzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:31 Dokładnie, dzisiaj tylko 150 kcal, eh. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 18:24 alexis1121 napisał(a): > A wybieraj co chcesz. Bardzo dużo pisania mi poświęcasz. Ja chciałam tylko dora > dzić. A napisałam konkretnie, że osoba w rozmiarze 44 nie będzie nigdy wyglądać > tak dobrze jak osoba w rozmiarze 36. Co jest prawdą. Ale po co to napisalas? Co ta uwaga miała wnieść? Pytanie w wątku startowym było inne. Lubisz ludziom sprawiać przykrość? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 19:05 Ależ Ty jesteś durna. Zalecam piguły. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:05 Daj spokój… najwyraźniej tylko tu może zabłysnąć, bo wśród koleżanek klonów nie ma czym. Alexis, wróć z fotkami za 15 lat i po 3 dzieci. Wtedy sobie pooglądamy. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:42 Do mojej nic 😁 natomiast nie jest to powszechne zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:53 savignonblanc napisał: > Do mojej nic 😁 natomiast nie jest to powszechne zjawisko. To jest dosc powszechne twierdzenie ale nie ma nic wspolnego z faktami Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:28 😁 No ja fotek wstawiać nie mam potrzeby wiec nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:48 savignonblanc napisał: > 😁 No ja fotek wstawiać nie mam potrzeby wiec nie będę. Chyba nie zrozumialas. Twierdzenie ze kobieta ktora ma dzieci moze miec nadwage albo otylosc bo byla w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:55 Tak, masz racje. Nadwaga po ciąży to wyjątkowe przypadki. 99 procent kobiet przed, w i po ciąży wyglada jak nasza Alexis. Niczego nie zmienia również np. menopauza. 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:02 savignonblanc napisał: > Tak, masz racje. Nadwaga po ciąży to wyjątkowe przypadki. 99 procent kobiet prz > ed, w i po ciąży wyglada jak nasza Alexis. To zalezy od kobiety a nie od tego czy byla w ciazy. Po ciazy nastepuje okres kilku miesiecy wracania do normalnej figury. Kto chce wroci, kto nie chce nie wroci. > Niczego nie zmienia również np. menopauza. > 👍 A co niby zmienia? To ze sylwetka zmienia sie nieco w trakcie lifetime jest oczywiste, tak jak zmienia sie skora, wlosy itd ale to nie znaczy ze kobiety staja sie otyle, nawet nadwagi miec nie musza. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:11 savignonblanc napisał: > Ty tak serio? Tak, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:20 Slyszalam to wiele razy: 'zobaczysz jak bedziesz wygladac jak urodzisz'. Urodzilam, dwie ciaze, dwa porody. Nie roztylam sie w zadnej. Nie oczekiwalam plaskiego brzucha nastepnego dnia po porodzie ale mialam go po kilku miesiacach. Ten sam rozmiar ubran jak z przed pierwszej ciazy mam nadal. Jestem swiadoma zmian w moim ciele wewnetrznych i zewnetrznych, starzenie jest normalnym, naturalnym procesem, farbuje wlosy bo mam juz sporo siwych i ich nie lubie, ale to nie znaczy ze mam miec nadwage o otylosci nie wspominajac. To nawet nie kwestia wygladu ale zwyczajnie samopoczucia i zdrowia. Wiem ze za kilka lat zacznie sie menopauza ale nadal to nie powod do tycia. Mam zbilansowana diete, jem niewiele ale nie gloduje, porostu zapotrzebowanie kaloryczne dostosowuje do ubytku,, cwicze regularnie (fitness classes, lyzwy, rower, spacery) utrzymujac aktywnosc fizyczna utrzymuje miesnie w pracy jednoczesnie nie przybieram na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 21:35 Ha ha, ja podobnie. Już miałam się roztyć po dzieciach, po 30-tce, po 40-tce... I jakoś się nie roztyłam. Dla tych co za dużo jedzą każda wymówka jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
savignonblanc Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 22:06 Chyba się nie rozumiemy, a na licytacje mnie nie namówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 22:43 ritual, że tak powiem: w dupie byłaś, guano widziałaś. Tak, większość kobiet po ciąży chudnie. Jest też mniejszość, którym ciąża rozwali gospodarkę hormonalną lub ciało i bez np interwencji chirurga cudów nie będzie. Nie ma reguł. Kobieta po dwóch porodach powinna wiedzieć takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 11:38 Mi się figura bardzo zmieniła, szczególnie po drugiej ciąży. Generalnie odstawienie na dłuższy czas biegania i jazdy na rowerze to jedna rzecz, która powiedzmy sobie nie każda kobieta musiala odstawic w ciąży. Ale też sama konsekwencja ciąży jako takiej, z rozejściem się mięśni brzucha i kształtem/wielkością piersi. Żeby wrócić do poprzedniej figury musiałabym poświęcić dużo więcej czasu na sport, fizjo, a być może i operacje na mięśniach brzucha. Dodam, że do powrotu do wagi wyjściowej brakuje mi 1-2 kilo, więc to nie tkanka tłuszczowa jest problemem. Tak, dzieci, a raczej ciaze zmieniają figurę. Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 16:29 Lala z Wołomina mnie urzekła. Zastanawia mnie dlaczego ubrała się tak na łódkę, w takie długie kozaki zamszowe. Czego nie chciała zmoczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 16:38 Lala wystylizowana na "królową życia" z Wołomina - nie czytałaś uważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 16:40 > Zastanawia mnie dlaczego ubrała się tak na łódkę, w takie długie kozaki zamszow > e. Czego nie chciała zmoczyć? Kurde, nie zwróciłam uwagi, faktycznie, podejrzane. Może nowy wątek o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
zonkli Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:33 Na takie wyjścia najlepiej ubrać się w uśmiech , luz i dobry humor. Reszta to dodatki Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:14 Przy twoim typie sylwetki to warto podkreślić górę, czyli jakaś bardziej dopasowana bluzka w pasującym Ci kolorze i ciemniejszy dół, jakieś proste ciemne spodnie. Przy sukience tak samo, góra bardziej obcisła i rozszerzany dół, teraz jest sporo takich sukienek. Też mam szczuplejszą górę i spory tyłek i uda i lubię ten typ sukienek, bo ta cięższa część ciała się chowa. I potem możesz dodać jakieś bardziej eleganckie/ wyjściowe dodatki. Nie daj się przekonać do dużych żakietów czy innych oversizow, po co masz sobie powiększać górna część ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
australijka Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 14:39 Dyskoteka dyskotece nierówna. Chodzi o scenografię miejsca. To tak jak na wesele. Jeśli w pałacyku to można i błyski, połyski, dekolty, gipiury, koafiury. Jeśli w stodole zrobionej na salę balową to już skromnie. A w lokalu na 20 osób raczej koktailowo.Bo jak Filip z konopi się wyskoczy. Gdybym szła na disco to czarne woskowane spodnie, seksowna jedwabna bluzka a w torebce jedwabny materiałowy lub dzianinowy top, gdyby mi przygrzało za bardzo. Buty ni płaskie ni szpile. Taki 5 cm obcas bo bywają wredne podłogi. Im więcej zamierzasz szaleć tym bardziej lekki ciuch. I proszę nie mówić, że w woskowanych dupsko się zapoci. Raz na ruski rok może. W dżinsach też nie będzie wentylowane. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:10 Dokładnie tak, dużo zależy od miejsca. W mojej pracy imprezy potrafią być i klubie studenckim i w klubie prawdziwym i w ekskluzywnym hotelu. Do każdego miejsca ubralabym się jednak inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hadron-plus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:41 Normalnie bez próbowania bycia Olivią Newton John w poszukiwaniu Travolty. Czarny t-shirt, czarne proste spodnie i czarne buty spokojnie wystarczą dla podkreślenia wysublimowanej urody, wdzięku i charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:03 Tez jestem team #naczarno. Czarny look + czerwona szminka to klasyk ktory wyglada swietnie w kazdych okolicznosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:12 > Czarny look + czerwona szminka to klasyk ktory wyglada swietnie w kazdych okolicznosciach. Jeśli komuś nie przeszkadza, że na starcie dodaje sobie 5-10 lat to tak. W wieku 20 lat nie przeszkadzały mi takie stylizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:14 A te 5-10 lat to dodajesz sobie czarnymi spodniami czy czerwona szminka ? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:34 Niektórym nie będzie ładnie w czerni i w czerwonej szmince, to nie jest prawda, że na każdym świetnie to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:25 Pewnie nie, nie bede sie upierac. Dla mnie ten zestaw (+ dobra fryzura) zawsze robia robote. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:55 Czarne rajstopy, kabaretki albo ze wzorkami wracają do łask. Dobrałabym fajną czarną sukienkę odpowiednią do figury, czarne botki na małym obcasie i złotą biżuterię. Na to duża marynarka albo płaszczyk. Finito. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:04 kkalipso, rily? Do masywnych nóg jeszcze rajstopy ze wzorkami? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:11 Wiesz, masywne to nie znaczy, że nie zgrabne brzydkie. To mogą być po prostu kompleksy autorki, a nie prawda. JL ma masywne i wiele innych kobiet a fajnie wyglądają w każdej stylizacji. Czarne rajstopy świetnie wyszczuplają więc dlaczego nie? Worek ma włożyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:54 Ona idzie na dyskoteke a nie pogrzeb Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:06 Moze i dobry ale nie kazdy zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:30 Ubierz się w coś, w czym będzie Ci wygodnie tańczyć - jeśli tańczyć zamierzasz. W coś w swoim stylu, w czym czujesz się dobrze, bo 90% efektu wow to dobre samopoczucie. I baw się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:31 Spódnica tiulowa, baleriny i ramoneska skorzana!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:33 I to jest jedyna poprawna odpowiedź w tym wątku 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:36 Hebe daniela34 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 15:58 Ja podpowiedziałam spódnicę, bo autorka skarży się, że ciężko jej dobrać spodnie (co doskonale rozumiem), a z kolei dłuższe sukienki nie zawsze są "klubowe". A już dłuższą spódnica z jakimś ciekawym topem może całkiem fajny klimat klubowy dać (tylko niech to nie będzie tiulowa spódnica, ramoneska i baleriny-ematkowy zestaw obowiązkowy 😃😃😃) Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 16:38 Rzeczywiście Daniela była pierwsza. Zamykamy wątek 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:01 Bluzka z dekoltem + spodnie z imitacji skóry + szpilki + pasującą bizuteria Lub Top na ramiączkach + marynarka + spodnie/legginsy + szpilki Lub Czarna sukienka Zalezy ile będziesz tańczyć 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 18:52 W tych spodniach z imitacji skóry to ukoić się jak mysz jeśli będzie tańczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:01 Jestem w szoku, że tyle postów naprodukowałyście 😨 Ja bym się ubrała w panterkę i cekiny 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:26 Lubię cekiny 😎 Może nie w połączeniu z panterką, ale lubię. Mam świetną czarną mega obcisłą cekinową spódnicę midi z rozporkiem do samego uda. I cekinową kopertówkę, chyba ją nawet tu pokazywałam kiedyś. Cekiny są spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:46 pewnie że tak, zresztą teraz wszystko można kupić, są cekiny, welur, koronki, skóra, panterka, satyna, no wszystko, co kto lubi i o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:16 I wszystko co wymieniłaś może być zarówno tandetne i kiczowate, jak i bardzo stylowe Nie ma się więc co uprzedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:59 A nawet jak będzie ciut kiczowate to nikt od tego nie umrze 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
loginwieczniezajety Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 17:32 Ciekawy wątek... Wyważone głosy tradycyjnie znikły w zalewie wzajemnych pretensji. Nie bywam na dyskotekach, mało gdzie bywam, ale popieram te osoby, które napisały, że Ty masz się czuć dobrze - w swojej skórze i ciele. Sama poszłabym w jeansach, ale ja szpilki i sukienki mam głównie dla przyjemności ich posiadania. Na Zalando jest marka Good American. Taka, która wydaje się spokojnie uszyć fajne jeansy na większą kobietę. W ogóle w świecie jeansów doszło chyba do małej rewolucji, część marek pada, bo ludzie poprzerzucali się na inne spodnie, legginsy, joggery, w dużej mierze dlatego, że zmieniły się sywletki. I rynek jeansów też się do tego musi dopasować. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:09 Ja tam się bardzo cieszę z jeansowej rewolucji. Teraz są tak fajne i kroje i kolory, że aż miło robić zakupy. Fajne boyfriendy w sumie też by mogły być na tą imprezę, nawet lekko poprzecierane. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:15 Dobrze leżące dżinsy/woskowane spodnie, luźna biała koszula i fajne botki na wygodnym obcasie (akurat nie lubię szpilek, jak ktoś lubi to szpilki) to jest mój standardowy strój na tego typu imprezy, gdy nie do końca wiem co założyć. Nie ma ryzyka czucia się za bardzo nastaraną, jest wygodnie a jednocześnie wystarczająco stylowo jak się dorzuci jakiś pasek czy biżuterię. Boyfriendy to nie jest mój ukochany fason dżinsów, ale też uważam, że jak najbardziej pasuje 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
loginwieczniezajety Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:49 O to, to. Tyle że dla mnie nocą wszystkie koty są czarne... (tak a propos koszuli). Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 19:57 Serio na tańce idziesz w białej koszuli? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 20:08 Oczywiście. Mowa o imprezie firmowej (choć nazwana dyskoteką, cokolwiek to znaczy). Jak najbardziej, na takie wyjścia ubieram się na luzie i w swoim stylu, tak jak na co dzień, tylko podrasowuję dodatkami. Źle bym się czuła zbytnio wystrojona i przebrana. Ewentualnie sukienka, ale też z takich, jakie noszę na co dzień (czyli żadna biurowa czy weselna) plus bardziej imprezowe dodatki (torebka, pasek, biżuteria). Odpowiedz Link Zgłoś
pingus Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:39 głos w stylu masz się czuć dobrze to jest żadna odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
loginwieczniezajety Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:44 A przebieranie kobiety, której się na oczy nie widziało i której się nie zna to niby odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 18:56 pingus napisała: > głos w stylu masz się czuć dobrze to jest żadna odpowiedź To jest przeciez istotne zeby sie czula dobrze w tym co na siebie wlozy. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:10 No wiadomo, że ma się czuć dobrze, ale to żadna podpowiedź na pytanie: "jak się ubrać". Jak jej jakaś stylizacja nie podpasuje to przecież chyba nie będzie zakładać na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:33 Tak szczerze to ja nie zapytalabym na forum co zalozyc. Wystarczy wpisac w Google i wyskocza setki stylizacji. Mozna wybrac to co sie lubi, w czym sie dobrze czuje i wyglada czesto z tego co sie juz ma w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:04 Ech, czytanie ze zrozumieniem chyba w narodzie ginie, bo tutaj większość pisze o tym w czym im byłoby dobrze, bez zwracania uwagi na to jaką figurę ma autorka. Propozycje skórzanych spodni, luźnych koszul, wielkich żakietów, sukienek do połowy uda, bufiastych rękawów. Plus jeszcze pani która wkleja swoje zdjęcia od czapy, w ogóle bez związku z tematem, pokazując ciuchy, które autorce zupełnie nie będą pasowały. Jakaś komedia w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:07 Jakie sa twoje propozycje dla autorki watku? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:38 Nic konkretnego, bardzo ogolnie. Autorka pyta jak sie ubrac, czyli co konkretnie sie teraz nosi bo jak napisala nie bywa w takich miejscach. Mysle ze jej rozmiar 44 nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 19:42 Jakby nie miał dla niej znaczenia to by nie opisywała dokładnie sylwetki (i to nie raz). Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:07 Napisala bo ja zapytano. Skupianie sie na tym co pasuje komus kogo sie nie widzialo jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Jak się ubrać? 08.10.21, 20:31 Też tak uważam. Tak naprawdę bez zobaczenia zdjęcia sylwetki nie da się sensownie doradzić, pozostaje rzucanie luźnych propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Jak się ubrać? 09.10.21, 09:50 Myślę, że nie ma podstaw, żeby zakładać że autorka nie wie jaka ma figurę i nie potrafi jej opisać. Opisała dość konkretnie i wypadałoby się do tego odnieść w swoich postach. Odpowiedz Link Zgłoś