ela.dzi 20.10.21, 09:26 Czy zdarza się Wam, że śpicie tak mocno, że budzik Was nie budzi albo przez sen wyłączacie go ? Dla mnie to totalna abstrakcja, a mojemu mężowi zdarza się to stosunkowo często. Dziś nie zdążył zaprowadzić dziecka na czas. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mashcaron Re: Mocny sen 20.10.21, 09:30 Zdarza mi się jak jestem bardzo zmęczona. Kiedyś męża prawie do zawału doprowadziłam i już chciał policję wzywać i drzwi wyważać :p Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Mocny sen 20.10.21, 09:31 Zdarza się, ale raczej w sytuacji kompletnego wyczerpania; wcześniejszego braku snu itd. Nie na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Mocny sen 20.10.21, 09:36 Kilka razy mi się zdarzyło. Gdyby zdarzało się częściej miałabym drugi budzik jako backup. Za to bardzo często zdarzało się mojemu ojcu, tylko tam wyszło później nadużywanie %. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Mocny sen 20.10.21, 09:44 ela.dzi napisał(a): > Czy zdarza się Wam, że śpicie tak mocno, że budzik Was nie budzi albo przez sen > wyłączacie go ? Jak można wyłączyć budzik we śnie? Trzeba się obudzić, wyłączyć i zasnąć. Co do głównego pytania, to tak, zdarzało mi się że budzik mnie nie obudził. Ale od wielu lat używam do budzenia komórki i ta zawsze mnie budzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Mocny sen 20.10.21, 09:48 Ja jeśli muszę wstać na wszelki wypadek kładę budzik/komórkę poza zasięgiem ręki, tak, żebym musiała wstać by wyłączyć dzwonek. Ale zazwyczaj budzę się sama na pięć minut przed dzwonkiem. Tradycyjny budzik kładło się śpiochom dodatkowo na talerzyku z łyżeczką opartą o brzeg - co wzmacnia dźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Mocny sen 20.10.21, 10:02 aqua48 napisała: > Ja jeśli muszę wstać na wszelki wypadek kładę budzik/komórkę poza zasięgiem ręki, tak, żebym musiała wstać by wyłączyć dzwonek. Podobno ktoś gdzieś wymyślił taki budzik, który mało, że dzwoni, to jeszcze ucieka więc żeby go wyłączyć, najpierw trzeba go złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Mocny sen 20.10.21, 10:59 po pierwszej próbie łapania, budzik skończyłby za oknem - znając mój charakter Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Mocny sen 20.10.21, 11:10 cisco1800 napisał(a): > po pierwszej próbie łapania, budzik skończyłby za oknem - znając mój charakter > To może taki że żeby go wyłączyć to trzeba trafić z pistoletu laserowego w tarczę? youtab.pl/gadzety-elektroniczne/inne-gadzety/interaktywny-budzik-z-tarcza-do-strzelania/?gclid=EAIaIQobChMI7MSbpNHY8wIVAuqyCh2ChAypEAQYAyABEgICOPD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Mocny sen 20.10.21, 12:37 borsuczyca.klusek napisała: > Zajebiste 😳 > Może i zajebiste, tylko nie wiem czy z kilkucentymetrowymi pazurami da się tego używać. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Mocny sen 20.10.21, 15:30 Strzelam z wiatrówki to i z tego gówienka dałabym radę 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Mocny sen 20.10.21, 09:53 Zdarzyło mi się nie tyle przespać budzik, co właśnie wyłączyć go w półśnie i zasnąć z powrotem. No i nie jest to fajna sprawa, jak się trzeba w 10 minut zebrać do wyjścia między ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Mocny sen 20.10.21, 10:17 Moja córka tak ma, ja z kolei śpię jak zając pod miedzą i budzę się prawie zawsze przed budzikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Mocny sen 20.10.21, 14:17 O, ja też tak mam. Słabo. I jeszcze budzę się po kilka razy w nocy. Wystarczy, że jakiś kot się kręci, ktos idzie do łazienki. Ja już na równe nogi się zrywam Śpię naprawdę mocno, jak wiem, że nic ważnego tego dnia nie mam w planach. "Nic ważnego" - to znaczy, że mam totalnie wolny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Mocny sen 20.10.21, 10:56 Nie jestem zaprogramowana na wczesne wstawanie, więc jak już muszę, to ustawiam w telefonie trzy alarmy przy czym trzeci jest taki, że dosłownie stawia na nogi. Wyłączenie przez sen pierwszego to standard. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Mocny sen 20.10.21, 10:58 tak, kiedy jestem już bardzo zmęczona tygodniem albo jakimś maratonem pracy. Kilka razy wyłączyłam budzk i o tym nie pamiętałam Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Mocny sen 20.10.21, 11:20 Taki tam budzik. Mnie naprawdę się zdarza obudzić i nie wiedzieć jaka jest pora doby, dzień, rok, jak się nazywam (serio, miałam niedawno kilka zmian w papierach), czy i gdzie pracuję, gdzie jest mój syn i czy go gdzieś wiozę. Pol na pol, albo zasypiam po wyłączeniu budzika, albo skradam się po nocy w chałupie i staram się wymozdzyc co i jak. Domownicy przyzwyczajeni, trochę mnie pilnują. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Mocny sen 20.10.21, 11:27 geez_louise napisała: Mnie naprawdę się zdarza obudzić i nie wiedzieć jaka jest pora > doby, dzień, rok, jak się nazywam (serio, miałam niedawno kilka zmian w papier > ach), czy i gdzie pracuję, Też tak miewam. Ale po wytrzeźwieniu mi przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Mocny sen 20.10.21, 11:30 Tak, dźwięk budzika mój sluch ignoruje. Gorzej bo któregoś razu czujka czadu zdechla w nocy i wówczas zaczyna piszczeć co kilka minut i ja sobie smacznie spałam, a to wyje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Mocny sen 20.10.21, 11:33 kryzys_wieku_sredniego napisał(a): > Gorzej bo któregoś razu czujka czadu zdechla w nocy i wówczas zaczyna piszczeć > co kilka minut i ja sobie smacznie spałam, a to wyje bardzo. Czujnik czadu wyje bardzo głośno jeśli wykryje czad. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Mocny sen 20.10.21, 15:48 Jak umiera bo kończą się baterie wyje tak samo głosno tylko przez 10 sek co 5 min. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Mocny sen 20.10.21, 11:39 Zdarzało mi się to. Nawet nie tyle, że na budzik nie reagowałam, ale wyłączałam przez sen i spałam dalej, nawet tego nie pamiętając. Od czasu do czasu zdarzało mi się, że jak miałam bardziej męczący czas, kładłam się na popołudniową drzemkę i nastawiałam budzik za 30 minut, po czym wyłączałam drzemkę tyle razy, że po 3-4h orientowałam się, że budzik dzwoni co chwila a ja śpię. Odmieniło mi się po porodzie- a przyznaję, obawiałam się, że dziecko mnie szybko nie dobudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Mocny sen 20.10.21, 11:41 Mam takie wspomnienie-koszmar z czasów studenckich - przez pewien czas mieliśmy współlokatorkę, której nie było w stanie obudzić nic, więc sięgała po oldskulową metodę pt. budzik na talerzu. Wszyscy w mieszkaniu dostawali p*erdolca, budzeni hałasem, a ona spokojnie spała. Mnie przespanie budzika zdarzyło się raz, ale też chodziło o porę typu trzecia piętnaście w nocy. Pamiętam do dziś, bo zaspałam na taksówkę i kierowca zrobił mi taką awanturę, jakbym mu co najmniej matkę obraziła. A jak go przeprosiłam, to powiedział, że ma w nosie przeprosiny Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Mocny sen 20.10.21, 11:43 Nie, śpię niestety bardzo czujnie i nie ma takiej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Mocny sen 20.10.21, 12:26 Zdarzyło mi się niedawno wyłączyć budzik, przekląć samą siebie za nastawienie go w niedzielę a potem lecieć z wywieszonym ozorem, bo to była środa 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Mocny sen 20.10.21, 13:47 Mąż mi ostatnio powiedział, że zazdrości mi tego, że jak dzwoni budzik, to ja po prostu wstaję. Jemu się zdarza wyłączyć i zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Mocny sen 20.10.21, 14:17 Moja córka nie słyszy budzika, w ogóle nie przeszkadza jej w spaniu Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Mocny sen 20.10.21, 14:47 Moja córka tak ma, czasami NIC ją nie budzi, żaden z budzików, a ma nastawiony: telefon, budzi tzw. skaczący (kto ma to wie jaki to upierdliwy dźwięk), radio budzik nastawiony na włączenie muzyki o konkretnej porze, wibracje w opasce na nadgarstku. Co więcej ma aplikację - jak się 'obudzi' musi wykonać jakieś zadanie, bo jak nie - dalej dzwoni. Jest w stanie to wszystko olać, przez sen (?) zupełnie nieświadomie rozwiązać zadanie z aplikacji i spać dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Mocny sen 20.10.21, 15:21 Sporadycznie. Zwykle jak mam okres, ból brzucha obudził mnie w nocy i naćpałam się ibupromem. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Mocny sen 20.10.21, 16:31 Nigdy. Na ogół budzę się przed budzikiem i zanim wstanę wyłączam go. Mocny sen u mnie polega na tym, że jestem obudzona przez budzik ale to rzadkość Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Mocny sen 20.10.21, 17:08 Tak mam. W dodatku potrafię usnąć wszędzie np. na koncercie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Mocny sen 20.10.21, 17:15 Kiedyś nie było opcji żebym zaspał budzik, teraz niestety miałem kilka razy sytuację że jednak nie usłyszałem. Mam problem ze słuchem i normalnie nie słyszę. Musze spać na konkretnym boku Odpowiedz Link Zgłoś