martishia7 Re: Co Was usypia? 22.10.21, 23:20 Ostatnio to nawilżacz w sypialni. Miś szumiś dla dorosłych. Czas apokalipsy i Snatch. Znaczy zdarzyło mi się na nich zasnąć kilka razy z przyczyn zewnętrznych, związanych ze spożyciem alkoholu lub zmęczeniem, i teraz jestem już uwarunkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Co Was usypia? 22.10.21, 23:24 Każde z powyższych ma skutek odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Co Was usypia? 22.10.21, 23:31 no niestety, prowadzenie samochodu, nawet w mieście autostrada to już w ogóle dramat, przestałam jeździć, jakiś taki mózgowy sen z szeroko otwartymi oczami, cholera wie skąd mi się to wzięło jako pasażerka zasypiam w samochodzie regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Co Was usypia? 22.10.21, 23:52 Ja z tego względu (i jeszcze paru innych mniejszych powodów) w ogóle odpuściłam bycie kierowcą. Momentalnie tracę uwagę w samochodzie, nie mogę się skupić i najczęściej po 10 minutach już śpię. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Co Was usypia? 22.10.21, 23:39 Spooro rzeczy Skoki narciarskie (słyszę w tv i zaraz chrapię) Mecze piłkarskie Wizyta u fryzjera i to całe czesanie, suszenie Aplikacja rzęs u kosmetyczki (2h spania murowane) Bardzo ciepły prysznic lub kąpiel Siedzenie pod kocem w grubych skarpetach (muszę mieć gołe nogi, inaczej moment i śpię) Deszcz i wiatr Opalanie się (często miałam tak, że zeszłam ze słońca i zaraz spałam) Paracetamol Obfite weekendowe śniadanie Niezdrowe żarcie (pizza, burgery) Piwo Generalnie łatwio mnie uśpić. Kiedyś zaczynałam przysypiać na koncercie i tu uwaga, to był koncert guns n' roses, ale akurat spokojniejszy i zamulający utwór. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Co Was usypia? 23.10.21, 00:09 Melatonina Kolega prowadzący szkolenia w pracy Uczucie sytości po posiłku Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co Was usypia? 23.10.21, 00:40 Deszcz, pociąg i Czubównę mamy wspólną. Poza tym: - podcasty - wino - ketrel - burze Ostatnio na noc sobie załączam 7-8h listę padającego deszczu na spotify. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa1 Re: Co Was usypia? 23.10.21, 08:22 wino przyjęcie pozycji poziomej Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Co Was usypia? 23.10.21, 08:32 - lezenie obok swojego dziecka, - lezenie obok swojego kota, - jak ktos mi czesze wlosy, rowniez obcy fryzjer, - piwo, wino, - melatonina, - kawa czasem, w kazdym razie moge wypic kawe i isc spac - obfity posilek. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Co Was usypia? 23.10.21, 12:16 Mruganie oczami. Samą mnie to zaskakuje, ale jak zaczynam mrugać oczami, to dość szybko nadchodzi ten senny bezwład, w którym nie da się nawet palcem ruszyć, za którymś razem nie jestem w stanie już podnieść powiek i odpływam. Czasami nie działa za pierwszym razem i muszę powtórzyć akcję dwa lub trzy razy, ale w porównaniu ze wszystkimi innymi metodami, to jest w ogóle genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Co Was usypia? 23.10.21, 15:19 ostatnio usnęłam oglądając Bonda w tv Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Co Was usypia? 23.10.21, 15:23 Deszcz ale nie kapiący, a szum ulewy. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Co Was usypia? 23.10.21, 16:01 Czesanie włosów, a jak przez młodszą to zasypiam na siedząco. I malowanie, tylko i wyłącznie przez córki. Zawsze potem żałuję bo kończy się to masakrą ale co tam.... Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Co Was usypia? 23.10.21, 17:38 Usypia mnie: brzdąkanie na basie szmer strumyka i inne ogdłosy natury np. świerszcze w upalny dzień czytanie na głos książki na dobranoc Odgłos brzęczącej jarzeniówki doprowadza mnie do szału. Na pewno bym przy takim nie zasnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
cisco1800 Re: Co Was usypia? 23.10.21, 18:16 Forum właśnie leżę pod kocem i oczy mam coraz cięższe Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Co Was usypia? 23.10.21, 19:49 Przyłożenie głowy do poduszki. Przewracam się na brzuch, kładę się na dłoniach, trzy głębokie wdechy i czuję... jaaaak... odpłyyyyywaaaa... m. A potem dzwoni budzi o 6 rano i trzeba wstać. Odpowiedz Link Zgłoś