profes79 Re: Czy to normalne 25.10.21, 09:21 Też tak czekałem. Kląłem w żywe kamienie, że zamiast zamawiać z IKEA zamówiłem z polskiego sklepu - pięć tygodni z hakiem siedzenia na pudłach w oczekiwaniu na meble a potem konieczność zamówienia osobno ekipy montującej cały zestaw. Zamawiając z IKEA miałbym meble pewnie w ciągu 2-3 dni razem z ekipą montującą. To jakby mnie ktoś pytał kiedyś, czemu kolejne elementy wyposażenia domu zamawiam właśnie u Szwedów a nie w naszych rodzimych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Czy to normalne 25.10.21, 09:28 Oj nie wiem Zamawiałam z 10 lat temu kuchnię Ikea ze złożeniem. Przywieźli po 4 dniach, złożyli po tygodniu (od przywiezienia). Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Czy to normalne 25.10.21, 09:42 Ja zamawiałem cztery lata temu - przywieźli po dwóch czy trzech dniach; ekipa instalacyjna była umówiona po kolejnych kilku dniach i przyjechała akurat jak wykończeniowcy zrobili kuchnię. No i trzeba wziąć pod uwagę, że kuchnia to jednak na ogół więcej roboty niż meble pokojowe i zapewne inna ekipa (bo oprócz skręcania śrubek muszą mieć pojęcie i o elektryce i o hydraulice. Poza tym tydzień to nadal nie pięć z hakiem. Odpowiedz Link Zgłoś