grey_delphinum 06.11.21, 09:24 Proszę, podzielcie się przepisem. Do tej pory robiłam czosnkowy, ale trochę nam się przejadł i chciałabym spróbować czegoś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 09:25 Moi jedzą Keczup z majo, który profesjonalnie zwie się sosem tysiaca wysp czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 10:49 Dzięki Memphis, taki właśnie robię, tylko dodaję jeszcze czosnek i jogurt grecki. Chciałabym uzyskać troszkę inny smak, coś jak w chikker z maca. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 13:12 Heinz ma zdaje się wersję bez czosnku, za to z koperkiem. W każdym razie wygląda jak keczuponez z koperkiem. Może to jakiś kierunek? A może zamiast sosu surówka z czerwonej kapusty z orzechami? Fajnie pasuje do burgerów szarpanych. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 16:37 Memphis, a mogę prosić o przepis na te surówkę? Niestety, dziś nie miałam w domu, ale postaram się kupić na następny raz. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Sos do domowych burgerów 07.11.21, 10:02 Scierałam/siekałam czerwoną kapustę, do miski, trzeba posolić obficie, przyłożyć czymś ciężkim, żeby puściła sok i zmiękła. Jak już zmięknie, to odlewam sok i dodaję sos z tego, co mam pod ręką - trochę jogurtu, majonezu, albo kombinuję coś z octem i oliwą, ew pieprz do smaku. I, oczywiście, posiekane orzechy włoskie. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sos do domowych burgerów 07.11.21, 11:08 Dzięki 😊 zrobię na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 15:01 Ja mieszam keczup z pietruszka. Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 12:22 Majonez, drobno posiekane ogorki konserwowe, drobno posiekana cebula, musztarda i papryka wędzona w proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 16:35 Zrobiłam ten sosik z ogórkami, dodałam tylko pół na pół majonezu i jogurtu greckiego. Pyszny i bardzo pasuje do burgerów. Dziękuję 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 20:57 Cieszę się, że smakowało😊 Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 12:34 Jeśli rzadko jecie hamburgery, to najlepiej kupić gotowca, ta nutka wszystkich niezdrowości i dziwnych substancji nadaje jakiegoś specyficznego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 13:00 jemy bez sosu smak mięsa ma wynagrodzić wszystko kiedyś robiłam czosnkowy z jogurtem i solą, teraz mi się nie chce, więc jem bez sosu syn używa keczupu i czasem brał też mój czosnkowy dla starszego wszystkie sosy to ZŁO, więc tu nie ma żadnych problemów że humbu jemy bez sosów Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 13:33 Dziękuję za wszystkie propozycje 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 15:00 kupuję sos do hamburgerów Develey - taki sam jak w Macu Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 15:18 A który jest taki sam, bo jest chyba kilka rodzajów tych sosów? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 22:09 Do hamburgerów, tak się nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
ankanka3 Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 16:21 Robimy majonez rozmarynowy. Do majonezu dodajemy drobno posiekane świeże listki rozmarynu. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 16:38 Rozmaryn, pietruszka itp. to ciekawe opcje. Wkrótce wypróbujemy, dzięki 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 16:50 Miodowo-musztardowy! Pycha! Nie pamiętam dokładnie proporcji, zawsze z internetu biorę. Napewno musztarda, miód, oliwa z oliwek i sok z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 16:52 Miodiwo-musztardowy brzmi super, na pewno do wypróbowania. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Sos do domowych burgerów 07.11.21, 11:26 Ja go jem do sałaty. Ja daje dwie łyżki oliwy, jedna łyżkę miodu, łyżeczkę musztardy i łyżeczkę octu jabłkowego albo jak nie mam trochę domu z cytryny. Mieszam spieniaczem do kawy na baterie, bo musztarda w tym zestawieniu lubi sie zwarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewbal Re: Sos do domowych burgerów 06.11.21, 17:09 Śliwkowo-musztardowy. Syn jadł w burgerowni, mówił, że rewelka. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Sos do domowych burgerów 07.11.21, 11:09 O kurcze, tylko jak go zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
ewbal Re: Sos do domowych burgerów 07.11.21, 12:26 Hmm, musztarda dijon, powidła śliwkowe, może sok z cytryny. Jakie proporcje? Musiałabym popróbować, miodowo musztardowy robię na oko, tego jeszcze nie robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś