Dodaj do ulubionych

Niemcy, problem z policją

23.11.21, 16:55
Jesteśmy z mężem na wakacjach w Berlinie. Dzisiaj na spacerze na ulicy zaczepił nas policjant. Po krótkiej rozmowie wypisał nam mandaty za to, że rozmawialiśmy na ulicy po polsku, oficjalnie za zakłócanie porządku. Łącznie 600 euro.
Cała się trzęsę z nerwów, gdzie mogę zgłosić skargę?
Obserwuj wątek
    • lalla-li Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:10
      Pokaz ten mandat, jesli nie pokazesz to trafiasz do wydzialu najbardziej nieudolnych trolli.
      • izza.waw Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:16
        Mandaty ma mąż, jest teraz na mieście.
        • hiacynta.bukiet123 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:22
          To niech zrobi zdjęcie i ci prześle.
      • dyzurny_troll_forum Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:12
        lalla-li napisał(a):

> Pokaz ten mandat, jesli nie pokazesz to trafiasz do wydzialu najbardziej nieudo
        > lnych trolli.

1 000 000/10
    • snakelilith Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:27
      Try harder, nieudolny trollu.
      • attiya Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:31
        No i myślę, że można zakończyć wątek.
        • dyzurny_troll_forum Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 21:34
          attiya napisała:

> No i myślę, że można zakończyć wątek.

Zastanawiam się dlaczego moderacja nie usuwa takich gooowien, a kasuje wątki z sensem i na interesujące tematy.
    • kk345 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:31
      Przecież wyjeżdżający na wakacje do Berlina podpisują na granicy zobowiązanie, że nie będą pod żadnym pozorem rozmawiać po polsku poza hotelowym WC, więc nie możesz mówić, że jesteś zaskoczona. Karę zapłać, odwołanie nic nie da, bo wtedy z zemsty zwiększa karę z paragrafu o pisaniu bzdur na polskim forum.
    • krwawy.lolo Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:36
      Śmiejecie się a przecież suteren takie bzdety łyka, jak gęś wylane dziecko. Fakt, że to niezupełnie właściwe forum.
      • mashcaron Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:40
        Raczej zupełnie niewłaściwe:p
    • annanichtvergessen Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:40
      😂😂😂 Ales sie nadumala... 🤦‍♀️
    • alpepe Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:42
      Policja nie karze w Niemczech mandatami w taki sposób jak opisałaś. Jesteś tępym trolliskiem, które nosa nie wyściubiło ze swojej dziury. I nie zdradzę ci, w jaki sposób to wygląda w Berline, byś nie mogła snuć tych kretyńskich historyjek w bardziej prawdopodobny sposób.
      • snakelilith Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:53
        W sumie musiałbyś jej najpierw napisać na jakiej ulicy w Berlinie ludzie mówią tylko po niemiecku, bo to byłoby trochę trudne do znalezienia. big_grin
        • alpepe Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:11
          No w Köpenick na starówce to faktycznie niezbyt częste, chyba, że turyści.
          • snakelilith Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:12
            Przecież autorka też podobno turystka. big_grin
            • alpepe Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:25
              No to już znamy lokalizację, może wraz z mężem usiłowała ujeżdżać spiżowego konia, który tam stoi. Dzieciom to ujdzie, do tego swojskie wiśta wio i chryja gotowa.
    • kadfael Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:54
      Skargę należy złożyć kanclerzowi Kohlowi
      • pasquda77 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 17:58
        Przyłębska w Berlinie zdaje się mieszka? Idź, powiedz że jesteś suweren z kraju nad Wisłą, niech orzeknie, że mandat jest niezgodny z polską Konstytucją i po sprawie.
        Nie ma za co 😎
        😂
    • izza.waw Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:05
      Przestańcie proszę, jestem kłębkiem nerwów. Męża nie ma trzy godziny, miał po drodze wstąpić na komisariat. Próbuję się do niego dodzwonić, ale nie odbiera. On tak nie robi. Boję się najgorszego, że męża zatrzymano na komisariacie. Kiedy policja niemiecka musi zawiadomić rodzinę po aresztowaniu kogoś. Dzisiaj, jutro?
      • gryzelda71 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:08
        Buahahahahaha
      • kadfael Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:09
        Pewnie juz ekstradycja w toku.
        • alpepe Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:12
          Ło rany bocie, to my Polacy im samolot, a oni nam jej męża?
        • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:23
          kadfael napisała:

> Pewnie juz ekstradycja w toku.

Moja droga, to jest UE. Nie żadna ekstradycja tylko po prostu ENA poszło. I mąż juz w samolocie do Polski.
          • sumire Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:33
            Lufthansy. A w Lufthansie Niemcy bijo.
            • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:37
              sumire napisała:

> Lufthansy. A w Lufthansie Niemcy bijo.

No wiadomo!

Bijo i każo liczyć uderzenia po niemiecku.
              I tak do stu.
            • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:05
              sumire napisała:

> Lufthansy. A w Lufthansie Niemcy bijo.

Wiesz, jak jest. Tomatoł, tomejtoł, Lufthansa, Luftwaffe...
          • kadfael Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:33
            Aaa tak!
          • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:09
            A tak w ogóle, czy któraś z koleżanek mogłaby mnie oświecić, czy zbliża się pełnią, czy halny może wieje, czy jakieś plamy na słońcu się uaktywniły, że mamy taki wysyp dziwnych ludzi na forum?
            • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:10
              daniela34 napisała:

> A tak w ogóle, czy któraś z koleżanek mogłaby mnie oświecić, czy zbliża się peł
              > nią, czy halny może wieje, czy jakieś plamy na słońcu się uaktywniły, że mamy t
              > aki wysyp dziwnych ludzi na forum?

Pełnia chyba wlaśnie mija, co do tej liczby mnogiej - sama nie wiem, może to jednak jednostka? Utalentowana i kreatywna?
              • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:11
                A może i prawda!
              • arim28 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:38
                Bylo zacmienie ksiezyca.

Ono jest winne.

tvn24.pl/tvnmeteo/ciekawostki/zacmienie-ksiezyca-piatek-19-listopada-2021-o-ktorej-godzinie-gdzie-jest-widoczne-jak-obserwowac-zacmienie-ksiezyca-w-polsce-5494936
                • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:44
                  arim28 napisała:

> Bylo zacmienie ksiezyca.
                  >
                  > Ono jest winne.
                  >
                  >
                  > tvn24.pl/tvnmeteo/ciekawostki/zacmienie-ksiezyca-piatek-19-listopada-2021-o-ktorej-godzinie-gdzie-jest-widoczne-jak-obserwowac-zacmienie-ksiezyca-w-polsce-5494936

Kupuję, mam parę spraw do wyjaśnienia z samą sobą!
            • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:10
              daniela34 napisała:

> A tak w ogóle, czy któraś z koleżanek mogłaby mnie oświecić, czy zbliża się peł
              > nią, czy halny może wieje, czy jakieś plamy na słońcu się uaktywniły, że mamy t
              > aki wysyp dziwnych ludzi na forum?
            • taniarada Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 20:34
              No fakt .Możesz zawsze założyć swojego bloga lub prywatne forum.Przynajmniej coś się dzieje .A nie kółko różańcowe wzajemnych powiązań.Dziwne to dla Ciebie Daniela .
            • asia_i_p Re: Niemcy, problem z policją 24.11.21, 13:39
              To zazwyczaj występuje po wycieczce jakiegoś wątku na główną. Ale ostatnio żadnego tam nie zauważyłam, był?
      • rozaliaolaboga Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:09
        Na pewno od razu go do obozu pracy wyslali na szparagi.
        Nie kompromituj się już....
      • sundace46 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:20
        izza.waw napisała:

> Przestańcie proszę, jestem kłębkiem nerwów. Męża nie ma trzy godziny, miał po
        > drodze wstąpić na komisariat. Próbuję się do niego dodzwonić, ale nie odbiera.
        > On tak nie robi. Boję się najgorszego, że męża zatrzymano na komisariacie. Kied
        > y policja niemiecka musi zawiadomić rodzinę po aresztowaniu kogoś. Dzisiaj, jut
        > ro?

Co za kretynka z ciebie. Dawno takiej nie było na forum 😀😀
      • caponata75 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:27
        Na pewno wzięli go na dołek i torturują.
        Skontaktuj się z ambasadorem TW Wolfgang lub ewentualnie krwawą Julką, adres powszechnie znany.
      • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:30
        W ogóle. W ogóle nie muszą. Dowiesz się dopiero jak już mąż po wyroku będzie "we więźniu."
        • kk345 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:39
          I wtedy dopiero można mu będzie przesłać paczkę z czarnym chlebem i cebulą (żeby szkorbutu nie dostał)
          • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:42
            Czarny chleb i czarna kawa,
            Opętani samotnością...

Niech jakaś dobra dusza to przetłumaczy, bo maz autorki dostanie kolejną karę jak będzie śpiewał po polsku
            • kk345 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:47
              A jak jest po niemiecku: brukiew?
              • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:49
                Kohlrübe. Ale to już kurczę nie brzmi tak dramatycznie
                • kk345 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:52
                  No nie brzmi, ale w pamięci zbiorowej mi się coś o brukwi kołacze, jako pożądanym dodatku do chleba i cebuli, więc wolę się przygotować...
      • morekac Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:37
        <Kiedy policja niemiecka musi zawiadomić rodzinę po aresztowaniu kogoś. Dzisiaj, jutro?

Gdy trzeba odebrać zwłoki....
        • kk345 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:46
          Teraz to łatwo mają, bo zawsze mówią, ze wszedł na komisariat i od wejścia zmarł na covid- dwie pieczenie przy jednym ogniu: bestialstwo morderców się nie roznosi, a w dodatku pompują statystyki covid, ręka w rękę z big pharmą.
          • morekac Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:55
            Nie no, nasi też by mogli tak mówić.
            • kk345 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:15
              Nie róbmy podwątku, tu omawiamy niemieckich.
      • kk345 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:40
        izza.waw napisała:

> drodze wstąpić na komisariat. Próbuję się do niego dodzwonić, ale nie odbiera.
        > On tak nie robi. Boję się najgorszego, że męża zatrzymano na komisariacie.

Oczywiście, ze go aresztowali, na pewno wszedl i od wejścia zaczął nienawistnie milczeć po polsku, to sam ich sprowokowal.
      • turbo_sniezynka Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:53
        Pewnie leży nieprzytomny po policyjnym pałowaniu.
      • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:04
        izza.waw napisała:

> On tak nie robi. Boję się najgorszego, że męża zatrzymano na komisariacie. Kied
        > y policja niemiecka musi zawiadomić rodzinę po aresztowaniu kogoś. Dzisiaj, jut
        > ro?

Już za późno.
        Zjedli go.
        Jesteś wdową, gratulacje. Kup sobie w Berlinie jakieś fajne, czarne ciuchy i zacznij się zastanawiać nad mężem nr 2.
        Nie mów mi tylko, że nie miałaś backupu...?
        • morekac Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:08
          Jak go zjedli, to nawet pogrzebu nie trzeba urządzać i uniknie się mnóstwa gaf.
          Zadbaj jednak, by wydali ci akt zgonu.
          • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:10
            Hej, ale Pakiet Silver się zmarnuje!
            • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:13
              daniela34 napisała:

> Hej, ale Pakiet Silver się zmarnuje!

A nie może go scedować na kogoś w charakterze prezentu? Święta idą...
              • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:18
                annaboleyn napisała:

> A nie może go scedować na kogoś w charakterze prezentu? Święta idą...

W sumie...taki prezent przechodni. Dać teściowej, teściowa da szwagierce. Gorzej jak prezent zatoczy koło.
                • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:19
                  daniela34 napisała:

> annaboleyn napisała:
                  >
                  >
                  > > A nie może go scedować na kogoś w charakterze prezentu? Święta idą...
                  >
                  >
                  > W sumie...taki prezent przechodni. Dać teściowej, teściowa da szwagierce. Gorz
                  > ej jak prezent zatoczy koło.

Wtedy wjedzie Hrabina i nas POUCZY big_grin
                  • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:25
                    Pouczy, że prezent poruszający się ruchem jednostajnym po okręgu, kręgu rodzinnym znaczy, UWŁACZA!
                    • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:43
                      daniela34 napisała:

> Pouczy, że prezent poruszający się ruchem jednostajnym po okręgu, kręgu rodzinn
                      > ym znaczy, UWŁACZA!

I jest jak to, y, no. Splunięcie.
                      Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz!
            • morekac Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:15
              Teściowa może wykorzysta?
          • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:13
            morekac napisała:

> Jak go zjedli, to nawet pogrzebu nie trzeba urządzać i uniknie się mnóstwa gaf.
            >
            > Zadbaj jednak, by wydali ci akt zgonu.

Uzupełniony o akt konsumpcji!
            >
      • nickbezznaczenia Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 20:35
        Nigdy nie zawiadamiają!
    • krolewska.asma Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:21
      Zapytałabym w PO
      Donald nigdy w Niemczech nie płacił
      Mandatów a w Polsce tak
    • livia.kalina Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:24
      Do TW Wolfganga.
      • jan.kran Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:33
        Kochana ciesz się że Was od razu nie rozstrzelali, moja córka mieszka i pracuje w Berlinie od kilku lat i niejedno mi opowiadała.Ja też tam regularnie bywam ,strach się bać. Jak nie masz Ausweisu i zaświadczenia o czystości niemieckiej rasy do czwartego pokolenia to raczej nie wychodź na ulicę. Zmykajcie do Polski jak Wam życie miłe.
        • taniarada Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 20:36
          Jasiu twoja córka mieszka w Berlinie ?Szok .Znowu chcą stolicę przenieś do Bonn .
          • jan.kran Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 21:32
            taniarada napisał:

> Jasiu twoja córka mieszka w Berlinie ?Szok .Znowu chcą stolicę przenieś do Bonn

—————==> Tak. Ale nie z tego powodu że to stolicasmile

• chococaffe Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:28
      to tanio ! wszędzie na świecie kasują 1 000 000 usd za mówienie po polsku - na osobę.
      • annanichtvergessen Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:49
        Mnie w Austrii kasuja za myslenie po polsku... wyplata idzie cala na mandaty. A ile razy w dziub zaliczylam za polskie spojrzenie, to nie zlicze... Na bank w Berlinie jest gorzej. 🤦‍♀️😂😂😂
    • fitfood1664 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:30
      przyznaj że oprócz tego że rozmawialiście to jeszcze robiliście kupę na chodniku, bo wam było szkoda 1 euro na publiczną toaletę
      • turbo_sniezynka Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 18:55
        🤣
      • taniarada Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 20:30
        Ale pitolisz jak potrzaskana .Slaby dowcip.
    • maze.runner Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:35
      Przecież za mówienie po polsku jest w Berlinie natychmiastowa kara więzienia a nie jakiś mandat. Jeszcze naiwny suweren pomyśli ze może liczyć na wyrozumiałość, podczas gdy niemiecki kodeks karny jasno mówi: dla Polaków galery, bez zawieszenia. Wiesz ile niewinnych żyć masz na sumieniu? Nieładnie tak kłamać.
      • livia.kalina Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:40
        Powiedzmy sobie uczciwie- nie ma żadnego więzienia jest od razu, na miejscu, strzał w tył głowy.
    • wkswks Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:50
      A jak maz wyglada? Czy oby nie śniady? Bo oni nie pytają, tylko od razu w samolot do Iraku pakują.
      • taniarada Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 20:29
        Niekoniecznie . Nie napisała dokładnie .Za rozmowy na ulicy nie karają .Miło Cię wiedzieć .
    • lumeria Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 19:58
      A ja jej wierze. Nie napisala przeciez co oni na tym spacerze na ulicy robili po polsku.
    • taniarada Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 20:27
      Zgodnie z Hausordnung po godzinie 22 nie mogę brać prysznica, by nie przeszkadzać sąsiadom. Bezpieczeństwo, brak psich kup. To segregacja butelek na białe, zielone i brązowe. Ordnung to przekonanie o swojej racji i publiczne zwracanie komuś uwagi, podczas gdy tej racji wcale się nie ma. Brak ograniczenia prędkości na autostradach, uważna jazda i mało wypadków. Nawet w Berlinie, do którego wciąż sprowadzają się cudzoziemcy, by poczuć ducha wolności i anarchii, panują ścisłe, choć niepisane reguły – mówi. Masz ochotę pomalować mur berliński? – proszę bardzo, jest do tego przeznaczona przestrzeń w Mauerpark. Chcesz cieszyć się nagością? – zapraszamy do najpopularniejszego parku miejskiego Tiergarten. A może seks z nieznajomym? Witamy w berlińskich klubach – pod warunkiem że spełniasz swoje zachcianki w wydzielonej do tego przestrzeni.Mieszkańcy domów czy kamienic nadal praktykują tzw. Kehrwoche, czyli tydzień, w którym każdy z lokatorów sprząta wspólną przestrzeń – ulicę czy klatkę schodową budynku. Gdy dorastałem nieumyty samochód źle świadczył o właścicielu, dlatego w sobotę tradycją było publiczne pucowanie auta.Dziś nikt auta nie pucuje na ulicy przed domem, bo to zabronione. Nacjonalizm czy dyskryminacja ze względu na pochodzenia, płeć czy religię są absolutnie nieakceptowalne, a ich przejawy niszczone w zarodku. Są rozmowy z uczniami, rodzicami, spotkania organizowane w szkole, a ostatecznie kary .Niemal każdy Niemiec, którego znam, należy do kilku klubów – sportowych, obywatelskich, hodowców zwierząt etc. – bądź chóru, w którego życie jest aktywnie zaangażowany. Zakłócanie ciszy to najczęstszy powód kłótni między sąsiadami. To, co jest dozwolone i zabronione w określonych porach dnia i nocy jest jasno uregulowane przez gminy i miasta. Naruszenie przepisów grozi karą do 50 000 euro. W Polsce nie do pomyślenia.Amen.
      • alpepe Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 20:43
        Bzury wypowiedziane przez Polkę z Berlina Zachodniego. Ta, Kehrwoche, da lachen ja die Hühner.
    • shmu Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 20:32
      Mam jeszcze jedna teorie. Po prostu okradli was ,,na policję". Moich teściów tak okradli w Madrycie. Zatrzymali, powiedzieli, że sprawdzają banknoty, bo jest dużo fałszywych z tego kantoru co właśnie wyszli. Po pokazaniu, stwierdzili, że są fałszywe i muszą je zatrzymać.
      • taniarada Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 20:41
        Raczej po ulicach do kontroli są mundurowi. Chyba że się dali nabrać.
    • izza.waw Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 21:05
      Uff wyjaśniło się. Okazało się, że padliśmy ofiarami oszustwa. To był policjant-oszust w mundurze. W Tempelhof-Schoneberg od jakiegoś czasu grasuje szajka oszustów podających się za policjantów. Mąż pomagał policji i przez kilka godzin jeździł z funkcjonariuszami po Schonebergu w radiowozie. Niestety nie odnaleźli oszusta.
      Boże, ale się wystraszyłam.
      • taniarada Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 22:15
        A zrobili z Ciebie idiotkę,wymieniam dalej .dziwną taką to Daniela nasza przeurocza pani adwokat, turbo_sniezynka pewnie leży po solidnym pałowaniu ,morekac Jak go zjedli, to nawet pogrzebu nie trzeba urządzać i uniknie się mnóstwa gaf.
        Zadbaj jednak, by wydali ci akt zgonu.I Anna
        Jesteś wdową, gratulacje. Kup sobie w Berlinie jakieś fajne, czarne ciuchy i zacznij się zastanawiać nad mężem nr 2.
        Nie mów mi tylko, że nie miałaś backupu...Reszty nie cytuję bo szkoda klawiatury .Fajne są ematki takie pomocne i mocne w gębie w grupie .Od razu myk i po łapach .Pozdrawiam.
        • izza.waw Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 22:34
          A zrobili z Ciebie idiotkę,wymieniam dalej .

Widziałam te komentarze, ale byłam tak rozstrzęsiona, że najmniej się dla mnie liczyło, czy robią ze mnie idiotkę. Spanikowałam, wizja całej nocy w niepewności przerażała mnie. Teraz jestem najbardziej wściekła na męża. Tłumaczy się głupio, nie przedzwonił, bo nie chciał mnie martwić, że bierze udział w akcji policyjnej.
      • chicarica Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 22:24
        Nie mów że zapłaciliście.
        • izza.waw Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 22:39
          Niestety zapłaciliśmy tyle, ile mieliśmy przy sobie. 120 euro. Resztę mieliśmy przelać na konto podane na mandacie. Aż wstyd to pisać.
          • morekac Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 23:03
            Pociesz się, że jakiś księżulo przelał fałszywym policjantom 600 tys zł....
      • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 22:26
        izza.waw napisała:

> Uff wyjaśniło się. Okazało się, że padliśmy ofiarami oszustwa.

big_grin Uff!
        • daniela34 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 22:29
          No nie ? smile
          • annaboleyn Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 22:30
            daniela34 napisała:

> No nie ? smile

A już się denerwowałam!
      • mallard Re: Niemcy, problem z policją 24.11.21, 15:25
        izza.waw napisała:

> Uff wyjaśniło się. Okazało się, że padliśmy ofiarami oszustwa. To był policjant -oszust w mundurze.

"A gdy już się zmierzchać miało
        wtedy wszystko się wydało!
        Że to nie są milicjanci,
        - że to byli przebierańcy!"
    • bergamotka77 Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 22:28
      Jezu jaka ksenofobiczna idiotka. Zaglądam coraz rzadziej na ematke bo dużo się dzieje w realu a tu nuda, pani. Normalnie rzygam tymi trollami, kwarantanami, covidami, nowymi i starymi zaburzonymi jednostkami. Najazd świrów, i wszystkim się chyba pogorszyło w listopadzie.
      • taniarada Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 22:58
        Ludzie są normalni .To covid dyktuje takie życie .Rozumiem można się pożartować ,ale każdego wrzucać do jednego wora, to trochę nie w porządku .W takich ciężkich czasach powinniśmy sobie pomagać i liczyć na wsparcie i pomoc .Każdy przypadek jest szczególny .Forum Ematka jest jednym z lepszych forów GW .Fakt różne osoby tu piszą ,ale większość prosi o pomoc i radę .I taką dobrą powinni dostać .Dobranoc.
    • princesswhitewolf Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 23:02
      To chyba jest kpina ze starajacych sie mimo wszystko trolli. Wstyd im przynosisz. 🤦‍♀️
      • ichi51e Re: Niemcy, problem z policją 23.11.21, 23:34
        Tale twist dobry 🤣🤣🤣
    • bywalec.hoteli Re: Niemcy, problem z policją 24.11.21, 15:34
      No takiego trolla to jeszcze nie było big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka