chococaffe 07.12.21, 09:28 Ktoś stosuje? Zgodnie z instrukcją powinno się używać porcji wielkości zirnka grochu. Sorry, ale to mi wystarczy na pół twarzy. Czy można np zmieszać z kroplą olejku, zeby było tego więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
araceli Re: RetinAl - G&G 07.12.21, 09:33 Używam całej pompki. Nie podrażnia mnie ani trochę (0,05%). Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: RetinAl - G&G 07.12.21, 09:39 Ja mam 0.1. Jak raz użyłam "dwóch ziarenek" to miałam bardzo podrażnioną twarz, przy jednym- mam wrażenie, że noe trafia to do 1/2 twarzy p.s. twarz do retinolu (3%) mam przyzwyczajoną Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: RetinAl - G&G 07.12.21, 09:41 Biorę dwie pompki. Moha twarz kończy się na dekolcie. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: RetinAl - G&G 07.12.21, 09:46 No to mnie podrażnia przy takiej ilości. A jak biorę przepisową to jak wyżej. Można to z czymś łączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: RetinAl - G&G 07.12.21, 09:49 Nie mam pojęcia, ale ja bym nie łączyła. Może poćwicz technikę błyskawicznego i precyzyjnego rozprowadzania? Albo bierz pompkę plus 1/3 drugiej pompki. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: RetinAl - G&G 07.12.21, 13:56 A nie lepiej po prostu nałożyć tyle ile potrzebujesz i po 20 minutach nałożyć krem z ceramidani? Mnie także ta wielkość ziarenka nigdy nie wystarczala. Jeśli możesz używać to 20-30 minut wcześniej nałóż tez peptydy , skóra ma wtedy lepszy poślizg Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: RetinAl - G&G 07.12.21, 11:29 Nic nie będzie gdy zmieszasz to z neutralnym, lekkim kremem (bez silikonu, parafiny, czy innych zaklejających składników). Przecież jak nałożysz na to później krem, to składników czynnych to nie neutralizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: RetinAl - G&G 07.12.21, 13:47 A masz skwalan? Retinol The Ordinary jest w skwalanie. Olej też może chyba być. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: RetinAl - G&G 07.12.21, 14:23 Nie mam skawalanu. Myślę, że jednak następnym retinolem będzie powrót do FT 3%. (tam ta kropla jest jakoś wydajniejsza) Dokończę G&G bo jestem ciekawa czy faktycznie będzie jakiś inny efekt, ale na bieżąco nie powala (tzn zły nie jest, zwłaszcza jak na tak mocny preparat, nie podrażnia uzyty przepisowo, ale trochę wysusza ) Odpowiedz Link Zgłoś