Dodaj do ulubionych

Janusz Szostak - RIP

11.12.21, 00:03
Tak, wiem że postać raczej mało znana. JS był dziennikarzem śledczym, czlowiekiem bardzo oddanym swojej pracy, pasjonatem wielu dziedzin oraz działaczem w lokalnej społeczności.

Był redaktorem naczelnym czasopisma "Reporter", wydawał książki o tematyce kryminalnej. Przez wiele lat próbował rozwikłać tajemnice śmierci Iwony Wieczorek i napisał na ten temat dwie książki. Założył fundację pomagająca w poszukiwaniach zaginionych osób.

Poznał wiele kryminalnych tajemnic Trójmiasta, dlatego niektóre postaci związane ze słynną "Zatoką świń" próbowały go zastraszyć (otrucie psa JS i parę innych rzeczy większego kalibru).Tajemnice mafii oraz wielu zabójstw i zaginięć ludzi z Polski. Z pewnością naraził się niejednej osobie, miał wielu wrogów

Chyba większość tych tajemnic zabrał ze sobą do grobu, niestety sad

W ciągu ostatnich 10 dni Szostak kilkakrotnie skarżył się na samopoczucie na swoim profilu na Facebooku - nie był w stanie wytrzymać nawet 10 minut przy komputerze...W ostatnim poście pod zdjeciem przyznał, że zdiagnozowano u niego Covid.

Miał 64 lata.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 00:12
      Zatoka świń? Nie sztuki przypadkiem?
      • hmosa Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 00:32
        35wcieniu napisał(a):

> Zatoka świń? Nie sztuki przypadkiem?
        >

Specjalnie tak napisałam, przecież "Zatoka świń" to obraźliwe określenie tego przybytku.
        • iziula11 Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 06:44
          Ale czemu obrazasz świnie? To inteligentne i czułe zwierzęta.
          Nic gorszego od człowieka nie ma.
          • latarnia_umarlych Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 09:55
            Ty tak serio?
            Wpisz sobie frazę "zatoka świń" i się dowiedz o co chodzi zamiast pleść o tym, że autorka zwierzęta obraża...
            • iziula11 Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 12:38
              Wiem o co chodzi.
              Moja wypowiedź była lekkim żartem.
          • starczy_tego Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 10:11
            Gdyby głupota mogła latać..byłabyś gołębica!
    • januszekxxl Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 00:16
      hmosa napisała:
      > W ciągu ostatnich 10 dni Szostak kilkakrotnie skarżył się na samopoczucie na sw
      > oim profilu na Facebooku - nie był w stanie wytrzymać nawet 10 minut przy kompu
      > terze...W ostatnim poście pod zdjeciem przyznał, że zdiagnozowano u niego Covid

Zmarł w domu przy komputerze czy w szpitalu?
      Był zaszczepiony?
      • hmosa Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 00:30

> Zmarł w domu przy komputerze czy w szpitalu?

W domu i zapewne w łóżku.

A czy był zaszczepiony, to nie wiem - nie śledzę tego.

• januszekxxl Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 00:40
          hmosa napisała:
          > W domu i zapewne w łóżku.

Dlaczego nie poszedł do szpitala? Może by przeżył?
          • hmosa Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 00:43
            januszekxxl napisał:

> hmosa napisała:
            > > W domu i zapewne w łóżku.
            >
            > Dlaczego nie poszedł do szpitala? Może by przeżył?
            >
            >

Nie zadawaj głupich pytań.
            • takabylawolaboska Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 00:56
              Przecież to pytanie o pobycie w szpitalu jest podstawowym pytaniem i pytaniem bardzo logicznym . Nastepne pytanie to czy był szczepiony na covid-19

-----------
              bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,27900483,bydgoski-ksiadz-podajacy-sie-za-seksuologa-przerwie-milczenie.html#S.main_topic-K.P-B.1-L.5.zw:undefined
            • januszekxxl Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 00:57
              hmosa napisała:
              > Nie zadawaj głupich pytań.

Nie zadaję głupich pytań.
              W ciągu ostatnich 10 dni Szostak kilkakrotnie skarżył się na samopoczucie na swoim profilu na Facebooku - nie był w stanie wytrzymać nawet 10 minut przy komputerze...W ostatnim poście pod zdjeciem przyznał, że zdiagnozowano u niego Covid.
              Gdym ja miał zdiagnozowany Covid i w ciągu dziesięciu dni nie byłbym w stanie wytrzymać dziesięciu minut przy komputerze, to bym dzwonił na pogotowie a nie żalił się na facebooku.
              • hummorek Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 07:05
                O tym, że ma covid dowiedział się w czwartek, 9 grudnia.
                • zozizu Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 09:59
                  Czyli zaszczepiony. Szczepionki dają złudne poczucie bezpieczenstwa.
                  • merces Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 13:19
                    Podobno wcześniej kwestionował covid i jak widać długo go wypierał, jak już zachorował. Dlatego wątpliwe, że był zaszczepiony.
    • bergamotka77 Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 01:22
      Smutna wiadomość sad I to dziadostwo wciaz zabija...
      • takabylawolaboska Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 01:34
        "I to dziadostwo wciąż zabija..."

ma pomocników , pomagierów ma :

bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,27888760,koronawirus-kneblewski-do-ministra-zaloz-sobie-na-leb-te-czarna.html
        • latarnia_umarlych Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 10:03
          takabylawolaboska napisała:

> "I to dziadostwo wciąż zabija..."
          >
          > ma pomocników , pomagierów ma :
          >
          > bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,27888760,koronawirus-kneblewski-do-ministra-zaloz-sobie-na-leb-te-czarna.html

"Nazywa siebie kapłanem wyklętym" big_grin
          Debil. W końcu ksiądz.
      • hmosa Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 01:37
        bergamotka77 napisała:

> Smutna wiadomość sad I to dziadostwo wciaz zabija...
        >
        Pojawiają się oczywiście różne teorie, które sprawiają, że wielu mogloby się popukac w czoło, ale kto wie...

Teorie, że ktoś mu pomógł zejsc z tego świata, ale na Boga...Facet zmarł w domu, po nieudanej reanimacji - nie jestem pewna czy to prawda, bo tak podaje "Fakt" czy inny "Super express".
        Bo wg tej teorii aniołem śmierci był ten, kto reanimowal JS...

Szkoda gościa. Miał oczywiście swoich krytykow, bo czasami wdawal się w kłótnie, pewnie też krytykowano jego sposoby działania jako dziennikarza czy te dotyczące jego fundacji, ale wg mnie to raczej dobrze mu z oczu patrzylo.

• januszekxxl Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 01:51
          hmosa napisała:
          Facet zmarł w domu, po nieudanej reanimacji - nie jestem pewna czy to prawda, bo tak podaje "Fakt
          > " czy inny "Super express".

No to nie jesteś pewna jak zmarł, czy jesteś pewna?
          Kto udzielał renimacji?
      • hmosa Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 01:48
        bergamotka77 napisała:

> Smutna wiadomość sad I to dziadostwo wciaz zabija...
        >

Jest mi podwójnie smutno, bo miałam z nim kontakt internetowy - nie jeden raz.

Zajmował się pewną sprawą kryminalna , którą mało kto miał odwagę tykac. A może była mało interesująca...Nie sądzę, żeby ktoś posiadł na ten temat większa wiedzę.

On był świadomy, że mnie to bardzo interesuje i nawet sam się do mnie odzywał, kiedy dowiedział się czegos nowego. Oczywiście bez jakichś wyjątkowych szczegółów, wiadomo.

W sprawie Iwony Wieczorek też chyba trudno znaleźć osoby, ktore zrobiły wiecej dla dobra tej sprawy.

Mam nadzieję, że podzielił się jeszcze z kimś zaufanym tymi informacjami, które były niewygodne dla wielu. Takich tajemnic pewnie poznał wiele...

Tydzień temu podziękował ciepło za mój komentarz na fejsie. Chciałam się do niego odezwać, przez tydzień chodziło mi to po głowie...No i proszę.

• januszekxxl Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 01:54
          hmosa napisała:

> bergamotka77 napisała:
          >
          > > Smutna wiadomość sad I to dziadostwo wciaz zabija...
          > >
          >
          > Jest mi podwójnie smutno, bo miałam z nim kontakt internetowy - nie jeden raz.
          >
          > Zajmował się pewną sprawą kryminalna , którą mało kto miał odwagę tykac. A może
          > była mało interesująca...Nie sądzę, żeby ktoś posiadł na ten temat większa wie
          > dzę.
          >
          > On był świadomy, że mnie to bardzo interesuje i nawet sam się do mnie odzywał,
          > kiedy dowiedział się czegos nowego. Oczywiście bez jakichś wyjątkowych szczegół
          > ów, wiadomo.
          >
          > W sprawie Iwony Wieczorek też chyba trudno znaleźć osoby, ktore zrobiły wiecej
          > dla dobra tej sprawy.
          >
          > Mam nadzieję, że podzielił się jeszcze z kimś zaufanym tymi informacjami, które
          > były niewygodne dla wielu. Takich tajemnic pewnie poznał wiele...
          >
          > Tydzień temu podziękował ciepło za mój komentarz na fejsie. Chciałam się do nie
          > go odezwać, przez tydzień chodziło mi to po głowie...No i proszę.
          >

Spisek światowy jak nic!
          Wygląda na to, że ty też niedługo umrzesz, albowiem posiadłaś wiedzę.
    • pani_tau Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 01:53
      To ten, który regularnie, w każdą rocznicę zaginięcia Iwony, nagle się mobilizował i w medialnym huku obwieszczał, że już za chwileczkę, już za momencik odnajdzie ją i /lub wskaze sprawcę?
      • hmosa Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 01:56
        pani_tau napisał(a):

> To ten, który regularnie, w każdą rocznicę zaginięcia Iwony, nagle się mobilizo
        > wał i w medialnym huku obwieszczał, że już za chwileczkę, już za momencik odna
        > jdzie ją i /lub wskaze sprawcę?

Tak, to ten.
        • januszekxxl Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 02:02
          hmosa napisała:
          > Tak, to ten.

Jesteś pewna, czy masz zdiagnozowaną chorobę psychiczną?
          • hmosa Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 02:08
            januszekxxl napisał:

> hmosa napisała:
            > > Tak, to ten.
            >
            > Jesteś pewna, czy masz zdiagnozowaną chorobę psychiczną?
            >
            >
            Podejrzewalabym u siebie chorobe psychiczna, gdybym uważała za wartościowe gadanie z takim indywiduum jak ty.

Spadaj z tego wątku.
            • pani_tau Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 08:02
              No, Januszek, ty tak nie szalej, bo cię jeszcze wybudze ze stanu wygaszenia wink.
              • januszekxxl Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 09:56
                pani_tau napisał(a):
                > No, Januszek, ty tak nie szalej, bo cię jeszcze wybudze ze stanu wygaszenia wink

Nie wiem czy mam prawo czuć się zaszczycony takim (potencjalnym) aktem łaski?
                Na razie sobie podskoczę z radości big_grin
          • bergamotka77 Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 02:12
            Januszek ogarnij się.
        • bergamotka77 Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 02:10
          No przykro bardzo, bo brakuje takich zapalencow. Ja tez śledziłam sprawę Iwony Wieczorek. Mój mlody jest jej rówieśnikiem, urodził się tuż przed jej zaginięciem. No i z tego, co o nim piszą koledzy po fachu bardzo bronił swoich dziennikarzy i ich źródeł informacji a to ważna i cenna cecha. No i jako koleżanka z branży tym bardziej się przejęłam jego losem. Do końca relacjonował co się z nim dzieje, gdy przyjechala karetka. Dziennikarze to często bardzo ciekawi i nietuzinkowi ludzie. I pan Janusz też taki był jak widzę...
          • pani_tau Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 07:54
            Wyjątkowo wręcz nietuzinkowy. Zastanawiam się czy w ogóle kojarzę kogoś, kto mógłby się z nim równać 🤔...

Mam: detektyw Krzysztof Rutkowski!
          • suki-z-godzin Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 12:52
            - nawiązać do swojej rodziny
            - nawiązać do swojego zawodu
            - walnąć stereotypem

100% bergi w berdze big_grin big_grin big_grin
        • pani_tau Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 07:59
          hmosa napisała:

> pani_tau napisał(a):
          >
          > > To ten, który regularnie, w każdą rocznicę zaginięcia Iwony, nagle się mo
          > bilizo
          > > wał i w medialnym huku obwieszczał, że już za chwileczkę, już za momenci
          > k odna
          > > jdzie ją i /lub wskaze sprawcę?
          >
          > Tak, to ten.

Jestem pewna, że matka zaginionej na zawsze zachowa go w swojej pamięci.
          Ja bym go na pewno... zachowała.
          Tego... wspaniałego... człowieka i równie... wspaniałego.... dziennikarza.
    • kot_filemon88 Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 07:14
      Czyli chorował od 10 dni i udawał, że to nie covid? Od końca listopada pisał, że źle się czuje, a testu nie zrobił. Dziwaczne.
      • pani_tau Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 08:08
        kot_filemon88 napisał(a):

> Czyli chorował od 10 dni i udawał, że to nie covid? Od końca listopada pisał, ż
        > e źle się czuje, a testu nie zrobił. Dziwaczne.

Umarł robiąc to, co kochał najbardziej: stopniując napięcie 😞.
        • kot_filemon88 Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 08:13
          Oj tak, z z Iwoną też tak stopniowalna napięcie, co robiło się już niesmaczne. Na miejscu jej matki próbowałabym go sądownie uciszyć. No ale problem sam się rozwiązał.
          • pani_tau Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 09:59
            Raz na ruski rok los zadziała jak trzeba. Oby tylko kolejny wampir nie uczepił się matki zaginionej.
    • geez_louise Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 10:09
      Nie wiem czy był bardziej hieną czy oszołomem, ale to była koszmarna postać. Przedstawienia jakie robił przy okazji „odkryć” na temat Iwony Wieczorek były najbardziej żenującymi eventami „dziennikarskimi” w roku. W ogóle nie wiem jak ktoś może nazywać go dziennikarzem, przecież on pisał cokolwiek mu się wydawało, bez sprawdzania, autoryzowania, zwłaszcza bez dbałości o prawdopodobieństwo i logikę. Miał za to sporą grupę fanów, którzy każdy taki wyrzyg komentowali, że jakie to odkrywcze i odważne. No bardzo, nikt zdrowy psychicznie by tego nie pisał.

Jestem pewna, że to „chronienie źródeł” to zwykle bajdurzenie w celu ukrycia faktu, że żadnych źródeł nie było i jego wszystkie dzieła są wyssane z palca.
      • pani_tau Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 13:58
        Wampir tuczący się cudzą krzywdą.
        Zauważ, że wzmożenie nadchodziło go zawsze w rocznicę zaginięcia. Nie wiem jak matka Iwony dawała radę to znosić.

Dla mnie jego rewelacje stoją w jednym rzędzie z Jackowskim, płaskoziemcami i tropicielami czipów w szczepionkach.
    • lot_w_kosmos Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 10:11
      Wiem. Śledziłam jego działalność.
      Szkoda.

Umarł też Włodzimierz Pac.
      Antoni Gucwiński .

• paskudek1 Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 12:47
      Jeśli był chory na covid a mimo to miał siłę siedzieć przy komputerze to i tak nie było jeszcze tak źle. Wiele znajomych mi osób, w tym moja mama, nie było w stanie dojść bez przystanków do WC w mieszkaniu w bloku. Wiele osób leżało plackiem a zjedzenie kanapki stanowiło wyczyn.
      Owszem, szkoda człowieka ale może zamiast siedziec przy tym komputerze powinien spać, odpoczywać i próbować się odżywiać?
      • hummorek Re: Janusz Szostak - RIP 11.12.21, 16:54
        No właśnie nie był w stanie siedzieć przed komputerem. Pisał, że 10 minut to maks, nie daje rady więcej. Od ponad tygodnia źle się czuł, bardzo źle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka