marysia460 12.12.21, 22:26 Kobitki , czy korzystacie z profesjonalnej makijażystki idąc na tego typu imprezę ? Czy same robicie sobie makijaz ? Mam na myśli w tym przypadku zabawę sylwestrową w restauracji . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyza-wedrowniczka Re: Bal sylwestrowy 12.12.21, 22:42 Ja jeden jedyny raz miałam makijaż robiony przez profesjonalistkę na swoim własnym ślubie. Na wszelkie wesela czy inne imprezy maluję się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Bal sylwestrowy 12.12.21, 23:38 Nigdy nie byłam na profesjonalnym makijażu, chętnie bym kiedyś spróbowała. Z drugiej strony bałabym się, że nie umiałabym już później odtworzyć efektu wow i już nigdy nie spodobałby mi się mój własny nieumiejętny makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Bal sylwestrowy 12.12.21, 23:45 Ze dwa razy byłam na profesjonalnym makijażu i o ile za drugim razem było ciekawie, makijażystka zestawiła mi szminkę i błyszczyk w kolorze, na jaki sama chyba bym się nie odważyła, o tyle pierwszy raz był straszny: -A może przykleimy sztuczne rzęsy? - Absolutnie nie!!! -A może dodamy brokatu? -Broń Boże!!! Biedna dziewczyna, miała ze mną przeboje! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Bal sylwestrowy 13.12.21, 00:17 No ja właśnie na różne wesela korzystałam z profesjonalnej makijażystki , ślicznie pomalowała i ten makijaz super się trzymał , różnica jest naprawdę spora między profesjonalnym a własnoręcznie zrobionym makijazem . I właśnie pomyślałam , ze umówię się na Sylwestra na makijaz , No i co ? Nie ma miejsc . Nigdzie . Trudno , zaoszczędze kasę . Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Bal sylwestrowy 13.12.21, 00:12 Byłam raz i makijaż robiłam sobie sama. Czasem robię sobie na wesela makijaż okolicznościowy w salonie, ale nie uśmiecha mi się robienie tego w sylwestra. Często to dzień roboczy, dla salonów kosmetycznych jeden z najbardziej zapracowanych więc musiałabym z dużym wyprzedzeniem zarezerwować termin u odpowiadającej mi osoby i/lub przyjechać tam o jakiejś dziwnej porze. To ja już wolę godzinę przed wyjściem pójść i się sama uczesać i umalować. I tak nie przepadam szczególnie za wieczorowym makijażem. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Bal sylwestrowy 13.12.21, 00:19 Nie korzystam z kosmetyczki. Nie podobają mi się proponowane/wystawiane zdjęcia wykonanych wcześniej dla/na innych kobietach. Mam 2/3 kosmetyczki w znajomych i każdy makijaż identyczny sztuczność sztuczność do granic możliwości. Przeraża mnie ilość tapety nakładanej na twarz. Rzeski brewki itp ble. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Bal sylwestrowy 13.12.21, 08:08 >Mam 2/3 kosmetyczki w znajomych W sensie jest kosmetyczką tylko 16 dziennie, a na 8h włącza się Mrs Hide czy może brakuje jej 1/3 ciała i np maluje stopami ? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Bal sylwestrowy 13.12.21, 00:22 Jak sie czlowiek nie maluje na codzien to bardziej sie oplaca skorzystac w usługi zawodowca. Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Bal sylwestrowy 13.12.21, 06:10 Raz w życiu byłam na balu sylwestrowym i właśnie przed nim postanowiłam skorzystać z usług pani kosmetyczki - bardzo polecanej, robiącej makijaże na śluby, komunie i inne uroczystości. Kiedy wróciłam do domu mój mąż dostał ataku śmiechu, syn o mało się z radości nie posikał zw gacie, a ja brokat wydłubywałam jeszcze przez dobry tydzień. Twarz od razu pod kran, noc sylwestrową spędziłam z oczami jak basset. Wywalone w błoto pieniądze. Podobno są miejsca, gdzie robią makijaż super, ale ja już na bale nie chodzę - co tu świętować? podwyżki? że jest się rok starszym? bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta.bukiet123 Re: Bal sylwestrowy 13.12.21, 07:29 Nie korzystam, sama potrafię się ładnie umalować. Profesjonalne makijaże dobrze wyglądają tylko na zdjęciach, na żywo to zwykle tapeta. Miałam tylko na własnym ślubie, skorzystam ponownie tylko, gdy znowu będę gdzieś robić za gwiazdę wieczoru i będą mi robić dziesiątki zdjęć. Czyli nieprędko. Odpowiedz Link Zgłoś