24.12.21, 10:23
Jestem przerażona...
Tak, dokładnie tak - nie wiem w co wierzyć bo wszystko może być "fejkiem", internet od dawna stał się śmietniskiem i ewentualnym słupem ogłoszeniowym.
Ale np. to forum uważałam jeszcze za względnie prawdziwe. Można było zapytać i zwykli - istniejący ludzie odpowiedzą, wyśmieją, pochwalą albo ocenią. Nie ważne jak, ważne, że to było prawdziwe forum z prawdziwymi ludźmi z XX wieku.
Kolejny wątek znika. Jest jeden mianownik - to wątki, które negują pandemię zdrowia, a mówią o pandemii strachu, kontroli lub zadają niewygodne pytania o sens szczepień.
Z mojego punktu widzenia to coraz bardziej przerażające, bo oznacza, że coś jest na rzeczy...
Gdy wątki istniały - to można w komentarzach dać upust frustracji czy negacji lub obśmiać teorie spiskowe. Jakiś wentyl...
A gdy wchodzi cięcie cenzury, to co zostaje?
Czyli mamy już przekaz taki jak w TVP? - jedyny akceptowalny? Forum jest kontrolowane?
Tak. Boję się...
Nie chcę takiego świata, pełnego manipulacji, sztucznej inteligencji, rządów korporacji, niewolnictwa. Powiem więcej - tak mnie to przeraża, że pół nocy spać nie mogłam, właśnie przez te znikające wątki...
Obserwuj wątek
    • woman_in_love Re: Cenzura 24.12.21, 10:26
      pół nocy spać nie mogłam, właśnie przez te znikające wątki

Uspokój się i w końcu się zaczep. Chip wyreguluje twój poziom strachu i zapoda ci odpowiednie lekarstwa, a ty będziesz w końcu szczęśliwa.
    • merces Re: Cenzura 24.12.21, 10:26
      Bla bla bla. Nuda.
    • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 10:26
      Faktycznie, zauważyłam...w ogóle nikt nie pisze o covidianach, szczypawkach, grafenach. Zniknęli skumbrie, alicja, tiszatntul, troll, hope, alessy itp itd. Gdzie oni są!!!!!!??????
      • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 10:27
        fitfood też milczy od czasów pandemii.... co się dzieje.....
        • fitfood1664 Re: Cenzura 24.12.21, 15:52
          za to ty jesteś dyskretna jak psia kupa, wogóle jej nie widać póki się nie wdepnie
      • na.rozdrozu Re: Cenzura 24.12.21, 10:30
        W nocy zniknęly 2 wątki trolla. Jeden z filmem. Czy były tak głupie? Bardziej mnie uspokajały ironiczne komentarze pod filmem niż fakt, że nagle wątek znikł.
        • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 10:43
          Ojej....

No mówię ..cenzura..nie licz, że jakikolwiek link, mem, filmik itd zostanie..wszystko znika....nie ma nieczego
      • merces Re: Cenzura 24.12.21, 10:30

> Gdzie oni są!!!!!!??????
        Porwała ich sztuczna inteligencja i rządy korporacji.
      • merces Re: Cenzura 24.12.21, 10:30
        Porwała ich sztuczna inteligencja i rządy korporacji.
      • alicia033 Re: Cenzura 24.12.21, 10:32
        Tak, tak, joa. rżnij głupa dalej. Nie będę płakać, jak przyjdą po ciebie.
        • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 10:44
          ojej, a tak liczyłam....
      • chatgris01 Re: Cenzura 24.12.21, 15:03
        chococaffe napisała:

Schowali się
        Po różnych mrocznych instytucjach
        Ucjach ucjach ucjach ucjach ucjach
        Pożarła ich
        Galopująca prostytucja
      • snajper55 Re: Cenzura 24.12.21, 19:58
        chococaffe napisała:

> Faktycznie, zauważyłam...w ogóle nikt nie pisze o covidianach, szczypawkach, gr
        > afenach. Zniknęli skumbrie, alicja, tiszatntul, troll, hope, alessy itp itd. Gd
        > zie oni są!!!!!!??????

Na szkoleniu w Ołgino.

S.
    • aurinko Re: Cenzura 24.12.21, 10:30
      Urzekła mnie twoja historia.
    • anvalley Re: Cenzura 24.12.21, 10:44
      Właśnie zauważyłam - neutralne wątki w których ktoś po prostu o coś pytał (pokazując przy okazji brak logiki np. obowiązkowe szczepienia vs. podpisanie oświadczenia o dobrowolności) też wycięli. Widać że się rozkręcają - nie tylko propaganda idzie na całego, ale już zaczyna się cenzurowanie - niedługo wszyscy powstanie wrażenie, że ktoś kto kwestionuje sens szczepień jest jedyny, a w wątkach będą się tylko produkować covidianie. No cóż, jest coraz ciekawiej - zobaczymy do czego to doprowadzi. Ktoś chętny na postawienie forum na serwerze w kraju, który jest jeszcze względnie normalny? smile
      • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 10:46
        Żyjesz!!!!

Pewnie już nigdy nie zobaczę twojego wpisu, wszystko znika
        • snajper55 Re: Cenzura 24.12.21, 20:01
          chococaffe napisała:

> Żyjesz!!!!
          >
          > Pewnie już nigdy nie zobaczę twojego wpisu, wszystko znika

Grafen wycina wątki.

S.
      • bigzaganiacz Re: Cenzura 24.12.21, 12:38
        toś kto kwestionuje sens szczepień jest jedyny, a w wątkach będą się tylko produkować covidianie. No cóż, jest coraz ciekawiej - zobaczymy do czego to doprowadzi

Gates nie po to wydal 300 milionow dolarow na "granty" dla mediow zeby teraz w nich jacys watpiacy w plandemie sie znajdowali
    • malenka9 Re: Cenzura 24.12.21, 11:59
      Założyłam wątek odnośnie obowiązkowych szczepień medyków. W związku z nim, bardzo interesująca jest kwestia dobrowolnej zgody na szczepienie, ktorą każdy szczepiący sie "przeciw" covid19 musi podpisać., ktora de facto nie bedzie dobrowolna, bo udzielona pod groźbą wywalenia z pracy. Wątek polecial. Dlaczego? Cóż strasznego jest w tym pytaniu, moderatorki?
      • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 12:03
        Na twoim miejscu korzystałabym z uczciwszych platform! Do czego to podobne! Głosujmy nogami/rękami!
      • dramatika Re: Cenzura 24.12.21, 12:29
        malenka9 napisała:

> W związku z nim, bard
        > zo interesująca jest kwestia dobrowolnej zgody na szczepienie, ktorą każdy szcz
        > epiący sie "przeciw" covid19 musi podpisać., ktora de facto nie bedzie dobrowol
        > na, bo udzielona pod groźbą wywalenia z pracy.

Po prostu wciąż traktują to jako dobrowolna zgodę. Wątków na ematce nie czytasz? Nawet jak wymuszane groźbą - zakazu wstępu do niektórych miejsc, to i tak jest to niby "dobrowolne".
        Sądy to uwalą, ale co z tego, skoro odszczepić się nie można.
        • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 12:32
          o to może ty dramatiś albo skumbrie poratujecie nas i polecicie jakąś platformę, gdzie nie ma takej cenzury jak tu? Baaaardzo proszę.
        • sumire Re: Cenzura 24.12.21, 12:32
          Dramatik, do jakiego miejsca zakazano ci wejść ostatnio?
      • umi Re: Cenzura 24.12.21, 12:44
        Byl taki watek? Szkda, ze poelcial.
        Jak cos jest obowiazkowe, nie mozna zmuszac do podpisania oswiadczenia o dobrowolnosci. I jesli jest obowiazkowe, nalezy wyplacic odszkodowanie jak cos pojdzie nie tak. Przynajmniej w normalnym kraju. Gdyz ten, co wprowadzil obowiazkowosc jest odpowiedzialny jak cos pojdzie zle. Nie wiem, jak to w pl wygladaloby i czy wtedy za kazdy NOP przysluguje odszkodowanie. Powinno przyslugiwac, wg uczciwosci. Odszkodowanai zaplacimy wszyscy, za bol lapki tez. Hooyowo troche, jesli to wporowadza. I zakladam, ze jednak nie przejdzie z tej przyczyny.
        • dramatika Re: Cenzura 24.12.21, 14:28
          umi napisała:

> Jak cos jest obowiazkowe, nie mozna zmuszac do podpisania oswiadczenia o dobrowolnosci.

Można. Ne mamy pańskiego płaszcza i tyle.
          • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 14:31
            Nie dasz linka do jakiejś niezależnej platformy? Takiej bez cenzury?

Jaka szkoda. Uznaję zatem, że ematkę uważasz za platformę, która zapewnia najwięcej wolności i jest najmniej cenzurowana - stąd twoja aktywność na niej
            • dramatika Re: Cenzura 24.12.21, 14:49
              chococaffe napisała:

> Uznaję zatem, że ematkę uważasz za platformę, która zapewnia najwi
              > ęcej wolności i jest najmniej cenzurowana - stąd twoja aktywność na niej

Nie - na ematce nie mogę napisać do kogoś choćby "trollu", natomiast "kur*y","gnidy" i "dziwki" w stosunku do mnie wiszą dniami i miesiącami. Nie osłabiaj mnie zatem z tym, że jest tu jakaś "wolność" - chyba że dla wybranych.

Ematka to jak wizyta w cyrku - przestrasza i fascynuje.

• chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 14:57
                No to jeszcze raz poleć inne, niezależne, uczciwe itd
          • malenka9 Re: Cenzura 24.12.21, 14:37
            dramatika napisał(a):

> umi napisała:
            >
            >
            > > Jak cos jest obowiazkowe, nie mozna zmuszac do podpisania oswiadczenia o
            > dobrowolnosci.
            >
            > Można. Ne mamy pańskiego płaszcza i tyle.

Tak, bo obowiązek to nie przymus. Nie szczepi się nikogo na siłę zawiniętego w wariacki kaftan. Generalnie lekarzy mamy zbyt dużo, a ich wykształcenie kosztuje grosze, jest szybkie i tanie.. Niech odejdą lub wyjadą. Praca i zarabianie na chleb, by utrzymac dzeci, tez jest dobrowolne. Jedzenie jest dobrowolne. Nikt nie każe nikomu jesc i nie zmusza, by miał dach nad głową.
            • dramatika Re: Cenzura 24.12.21, 14:56
              malenka9 napisała:

> Tak, bo obowiązek to nie przymus.

Nie, bo dobrowolność wyklucza obowiązek, cokolwiek przez to rozumiesz. Albo coś jest dobrowolne, albo obowiązkowe.
              Ale to nie szkodzi - jak ma się władzę ustanawiania prawa takiego, jakie się chce, to można uchwalić dowolną definicję "dobrowolności" - czyli na przykład nazwać zgodę dobrowolną, o ile ktoś ci nie grozi odsiadką, torturami czy śmiercią. Reszta gróźb dozwolona.
              • malenka9 Re: Cenzura 24.12.21, 15:03
                dramatika napisał(a):

> Nie, bo dobrowolność wyklucza obowiązek, cokolwiek przez to rozumiesz. Albo coś
                > jest dobrowolne, albo obowiązkowe.

JA TO WIEM, TY TO WIESZ.
                Ale przeczytaj to. Do tego miedzy innymi artykulu odnioslam sie w swej wypowiedzi.

www.rp.pl/ochrona-zdrowia/art19175331-niedzielski-zapowiedzial-obowiazek-szczepien-resort-zdrowia-to-nie-przymus
        • bistian Re: Cenzura 24.12.21, 14:32
          umi napisała:

> Byl taki watek? Szkda, ze poelcial.
          > Jak cos jest obowiazkowe, nie mozna zmuszac do podpisania oswiadczenia o dobrow
          > olnosci. I jesli jest obowiazkowe, nalezy wyplacic odszkodowanie jak cos pojdzi
          > e nie tak.

Można zmienić zgodę na inne pismo w rodzaju, że nie ma przeciwwskazań i tu wymienić listę, jak to się robi przy krwiodawstwie. Jeżeli ktoś nie może się szczepić, ma zawsze możliwość zmiany zawodu
          • malenka9 Re: Cenzura 24.12.21, 14:44
            bistian napisał:

Jeżeli ktoś nie może się szcze
            > pić, ma zawsze możliwość zmiany zawodu

Jaki zawód gwarantuje, ze nie bedzie w nim przymusu szczepien? Proszę o przyklad, ktory to zawod do bedzie wolny od obowiazku szczepien?. Zawody medyczne, to pierwszy etap przymusowych szczepien. Jezeli lubisz i czujesz sens tych szczepien, to sie szczep. Lubisz jak ci ktos grzebie w gaciach, nikt ci nie zabrania pozwalania na to. Idz tylko do lekarzy zaszczepionych, chodz do sklepu tylko dla zaszczepionych, idz strona chodnika tylko dla zaszczepionych. Ale dlaczego komus kazesz np. zmieniac zawod?
            • bistian Re: Cenzura 24.12.21, 15:56
              malenka9 napisała:

> Idz tylko do lekarzy zaszczepionych, chodz do sklepu
              > tylko dla zaszczepionych, idz strona chodnika tylko dla zaszczepionych. Ale dla
              > czego komus kazesz np. zmieniac zawod?

Zawody medyczne, nie powinny dodatkowo narażać na zarażenie ludzi, z którymi się kontaktują w ramach pracy. Tak samo, kucharka też nie powinna siać salmonellą.

Dla mnie, to jest logiczne i oczywiste.
              • zozizu Re: Cenzura 24.12.21, 19:39
                Salmonella to choroba, ktorą zarazić się można od kucharki? Od kiedy jemy kucharki?
                • e-ness Re: Cenzura 28.12.21, 23:08
                  No jak w społeczeństwie jest taki poziom wiedzy na temat salmonelli jaki właśnie zaprezentowałeś, to nie dziwie się ze tyle osób dopada to choróbsko 😱
                  A wiesz skąd „pochodzi” salmonella?”
              • zozizu Re: Cenzura 24.12.21, 19:45
                Zaszczepiona przeciw covid obecnymi nieskutecznymi szczepionkami zarazasz sie, chorujesz i zarazasz innych. Tyczy sie to rowniez medykow.
          • bigzaganiacz Re: Cenzura 24.12.21, 16:03
            Jeżeli ktoś nie może się szczepić, ma zawsze możliwość zmiany zawodu

I zmienia , a ty zostaniesz z rozdziawiona morda i sie bedziesz zastanawial czemu nic nie dziala
        • snajper55 Re: Cenzura 24.12.21, 20:04
          umi napisała:

> Byl taki watek? Szkda, ze poelcial.
          > Jak cos jest obowiazkowe, nie mozna zmuszac do podpisania oswiadczenia o dobrow
          > olnosci. I jesli jest obowiazkowe, nalezy wyplacic odszkodowanie jak cos pojdzi
          > e nie tak.

Edukacja jest obowiązkowa. Kilka osób z tego forum powinno więc dostać odszkodowanie.

S.
        • alicia033 Re: Cenzura 24.12.21, 20:28
          umi napisała:
          I zakladam, ze jednak nie przejdzie z tej przyczyny.

A ta jak zwykle oderwana od reala. To już przeszło, wczoraj syntezator mowy podpisał rozporządzenie. Następnym razem, zamiast coś sobie idiotycznie zakładać, sprawdź fakty.
      • damartyn Re: Cenzura 24.12.21, 13:23
        Widziałam ten wątek. Serio? Tez go wycięli?🤦‍♀️
    • sumire Re: Cenzura 24.12.21, 12:01
      Wzruszające. Tyle złego się dzieje w kraju i na świecie, a troll nie może spać przez skasowany wątek.
    • malenka9 Re: Cenzura 24.12.21, 12:15
      >Czyli mamy już przekaz taki jak w TVP? - jedyny akceptowalny? Forum jest kontrolowane?

Też mnie to zastanawia. Czy to jest samowolka moderatorek, czy może odgórny przykaz i one nie mają z tym nic wspólnego?
      • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 12:15
        Błagam poleć jakieś niezależne platformy bo już zwariować można!
        • na.rozdrozu Re: Cenzura 24.12.21, 12:24
          Chococaffe - czy ktoś Ci płaci za ten sarkazm i złośliwości? Bo zaczyna być zastanawiające to twoje zaangażowanie w obśmiewaniu wątku. Wyraziłaś swoje zdanie - ok. Ale po raz kolejny starasz się udowadnić jakie to my (pytające/mające wątpliwości) jesteśmy głupie.
          Aż tak głupie nie jesteśmy - zrozumiałam twoje stanowisko, więc pozwól wyrazić się innym.
          • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 12:31
            chcesz mnie cenzurować?????
            • na.rozdrozu Re: Cenzura 24.12.21, 13:19
              Widzę w tobie potencjał na drugą Pawłowicz.
              • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 13:22
                Czyli jednak jesteś za cenzurą??? I ty Brutusie??
      • srubokretka Re: Cenzura 24.12.21, 12:37
        Do pracy sa werbowani odpowiedni ludzie. Nie czuja ze pracuja. Do tego czesto za darno.
        • chococaffe Re: Cenzura 24.12.21, 12:58
          Nie płacą ci? To nie do nas pretensje
          • srubokretka Re: Cenzura 24.12.21, 13:18
            We wrzesniu sprzedalam akcje moderny. Myslisz, ze łasic sie bede na grosze z innych zrodel? Nie mam na to czasu.
    • skumbrie Re: Cenzura 24.12.21, 12:24
      Bądź spokojna, ten watek też zniknie.
      Covidianki zgłaszają wszystko, co jest dowodem na to, że dały się wydymać konkursowo big_grin
    • srubokretka Re: Cenzura 24.12.21, 12:34
      Dopiero teraz zauwazylas? Widocznie dziala to co robia.
      • marlenezk Re: Cenzura 24.12.21, 13:06
        Zniknął wczoraj też mój wątek z pytaniem o przyjaciółkę mojego faceta. Nie łamał regulaminu, nie zawierał wulgaryzmów. Musiałam dziś założyć nowy.
    • black.imak Re: Cenzura 28.12.21, 22:51
      Ja założyłam wątek z linkiem do wypowiedzi rzecznika ministerstwa zdrowia, że umiera około 30-25 % w pełni zaszczepionych. Wątek poleciał z prędkością światła. Założyłam drugi raz. Znów poleciał z miejsca. A to był link do rzetelnego artykułu z wypowiedzią Andrusiewicza. Widocznie moderki uznały, że rzecznik ministerstwa zdrowia mówi niewygodne rzeczy
      • alicia033 Re: Cenzura 28.12.21, 22:59
        black.imak napisał(a):

> Widocznie moderki uznały, że rzecznik ministerstwa zdrowia mówi niewygodne rzeczy

to wkurzające i wybiórcza, za takie praktyki powinna, zgodnie z prawem prasowym, powinna zapłacić słone kary ale idzie zmiana i tną coraz mniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka