Dodaj do ulubionych

A która z was ma

06.01.22, 22:58
tak w lodówce?
www.pudelek.pl/warzywa-szampan-i-ulubione-lody-tak-wyglada-pedantyczna-lodowka-kris-jenner-foto-6723560870054752a
Obserwuj wątek
    • kitek_maly Re: A która z was ma 06.01.22, 23:05
      Ja. Nie. smile
      Ale chciałabym mieć.
      • ursydia Re: A która z was ma 06.01.22, 23:18
        Kitek!!!! Co tam jak tam!?
    • srubokretka Re: A która z was ma 06.01.22, 23:08
      Oczwiscie, ze tak mam. Sasiad z ocd przychodzi do nas 2x dziennie i sie bawi. Mam wszystkiego duzo, bo robie kompost i dokarmiam nowojorskie szczury.
    • taje Re: A która z was ma 06.01.22, 23:11
      E tam, nie ma mięsa i ryby, nie liczy się big_grin
    • mysiulek08 Re: A która z was ma 06.01.22, 23:18
      ogolnie jestem balaganiara ale w lodowce i zmarzarce mam idealny porzadek, glownie po to, zeby niemal 'na slepo' wyjac to co jest akurat potrzebna i unikac pytan ' a gdzie jest...?' jak sie ktorys z wspoldomownikow zabierze za robienie obiadu lub kolacji
      • ursydia Re: A która z was ma 06.01.22, 23:27
        Ja jestem niestety z tych co lubią mieć porządek wokół siebie co oznacza, że wszystko jest pochowane i nic się nie wala po mieszkaniu bo wszystko poupychane po szafkach i szafach. A tam już totalny nieład. Takoż i w mojej lodówce.
    • szara.myszka.555 Re: A która z was ma 06.01.22, 23:20
      Zastanawia mnie, ilu ona (tzn. jej kucharz) karmi ludzi. Przecież ta zielenina po 2 dniach zdechnie, kto to je?
      • ursydia Re: A która z was ma 06.01.22, 23:28
        Plastikowewink
      • 3-mamuska Re: A która z was ma 07.01.22, 00:32
        szara.myszka.555 napisał(a):

> Zastanawia mnie, ilu ona (tzn. jej kucharz) karmi ludzi. Przecież ta zielenina
        > po 2 dniach zdechnie, kto to je?

Niekoniecznie są tam cytryny arbuzy to poleży.
        Jak robi koktajle zielone to schodzi dużo tego.
        Poza tym pewnie karmi obsługę domu. No i lodówka może być taka która przedłuża świeżość.
        W restauracji gdzie robiłam 18-nastke córki jest lodówka z surowa wołowiną każdy kawał stoi w lodowce 4 tygodnie zdaje się. Jest to jakaś specjalna lodówka.
        • 3-mamuska Re: A która z was ma 07.01.22, 00:34
          Coś takiego.
        • eliszka25 Re: A która z was ma 07.01.22, 00:39
          To jest po prostu dojrzewająca wołowina. Lodówka nie przedłuża jej świeżości, tylko mięso dojrzewa w odpowiedniej temperaturze i wilgotności.

kosapopatelni.pl/sezonowana-wolowina-dojrzewajace-mieso-ktore-zachwyca-smakiem/
          • spirit_of_africa Re: A która z was ma 07.01.22, 11:45
            Dokładnie. To jest dojrzewarka,a nie lodówka
          • 3-mamuska Re: A która z was ma 07.01.22, 17:56
            Ja mówię o tym:
            egaga.pl/chlodziarka-marki-siemens-trzykrotnie-przedluzajaca-swiezosc-warzyw-owocow-i-miesa/

Z dojrzewaniem ok masz racje ,ale w odpowiednich warunkach jedzenie się nie psuje tak szybko.
            Gdyby tam nie było odpowiednich warunków to by się popsuło zamiast dojrzało.
    • mamtrzykotyidwa Re: A która z was ma 06.01.22, 23:29
      Ja nie prowadzę sklepu.
      Zgniło by mi to wszystko, zanim bym to zdążyła zjeść.
    • princesswhitewolf Re: A która z was ma 06.01.22, 23:30
      Tak tak...zadnego czerwonego jablka. I wszystko to zezre zanim sie zepsuje taaaa. I jogurty tej samej firmy lol zero urozmaicenia

Prawda jest taka ze w Lodowce ma malo co na codzien bo jada poza domem.

• eliszka25 Re: A która z was ma 07.01.22, 00:09
        Ja tam jeszcze uwierzę w ulubione produkty jednej firmy. Też tak mam z jedzeniem, że niektóre rzeczy muszą być tylko te konkretne danej firmy. Ale pokihuj tyle??!! Jeśli to nie są zapasy dla przynajmniej 10 osób, to założę się, że 90% tego się marnuje. Ewentualnie jest jak piszesz, czyli lodówka zapełniona do zdjęcia, a na codzień chłodzi się jakiś alkohol, parę pudełek lodów i jakaś zdechła sałata.
        • princesswhitewolf Re: A która z was ma 07.01.22, 00:16
          Dokladnie.
      • 3-mamuska Re: A która z was ma 07.01.22, 00:42
        princesswhitewolf napisała:

> Tak tak...zadnego czerwonego jablka. I wszystko to zezre zanim sie zepsuje taaa
        > a. I jogurty tej samej firmy lol zero urozmaicenia
        >
        > Prawda jest taka ze w Lodowce ma malo co na codzien bo jada poza domem.
        >

Po pierwsze sama tych zakupów nie robi i podejrzewam ze zamawia w jednym sklepie. Stad powtarzalność marki.
        Ja jem jogurty tylko jednej firmy nie kupuje innych, lody tez. Wolne nie zajść.
        Czerwone jabłko może stać na zewnątrz na sole w koszu z owocami.

Jak ma kucharza, sprzątaczkę, ogrodnika, szofera gosposie to zapewne dostają posiłki w miejscu pracy, a co ona i jej rodzinka tez jedzą, co ona tam mam arbuzy cytryna poleży. Sałata 1-2 dziennie do koktail, jedna do obiadu. Ozdoby talerzy.
        Szpinak czy jarmuż wrzuć na patelnie mało co zostanie. Szparagi zupa czy sałatka myśle ze na tydzień zakupy max, a papryka tez poleży.
        Jak lodówka nowoczesna z przedłużeniem świeżości produktów to poleży.
        • princesswhitewolf Re: A która z was ma 07.01.22, 17:59
          mam lodowke z niebieskim swiatlem i filtrami swiezosci ale nic dlugo nie lezy. To sa kity. Wiekszosc ludzi z Hollywood wychodzi i je w restauracjach. Tam nawet malo sklepow spozywczych jest.
    • evee1 Re: A która z was ma 07.01.22, 00:27
      Nie mam tak wielkiej lodowki, niestety, wiec nie moge sobie pozwolic na trzymanie roznych rodzajow warzyw na roznych polkach. Ale tak, mam porzadek w lodowce. Rozne rodzaje produktow maja z grubsza swoje miejsce i tak sa,. Nic mi nie gnije, nic sie nie przeterminowuje. Ale nie zdarzaja mi sie tez zadne ciekawe odkrycia wink.
    • 3-mamuska Re: A która z was ma 07.01.22, 00:28
      Jakbym miałam takie lodówki to czemu nie.

Mam porządek wszystko ma swoje miejsce, jedna Polka na dodatki do kanapek ser masło wędliny serki , inna na słoiki i pojemniki z jogurtami , inna na warzywa. pojemniki na ser i wędlinie mam szklane kupuje i przekładam. Mam pojemnik na ząbki czosnku jak otwieram główkę czosnku.

Nie lubię mieć bałaganu.
    • zuzanna_a Re: A która z was ma 07.01.22, 01:11
      Ja mialam zawsze burdel az w koncu a zanim znalazlam serek to juz piszczała smile
      Rok temu sie wzielam i idealnie wszystko poukladalam i mam jak Kris juz od dluzszego czasu. Jest tez zielona szufladka tam mam wlasnie zielone rzeczy.
      Tak poza tym to ta kobieta wyglada naprawde rewelacyjnie. Swietnie sie trzyma.
    • m_incubo Re: A która z was ma 07.01.22, 11:28
      Myślę, że 3/4 z tego wywala, chyba, że w kilka dni potrafi zeżreć 10 kilo winogron, 10 avocado, kapustę i 5 kilo gruszek.
    • primula.alpicola Re: A która z was ma 07.01.22, 11:30
      Mam warzywa, prosecco i losy, ale też masę innych rzeczy: sery, wędliny, sałatkę z tuńczyka, zupę z marchewki, tiramisu, serum z wit. C, probiotyki, jajka, jogurt i twaróg.
    • mama-ola Re: A która z was ma 07.01.22, 11:37
      To wygląda jak dopiero co przywiezione ze sklepu. Nie jest to stan jedną rzecz wyjmuję, inną dokładam. Czyli ustawka do zdjęcia, a nie użytkowana lodówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka