Dodaj do ulubionych

Zakupowo...

07.01.22, 18:18
1. Jeansy. Ale nie takie że streczem, tylko prawdziwe, uczciwe jeansy. Nie wiem jeszcze w jakim fasonie (chyba że ematki i w tym doradzą) , ale takie z raczej wyższym niż niższym stanem, i takie żeby wlazła spora duda, ale żeby w talii było wąsko.
2. Koszula. Zależy mi na jedwabiu, ale zadowolę się podróbką typu lyocell czy coś. Chętnie wzorzysta, odcienie niebieskiego i zieleni bardzo miłe widziane, nie musi być elegancka, raczej jakąś boho czy coś w tej podobie, no i taka żeby wlazly w nią spore cycki.
Nie upieram się żeby było tanio, ale jak wiadomo, skąpa jestem.
Obserwuj wątek
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:23
      Nie wiem gdzie to kupić, ale podbijam, bo podoba mi się ten post.
    • primula.alpicola Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:34
      1. Chcesz 100% bawełnianego, sztywnego denimu? No ok, ale ale 1-2% streczu dobrze robi na wygodę i dopasowanie. Fason- w żadnym wypadku nie rurki, są out. Albo straight, albo bootcut, albo szerokie po całości. Obstawiam, że dobrze Ci będzie w straight. Zobacz może Esprit, Massimo Dutti. H&M też ma sporo modeli.
      Wrangler, Levis, mają fasony Curvy (wiecej miejsca na dudę i talia dość wysoko).

2. Wilsoor miewa fajne koszule, wzorzyste i nie, formalne z kołnierzykiem, oraz z dekoltem w serek, z wiskozy.
      • triismegistos Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:42
        Ooo, a mnie właśnie kumpela ostrzegała przed MD, że podobno nie honorują dużej dudy i cycków. Czyli jednak sprawdzę.
        Jakimś małym procentem streczu w sumie nie pogardzę, ale marzą mi się prawdziwe jeansy, a nie elastyczne podróbki. Chociaż po pierwszych próbach dopasowania przypomniałam sobie czemu lata całe nawet nie próbowałam tego nosić...
      • magdallenac Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:50
        Do ostatniej kropli krwi będę walczyć o rurki!! Na szczęście mieszkam na takim modowym zadupiu, ze moda na rurki tu jeszcze nie dotarła, u mnie kończą się właśnie lata 90.🤣
        • daniela34 Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:58
          Mnie tam nie chodzi o rurki, ale walczę o "diversity" w świecie dżinsu, bo jak wejdzie dyktatura biodrówek, to wyemigruję do Ciebie
        • hanusinamama Re: Zakupowo... 07.01.22, 19:02
          NO ja też. Duda duda w bootcut wygląda...jak wygląda. Ja noszę rurki, kupuję takie zeby mi duda weszła a w pasie zwężam u krawcowej. Noszę 36 ale jestem dupiasta (za to wąską talię mam), więc kupuję tak aby w dudzie było ok.
        • primula.alpicola Re: Zakupowo... 07.01.22, 19:07
          Też lubię rurki, ale póki co schowane głęboko. Co założyłam, to czułam się taka... wyoutowanawink
          Zdecydowanie lepiej się czuję w swobodniejszych fasonach. No fashion victim ze mnie, dałam sobie sprać mózg.
          • triismegistos Re: Zakupowo... 07.01.22, 19:15
            Jak dotąd jedyne jeansy jakie naszam to były właśnie rurki. Co ja gadam rurki, skinny po prostu że streczem i na pewno tak szybko ich nie zdradzę.
            • te_de_ka Re: Zakupowo... 09.01.22, 13:54
              Primula, dzięki, że mnie uswiadomiłaś! Myślałam, że nie będę żadnych szmat kupować, bo mam dużo, ale jak rurki wychodzą z mody, to sobie nakupię na zapas. A pomyśleć, że jak stawały się modne, to mnie strasznie wkurzały swoją brzydotą i długo bojkotowałam😁

Ps
              Mogłam się domyślić, że są na oucie, bo wszystkie inne jeansy córa mi podbiera, oprócz rurek. Na szczęście jak ematka powie, to skumam😁

• primula.alpicola Re: Zakupowo... 09.01.22, 14:20
                Ależ proszębig_grin Zawsze do usług.
                Z tymi swobodniejszymi fasonami będziesz pewnie mieć podobniewink Docenisz je za jakieś 3-4 latawink
        • taje Re: Zakupowo... 09.01.22, 14:55
          Ja też #teamrurki
    • joaz Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:36
      Jeśli ma być na sporą dudę i wysoko i wąsko w talii to chyba pasują jeansy typu mom. Co do dużego biustu to się nie za bardzo wiem bo nie posiadam, ale chyba Bialcon ma spory wybór rozmiarów inne niż xs
      • marta.graca Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:47
        Nie wiem, kto dobrze wygląda w tych mom, dla mnie to okropne worki.
        • extereso Re: Zakupowo... 09.01.22, 13:44
          Ja je uwielbiam i zbieram komplementy. Ale do tego krótkie swetry oversize, więc to look nie ematkowy chyba.
          • primula.alpicola Re: Zakupowo... 09.01.22, 14:21
            Ja też lubię mom jeans, koniecznie z krótką górą, albo niechby i dłuższa ale do środka.
            • gris_gris Re: Zakupowo... 09.01.22, 15:29
              primula.alpicola napisała:

> Ja też lubię mom jeans, koniecznie z krótką górą, albo niechby i dłuższa ale do
              > środka.

Ja tak samo. Albo jeszcze „french tuck”, góra wetknięta z przodu tylko.
    • marta.graca Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:46
      1. Kupiłam dwie pary w Orsay, porządna gruba bawełna, było akurat 40% zniżki, więc wzięłam dwie pary, za 50-60 zł.
      2. Może Wólczanka?
    • livia.kalina Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:46
      Na jeansach bez stretchu to się nie znam ale po koszulach pogrzebięsmile

W solarze, w outlecie jest taka koszula (wizkoza)

www.solar.com.pl/koszula-za031064.html
      • livia.kalina Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:51
        A generalnie z boho to mi się bardzo medicin kojarzy. Takie znalazłam w rzeczonej kolorystyce.
        • livia.kalina Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:53
          I jeszcze
          • triismegistos Re: Zakupowo... 07.01.22, 18:57
            Medycynę znam i lubię bardzo, ale szukam czegoś luksusiejszego 🙂 ale tą trzecią chyba kupię, fajna.
            • livia.kalina Re: Zakupowo... 07.01.22, 19:12
              >ale szukam czegoś luksusiejszego

w sumie to się domyślałam ale chciałam potowarzyszyć w poszukiwaniach bo lubię te klimaty, oczekiwania na wiosenne strojeniesmile

POWODZENIA W łowach!
    • koko8 Re: Zakupowo... 07.01.22, 19:00
      1. Levis
      2. Bardzo ładne koszule jedwabne w pastelowych kolorach byly w obecnej kolekcji w Mango
    • crea.tura Re: Zakupowo... 07.01.22, 19:37
      Skuszona dużym rabatem zamówiłam 3 pary jeansow z massimo dutti z czego dwie ze mną zostały, fason prosty, stan wyższy, sama bawełna, gruby jeans. Oswajam się z nimi właśnie, bo to moje pierwsze nie rurki od chyba podstawówkismile ale polecam, rozmiarówka lekko zaniżona.
    • triismegistos Re: Zakupowo... 09.01.22, 13:39
      Melduję że idealne spodnie znalazłam w Pull&Bear. Momsy, 100% bawełna,bez grama elastanu, ale dzięki dobremu krojowi są wygodne. Wąskie w talii, Duda weszła bez problemów. Nie mogę powiedzieć żeby wyszczuplały sylwetkę 😉 ale nie o to mi chodziło.
      Trzymajcie kciuki za koszulę.
      • primula.alpicola Re: Zakupowo... 09.01.22, 14:27
        A fotka gdzie?
        One faktycznie nie "wyszczuplają", za to podkreślają krągłość dudy i wąskość talii.
        • triismegistos Re: Zakupowo... 09.01.22, 15:30
          Proszsz
          • extereso Re: Zakupowo... 09.01.22, 15:42
            👍
          • primula.alpicola Re: Zakupowo... 09.01.22, 16:02
            Świetnie!
          • cosmetic.wipes Re: Zakupowo... 09.01.22, 17:12
            triismegistos napisała:

> Proszsz
            >

A gdzie tu ta wielkodudość jest, bo nie mogę się dopaczać?
            • triismegistos Re: Zakupowo... 09.01.22, 17:22
              Jest, jest, ino na zdjęciu nie wygląda 😉
      • mysiulek08 Re: Zakupowo... 09.01.22, 14:37
        no, zesz! nie zauwazylam tego wpisu tongue_out
    • mysiulek08 Re: Zakupowo... 09.01.22, 14:36
      z koszula nie pomoge (ja tylko bawelna z HM) ale dzinsy patrz w bonprixie, serio, serio, nie podrzuce modelu, ktory nosze i mam zapas, bonprix nie pokazuje zakupow powyzej 2lat tongue_out ale sa super, ze dodatkiem strechu i owszem ale sa prawdziwe, maja wysoki stan i jest miejsce na biodra smile
      szukaj wg 'wysoki stan' plus tez jest taki, ze maja rozmiary na niskie i wysokie sylwetki, no i bedzie tanio
    • ms.piggy Re: Zakupowo... 09.01.22, 14:45
      jeansy - nie polecam surowego jeansu, bez % elastanu/streczu, już 2-3 % powoduje, że fajnie trzymają się dudy
      polecam lee, wrangler, MD, czy nawet orsay lub c&a
      a bluzek takich wszedzie pełno
      te ze zdjec to jedwab, wiec cena tez dosc wysoka
      • triismegistos Re: Zakupowo... 09.01.22, 15:03
        Te ze zdjęć to skąd?
    • piesekpustyni Re: Zakupowo... 09.01.22, 14:48
      Bez stretchu kupiłam w Zarze. Dwie pary moms jeans. Jedne jasne z dziurami, jedne takie ciemniejsze i bez przetarć.
    • b.bujak Re: Zakupowo... 09.01.22, 16:34
      ad1
      takie, które mniej więcej spełniają opisane wymagania kupiłam w big star;

np
      bigstar.pl/p-spodnie-jeans-damskie-us-legend-straight-374
      bigstar.pl/p-spodnie-jeans-damskie-us-legend-straight-527

trzeba pojechac do sklepu i mierzyc co ci leży najlepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka