tanebo001 06.02.22, 00:14 Oszust z Tindera | Oficjalny zwiastun | Netflix która już obejrzała? A może zna osobiście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo001 Re: Oszust z Tindera 06.02.22, 00:17 www.pudelek.pl/oszust-z-tindera-przerywa-milczenie-po-dokumencie-netfliksa-chce-opowiedziec-historie-ze-swojej-perspektywy-6733758297639616a nawet przystojny Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Oszust z Tindera 06.02.22, 10:43 Z ciekawością obejrzałam ten dokument, klasyczny socjopata, dobrze pokazany mechanizm tego typu oszustwa. Facet jest zupełnie bezkarny. A teraz pewnie jeszcze „uczciwie” zarobi na zainteresowaniu wokół własnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Oszust z Tindera 06.02.22, 11:41 Też obejrzałam...jestem w szoku, że po tym wszystkim znowu ma dziewczynę....🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 16:38 Ble gdzie on przystojny te małe oczka bleee. Klasyczką uroda… jak można poleciec na kogoś takiego. I nabrać pożyczek. 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 16:42 Mnie ogólnie odrzuca teksty ścigają mnie wrogowie, mój bracie itp. I od razu mi się koje y z sektą czy właśnie jakim „zamachowcem” Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 16:51 On zastosował metody manipulacji stare jak świat. Zaczynał od małych kwot, a potem te kobiety wpłacały coraz więcej i więcej, bo bały się, że w przypadku odmowy nie odzyskają żadnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 17:19 Ok mała kwotę, ale pożyczyć 250 tys trzeba mieć coś z głową. Która ematka by się na tyle zapożyczyła można pożyczyć 1tys-2 oszczędności ok. Ale brać pożyczki? Bez żadnego podpisu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 23:07 Ciężko w to uwierzyć ale to nie jest odosobniony przypadek Oglądałam ostatnio film gdzie dowodzono że gdy aktywują się rejony mózgu odpowiedzialne za zakochanie to rejony odpowiedzialne za racjonalne myślenie jakby się wyłączają. To może chyba tłumaczyć dlaczego niektóre baby są tak głupie Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Oszust z Tindera 29.12.22, 17:57 Tylko baby? Faceci nigdy nie dają się nabrać? A forexy, krypto i inne g? BTW na każdego znajdzie się sposób, gdzieś po świecie zawsze chodzi ktoś, kto umiałby nas oszukać. To, że nie trafił na ciebie to czysty przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Oszust z Tindera 29.12.22, 17:39 Blee, mnie też się nie podoba. Chuchro takie. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 20:44 Usta robił? I w ogóle zdaje mi się że cos poprawiał Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 21:18 Temat oszustwa wiadomo, manipulacja, panie były już mocno uwikłane. Ale kto wsiada do prywatnego odrzutowca kolesia, którego widzisz drugi raz w życiu?? Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 22:03 No i jak tu nie lubic ematki . * Ja nigdy nie wsiadam Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Oszust z Tindera 11.02.22, 09:14 Dawno na forum nie było victim blaming Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Oszust z Tindera 20.02.22, 15:53 Nawet nie chodzi o victim blaming. Widziałaś reakcję tych jej koleżanek na ten prywatny odrzutowiec? Normalnie jak by pana Boga za nogi złapały. Żadna nie napisała: znasz go od wczoraj, rozum cię opuścił, żeby z obcym facetem wsiadać do środka transportu. Serio, trochę ostrożności czasem by nie zaszkodziło. Oczywiście gościa to nie usprawiedliwia, ale te dziewczyny raczej zbyt odpowiedzialne nie były. Odpowiedz Link Zgłoś
argentea Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 14:30 Też obejrzałam. Bardzo naiwne te panie. Mnie zastanowiło, że one w ogóle zwróciły uwagę na tego bohatera, bo dla mnie ktoś, kto pokazuje na zdjęciach bogactwo, wielkie logotypy na ubraniach, eksponuje zegarki, fotografuje się tylko w drogich samochodach, na jachcie czy w samolocie, od początku jest zdyskwalifikowany. No i też rozumiem, że na początku mogły dać się nabrać na komplementy i obietnice, ale wraz z rosnącymi żądaniami tego typa nie włączał im się sygnał alarmowy na tyle, aby przerwać te relacje. Równie niedorzecznie brzmiały jego opowieści o wrogach, którzy go ścigają. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.1968 Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 16:21 Zgadzam się . Dla mnie takie popisywanie się bogactwem to wiocha totalna. No i jeżeli faktycznie pochodzi z takiej rodziny to czemu w potrzebie nie pożyczy od tatusia - miliardera czy kogoś z rodziny , tylko ja biedna muszę brać kredyt ? Od razu włącza mi w głowie alarm . Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 16:31 Obejrzałam i nie potępiam tych kobiet. Pamiętajmy, że to ofiary klasycznego socjopaty i narcyza. Wcale nie tak trudno dać się zmanipulować, szczególnie gdy ktoś bardzo łaknie miłości. Byłam zachwycona tą łaska, która sprzedsla jego drogie ciuchy, sama chciałabym mieć takie "jaja". Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 16:35 Na netfliksie jest jeszcze drugi dokument o oszuście, który podawał się za szpiega i wmawiał ludziom, że ściga ich IRA i muszą płacić za ochronę, poza tym odcinal ludzi totalnie od rodziny i znajomych. Zbierałam szczękę z podłogi, gdy usłyszałam, że niektórzy uciekali 10 lat, bo facet im wmówił , że jak wrócą do domu, to np. ich rodzina zginie . Jedna kobieta porzuciła dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 12:10 argentea napisała: > Pamiętasz może tytuł? Dopisuję się do pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 20:55 'Mistrzowie mistyfikacji: Historie słynnych oszustów' Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 20:56 To jest mini serial, ma 3 odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 14:39 Dlaczego nie potępiasz? Te panie nie nawet tyle głupie co bardzo próżne. Chciały lepszego towarzystwa. Każda by mogła mieć moralnego faceta ale to dla nich za mało. Zamiast inwestować w naukę czy prace one zajęły się szukaniem bogatych mężczyzn. Przy czym żadna nie miała nic do zaoferowania, mistrzyniami wiedzy to one nie byly i nie będą. Po tym filmie mam smutne wnioski. Żadna nie zaczęła pracować nad sobą, tylko od razu wsiadły n Tindera szukać następnych jeleni. Aaa może cycki większe zrobiły jak widac na zdjęciach w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 15:55 Przecież w filmie jest mowa o tym, że wszystkie trzy pracowały zawodowo, Cecille chyba w branży IT. Nie miałam też wrażenia, że którakolwiek miała konkretny cel usidlenia bogacza, po prostu szukały chłopaka. Jedna z nich zresztą już na pierwszej randce stwierdziła, że z tej mąki chleba nie będzie i nawet nie była w nim zakochana, po prostu się kumplowali. Na tindera wróciła jedna, nie wiem dlaczego używasz liczby mnogiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 18:37 To jest jedyna rzecz, której nie rozumiem. Jak dziedzic miliardera pracujący w firmie handlującej brylantami nagle potrzebuje gotówki, to (pomijając takie pomysły, jak wysyłanie kasy jednym z pierdyliona serwisów internetowych do przesyłania pieniędzy) w ostateczności pierwszym samolotem przylatuje umyślny od tatusia z torbą pieniędzy, dziedzic nie musi w tym celu prosić ledwo poznanych panienek. Historie typu "zranili mojego ochroniarza, muszę się ukrywać" = mafia albo coś jeszcze gorszego, należy natychmiast spierniczać byle dalej. No i on po haśle, że musi się ukrywać, wcale się nie ukrywał, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 19:27 No wiesz... Jak w "Narzeczonym mimo woli" Sandra Bullock mówi do Ryan Reynoldsa: "nie mówiłeś że jesteś pieprzonym alaskańskim Keneddym. Bo nie jestem. To moi rodzice są bogaci, nie ja. Typowa odzywka bogaczy" Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 19:52 Ja obejzalam z mezem, i od razu po projekcji bylo pytanie "a ty bys sie dala nabrac?" Niezbyt sie mu spodobala moja odpowiedz, ze ja te 20 lat temu nie dysponowalam dostepem do takiej gotowki, wiec mnie wrodzona bieda chronila Poza brakiem pieniedzy (tudziez zdolnosci kredytowej) nie spelniam innych warunkow na kandydatke na oszukana: akurat ten TinderSwindler nie jest w moim typie, a jak by mieli odpowiedni wizualnie model, to znow styl zycia i prezentowania sie jest dla mnie odstreczajacy. Latwo mi wiec powiedziec, ze ja bym sie nie nabrala, ale mimo wszystko doskonale rozumiem, ze inne sie nabieraly. I szczerze podziwiam zarowno Norwezke, ktora sie zdecydowala zrobic cos wiecej, niz po cichu lykac lzy i splacac pozyczki, oraz Holenderke za sposob na odzyskanie kasy. Szwedke zreszta tez, bo z pewnoscia "narzeczonych" bylo wiecej, a stanac przed kamera i powiedziec "nabral mnie" nie jest latwo. Miedzy innymi dlatego, ze reakcje spoleczenstwa sa jakie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkaantka Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 23:24 Dokladnie tak. Byłam ostatnio w bardzo drogim hotelu na Majorce I obserwowam ludzi, których na niego stać. To co rzuciło mi się w oczy, to schludny normalny ubiór bez eksponowania marek, czy biżuterii. Zupełnie inaczej prezentowała się klientela pewnego 5* hotelu w Kołobrzegu.... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 16:48 Obejrzałam, podobał mi się (film, a nie oszust). Szczególnie mi się podobał plot twist z trzecią bohaterką - nie będę spoilerować, ale podziwiam! Najbardziej zaszokowało mnie zachowanie matki dwulatki, która najpierw sama padła ofiarą oszusta, a następnie sama pomogła mu oszukać kolejną kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 17:21 Heheh bez spoilerow a właśnie jeden napisałaś. Może miała jakieś korzyści z tego. Chciała może odzyskać cześć pieniędzy a może ja zastraszył przez dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 17:54 A to nie było jego dziecko? Może mu pomagała żeby jej dawał na utrzymanie dzieciaka? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 17:55 Zdaje się jego. O ile wierzyć w to co mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 08:57 Ale wiesz, w sumie jakby się uprzeć, to Pernilla też mu trochę pomogła, też tam był motyw z inną dziewczyną równocześnie, a pan kanciarz z Pernillą jakoby mieli się tylko przyjaźnić. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 17:30 Historia z życia pokazuje jak łatwo oszukać kobiety .Piękne słowa ,czyli bajer .Ciekawe jest że historia ochroniarza jego ma tło . Jak się okazuje Peter jest tak naprawdę Polakiem - w filmie Felicity Morris użyte zostaje jego prawdziwe imię oraz liczne zdjęcia z Simonem. Piotr K. postanowił w związku z tym pozwać platformę. Reprezentuje go mecenas Joanna Parafianowicz, a skan napisanego przez nią pozwu trafił do sieci. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,127222,28081859,oszust-z-tindera-ma-polski-watek-ochroniarz-piotr-k-pozywa.html&ved=2ahUKEwj11Y2dgO71AhUIlIsKHR8VBoUQr_oDKAB6BAgPEAE&usg=AOvVaw04_rtXaMdvJOmDRqIWsxyb Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 12:12 O tym ze Peter jest Polakiem widać jak pokazywane są bilety lotnicze - jest na nich MR PIOTR (nazwisko zasłoniete). Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 15:46 Piotr K. chce od Netflixa 3 miliony odszkodowania 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 15:47 Brzydki nie jest ale wstrząsająco piękny też bynajmniej, zupełnie inaczej wyobrażałam sobie kogoś kto naciągnął laski na miliony. Zdaje mi się że coś majstrował przy wyglądzie Ubrany kiepsko delikatnie mówiąc, te ciuchy wyglądają jak z wyprzedaży Oddzielna sprawa co te kobiety miały w głowie decydując sie na przelewanie grubej kasy jakiemuś randomowemu gościowi Aż mam ochotę osobiście zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 18:19 Jakie te kobiety naiwne… gdyby on był prawdziwy to nie musiałby szukać lasek na tinderze, bo wokół by miał takie panny, że ho ho. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 18:29 Trochę nie tak.Żle myślisz i odbierasz .Gdyby nie było tej zarazy to tak .Portale randkowe przeżywają długą młodość .Pełno jest ogłoszeń kobiet w różnym wieku ,co szukają miłości .Wykształconych ,ładnych i doświadczonych .Myślisz że one nie są prawdziwe ?Są. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 19:35 Bzdura! Dlaczego na takie nie trafiałem? Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 06:54 Bo nie jesteś w top 10% mężczyzn pod względem wyglądu i zarobków. Przeciętna babka słajpuje na prawo na 1-2% mężczyzn na tinderku, więc jeżeli nie jesteś na topie, to trafić ci się może co najwyżej jakiś ogryzek. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 21:35 To akurat prawda. Młodzi, piękni i zamozni nie narzekają na brak zainteresowania w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszust z Tindera 19.02.22, 20:10 Wiśniewski poznał swoją najnowszą żonę na portalu randkowym Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 23:01 Było mi szkoda tych dziewczyn również w momencie, gdy mówiły o hejcie, który się na nie wylał. Myślę, że to fajne z ich strony, że zdecydowały się nagłośnić sprawę i utrudnić kolesiowi oszukiwanie kolejnych osób - zapewne wiedząc, że wyleją się pomyje i cały repertuar victim-blaming. Myślę, że przeciętna osoba by siedziała cicho i liczyła na to, że nikt się nie dowie. A co do meritum - dużo osób twierdzi, że nie dałoby się nabrać. A jednak - systematycznie przewijają się w mediach wątki o wyłudzeniach, od metody na kochanka/kochankę, na wnuczka, na policjanta, na wielbłądzia kołdrę, na polisolokaty. W korporacjach pracownicy zwykle oblewają wewnętrzne testy-prowokacje phishingowe, mimo że szkoleń na ten temat jest od zaje*nia. Myślę, że tyle o sobie wiemy, ile nas sprawdzono. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 23:11 Uwielbiam testy phishingowe. Zgłaszam wszystkie maile szefa z którymi się nie zgadzam co do meritum 🤣. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Oszust z Tindera 29.12.22, 10:58 Ja bezpośrednio po szkoleniu zgłosiłam jako spam email od zewnętrznego audytora i poprosiłam IT żeby o blokadę adresu 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 20:53 Tak, zgdzam sie z Tobą. Z założenia też staram się nie oceniać (od razu mówię, że mi nie wchodzi), ale jednak są sytuacje ekstremalnie naiwne typu Will Smith na skypie z laską spod Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 07:20 Ryan, Ryan Gosling, jestem Ania z Polski.... Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 23:09 Te kobiety musiały mieć jakiś defekt natury psychicznej np osobowość histrioniczną zdrowy człowiek obojętnej płci nie nabrałby się na taki przekręt. Oszust po prostu bezbłędnie typował ofiary podobnie jak oszuści z przekrętu na wnuczka. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 08:24 Oj tam, oj tam. Nasz rodzimy Tulipan, czyli Kalibabka, sam się przyznawał w sądzie do trzech tysięcy oszukanych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 21:53 irma223 napisała: > Oj tam, oj tam. Nasz rodzimy Tulipan, czyli Kalibabka, sam się przyznawał w sąd > zie do trzech tysięcy oszukanych kobiet. Nie tylko on .Kobieta to skomplikowana istota .Zresztą ten portal powinien tym kobietom coś zwrócić . Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Oszust z Tindera 11.02.22, 12:31 Kalibabka celowal glownie w nastolatki... Odpowiedz Link Zgłoś
katiemorag Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 18:51 Wydaje mi się, ze typują. Wyczuwają. Nawet w wątku o molestowaniu były kobiety za którymi zboczeńcy kilka razy chodzili. A innych nigdy nie zaczepiali. Psychopata jest bardzo inteligentny. Podobno każda kobietę można podjeść, tylko niektóre wymagają więcej czasu. Maja psychologiczne sztuczki, które bardzo dobrze działają. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 07:25 Mnie kiedyś podchodził taki dupek. Miałam 18 lat i byłam w nim zakochana ale przy bliższym poznaniu zaczęło mi coś śmierdzieć. Uratowało mnie to, że facet zaczął robić rzeczy których w moim odczuciu zdecydowanie nie powinien był robić, typu dzwoni i mi pierdzieli o jakiejś swojej depresji, gdy ja mam za 10 minut egzamin na studia. Znałam prawidłowe wzorce zachowań w takich sytuacjach, więc gościa wykreśliłam. A był szarmancki, uroczy, tajemniczy, namiętny, bogaty, natchniony i takie terefere. Potem okazało się, że ma babę w każdym porcie i trzy ciąże na stanie. I jest z jakiejś mafijnej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 23:10 Nie oglądałam, ale takie sprawy niestety nie są jakąś rzadkością. Tutaj sprawa z Hiszpanii: Don Juan | #11 Dwie rzeczy mnie uderzyły najmocniej - gość nie miał zębów, albo były w jakimś wyjątkowo opłakanym stanie, a i tak robił za uwodziciela i znajdował chętne panie. Po drugie facet tyle energii i czasu wkładał w to lawirowanie i kłamanie, że gdyby chociaż część tego przeznaczył na normalną pracę, to lepiej by na tym wyszedł finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Oszust z Tindera 07.02.22, 23:27 Może panie też niewyględne. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 01:13 A taki Kalibabka to cudo było? Prowincjonalny Dżolo- swiniopas , a miał młodziutkich i sliczniutkich na kopy. Te dojrzalsze też leciały na niego... Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Oszust z Tindera 20.02.22, 09:16 Kalibanka to głównie nastoletnie dziewczynki mamił, a cześć ofiar po prostu gwalcil, rzeczywistość była trochę inna niż film o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Oszust z Tindera 20.02.22, 11:07 Kalibabka żył z naciągania kobiet na pieniądze, nastoletnie dziewczynki co najwyżej mogły mu pepsi w supersamie zafundować. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 07:27 Po drugie facet tyle energii i czasu wkładał w to lawirowanie i kłamanie, ż > e gdyby chociaż część tego przeznaczył na normalną pracę, to lepiej by na tym w > yszedł finansowo. > Też wyszłam z założenia że mogłabym zrobić usta i cycki i znaleźć bogatych naiwniaków, ale koniec końców bardziej mi się opłaca odbębniać te osiem godzin w robocie, w tym lunch 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 08:35 A to u mnie (pomijając oczywiście moralny aspekt sprawy) pod kątem zysku z godziny pracy/wysiłku się to nie spina. Jednak te kwoty że scamów to zupełnie inny rząd wielkości niż moja pensja. Chociaż może powinnam brać poprawkę, że przy moim wieku i warunkach wyjściowych te potencjalne zyski z działalności przekręciarsko-uwodzicielskiej mogłyby w sumie nie być oszałamiające i byłyby porównywalne do niepięciocyfrowej pensji z pracy 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 01:42 Uważam, że dziewczyny były świetne. Mam nadzieje, że dzięki dokumentowi się odbiją finansowo. Trzecia w porę się zorientowała i pewnie inne które nawet się nie zgłosiły na policję, dzięki pierwszej dziewczynie, która poszła do największej redakcji i dziennikarze zaczeli szukać innych dziewczyn i znaleźli drugą. Przecież ten facet nie okradał jednej na raz tylko jak widać w filmie nakręcał 4 równoczesnie o ile nie więcej, skoro wyłudził 10 milionów dolarów a od tej pierwszej "tylko" 250 tyś. dol. Czy byly głupie, nie. Nie każda siedzi na ematce i wie jak zachowuje się socjopata. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 03:19 Nigdy nie odzyskają pieniędzy tego oszusta z Izraela .Nawet tam nie posiedział .Kobiety zakochane łatwo oszukać .Kobieca cudna natura ,którą wykorzystują różni cwaniacy .Kobieta jak kocha to kocha na całego i tu ematki nie mają nic do rzeczy . Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 09:26 Ale za film na pewno dostały kasę, za wywiady. Od faceta .... on nawet za oszustwa finansowe nie był scigany tylko za podrobienie paszportu zatrzymany. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 16:44 No musiały dostać kasę i to niemałą Ja bym się wstydziła przyznać publicznie do aż takiej naiwności Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 17:46 I właśnie na tym wstydzie opiera się często bezkarność wielu cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 17:48 Społeczna atmosfera, w której nie wypada się przyznać do bycia ofiarą to właśnie idealne warunki dla sprawców. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 21:41 No tak, i gość oszukiwałby kolejne naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 04:00 To Kalibabka na miarę naszych czasów, wielu ludzi można uwiązać seksem i pięknymi słowami, a jak już kobieta jest na widelcu, facet wysuwa żądania i ona płaci, bo nie chce utracić iluzji. I wiele z nich nie uczy się na błędach, Kalibabka po wyjściu z więzienia ożenił się i spłodził gromadę dzieci. Często na forum kobiety mocno stąpające po ziemi posądzane są o bycie facetem. Mam wrażenie, że kobiety częściej dają się oszukiwać, ponieważ wychowywane są na bajkach o księciu na białym koniu i są uczone, że kobieta powinna się poświęcać, być empatyczna i mieć dobre serduszko, tylko sucze wymagają i są roszczeniowe. Poza tym większość z nas marzy o wielkiej miłości i jak już nam się wydaje, że do nas przyszła czepiamy się jej jak rzep psiego ogona, wielu z nas było oszukiwanych, tylko nie tak spektakularnie jak na tym filmie i niekoniecznie na pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 14:56 figa_z_makiem99 napisała: >Mam wrażenie, że kobiety częściej dają się oszukiwać, ponieważ wychowywane są na bajkach o księciu na białym koniu A czy w tych bajkach Kopciuszki wyskakiwały z kasy dka swoich ksiażàt? 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 15:52 Zapuszczały włosy do samej ziemi, zaplatały w warkocz i spuszczały z okna wieży, żeby książę mógł się wspiąć Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 16:44 Za dużo popkultury i romansideł Za mało trzeźwego myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 17:31 W dzisiejszych czasach mamy trend glanujący trzeźwo myślące kobiety, stąd ruchy konfiarskie i wynoszenie na piedestał kobiet myślących wyłącznie macicami, kult różowych stópek i polerowania zbroi. Nie umniejszając w żaden sposób macierzyństwa, ani kobiecości, ale robi się karykaturalnie i groteskowo. Feministki, sufrażystki są wyśmiewane i opluwane, a przecież gdyby nie one, kobiety byłyby dzisiaj w d...pie. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 08:58 Niedawno miałam przyjemność oglądać, jak dwoje oszustów płci przeciwnej trafiło na siebie i zaczęło się urabiać. Kilka miesięcy im kwitło, jachty, wyjazdy, wynajęte samochody, wzajemne zatrudnianie się przy wspaniałych projektach, spotkania z dziećmi, zapewnianie się nawzajem, że w tym straszliwym dla utalentowanych biznesmenów i łumenów świecie wreszcie spotkali kogoś, przy kim ich dusza śpiewa… i ta miny obojga, jak poszłam ich uświadomić 🤣 i teraz to lawirowanie w towarzystwie, w którym muszą się spotykać 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 09:24 Ale to się zdarzyło naprawdę? Bo brzmi jak z filmu, chyba nawet było coś takiego z Audrey Tatou Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 09:29 Zawsze mówię, że gdybym napisała scenariusz o swoim życiu, to każdy by go odrzucił jako nagromadzenie nieprawdopodobnych historii. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 15:40 Dawaj jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 15:49 Ale już kilka razy pisałam o tym, jak mój eks złapał w klasie syna matkę innego dziecka i jakie szopki razem odstawiali. On udawał niewiadomo kogo, ona, z wyrokiem prawomocnym za oszustwa, na moje oko próbowała tworzyć małą piramidę finansową. I te dwa orly biznesu, mające na koncie tak naprawdę tylko okantowanie współmałżonków i swoich babć 🤣 stroszyły przed sobą piórka, udawały hojność i opiekuńczość, a tak naprawdę to chciały ciągnąć z kogoś kasę. Aż szkoda, że nerwy mi puściły i poszłam im nagadać, bo mogli się wzajemnie ładnie przeciągnąć. Ale baba mi się do dzieciaka pchała i nie wytrzymałam. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 16:46 Trafił swój na swego zatem Gorzej jakby trafił na naiwne dziewczątko Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 17:54 Geez_ louise- czy Ty czasem nie jesteś moją eks- bratową? Serio pytam... Mój mój młodszy brat,z którym nie życzę sobie mieć jakiegokolwiek kontaktu, ma tak parszywy charakter,a znajomości miewał jeszcze gorsze.Jedna z jego eks- dziewczyn to właśnie taka manipulantka i oszustka , z trójką nieślubnych córek,każda z innym . Oczywiście była świecie przekonane,że będę ja - obca osoba współfinansować jej fanaberie. Mój ex- brat to też niezła gnida,żeby nie było.. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Oszust z Tindera 08.02.22, 21:02 A nie z Vannessą Paradis? Też coś mi takiego świat. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Oszust z Tindera 10.02.22, 20:52 www.bankier.pl/wiadomosc/Oszusta-z-Tindera-Ofiary-dokumentu-Netflixa-zbieraja-pieniadze-na-GoFundMe-8275520.html wpłacicie grosik? Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Oszust z Tindera 11.02.22, 08:49 A "KIm jest Anna" zamierzacie obejrzeć? To wprawdzie fabuła, a nie dokument jak Tinder Swindler, ale również o sprytnej oszustce, która naciągnęła elity Nowego Jorku na tysiące dolarów. www.imdb.com/title/tt8740976/?ref_=nm_flmg_act_2 Ma się dziś pojawić na Netflixie. Ja na pewno obejrzę, po Ozark jestem wielką fanką talentu Julii Garner, ciekawe, jak wypadła w nowej roli. Myślę, że serial może być bardzo ciekawy w zestawieniu ze Swindlerem, bo tutaj ofiarą oszustki padły nie naiwne, spragnione miłości kobiety, tylko bogaci, ustawieni ludzie, którzy, wydawałoby się, powinni mieć trochę więcej oleju w głowie. A tu więcej o samej Annie: wyborcza.pl/7,101707,28081184,przekonala-nowojorskie-elity-ze-jest-milionerka-i-nie-bylo.html Odpowiedz Link Zgłoś
argentea Re: Oszust z Tindera 11.02.22, 15:09 No nie wiem. A pamiętacie Anastazję? Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Oszust z Tindera 11.02.22, 15:53 No pewno,że pamiętam. I to jeszcze jak.W głowę się zachodze, jakim to cudem wykształceni ,bywali w świecie mężczyźni ( jak chociażby Józef Oleksy) dali się nabrać tej w gruncie rzeczy prostej ,niezbyt wykształconej, dukajacej po francusku dziewuszynie,że jest francuska hrabianką.Toz to był śmiech na sali... Jeszcze lgala w żywe oczy ,że cyt.,,przyjechała odzyskać rodowy majątek Walewice". Komedia ,bo jako żywo nigdy Walewice do Potockich nie należały. Arystokracji tam nie było? Bo wiem,że dziennikarze już po wydaniu jej ,,Pamiętników" zachodzili w głowę,kto zacz i z jakiej racji ktoś dał się nabrać na jej kantowanie hrabiostwo😂 Czytałam,że porzuciła swoją córkę o imieniu Nadzieja...dziś to już dorosła dziewczyna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 08:22 Cycki. Po prostu cycki. Anastazja Potocka była trollingiem Urbana, jego projektem dla funu. W ówczesnym Sejmie panowała atmosfera jak na wczesnych wielkich budowach socjalizmu, tyle, że wykuwano kapitalizm i przebudowę państwa - w dzień historyczne zmiany, w nocy i tzw. międzyczasie dziko balowano. Wielu posłów było odrobinę nieokrzesanych, czuli się jak na przedłużonych koloniach bez nadzoru dorosłych (żon, rodzin) i składali propozycje wszystkiemu, co z grubsza przypominalo kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Oszust z Tindera 11.02.22, 20:14 Właśnie obejrzałam i powiem tak: każdy by się nabrał, ja bym się nabrała, ty byś się nabrała.... Koleś jest mistrzem.oszustwa a do tego miał wspólników którzy mu pomagali Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Oszust z Tindera 12.02.22, 21:24 Sygnały, że to "Oszust z Tindera" | TYPIARA OD TYPÓW #6 Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Oszust z Tindera 13.02.22, 23:33 Właśnie obejrzałam. Facet kompletnie nie w moim typie, ale zakładam, ze i ja nie jestem jego targetem. Niby z kilometra czuć, że grubymi nićmi szyte i wszystko to prostackie manipulacje ale... ta trzecia laska wyglada na naprawde bystra i ogarnieta, a byla z nim 14 miesiecy (!) wiec cos jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 01:30 gdzie ci ta trzecia laska bystra? wtopiła bez żadnych podejrzeń 140 tysia dolców i dopiero zauważyła, jak się artykuły zaczęły pojawiać o kolesiu to że sprzedała jego kilka szmat? naprawdę, intelekt roku wątek piotra k ciekawy, ale ciekawsze było dla mnie to, że był bilet kupiony do warszawy. ciekawe, która to warszawianka miała randkę w continentalu? ostatecznie w bristolu Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 10:42 Nie, nie dlatego, ze sprzedala kilka szmat, ale dlatego, ze szybko dodala dwa do dwoch i nie krecila dram pod tytulem "aleeee prooooszeeee poooowiedz mi praaaawdeeeee" tylko skupila sie na zabezpieczeniu tego co da sie odzyskac i przekazaniu policji sensownych informacji, dzieki ktorym oszust zostal aresztowany. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 10:48 niczego niestety, nie dodała, przeczytała w internecie artykuł ozdobiony facjatą swego ukochanego i dopiero wtedy zaczaiła, co się stało. dla mnie to za mało, by nazwać ją ogarniętą już bardziej ogarnięta wydała mi się ta starsza babka, wtopiła tylko to co miała, nie wzięła kredytów. chociaż tyle... inna sprawa, że on też inteligentnie, nie wziął jej na miłość, tylko na przyjaźń Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 10:54 Sorry, ale chyba nie do konca skumalas watek Pernilli. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 13:28 a ty jesteś pewna, że skumałaś? sorry? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Oszust z Tindera 20.02.22, 16:02 Tylko? Oszczędności życia, które miała wydać na mieszkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Oszust z Tindera 16.02.22, 20:04 Jedyne co usprawiedliwia panie to fakt, ze koles jakby nie bylo nie opowiadal ze jest bogaty tylko wydawal kase na lewo i na prawo. Jak ktos sie buja prywatnym samolotem i podjezdza pod niego szofer to trudno snuc domysly ze gosc wydaje nie swoje pieniadze, bo to faktycznie wydana gotowka i oplacone luksusy. Skrajnymi idiotkami bylyby gdyby gosc opowiadal ze cos ma - ale ten mial, one nie wiedzialy tylko skad. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Oszust z Tindera 29.12.22, 10:38 natemat.pl/458935,kate-konlin-zabrala-glos-ws-zwiazku-z-oszustem-z-tindera-ja-tez-wykiwal Odpowiedz Link Zgłoś