aguar Re: jak się oderwać? 05.03.22, 20:50 Ciężko jest teraz. Nawet myślałam, że przydałby się taki filtr w internecie, że jak go włączasz, to nie wyświetla ci się nic związanego z Ukrainą. Oglądaliśmy dzisiaj skoki, niby fajnie, ale pod skocznią nie zabrakło ukraińskich flag, z resztą nieobecność skoczków rosyjskich też jest wymowna. Serial skończyłam, aktualnie nic mnie nie wciąga. Pocieszam się, że to nie może długo być takie intensywne, że się trochę rozmyje, ludzi jednak będą chcieli żyć normalnie. Teraz trochę czuję się jak bym była po wyrwaniu zęba, ale jeszcze trzymało znieczulenie i boję się, co będzie, jak ono puści. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: jak się oderwać? 05.03.22, 21:02 zawiozłam dziś dzieci na narty. I po raz pierwszy od 10 lat sama też jeździłam. Do tej pory zawsze górę brał brak chęci do ewentualnego spędzenia tygodni na wyciągu ortopedycznym czy o kulach (albo jeszcze gorzej). Dziś stwierdziłam, że lepiej przypiąć deski i oderwać myśli od informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: jak się oderwać? 06.03.22, 09:58 Dzięki za odpowiedzi. W pracy daję radę, gorzej po choć chyba pierwszy szok przeszedł a najgorzej w nocy. Mimo że biorę regularnie antydepresanty. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: jak się oderwać? 06.03.22, 10:07 Jestem zajęta codziennie jak zwykle, w dzień nie jest zle. Dużo zajęć, sprzątanie. Natomiast w nocy jest tragicznie, nie mogę spać, wyświetlają mi się w głowie jakies zdjecia, relacje, staje mi przed oczami zrujnowany blok w ktorym na jednym z balkonów wisi pranie. Czas na cos nasennego. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: jak się oderwać? 06.03.22, 10:58 Nie da rady tak do końca nie mysleć. To z nami po prostu jest cały czas.Żeby nie zwariować to Wiadomości, czytam rano, a potem na wieczór. Żadnego radia w ciągu dnia. W weekend - oglądamy z chłopem jak Clarckson uprawia farmę. Ubaw jest. Byłam na koncercie rockowym (miał być w grudniu, ale przesunięto go na teraz). I też poszło trochę alkoholu (alko rozluźnia), plus dobre jedzenie (domowa pizza, i takie tam) . Najbliższe dni to tylko praca, praca , praca, bardzo potrzebowaliśmy w piatek i sobotę choć odrobinkę odpocząć, żeby nabrać sił. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: jak się oderwać? 06.03.22, 19:45 Chodzę do kina i na grupowe zajęcia fitness. Sprzątam. Wyłączam tv/ radio/ net. Słucham audibooków. Odpowiedz Link Zgłoś
rikitikibu Re: jak się oderwać? 06.03.22, 20:01 Mi nic nie pomaga. Potrzebuje leków. Spać nie mogę. Wybudzają mnie naloty. Koszmary nocne. Czytać nie mogę bo nie potrafię się skupić. To samo z filmami. Znajomi tylko o tym w kółko nawijają. W pracy sporo Ukraińców a niektórzy wyglądają jak zoombie. Do tego firma cienko przędzie a mnie kończy się umowa. Wczoraj mąż mnie namówił na winko abym odreagowała i było jeszcze gorzej. Tylko wyłam 😟😟😟. Nie dość, że tak bardzo żal mi tych ludzi to jeszcze obsesyjnie boję się, że Polska będzie następna. Na razie wojsko ruskie jest daleko od naszej granicy ale zbliża się systematycznie. Boję się,że zostaniemy zaatakowani jak Ukraina nocą. Boję się chodzić spać. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: jak się oderwać? 06.03.22, 20:05 głaszczę koty, tulę dzieci, czytam ksiazki, cwiczę, jedze na nartach i spedzam czas z przyjaciolmi przy winie jem pysznosci w restauracjach jesli moge - pomagam w skali mikro, w skali makro - niewiele moge kiedy chce sie dowiedziec co sie dzieje, czytam analizy fachowcow, autorytetow rzetelne, obiektywne, nie ogladam telewizji Odpowiedz Link Zgłoś