Dodaj do ulubionych

Ranking kremów z filtrem

10.03.22, 14:16
U mnie już piękna wiosna, słoneczko przygrzewa w ryja a ja mam tylko jakiś wyleniały SPF 20 :p
Jakich filtrów używacie? Co polecacie w tym temacie?:p

Ps. Tak, wiem, wojna, ale mimo wojny słońce codziennie świeci.
Obserwuj wątek
    • georgia.guidestones Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 14:26
      U Ciebie moze byc niedostepny stacjonarnie, Spf 50 SolverX z Hebe, jest kilka rodzajow. Wczesniej Holika Holika, tez spf 50, w duzej (jak na krem, ktorego uzywa sie do twarzy i szyi) jasnozielonej tubie.
    • g.r.uu Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 14:30
      Ja używam Nacomi next level z ochroną przed promieniowaniem z komputera, taki z niebieskim napisem
      • pasquda77 Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 17:29
        g.r.uu napisała:

> Ja używam Nacomi next level z ochroną przed promieniowaniem z komputera, taki z
        > niebieskim napisem
        City!Ja też, jestem z niego bardzo zadowolona, a bałam się go jak diabeł święconej wody 😅 I ta cena w promocji 😁
        • konsta-is-me Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 19:37
          Nadają się do tłustej cery??
          • georgia.guidestones Re: Ranking kremów z filtrem 21.03.22, 17:08
            konsta-is-me napisała:

> Nadają się do tłustej cery??
            Chyba kwestia osobnicza; szkoda, że nie ma mozliwosci kupna próbek. Z nacomi sprawdzilo mi sie tylko i az serum z prebiotykami.
            Teraz mam Solverx z Hebe, ale wiem, że na upały nie da rady, moze sie zwarzyc.
            HolikaHolika mi sie skonczylo, ale widzialam promocję w Mintishop, taniej juz raczej na wiosne nie bedzie.
            • konsta-is-me Re: Ranking kremów z filtrem 21.03.22, 17:31
              To wracam do skin 79 który jest b dobry tylko się świeci...albo anthelios.
              Podobno jest taki Nivea ( matujący) ale chyba w Polsce nie ma, miałam kupić online i zapomniałam jak się nazywa.
              • evolventa Re: Ranking kremów z filtrem 26.03.22, 09:45
                W zeszłym roku ten matujący z Nivei kupiłam w Lidlu, ale to była jakaś akcja, na stałe w ofercie nie mają. Może w tym roku też będzie.
      • hanusinamama Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 15:57
        Ja też. Uwielbiam te kremy. Mam różowy i niebieski.
        • pasquda77 Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 19:49
          hanusinamama napisała:

> Ja też. Uwielbiam te kremy. Mam różowy i niebieski.
          >
          A możesz porównać różowy do niebieskiego?Znam tylko niebieski.
          • hanusinamama Re: Ranking kremów z filtrem 24.03.22, 11:08
            MOgę niebieski jest lżejszy, mniej bieli. Różowy jest cięższy, nie wiem jak to opisac...trudniej go rozprowadzić (ale nie to nie ejst tak ze sie trudno rozprowadza, trudniej niz niebieski).
            Ja stosuje oba smile
            • pasquda77 Re: Ranking kremów z filtrem 24.03.22, 11:23
              Więc zostaję przy niebieskim, dla mnie jest akurat 😉
              • hanusinamama Re: Ranking kremów z filtrem 24.03.22, 17:04
                NO to tak. Rózowy jest jak zwarzona śmietana smile Bieli ale to zabielenie wchłania się po 5 minutach...
    • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 14:34
      REN, REN, REN!!!

Bardzo dobry skład, mineralny i chroni też przed światłem niebieskim i zanieczyszczeniami "miejskimi" , wyrównuje skórę jak dobry primer, nie bieli, nie szkodzi zwierzątkom itd otp

P.S. Wiem zachowuję się jak typowy przedstawieciel handlowy big_grin
      • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 14:39
        P.S. 30
        • gris_gris Re: Ranking kremów z filtrem 18.03.22, 15:17
          chococaffe napisała:

> P.S. 30
          >

Ale 30, bo używałaś tez 5O, i wolisz 30? Czy nie masz porównania? Bo wzięłabym 50, ale chce sie upewnic. Czasem 30 jest przyjemniejsza w użyciu.
          • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 18.03.22, 15:27
            REN niestety nie ma 50.
            • gris_gris Re: Ranking kremów z filtrem 18.03.22, 16:29
              chococaffe napisała:

> REN niestety nie ma 50.
              >
              A, faktycznie - teraz widze, ze na hasło Ren spf 50 pokazuje same 30.

50 świetna to ISDIN Fusion Water, w złotym opakowaniu jest wersja miejska chroniąca przed niebieskim światłem.

• chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 18.03.22, 16:34
                Ja 50 (lub wyżej) idealnej nie znalazłam - kiedy takich potrzebuję (upraszczając letnie wakacje) idę na kompromisy
      • mashcaron Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 15:56
        Ten suspicious ?
        • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 18:36
          Tak, Dlaczego taka zła mina- zaszkodził ci??
          • mashcaron Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 18:44
            A nie, tak się jakoś wkleiło:p nie używałam :p
            • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 18:51
              a już chciałam się pokłocić i wyładować na Tobie! Nie dajesz mi szansy big_grin

P.S. W nawiązaniu do rysunku Magdy Danaj poniżej - ja bym REN wzieła, którego zapasy w promocji zrobiłam

https://scontent.fpoz4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275067212_519867049496725_139174580998725075_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=E6g4E-hXw84AX_tGpXu&_nc_ht=scontent.fpoz4-1.fna&oh=00_AT9Keti6pm0sXBKLto1Zwq3hh_fe_twqcXPVC7z87aEZEQ&oe=62301AD0
              • g.r.uu Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 20:21
                Gdzie się kupuje w promocji?
                • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 20:30
                  Był niedawno w notino za 82 pln teraz znowu około 150. W Sephorze czasami są zniżki 20-25% na wszystko.
                  • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 20:33
                    o teraz jest tu cosibella.pl/product-pol-7241-Ren-Clean-Screen-Mineral-SPF30-Matujacy-Krem-do-Twarzy-z-Filtrem-UV-ze-Skrobia-Ryzowa-50ml.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=CjwKCAiA4KaRBhBdEiwAZi1zzpC8VUrs2zuEOxI4kL6TF0_aBPdtvao-1J9-n7-ROoGxmJ3m42UsCRoCi7kQAvD_BwE
                • pasquda77 Re: Ranking kremów z filtrem 11.03.22, 07:14
                  g.r.uu napisała:

> Gdzie się kupuje w promocji?
                  To do mnie?W Hebe bardzo często są promocje na Nacomi, za SPF płaciłam ostatnio ok. 25 zł.
      • leyla76 Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 20:08
        A w oczy szczypie? Bo mnie jakos wszystkie spf szczypią w oczy, a spróbowałam juz naprawdę wielu.
        • georgia.guidestones Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 20:12
          Wiekszosc kremow ma w opisie stosowania "omijac okolice oczu"
          • leyla76 Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 22:11
            Omijam, ale one i tak migruja w okolice oczu.
            • sophia.87 Re: Ranking kremów z filtrem 11.03.22, 10:56
              Mnie najbardziej szczypal Medik8 przeznaczony do okolic oczu.
              Korres i Garnier jest łagodny, mnie nie szczypie. Na Vichy też nie mogę narzekać
        • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 20:18
          Mnie nie, a smaruje też "podoczy" i powieki.

p.s. inne szczypały , niektóre bardzo
          • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 20:21
            p.s. jest idealny do cery z tendencja do rozszerzonych porów, nierównej - nic nie włazi/ nie kumuluje się w zakamarkach. Nawet trochę zminiejsza widocznośc porów (ja cerę mam trudną, wszystkie wady tłustej i suchej, plus naczynka)
      • lignum-vitae Re: Ranking kremów z filtrem 11.03.22, 00:41
        chococaffe napisała:

> REN, REN, REN!!!

Łyżka dziegciu - Ren Skincare należy do koncernu Unilever, który nie wycofał się do tej pory z Rosji. Wstrzymał inwestycje i wydatki na reklamę, ale nie zaprzestał sprzedaży.
        • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 11.03.22, 07:40
          No qrde.... sad
    • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 14:37
      Skin79, SPF 50. Od marca do października. Nie znalazłam lepszego, za żadną cenę.
      • triismegistos Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 15:41
        Świetny jest.
      • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 15:46
        Ja go bardzo lubię za konsystencję i efekt na twarzy (ładny, suchy połysk, takie jakby wygładzenie i lekkie napięcie skóry), ale zawsze jakoś mam obawy, czy on naprawdę dobrze chroni? Czy jest gdzies jakaś analiza składu i ocena skuteczności?

Bo rozumiem, że o tym mówimy? https://static.wizaz.pl/media/images/kwc/product/241/102/102241/742670.jpeg
        • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 15:58
          Analizy nie przedstawię, ale moge powiedzieć, że mam bardzo jasną, bardzo wrażliwą na słońce cerę i fotouczulenie łapie mnie w zasadzie od myślenia o wakacjach. Ten krem mi się doskonale sprawdził w sierpniu w Andaluzji, na Maderze i w czasie koszmarnego słońca na południu Stanów. Co więcej - raz niedokładnie nałożyłam na odsłonięte ramiona i poparzenie w tym miejscu, którego nie posmarowałam leczyłam prawie tydzień. Dodatkowo - zero uczulenia, wzorowo sprawuje się pod makijażem. Jestem fanką smile
        • ayanna Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 19:08
          A gdzie go można kupić, wszędzie niedostępny sad
          • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 20:18
            No właśnie widze, mam nadzieję, że chwilowo, bo na trochę mi jeszcze starczy, ale jeżeli nie rzucą go na rynek już wkrótce, to będę BARDZO smutna.
      • mashcaron Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 15:55
        U mnie go chyba raczej nie ma..
        • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 15:59
          Zobacz, czy jakis internetowy sklep nie sprzedaje. Ja w Polsce w stacjonarnym sklepie też go na oczy nie widziałam.
          • mashcaron Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 16:00
            No właśnie patrzyłam, wypluło mi tylko ich stronę z jukej.
          • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 16:03
            Też zawsze zamawiam w ich sklepie w sieci. I widzę, że dobrze, że mam zapas, bo chwilowo brak go na stanie big_grin
            • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 16:11
              Myślę, że niedługo znów będzie dostępny. Ja dodatkowo polecam sztyft z SPF tej samej marki, bardzo fajnie sprawdza się przy dosmarowywaniu w ciągu dnia, i do smarowania wierzchów dłoni. Do tego bardzo przyjemnie pachnie (ten Waterproof zresztą też).
              • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 17:33
                O, spróbuję z tym sztyftem, bo dosmarowywanie się tubką to rzeczywiście trochę paciania się. Dzięki smile
              • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 15:42
                Napisali na stronie, że będzie dostępny od kwietnia smile Ufff :smile)
                Przy sztyfcie nie ma tej informacji, ale mam nadzieję, że też się pojawi, bo się bardzo napaliłam na tę ideę smile
                • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 15:45
                  Hmm.... a wcześniej było info, że dostępny w marcu. Mam nadzieję, że od kwietnia już faktycznie dowiozą, bo też muszę się zaopatrzyć. Mam jeszcze tylko końcówkę sztyftu.
                  • georgia.guidestones Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 15:58
                    Jesli ktoras z Was jest z Polski, to na sllegro jest parę ofert allegro.pl/kategoria/opalanie-opalanie-na-sloncu-47628?string=Skin79%20stick%20spf50
                    • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 16:00
                      Ja sztyftu jeszcze trochę mam, więc się wstrzymam i kupię razem z tym kremożelem. Jeszcze dodatkowo liczę, że w promocji (często mają -40%, a nawet -50%).
                      • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 17:27
                        Obawiam się, że może być zdrowo przeterminowany, ten z allegro sad
                        • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 19:02
                          Ja się często pytam na allegro i w innych wysyłkowych jaka jest data ważności produktu
    • simply_z Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 15:11
      holika holika zielony 50
    • sabek81 Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 16:08
      Ja lubię Isdin Age cos tam , teraz używam Vichy velvet cream, podobno dr murad bardzo fajny ale drogi, moze kiedys sie skusze jak bedzie jakas promocja
    • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 16:12
      Ja ostatnio testuję SPF 50 od sesdermy i od Basic Lab. BasicLab się lepi niestety (mam wersję do skóry suchej i normalnej).
    • sophia.87 Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 16:28
      Z polecenia inti_skin.
      Ja używałam Garniera i Vichy, czekam na podobno najlepszy ze wszystkich pH.Doctor
      • margaretta80 Re: Ranking kremów z filtrem 17.03.22, 16:57
        Jak oceniasz ten Garnier? Jak z wchłanianiem i bieleniem? Chyba się na niego skuszę. Kojarzę, że znasz się trochę na kosmetykach. Myślisz, że nada się on też dla dziecka 1,5-2 lata?
        • sophia.87 Re: Ranking kremów z filtrem 17.03.22, 17:07
          Jest świetny, wchłania się szybko, ja stosuje na serum z witamina C, ma taką konsystencje śmietanki, nie bieli, choć ja mam tak jasną cerę, że niemal nic nie wywołuje u mnie takiego efektu.
          Nie widziałam przeciwwskazań. Ja swoje dzieci 6 i 4 też nim smaruje. Choc staram się raczej u nich używać kremów dedykowanych dla dzieci Sprawdź najpierw czy Twój maluch dobrze na niego reaguje ☺
          Ten Vichy z obrazka też jest ok ☺
          • margaretta80 Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 08:37
            Dzięki dzisiaj zamówię 😊 Dla dziecka rok temu miałam osobny, ale pomyślałam, że wygodnie byłoby mieć jedną tubkę. Masz może jakiś sprawdzony produkt dla dzieci? Rok temu kupiłam jakiś drogeriowy, niby polecany u sroki na blogu ale u nas chyba średnio się sprawdził bo mały wyglądał jak po egzotycznych wakacjach. Choć przyznaję, że to może być moja wina. Sumiennie replikowałam tylko na plaży.
            PS. Lubię Twoje polecenia i thank you. Widać, że obie jesteście mocno w temacie skutecznej pielęgnacji. Wyobrażam sobie, że świetnie wyglądacie.
            • sophia.87 Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 09:57
              W kwestii Garniera nie widziałam przeciwwskazań do stosowania go u dzieci, więc zrob próbę uczuleniowa i spróbuj.
              Teraz mam dla dzieci kremy Alphanova, uwielbiam ich kosmetyki, Avene i Mustela. Chyba ten pierwszy jest faworytem, ale ogólnie używam kosmetyków tej marki od pierwszego dnia życia dzieci.
              Ja reaplikuje u dzieci kilka razy dziennie, mają swoje gabeczki do twarzy , rączki i nóżki smarują same, kwestia przyzwyczajenia, mają jasne cery jak ja.
              Ja od dziecka się nie opalam, wpływ babci, i zawsze używam filtrów
              Dziękuję za komplement, akurat teraz wyglądam jak wieloryb 😁 i cera też mi się trochę posypała. Za jakiś czas po porodzie będzie lepiej ☺
              Thank you nie widziałam, ale wyobrażam sobie, że jest śliczna ☺
              • margaretta80 Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 13:09
                Dzięki 😊 Już sprawdziłam i na pewno spróbuję tą musielę. O alphanova nigdy nawet nie słyszałam. Który dokładnie macie bo jest ich sporo? Jak z rozsmarowywaniem?
                Z wielorybem na pewno przesadzasz 😀 Choć ja też się tak czułam cała ciążę mimo, że brzuch był średnich rozmiarów. Który to tydzień?
                • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 15:02
                  Nie wiem jak teraz wyglada oferta, ale 10 lat temu stosowałam filtry alphanova u swojego dziecka i chroniły je super (to blondyn z jasna karnacja, zupełnie inny typ kolorystyczny niż moj).
                • sophia.87 Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 17:42
                  Proszę bardzo ☺
                  ekodrogeria.pl/dziecko/alphanova-bio-spray-przeciwsloneczny-filtr-50-kids-125-ml?from=listing&campaign-id=20
                  Świetnie się rozprowadza i dobrze wchłania
                  Już po terminie 😜
                  Ja zawsze ważąc powyżej 55kg czuje się jak wieloryb, a ważę 11 kg więcej ☺
        • pasquda77 Re: Ranking kremów z filtrem 17.03.22, 18:45
          Pokażcie tego Garniera, ja co prawda #teamnacomi, ale może się kiedyś skuszę.
          • sophia.87 Re: Ranking kremów z filtrem 17.03.22, 19:38
            Jest na obrazku przecież ☺
            Tu masz jeszcze linka
            www.flaconi.pl/pielegnacja/garnier-ambre-solaire/sensitive-expert-/garnier-ambre-solaire-sensitive-expert-uv-schutz-fluid-lsf-50-emulsja-do-opalania.html?aff=aw.317737.323889.0.&awc=18563_1614505787_267480d94e69742cf14ae63a47ca1b99#sku=80054648-40
            • pasquda77 Re: Ranking kremów z filtrem 17.03.22, 22:12
              Dzięki, nie widziałam obrazka 🙈
              • sophia.87 Re: Ranking kremów z filtrem 17.03.22, 22:49

• india-mia21 Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 17:46
      Ja ostatnio lubię ten: AZELAC RU Emulsja rozświetlająca SPF50
    • mayaalex Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 17:58
      mam LRP anthelios age correct spf 50, dobrze mi sie nosi. zamowilam tez rozne polskie ale dopiero na wielkanoc je odbiore smile
    • leyla76 Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 20:29
      Mam sporo spf ów i jeżeli chodzi o ochronę, nie pozostawianie tłustej warstwy, nie bielenie, bycie super pod makijaż wszystkie sie sprawdziły.
      Isdin, garnier, nivea, uriage, vichy i ostatnio zakupiłam lrp anthelos. Wszystkie niestety powodują łzawienie oczu. Niektóre dosłownie od razu (vichy ideał soleil), inne po paru godzinach.
      Pare miesiecy temu kupiłam Paula’s choice light day monsuriser spf 30 i był genialny. Żadnego łzawienia oczu.
      Teraz mam z medic 8 day cream spf 50 i tez jest super.

Pytanie tylko, czy te kremy na dzień, odżywcze, przeciwzmarszczkowe z spf dają odpowiednia ochronę ?
    • ivaz Re: Ranking kremów z filtrem 10.03.22, 22:20
      ja używam Peel Mission Bloc producent podaje że ochrona działa do 8 godz., ale raczej trzeba to podzielić na pół.
    • noi_noi Re: Ranking kremów z filtrem 11.03.22, 02:24
      olejek do opalania 20 i korzystać ze słońca, bo już pieknie i w godzine można się opalic od 15-17smile i korzystać, bo sama wiesz jaka pogoda była- wbiłam się w standardową odp typu ematka mam nadziejęwink
    • martishia7 Re: Ranking kremów z filtrem 11.03.22, 12:00
      Na razie starczy CeraVe SPF 25. Bardzo odżywczy jak na filtr, więc z przyjemnością.
    • beaucouptrop Re: Ranking kremów z filtrem 12.03.22, 09:48
      A krem z filtrem i jednocześnie bb może ktoś polecić? SPF +/- 30 i najlepiej filtry mineralne. Używałam Bandi SPF 30, ale zmienili formułę i jest teraz zwyczajny tylko z filtrami bez koloru.
      • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 12.03.22, 12:41
        Nie da się tego nałożyć w ilości dającej odpowiednią ochronę, niestety. To jest jako dodatek, kolejna warstwa.
        • beaucouptrop Re: Ranking kremów z filtrem 12.03.22, 12:46
          No właśnie zawsze się zastanawiałam ile tego nakładać. Odpowiednik orzecha laskowego na twarz? Za mało?
          • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 12.03.22, 13:01
            Średnio 1,75-2 ml aby uzyskać ochronę deklarowana przez producenta; przy Bb/cc to nieosiągalne, bo miałoby się wzór tapety na tapecie.

Mam taki jeden filtr barwiony, który chroni także przed zanieczyszczeniami, to nakładam go na filtr bezbarwny. Albo jeden z moich ulubionych - ultrasun tinted - nakładam go jako BB, na
            Poprzednia warstwę filtra.

Tu niestety nie ma
            Półśrodków.
            • beaucouptrop Re: Ranking kremów z filtrem 12.03.22, 13:31
              Ja też nakładam podwójną warstwę, tzn. teraz mam filtr niebarwiony 40 a na to bb. Bb z filtrem chciałabym nakładać na jakiś klasyczny nawilżający, który chyba ma SPF 15.
              Po ten barwiony z Bandi 30 zawsze nakladalam jeszcze jakiś nawilżający.
          • hanusinamama Re: Ranking kremów z filtrem 24.03.22, 20:18
            To zalezy od kremu, powinnmo byc dawkowanie na etykiecie smile
    • picathartes Re: Ranking kremów z filtrem 12.03.22, 13:52
      Avene krem na dzień filtr 30, to moje minimum.

W miesiacach wiosenno-letnich avene lub lrp filtr 50 na twarz i na ciało od samego rana. Pracuję na dworze i filtry to podstawa jak mycie zębów dla mnie 😜
      Plus pomadka filtr 50.
    • igge Re: Ranking kremów z filtrem 12.03.22, 14:23
      Nuxe. Mała brązowa buteleczka. 50.
      Ma płynną lekką konsystencję, którą preferuję jeśli chodzi o filtry.
      • igge Re: Ranking kremów z filtrem 12.03.22, 14:29
        Wyguglałam, że w aptece kosztuje 80 zł. I jest do cery mieszanej niby ale ja mam raczej suchą i jest ok.
        Nuxe ma jeszcze filtr krem też 50 w tubce za 50zł. Muszę wybróbować kiedyś.
        I mleczko w wyższej butelce z tej serii Sun. To mleczko też do twarzy jest napisane. Ok 59 zł.
    • bylamnarandce Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 19:26
      SVR Blur 50+. Zdradziłam go 2 razy z Holika i Skin79 ale jednak ten jest najlepszy. Pięknie wygładza cerę, chroni.
      • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 19:36
        Napiszę coś więcej o tym svr? W jakich warunkach, jak pod makijażem się zachowuje, czy reaplikujesz na słońcu itp?
        • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 20:12
          Grrr, "napisz", oczywiście.
        • bylamnarandce Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 22:05
          Nakładam codziennie przez cały rok pod makijaż. Robi faktycznie taki blur na twarzy. Nie zapycha, chroni. Dla mnie idealny. Ogólnie to w naszym klimacie reaplikuje filtry tylko latem bo wiadomix...
          • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 23:45
            Napisz jeszcze, czy on jest barwiony? Nic nie piszą na opakowaniu, ale wolę się upewnić.
            • trampkoss1 Re: Ranking kremów z filtrem 17.03.22, 20:05
              Jest trochę barwiony, przy bardzo jasnej cerze niestety mi się nie sprawdził bo się zrobił taki... pomarańczowy. W dodatku ma bardzo intensywny i specyficzny zapach, i jest taki klajstrowaty. Absolutnie nie byłam w stanie nałożyć na niego podkładu, jedynie lekki puder.

Z kolei Neutrea nude, przed która jedna z forumek przestrzegała że bardzo brudzi (jest barwiona) - o dziwo, na mnie się sprawdziła. Konsystencja w miarę rzadka, da się jej całkiem sporo nałożyć bez efektu maski (z blur się nie da), no ale nie ma podkładów idealnych - capi. jakiś taki zapaszek starego miodu/pudru dla mnie, jakoś znoszę, ale szukam dalej, może ten skin 76, czy jak mu tam
              • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 17.03.22, 21:34
                No popatrz, ja Neutreę miałam (tez nude) i byłam zupełnie niezadowolona. Jesli chciałam nałożyć odpowiednią ilość, to było bardzo lepko i nieprzyjemnie. Sprawdzała mi sie tylko nakładana cieniutką warstwą, ale wtedy ochrona przeciwsłoneczna była niewystarczająca. Skin79 ma dla mnie bardzo przyjemny zapach, ale mnie ogólnie zapachy kosmetyków koreańskich pasują.
                • trampkoss1 Re: Ranking kremów z filtrem 17.03.22, 22:43
                  Możliwe, z moich obserwacji - bardzo zależy od tego co jest pod filtrem. U mnie standardowo krem mokosh malina i na przykład filtr z Basiclab (lekki krem spf50) na tym to była tragedia - rolował się i świecił (oprócz tego śmierdział jakoś tak dziwnie chemicznie). Ale już neutrea na mokosh jest ok (tylko śmierdzi!), nie bardzo się lepi i przypudrowana wytrzymuje kilka godzin bez świecenia. A Basiclab zastosowany na krem purito centenella green costam w ogóle się nie roluje i nawet jakby przestał śmierdzieć.
                  Tak że ten... trzeba testować, w różnych kombinacjach, jedyne wyjście.
                  • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 18.03.22, 00:00
                    Ja w zasadzie zawsze nakładam filtr bezpośrednio na skórę. I rzadko na filtr nakładam cos jeszcze.
          • annaboleyn Re: Ranking kremów z filtrem 16.03.22, 23:46
            Dzięki!
    • zerlinda Re: Ranking kremów z filtrem 18.03.22, 13:19
      A jak stosować krem z filtrem? Umyć twarz i na to, jak zwykły krem bez filtra? I na to np. krem bb? Mam krem z La Roche z filtrem, może czas zacząć stosować..na razie leży i się kurzy. Czy też będzie ok? Nie kupiłam tylko dostałam.
      • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 18.03.22, 13:48
        Podobno (ale może ktoś madry zweryfikuje) filtry chemiczne kładzie się na początek pielęgnacji a fizyczne na koniec.
        • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 14:55
          Nieprawda, filtry mineralne i chemiczne (jakby mineralne nie były chemiczne...) działają na takiej samej zasadzie, kładzie sie je na koniec pielęgnacji a z ewentualnym makijażem czeka kilkanascie minut.
          • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 16:52
            Byc może. Już nie pamiętam gdzie czytałam. Ja i tak jako ostatnią.
            • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 16:59
              Bo do niedawna uważano, ze mineralne działają na innej zasadzie niż chemiczne.
              • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 17:49
                echh wszytsko jedno...ja tak bardzo już chcę nad morze..a leżę z zapaleniem krtani
                • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 11:14
                  Zdrowiej!!! Wszystkiego dobrego. 🌺
                  • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 11:54
                    Dzięki, coraz lepiej, ale powoli.
    • hexella Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 14:34
      PO wielu testach u mnie ostatecznie najlepszy okazał się linkowany wyżej i polecany tu wielokrotnie garnier 50. Jest idealny, zimą nakładam go na serum z witaminą c i eliksir z kompleksem NMF Bielendy, a latem tylko na serum z wit. c. Świetnie chroni, doskonale się wchłania, nie bieli, nie zostawia ciężkiej, lepkiej warstwy. Pięknie się stapia z podkładem.
      Polecam też krem SPF 30 z Dermomedica - mineralny, trochę początkowo bieli, ale po chwili jest nie wyczuwalny na skórze.
      • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 14:56
        To jest odpowiednik - w wykończeniu - skin ceuticals, ktoey jest kilkukrotnie droższy i nie ma takiej ochrony PPD. To płynne złoto za grosze. Nie ma nic lepszego.
        • klaramara33 Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 15:04
          A jak ze składem? Czy nie ma tam filtrów przenikających ?
          • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 15:34
            Ech, a skąd wniosek, ze wszystko to, co przenika - jest szkodliwe? Jak zostały przeprowadzone badania filtrów, które „przenikają”? smile

Ale nie, w garnier są nowoczesne i bezpieczne filtry.
        • hexella Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 15:05
          O tak, i jestem Ci niezmiernie wdzięczna za polecenie. Wcześniej wydałam majątek na filtry z wyższych półek, które Garnier deklasuje przy stosunkowo ekonomicznej cenie. Zrobiłam zapas, bo boję się, że z jakiś tam przyczyn mi go wycofająsmile
          Lubię w nim też to, że mogę go stosować na cokolwiek mi się zamarzy. Sera, kremy, eliksiry... wszystko z nim współgra.
          • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 19.03.22, 15:39
            I dlatego, gdy czytam o tych niekomfortowej, strasznych filtrach, szczególnie „50”, to tylko przewracam oczami, bo juz nie chce mi sie „nawracać”.

Ten jest wspaniały i kropka. Mam jeszcze inne, w sumie kilkanascie nieotwartych sztuk i tak się „męczę”. wink)) Kurde, PPD 46... za 28-40 zł, współpracujące ze wszystkim, wchłaniające sie natychmiast... Święty Graal. smile
            • pade Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 12:00
              Tank_you, a gdzie Ty znalazłaś Garniera za 28-40zł? Na lookfantastik bywa po 62zł, na allegro pojawił się za 74zł, a flaconi ma nienajlepsze opinie.
              • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 13:12
                Ostatni raz, gdy kupowałam, to był w takiej cenie - 28 zł kosztował po dodatkowej obniżce 20%. Ja go kupuje w hurcie po 20 sztuk.
                Ostatnio gdzieś go widziałam po 38 zł.
                • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 13:26
                  O, tu był za 38 zł i jeszcze jakas dodatkowa promocja była: www.parfumdreams.pl/GARNIER/Ochrona-przed-słoncem/Care-Protection/Fluid-z-ochrona-przeciwsłoneczna-UV-do-twarzy/index_98725.aspx?gclid=CjwKCAjwoduRBhA4EiwACL5RP1xrd6D8iCpJNDNHYhmpMZn0qCrtz6ncDevh3nzp4xmrDN6Byl_R8RoC3KIQAvD_BwE
                  • pade Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 17:26
                    Dziękujęsmile
                    • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 17:50
                      Jesli bede gdzieś widziała promocje, to dam znac, naprawdę warto kupić go na zapas, szczególnie w takiej cenie.
                      • pade Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 18:27
                        Supersmile
                        • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 22:52
                          Pade - promocja!

www.notino.pl/garnier/ambre-solaire-mleczko-do-opalania-twarzy-spf-50/p-16021889/

Przy zamówieniu powyżej 3 sztuk - 32 zł.
                          Zamówiłam 20 wink
                          • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 22:54
                            Jak ci wchodzi ta zniżka za 32pln
                            • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 22:55
                              Normalnie, w koszyku sama.
                              • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:01
                                Zrobiłam dwa zamówienia po 10 szt. - 312,20 zł
                              • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:02
                                uff big_grin

Dzisiaj dostałam swoje pierwsze opakowanie, sprawdziłam, nie uczula i NIE BIELI.

Zamieniam Sunsimed "wakacyjny" na ten wynalazek

p.s. co to jest long uva?
                                • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:04
                                  p.s. wziełam 4 - chyba jestem już ofiltrowana do końca roku
                                  • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:07
                                    Super! kiss
                                • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:05
                                  Fale maja różne długości, więc filtry rozkłada się na czynniki pierwsze i sprawdza, przed jakimi długościami chronią konkretne filtry (w filtrze) - i ten chroni przed WSZYSTKIMI długościami fal... no zajebisty jest, dałabym się za niego pokroić. smile
                                  • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:10
                                    zdziwił mnie właśnie ten napis uvb, uva i long uva jako oddzielny typ.

Jak wiesz, "miejską" 30 mam opracowaną, ale z 50 "wakacyjną" było gorzej - sunsimed (który podobno ma filtr około 60) sprawdza się doskonale jako ochrona, ale jednak bieli - nie przejmuję się bardzo, ale fajnie mieć podobna ochronę bez bielenia

Dzięki!
                                    • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:15
                                      Dokładnie, fajnie mieć komfortowy filtr. smile Nie ma za co!
                          • pade Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:08
                            Dzięki!! big_grin
                            • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:16
                              Na zdrowie!
                              • escollo Re: Ranking kremów z filtrem 25.03.22, 23:48
                                A znacie produkty w sprayu, np. mesoestetic? Ja nienawidze smarowac się kremami z filtrem, a potem jeszcze dosmarowywać, moze spray to byloby rozwiazanie.
                                • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 26.03.22, 05:02
                                  Ten filtr polecony przeze mnie ma konsystencje śmietany 30% i wchłania Sie natychmiast, tu nie ma czego nienawidzić. Filtrów nie da sie porownac, te stare nijak maja sie do nowoczesnych.

W sprayu dobre są Altruist, LRP, Garnier; tylko tego nie można wdychać, absolutnie.
                              • black_magic_women Re: Ranking kremów z filtrem 26.03.22, 00:21
                                I ja dziękuję! Zwłaszcza za info o dodatkowej zniżce 😘
                                • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 26.03.22, 05:02
                                  Bardzo prosze!
                                  • primula.alpicola Re: Ranking kremów z filtrem 26.03.22, 11:00
                                    @thank_you, czy Ty już urodziłaś?
                                    • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 26.03.22, 11:58
                                      Nie, w szpitalu jestem, czekam na CC. 😓
                                      • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 26.03.22, 12:11
                                        Powodzenia!
                                      • primula.alpicola Re: Ranking kremów z filtrem 26.03.22, 13:16
                                        thank_you napisała:

> Nie, w szpitalu jestem, czekam na CC. 😓

Trzymam kciuki za super pomyślne rozwiązanie!
                      • chococaffe Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 18:47
                        Ja w koncu chyba też kupię na "lato", zamiast sunsimed
                  • gris_gris Ktory konkretnie ten Garnier? 21.03.22, 19:51
                    thank_you napisała:

> O, tu był za 38 zł i jeszcze jakas dodatkowa promocja była: www.parfumdreams.pl/GARNIER/Ochrona-przed-słoncem/Care-Protection/Fluid-z-ochrona-przeciwsłoneczna-UV-do-twarzy/index_98725.aspx?gclid=CjwKCAjwoduRBhA4EiwACL5RP1xrd6D8iCpJNDNHYhmpMZn0qCrtz6ncDevh3nzp4xmrDN6Byl_R8RoC3KIQAvD_BwE

Czy tylko ten linkowany ma te właściwości? Bo widze, ze jest jeszcze taki Garnier https://boots.scene7.com/is/image/Boots/10291969?id=-Klmv1&fmt=jpg&fit=constrain,1&wid=504&hei=548

I taki https://incibeauty.com/photos/7/2/9/72991d16734a5591b66f75837b1ed8.jpg

Nie mam pojecia, czym sie różnią!
                    • thank_you Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 21.03.22, 20:08
                      To ten drugi. Różnią sie składem, a co za tym idzie - ochrona.
                      • gris_gris Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 21.03.22, 23:16
                        thank_you napisała:

> To ten drugi. Różnią sie składem, a co za tym idzie - ochrona.

thank_you napisała:

Dzieki! Tylko jeszcze dopytam - ten moj drugi jest inny niz linkowany przez Ciebie; czy to jest marketingowa zmiana jakas, czy inny produkt? Jeden jest sensitive, drugi anti-pollution…
                        • thank_you Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 21.03.22, 23:27
                          Zmiana wyglądu opakowania.
                          • gris_gris Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 21.03.22, 23:31
                            thank_you napisała:

> Zmiana wyglądu opakowania.

Dzieki! Tak podejrzewałam, ale dobrze sie upewnic smile Juz wszystko jasne!
                        • thank_you Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 25.03.22, 22:51
                          www.notino.pl/garnier/ambre-solaire-mleczko-do-opalania-twarzy-spf-50/p-16021889/

Przy zamówieniu powyżej 3 sztuk - 32 zł.

Zamówiłam 20 wink
                          • kurt.wallander Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 26.03.22, 10:27
                            thank_you napisała:

> Przy zamówieniu powyżej 3 sztuk - 32 zł.
                            >
                            > Zamówiłam 20 wink

No super, dla mnie zabrakło chociaż 3 sad
                            • chococaffe Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 26.03.22, 10:55
                              Bo w nocy się nie śpiwink

A serio, dokładnie wczoraj rano przyszlo moje pierwsze opakowanie na próbę (próba wypadła pozytywnie) a wieczorem thank you napisała, że mogę kupić więcej za 50% tego co zapłaciłamsmile

p.s. to już drugi raz na notino mam baardzo przyzwoitą promocję
                            • thank_you Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 26.03.22, 11:59
                              sad(( Podesłać Ci?
                              • kurt.wallander Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 26.03.22, 12:03
                                Jeśli pytanie do mnie (drzewko juz nie wyrabia), to nie, dzięki.
                            • thank_you Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 26.03.22, 12:02
                              Niestety ten filtr wyprzedaje się w kilka h po pojawieniu się - szczególnie w takiej cenie. Ja mam w wielu sklepach alerty poustawianie i powiadomienia push, dlatego wiem na bieżąco co się pojawia. I zawsze robię zakupy na zapas, bo mi też wykupują. ;/
                      • kura17 Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 24.03.22, 11:12

ja moge potwierdzic. u mnie w niemczech tych podobnych garnierow bylo 4 (!) na polce!
                        i tylko ten jeden mial taki sklad, jak podala Thank_you kiedys. inne maja rozny, rozpoznawalny od razu.
                        u mnie tez opakowanie odrobine inne ... i napis tez wink
                        sklad - taki sam!
                        • chococaffe Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 24.03.22, 11:13
                          o , kura - mam pytanie - jak ten szampon z czosnkiem od Veggies?

Do 30 marca jest promocja
                          • kura17 Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 24.03.22, 11:19
                            > o , kura - mam pytanie - jak ten szampon z czosnkiem od Veggies?

normalny, nic specjalnego ... w porzadku, ale bez rewelacji.
                            lekko pachnie czosnkiem przy myciu wink potem juz nie.
                            • chococaffe Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 24.03.22, 11:21
                              O, dzięki. To zostanę przy papryce.
                        • andace Re: Ktory konkretnie ten Garnier? 26.03.22, 10:21
                          Kura, a możesz proszę wstawić fotkę tego który kupiłaś w DE? I gdzie kupiłaś i za ile? Będę jechała autem do PL to zrobiłabym zakupy w Niemczech stacjonarnie.
              • pasquda77 Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 13:23
                pade napisała:

> Tank_you, a gdzie Ty znalazłaś Garniera za 28-40zł? Na lookfantastik bywa po 62
                > zł, na allegro pojawił się za 74zł, a flaconi ma nienajlepsze opinie.
                >
                Na flaconi kupuję perfumy, zawsze wszystko ok, fakt że trzeba chwilę dłużej poczekać na przesyłkę, ale to żaden problem.
      • mia_corvere Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 12:03
        A wstawisz zdjęcie albo pełną nazwę tego kremu?
        Dzięki smile
    • folivora Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 19:03
      A ja w zeszłym roku używałam LRP Anthelios, tylko ni cholery nie pamiętam którego i teraz nie wiem, czy krem-żel zamawiać, czy zwykły? Cerę mam mieszaną ze skłonnością do świecenia, wiem że ten się nie świecił i nie rolował na twarzy.
      • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 20.03.22, 19:34
        To pewnie był ten: https://static.thcdn.com/images/large/webp/productimg/1600/1600/11393007-1314630249804314.jpg
    • totutotam.org Re: Ranking kremów z filtrem 21.03.22, 17:46
      Od kilku dni widzę ten wątek i dopiero dziś zorientowałam się, że jego tytuł nie brzmi "ranking filmów z kremem".
    • pade Re: Ranking kremów z filtrem 24.03.22, 10:48
      Dzisiaj na lookfantastic Garnier jest po 42zł.
      • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 24.03.22, 11:01
        Który? Bo widzę tylko mgiełkę do stosowania na makijaż i drugi produkt tez w sprayu.
        • kurt.wallander Re: Ranking kremów z filtrem 24.03.22, 11:02
          Znalazłam, ale dopiero po wpisaniu Ambre Solaire.
          • thank_you Re: Ranking kremów z filtrem 26.03.22, 12:07
            Mgiełka bardzo dobra na makijaż. On funkcjonuje w starym i nowym opakowaniu, producent zmienił kilka miesięcy temu. Szkoda, że Polska jest traktowana przez nich jako kraj kat. B. ;/
    • mamkotanagoracymdachu Re: Ranking kremów z filtrem 24.03.22, 11:34
      A macie doświadczenie z tym kremem MIYA?
      Moja skóra bardzo lubi sie z ich innymi kosmetykami (a mało z którymi mamy dobrą relację), więc pomyślałam, że może spórbuję.

https://www.drogeriaolmed.pl/produkty_zdjecia/miya-myspfcream-nawilzajacy-krem-spf50-do-twarzy-pod-oczy-i-na-dekolt-40-ml.jpg?ver=1645166013

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka