Dodaj do ulubionych

Zastanawiam się

16.03.22, 00:03
Jak w temacie, zastanawiam się co to za cholerstwo.
Leżę sobie już w łóżku, więc aktywności fizycznej obecnie zero, a od mniej więcej godziny mam uczucie jakby coś mnie w łydce ciągnęło, jakby mnie ktoś szarpał za mięsień, ewentualnie jakby chciał mnie złapać skurcz 🙄okropnie nieprzyjemne uczucie, bo noga sobie leży i czuje jak coś w okolicy łydki pulsuje.
Ematko, co to może być? Coś mi się nadrywa? Obcy jakiś tam siedzi? Czy to już starość? 🙄
Obserwuj wątek
    • chicarica Re: Zastanawiam się 16.03.22, 00:11
      Zakrzepica?
      • nowyniknik82 Re: Zastanawiam się 16.03.22, 00:13
        Weź mnie nie strasz, to ja już wolę starość 🙃
      • eliszka25 Re: Zastanawiam się 16.03.22, 04:04
        Ewentualnie niedobory magnezu.
    • kira02 Re: Zastanawiam się 16.03.22, 13:00
      Bierz przez pare dni Magne B6, powinno pomoc. Chociaz ten obcy bylby interesujacym watkiem... 🤔
    • alpepe Re: Zastanawiam się 16.03.22, 13:12
      Jakby to było w karku, to powiedziałabym, że to wcielenie Manitou, a tak, to nie wiem
    • memphis90 Re: Zastanawiam się 16.03.22, 14:19
      Grafen Ci poszedł w złą stronę...
    • znana.jako.ggigus Re: Zastanawiam się 16.03.22, 14:24
      O ile dobrze odbieram to, co opisujesz, to tez tak mam. Trudno mi wyprostowac lydke, bo ciagnie skurcz i jeszcze gorzej nie robic nic. Ostatnio siedzialam tak wieczorem i z frustracji poszlam na Insta, bo nie da sie czytac ksiazki.
      U mnie to magnez. Wowczas biore nisko dozowany preparat i lykam 1-2 talbetki dziennie przez pare tyg.Bo nastepny etap to bolesne skurcze, zrywajace w nocy z lozka (raz tak zwichnelam sobie noge).
      Magnezu nazdwyzke organizm szybko wydala, wiec lepiej brac go mniej, ale stale.
      • kira02 Re: Zastanawiam się 16.03.22, 18:48
        Zgadzam się! Kiedyś bol łydki (mocny skurcz) sprawił, ze az podskoczylam w łóżku. Taki skurcz szybko łapie i wolno przechodzi. Polecam magnez, mniej kawy, a wiecej kakao lub gorzkiej czekolady.
    • asia_i_p Re: Zastanawiam się 16.03.22, 15:21
      Mnie to brzmi jak skurcz, tylko albo bardzo małego mięśnia (o ile takie w łydce są) albo bardzo delikatny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka