Dodaj do ulubionych

Portal randkowy

29.03.22, 22:47
Założyłam konto. Pierwszy raz korzystam. Odzew mam całkiem fajny, pare konkretnych sztuk wybrałam. I teraz nie wiem co dalej? Pisać i się wszystkiego dowiedzieć? Ile żon, dzieci, praca aby nie tracić czasu na coś czego nie zaakceptuje? I po kilku dniach pisania się spotkać? Czy od razu po pisaniu jednego dnia się spotkać aby na żywo obgadać jak wyglada sytuacja? Faceci od razu proponują spotkania. Na szybko. Taka praktyka działa? Jak lepiej postępować? Czego unikać? Jak pytam faceta ile ma dzieci a on unika odpowiedzi to od razu skreślać?
Obserwuj wątek
    • trampki_w_kwiatki Re: Portal randkowy 29.03.22, 23:43
      A szukasz romansu czy czegoś poważnego?
      Bo jak rekrutujesz na poważne stanowisko, to ja bym wnikliwie odpytywała. Ale jak bym szukała czasoumilacza to wolałabym się szybko spotkać, żeby zobaczyć czy zaklika.
      • marta.graca Re: Portal randkowy 30.03.22, 12:11
        Można na spotkaniu odpytać. Przy okazji po mowie ciała sprawdzisz, czy nie kłamie wink
      • katiemorag Re: Portal randkowy 30.03.22, 12:42
        Czegoś na stałe szukam.
    • evolventa Re: Portal randkowy 29.03.22, 23:43
      Raczej dość szybko dążyć do spotkania z wybranymi przez siebie. Jak na dzień dobry facet unika odpowiedzi na istotne pytania, to raczej dobrze nie rokuje.... możesz, jak bardzo interesujący, spotkać się z nim, ale ja bym była ostrożna. Acha i polecam zapamiętanie jednej reguły: "trzeba pocałować ze sto żab, żeby znaleźć jednego księcia"😁
    • borsuczyca.klusek Re: Portal randkowy 29.03.22, 23:51
      Napisałabym coś, ale się powstrzymam 🙄
      • evolventa Re: Portal randkowy 29.03.22, 23:57
        Tak, wiem, "zboczeństwo". To tylko przenośnia, zrobi co będzie chciała........ a generalnie sporo tam oszołomów, znaleźć kogoś z sensem łatwo nie jest.
    • stasi1 Re: Portal randkowy 29.03.22, 23:57
      Cóż, na żywo jest zawsze lepiej. Więc lepiej na żywo tylko bez ustawiania się że to ten od razu. A tak w ogóle to taktykę musisz sama wypracować sobie
    • eriu Re: Portal randkowy 30.03.22, 00:04
      A z każdym facetem, który na żywo Ci proponuje spotkanie byś poszła na spotkanie? Zastanów się dlaczego byś wybrała konkretną odpowiedz na to pytanie i możesz zaaplikować do online.
    • ajr27 Re: Portal randkowy 30.03.22, 00:09
      Odsiewaj ziarna od plew. Absolutnie unikaj:
      - tych, co nie chcą się od razu poznać
      - nadmiernie nadskakujących
      - walących grubiańskie teksty, choćby sporadycznie
      - unikających podawania bliższych informacji na swój temat.
      Zobaczysz, ile oszołomów i pokręconych jednostek chodzi po tym świecie. I oszustów. Kiedyś wylądowałam na kolacji z gościem, który przy rachunku odegrał dramę, że zgubił portfel, łącznie z lataniem po okolicy i poszukiwaniami. Okazało się, że to był jego patent na nażarcie się w damskim towarzystwie, w dodatku za friko😀
      • stasi1 Re: Portal randkowy 30.03.22, 00:28
        Na kolacji to chyba dużo nie da się zjeść? Obiad stawialem dziewczynie na pierwszej randce, kolacji chyba nigdy
    • tanebo001 Re: Portal randkowy 30.03.22, 01:07
      Niestety
    • extereso Re: Portal randkowy 30.03.22, 06:56
      Chce tylko powiedzieć że wzmacniam Cię w tym postanowieniu. Koleżanka właśnie wczoraj opowiadała że weszła w super związek po rozwodzie, moja córka też tak znalazła chłopaka, są rok, układa się superJestem na fali bo przedtem analizowałam te konta, także jej przyjaciółek, z nimi. No i: umawiać się szybko, nie pisać tygodniami, na pierwszej randce coś do robienia żeby było ( jak średni to chociaż w kręgle pograsz, a nie że wieczór całkiem zmarnowany). Przyjaciółce zaskoczyło z pierwszym, córce z szóstym. I w ogóle, jesteś kobietą, będziesz miała i branie i wybór, bądź wymagająca bo prawo popytu i podaży zdecydowanie sprzyja babkom.
      • katiemorag Re: Portal randkowy 30.03.22, 12:50
        Trochę wczoraj pisałam. Poznałam pana co krytykował narcystyczne kobiety pokazujące cycki i pupy po czym pierwsze co zrobił to poprosił mnie o zdjęcie całej sylwetki. Bo mogę być otyła. Wiec to aż tak ciężko chyba nie jest rozpoznać. Ale jak odzywa się kilku takich to można tracić nadzieje.
        • ajr27 Re: Portal randkowy 30.03.22, 17:51
          Takich to od razu kosz.
        • stasi1 Re: Portal randkowy 01.04.22, 10:12
          W moim przypadku to zawsze kobieta chciała moje zdjęcie. Oczywiście pierwsza
    • cegehana Re: Portal randkowy 30.03.22, 08:23
      Doradzam zawsze jak to możliwe spotykanie się na żywo, w ten sposób masz szansę zawsze lepiej poznać człowieka, na czym obie strony zyskują. Wiele z tych spotkań zresztą pewnie nie dojdzie do skutku. Nie radzę przepytywac ludzi, bo to nie jest nigdy miłe widziane. Jeśli masz jakieś twarde warunki to je napisz w gdzieś w profilu czy na początku rozmowy, ale nie oczekuj że nie znający Cię człowiek będzie się chętnie spowiadał.
    • primula.alpicola Re: Portal randkowy 30.03.22, 08:34
      A to zależy jakie cele ma spełniać ten pan? Domyślam się, że do stałego związku, tak? To powinnaś mieć to wyraźnie napisane w profilu, że nie interesują Cię szybkie seksy, tylko romantyczny związek. Bo oni sądzą, że chcesz się umówić na seks. I tak, na ogół mają i żony, i dzieci.
      • simply_z Re: Portal randkowy 30.03.22, 09:26
        i tak 99% tak mysliwink
      • pand_3-a [...] 30.03.22, 12:10
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • primula.alpicola Re: Portal randkowy 30.03.22, 12:32
          Taniarada, masz jakąś apkę która ci wymyśla kolejne nicki?
    • alpepe Re: Portal randkowy 30.03.22, 08:44
      Ja szukałam kogoś na stałe. I pisałam jednocześnie z kilkoma facetami, ten, z którym jestem, spotkał się ze mną po pona 2 miesiącach, bo na początku pisałam z nim jedynie towarzysko. W jego przypadku to było odpowiednim podstępowaniem, poznaliśmy się dość dobrze i okazał się być odpowiednią dla mnie osobą. Dlatego nie napiszę, że najlepiej się szybko spotkać. Na pewno, jeśli flirtujesz, warto się szybko spotkać i dokonać weryfikacji, jeśli jednak postawisz, jak ja, na neutralną komunikację, to nie musi to być randka za tydzień. Facetów za bardzo tajemniczych bym odwalała, jeśli nie chodzi o randki i seks. Jedno jest pewne, ja w profilu miałam już dobry opis, który zniechęcał większość wariatów i dziwaków.
      • shellyanna Re: Portal randkowy 30.03.22, 09:11
        Ja podobnie. Pierwsza randka z mężem po 2 mcach korespondencji i miesiącu rozmow telefonicznych.
      • alfa36 Re: Portal randkowy 30.03.22, 17:26
        Dobry opis, czyli co🤔
        • alpepe Re: Portal randkowy 30.03.22, 17:30
          odstraszający typy mentalnie podobne do mojego byłego męża, nie chciałam gonić króliczka, chciałam być króliczkiem, tak w uproszczeniu i skrócie.
        • tanebo001 Re: Portal randkowy 30.03.22, 17:54
          No ONS, powyżej 190 cm...
          • alpepe Re: Portal randkowy 01.04.22, 11:39
            Nie, jak już chcesz wiedzieć, to napisałam coś w stylu, że nie jestem miłą myszeczką i panom dominującym (chodziło o określenie seksualne) dziękuję, mają nie pisać. Poza tym nie miałam zdjęcia profilowego i wypełniłam większość rubryk ankiety personalnej, typu, co lubię, czego nie lubię, czy chcę ślubu, czy chcę dzieci.
            • alpepe Re: Portal randkowy 01.04.22, 11:41
              aha, i w punkcie dotyczącym najnowszego pozytywnego odkrycia dałam pewną praktykę seksualną, co powodowało, że niektórzy panowie jednak uważali, że niemożliwe, by kobieta, która to wpisała, miała ochotę na nudny stały związek z normalnym najlepiej wolnym mężczyzną. No, ale to wystarczyło wyjaśnić, że dziękuję, ale blokada.
    • 35wcieniu Re: Portal randkowy 30.03.22, 09:36
      Biorąc pod uwagę Twoje poprzednie wątki wyrażę tylko najszczerszą nadzieję że ta część forum, która jest przekonana o trollingowym charakterze Twoich wpisów (i do której się zaliczam) ma rację.
      W przeciwnym - będą z tego kłopoty.
      • katiemorag Re: Portal randkowy 30.03.22, 12:46
        Kłopoty z szukaniem faceta? Pierwszy raz na takim portalu. Ale gdzie poznać jak nie tam? W pracy sami żonaci. Uważasz, ze będę miała problem z dokonaniem dobrego wyboru?
    • katiemorag Re: Portal randkowy 30.03.22, 12:51
      A czy uważacie, ze ważne jest dlaczego poprzedni związek/ małżeństwo się rozpadło. Jak wyjdzie fakt, ze facet zdradzał żonę ale twierdzi, ze miał dobrego powód to jest od razu skreślony?? Bo będzie dalej zdradzał.
      • simply_z Re: Portal randkowy 30.03.22, 14:07
        jak ci sie przyznawink
      • marta.graca Re: Portal randkowy 30.03.22, 16:07
        Jaki to jest dobry powód do zdrady?
    • fantastyczna88 Re: Portal randkowy 30.03.22, 14:17
      O matko, mam nadzieję że kogoś znajdziesz. Mam parę koleżanek w Pl aktywnych na tinderze i zdjęcia jakie mi przysyłają to prawdziwy dramat. Faceci wyglądają poniżej przeciętnej, zazwyczaj popiszą przez 12-24 h, a potem kontakt się urywa.
      Więc jak ci ktoś podpasował i chce się spotkać to korzystaj.
      Mi jesienią stuknie rok na tinderze, do tej pory z nikim się nawet nie spotkałam. Z różnych powodów. Wyżej dostałaś dobre rady.
      • pand_3-a [...] 30.03.22, 14:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • joana012 Re: Portal randkowy 30.03.22, 15:21
          Nie angażować się, nie idealizować, potraktować to jako jeszcze jeden sposób na poznanie kogoś oprócz tych sposobów tradycyjnych czyli biblioteka czy praca.
          Mieć też dużo dystansu do sytuacji śmiesznych, żenujących i mało romantycznych.
          Jak dobrze znasz samą siebie i wiesz czego na pewno nie chcesz to odsiejesz niewłaściwych kandydatów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka