la_bonne_cusine 08.04.22, 16:59 Dla mnie bomba. Weryfikuje wyłącznie kompetencje. Co za tym idzie, bez zdjęć, dat urodzenia ( są i takie). Kto za, a kto przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taje Re: CV pisane bezosobowo? 08.04.22, 17:12 Wiek i tak wydedukują po liczbie lat doświadczenia i datach pobierania edukacji. To ostatnie da się jeszcze ominąć ale lat doświadczenia jednak nie. Jestem jak najbardziej za brakiem zdjęć, nigdy nie używałam w CV. Może kwestia branży ale nigdy nikt tego nie oczekiwał. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: CV pisane bezosobowo? 08.04.22, 17:20 Nieprawda, ja od dawna nie wpisuję szeregowych stanowisk z początku kariery do CV. Z kolei spotkałam się z CV, w których ludzie wpisują stanowiska typu "praca w barze na plaży", gdy miał 18 lat i "roznoszenie ulotek" gdy miał 16 lat, a teraz to człowiek po studiach i z już solidnym doświadczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: CV pisane bezosobowo? 08.04.22, 17:44 A kto mowi ze musisz pisac wszystko i nic nie ominc w kalendarzu? U nas spokojnie mozna pisac Resume w taki sposob ze nie pisze sie chronologicznie a sumuje sie osiagniecia. Wtedy mozna ukryc wiek To kiedy i ci sie robilo zwykle wychdzi na rozmowach ale przeciez Resume to jedyni klucz do rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: CV pisane bezosobowo? 08.04.22, 17:24 To samo powinno być z przyjęciami na studia, a nie tak, że u nas Azjaci odpadają w przedbiegach. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: CV pisane bezosobowo? 08.04.22, 17:40 A moze po prostu pisac Resume a nie CV? CV to "przebieg zycia". A Resume to podsumowanie/wyszczegolnienie swoich osiagniec U nas zawsze sie pisalo Resume i zwykle uzywa sie formy bezosobowej. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: CV pisane bezosobowo? 08.04.22, 17:48 Generalnie taka formułą jest stosowana w niektórych miejscach celem ominięcia problemów z RODO - dostaje się papier z przebiegiem kariery zawodowej i wykształcenia i tylko z imieniem i nazwiskiem oraz stanowiskiem na które się pakuje. Wiek się bez problemu wydedukuje z daty ukończenia studiów chociażby, a tego raczej nawet w takim cv nie pominiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: CV pisane bezosobowo? 09.04.22, 01:12 Nie wpisywałam w CV daty ukończenia studiów... Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: CV pisane bezosobowo? 08.04.22, 21:18 A to jakaś nowość? Weszło to w życie chyba w 1989 roku. O ile pamiętam. Do 1989 pisało się "Życiorys. Urodziłem/-am się w rodzinie ... , ukończyłem/-am szkołę ... etc." Od 1989 w moment weszły właśnie CV bezosobowe. Tabelaryczne nawet. Odpowiedz Link Zgłoś