10.04.22, 15:52
przyznałam, że jestem bezradna wobec nałogu wink co prawda palę malutko bo 1-2 dziennie i robię przerwy między paczkami, ale jednak. no i wypożyczyłam iqosa żeby wypróbować. na plus - prawie nie czuć zapachu po paleniu, może 5-10% tego co po zwykłej fajce. ale na minus - te wkłady są dla mnie b. mocne, wypaliłam 1/2 a nikotyny tam było mnóstwo, czułam jak uderza do czaszki, a zwykłe faje palę bardzo słabe. wszystkie rodzaje wkładów mają tyle samo nikotyny. no i teraz dumam, czy przypadkiem w ten sposób nie uzależnię się bardziej? proszę o opinie użytkowniczki tego wynalazku.
Obserwuj wątek
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Iqos 10.04.22, 16:54
      Wszystkie mają tyle samo.
      Ja kocham mentole i dlatego przerzucilam się na iqos.
      Kiedys palilam l&m cienkie zielone - one byly dosc mocne, ale palac pierwsze iqosy też mialam zawroty głowy.
      Po tygodniu nie moglam się iqosami napalić, bo brakowalo mi większej dawki nikotyny, u mnie sporo osób wtedy wracalo do zwyklych fajek albo iqosy palą na przemian z papierosami.
      Ja teraz po wypaleniu zwykłego papierosa czuje ze jestem opalona jak po imprezie za czasów studenckich.
      Także to tylko złudzenie, po prostu inaczej je się pali.
      • swiecaca Re: Iqos 10.04.22, 16:59
        aha to w sumie pozytywne info że to tylko złudzenie.
        przydałoby się porównanie ile tam naprawdę jest nikotyny. ale niestety zwykłe papierosy teraz tego nie podają
    • shellyanna Re: Iqos 10.04.22, 17:46
      Uzależnisz się bardziej.
      Ja paliłam sporadycznie. Paczkę miałam czasem na miesiąc.
      Icoosy to zuo. Przede wszystkim przez brak smrodu, zaczęłam popalać w domu. Odpadło „eee zimno, nie chce mi się wychodzić na fajkę”, zaczęłam popalać w aucie.
      I pierwszy raz w życiu mam problem z uzależnieniem od nikotyny.
      Naprawdę lepiej zapalić te dwie fajki dziennie, niż zaczynać przygodę z heetsami.
      • swiecaca Re: Iqos 10.04.22, 19:00
        cenna uwaga, ale sądzę że mi to nie grozi
        • shellyanna Re: Iqos 10.04.22, 19:10
          Tez tak sądziłam
    • malaperspektywa Re: Iqos 24.02.24, 15:38
      Pytanie laika. Co w papirosach jest jajbardziej szkodliwego? Czy nie przypadkuem substancje smoliste? Może uzależnienie od nikotyny nie jest takim złem samo w sobie i może jest to mniejsza szkodliwość mimo wszystko? Może ktoś wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka