just-a25 13.04.22, 11:38 Czy ktoś składał wniosek o nowy dowód przez przez internet?, jak to działa, gdzieś zapodziałam swój dowod już zablokowałam przez internet. Najprawdopodobniej gdzieś w domu posiadam, przy przepakowaniu się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anilorak174 Re: Dowod osobisty 13.04.22, 11:49 Chyba juz nie mozna przez net. Od lipca tylko w urzedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Dowod osobisty 13.04.22, 19:00 Nie, ja złożyłam dla syna. Ale fakt, ze jest w grupie poniżej 12 lat. www.gov.pl/web/gov/uzyskaj-dowod-osobisty-dla-dziecka-lub-podopiecznego Powyżej 12 lat nie można przez net: www.gov.pl/web/gov/uzyskaj-dowod-osobisty-dla-dziecka-lub-podopiecznego Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Dowod osobisty 13.04.22, 12:04 Ja składałam przez internet, działało bez problemu. Ale chyba faktycznie juz się nie da, nie mam pojęcia, czemu to wycofali, idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
metro_mh Re: Dowod osobisty 13.04.22, 12:06 Albowiem muszą pobrać twoje odciski palców, nijak przez net się (póki co) nie da Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Dowod osobisty 13.04.22, 12:19 Rok temu nie musieli? Nie mowiąc już o tym, że powinni je zwyczajnie mieć w bazie danych, ostanio oddawałam rok temu do paszportu. Można użyc tych samych, raczej się nie zmieniły. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Dowod osobisty 13.04.22, 12:30 Mhm, tak jak mogą sobie wziąć zdjęcie bo już mają w bazie... No jakby jednak nie. Natomiast co do "rok temu nie musieli?" - to tak, nie musieli, odciski są w dowodach od końca zeszłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Dowod osobisty 13.04.22, 13:14 Zdjęcie się deakutalizuje. Odcisk palca nie. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Dowod osobisty 13.04.22, 13:17 Jak składasz w tym samym czasie wniosek o dowód i o paszport to też musisz do każdego wniosku dołączyć zdjęcie, chociaż "powinni mieć w bazie". Nic nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Dowod osobisty 13.04.22, 13:12 Rok tenu nie było odciskow pobieranych przy dowodach Odpowiedz Link Zgłoś
metro_mh Re: Dowod osobisty 13.04.22, 13:15 Ciąża ci ogranicza funkcje poznawcze? Skąd niby te odciski mieli by mieć? W jakiej bazie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Dowod osobisty 13.04.22, 13:17 metro_mh napisała: > Ciąża ci ogranicza funkcje poznawcze? Skąd niby te odciski mieli by mieć? W jak > iej bazie? Stąd, że je składałam np. przy okazji wyrabiania paszportu. Naprawdę DA SIĘ zcentralizować państwową bazę danych tak, żeby człowiek nie musiał tej samej informacji podawać 17 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
metro_mh Re: Dowod osobisty 13.04.22, 13:23 Ale nie rozumiem, jak będę wymieniać dowód to twoje odciski palców mają zamieścić w moim dowodzie?? Bo ja póki co żadnych odcisków nigdzie nie dawałam. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Dowod osobisty 13.04.22, 13:00 Nie da sie, bo trzeba zlozyc odciski palcow. To samo przy odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
just-a25 Re: Dowod osobisty 13.04.22, 18:57 Niestety nie znaleziony, gdzie ja go włożyłam już się boję że zgubilam....jak można być tak rztargnionym, mam nadzieję, że jeśli zgubilam to nikt go nie wykorzystal Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba9999 Re: Dowod osobisty 13.04.22, 19:57 Jeśli zgubiłaś to zastrzeż jeszcze w banku. Żeby nikt Ci kredytu nie wziął. To osobna procedura od zastrzeżenia w urzędzie gminy. Odpowiedz Link Zgłoś