Dodaj do ulubionych

Koleżanka z podstawówki

23.04.22, 02:30
Objawia mi się na fb i insta z ofertami sprzedaży a to markowych butów, a to I Phona. Skądinąd wiem, że covid i kryzys zabrał jej wszystko- zbankrutowała firma męża, ona też została bez pracy, więc wyprzedaje dobytek. I mogłabym jej nawet współczuć gdyby nie fakt, że gdy byłyśmy nastoletnimi, przewrażliwionymi dziewczynkami, to właśnie ona organizowała na mnie hejt klasowy, że noszę dżinsy dekatyzowane, których ona mieć nie może, bo jej ojciec nie jeździ za granicę. Aż mnie świerzbi żeby napisać jej, że kupowanie butów za 8 stów jest niemoralne.
Napiszcie mi, proszę, kolejny raz, że jestem złą kobietą.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 07:30
      po co ci to? wygas
      • ajaksiowa Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 07:52
        Nie wystarczy ci napawanie się jej niepowodzeniem??nie wiem czy jesteś złą..ale napewno mściwą kobietą👎
      • alfa36 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 07:55
        No dokładnie, po co ci to.... Szkoda czasu i szkoda życia na dogryzanie komuś. Złe uczucia niszczą dwie strony.
        • 3-mamuska Re: Koleżanka z podstawówki 25.04.22, 00:46
          alfa36 napisała:

> No dokładnie, po co ci to.... Szkoda czasu i szkoda życia na dogryzanie komuś.
          > Złe uczucia niszczą dwie strony.

Nie zgodzę się nagromadzone żale które nie maja ujścia niszczą nas samych.
          Dlatego warto zastanowić się czy wypowiedzieć je na głos do adresata.
          1-nie nie mówić ,jeśli sprawa nie gryzie nas aż tak bardzo, a musimy mieć stały bliski regularny kontakt.
          No chyba ze ten kontakt można zerwać albo sprawa na duże gabaryty.
          2-tak powiedzieć jeśli później mamy szanse się odseparować. Albo widujemy się mega sporadycznie z dużym dystansem.
      • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:07
        Chyba tak zrobię. Drażni mnie ona. Kontakt istnieje, bo całe życie jesteśmy związane z jednym miastem.
        • m_incubo Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:16
          Nie, kontakt istnieje, bo masz praktycznie obcą osobę na Facebooku.
          Zastanawiam się teraz, ileż musi być sfrustrowanych, pamiętliwych bab z zamierzchłej przeszłości, które nie wiszą na mnie do dziś tylko dzięki temu, że nie mam facebooka.
          • krolewska.asma Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:22
            Nie chodzi o to żeby wisieć ale pokazać do czego sie doszło w życiu
            • m_incubo Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:28
              Nie zrozumiałaś.
              To autorka pokazuje, do czego "doszła w życiu" i na kim wisi.
          • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:41
            Zawsze można nie przyjąć zaproszenia wink.
            Albo robić czystki w miarę regularnie.
          • milva24 Re: Koleżanka z podstawówki 25.04.22, 00:01

> Zastanawiam się teraz, ileż musi być sfrustrowanych, pamiętliwych bab z zamierz
            > chłej przeszłości, które nie wiszą na mnie do dziś tylko dzięki temu, że nie ma
            > m facebooka.
            >

O tak!
    • mimfa Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 07:59
      Może nie złą, ale małostkowa.
      • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 08:53
        Dlaczego małostkową?
        • iwles Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:07
          ajr27 napisała:

> Dlaczego małostkową?

Bo masz satysfakcję z nieszczęścia innych.
          • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:10
            Acha.
        • hummorek Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:45
          Pielęgnujesz złość do kogoś sprzed dekad. To jest już inny człowiek, daj spokój. Wygaś ją ze swojego życia, bo przecież nigdy nie była Ci bliska.
          • aandzia43 Re: Koleżanka z podstawówki 25.04.22, 00:56
            A skąd ty wiesz że jest innym człowiekiem? I w jakim kierunku rozwinęła się ta dziewczyna? Może akcja sprzed kilkudziesięciu lat to nadal jej modus operandu, może był to jednorazowy wyskok niedojrzałej sfrustrowanej dziewczynki, może uciekli do lasu może schowali się w studni.
      • 3-mamuska Re: Koleżanka z podstawówki 25.04.22, 00:48
        mimfa napisała:

> Może nie złą, ale małostkowa.
        >

Małostkową?
        Jak ci przyjdzie dzieciak ze szkoły i powie ze kolega robi mu koło dupy w szkole i ma problem , to tez mu powiedz ah machnij ręką nie bądź małostkowy.
        • majaa Re: Koleżanka z podstawówki 25.04.22, 12:29
          No ale co innego szukać rozwiązania problemu tu i teraz, a całkiem co innego pielęgnować poczucie krzywdy i złości czy żalu do kogoś przez kilkadziesiąt lat. Jaki to ma sens?
    • bye-bye Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 08:02
      A dlaczego kupowanie takich butów jest niemoralne?🙂
      Możesz jej napisać, ale sądzę, że ta pani ma obecnie ważniejsze problemy na głowie. Więc może jej tej głowy nie zawracaj.

Ja bym sobie darowała.

• aurinko Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 08:14
      Jesteś wredna i mściwa.
      • vasaria Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 08:30
        I pamiętliwa. Nie wiem ile masz lat, ale koleżanka z podstawowki ? Serio ???? 😱 Tyle lat pamiętasz takie bzdury ?
        • krolewska.asma Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 08:46
          Serio nie pamiętasz jak cię ktoś hejtowal ?
          Ja w najdrobniejszych szczegółach pamietam jak koleżanka z która zamieniłam się na figurki kucyków przyszła do mnie ze swoją nowa przyjaciółka i zażądała zwrotu kucyka ( bez oddania mojego)

Ah dawne czasy ale gdybym je miała na Facebooku to nie wiem czy bym
          Się wreszcie nie chciała zemścić
          • kropkacom Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 08:53
            Ja pamiętam, ale nie szukam kontaktu. Bo po co?
            • vasaria Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:01
              Nie pamiętam. Podstawówkę skończyłam 31 lat temu. Jeśli sytuacja sprzed dekad tak wpływałaby na moje samopoczucie to poszłabym na terapię, żeby to przepracować. Czy hejt sprzed kilkudziesięciu lat to najgorsze co cię w życiu spotkało? Tyle lat trzymasz urazę ?

Ps. Buty za 800 zeta to niemoralne? Naprawdę dziwne masz standardy moralności. Ale w sumie nie jest ro dziwne, skoro cieszy cię czyjeś nieszczęście ...
              • kropkacom Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:06
                Pamiętam kto to był. Z liceum. Nie pamiętam już nazwiska i imienia. Mogłabym jednak odszukać w zamieci swojej lub kogoś innego. Nie widzę jednak potrzeby.
                • kropkacom Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:06
                  Pamięci.
              • krolewska.asma Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:34
                Dziwne
                Ematki takie miłosierne ale nie w stosunku do niektórych użytkowników forum których równo Hejtuja i nienawistnie traktują

Może jednsk macie nieprzepracowane te 34 niepowodzenia z młodości ?
                • kropkacom Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 17:41
                  Z czym dyskutujesz?
          • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 08:56
            Dziękuję Kochana, jedyna rozumiesz, bo przeżyłaś podobną historię. Afera była na tyle gruba że jej matka zorganizowała z wychowawczynią specjalne zebranie, ja zaś wylądowałam na 2 lata na terapii.
            • kropkacom Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 08:57
              Nieskutecznej terapii w dodatku.
            • suki-z-godzin Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:04
              Ematki są ponad to.
              One tylko na forum latami pamiętają, co im kto napisał. W życiu realnym wykazują się moralną wyższością i przebaczają natychmiast dając błogosławieństwo na dalszą drogę.

LOL. Śmiechłam z rana. Wchodzę na forum a tu połowa cała na biało big_grin
              • kropkacom Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:07
                Nie przebaczyłam i dla tego nie poszłam na zjazd klasowy.
              • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:10
                😀😀
                A jeszcze lepsze jest to, że gdybym miała odpowiedniego nicka, to od rana mogłabym sobie przy pomocy ich wsparcia masować ego.
                • kropkacom Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:10
                  Do dzieła.
                • iwles Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:15
                  ajr27 napisała:

> 😀😀
                  > A jeszcze lepsze jest to, że gdybym miała odpowiedniego nicka, to od rana mogł
                  > abym sobie przy pomocy ich wsparcia masować ego.

Będziesz nam wmawiac, że to twoj jedyny nick?
                  🤣🤣🤣
                • nocnamagia Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:44
                  ajr27 napisała:

> 😀😀
                  > A jeszcze lepsze jest to, że gdybym miała odpowiedniego nicka, to od rana mogł
                  > abym sobie przy pomocy ich wsparcia masować ego.

To pisz z tego drugiego niu
                  • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:46
                    Haha, jasne! Wówczas zaleje mnie fala miłosierdzia😀
                    Chociaż przyznam, że jako niu cieszyłam się tu większą atencją😀😀
              • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:51
                Nie, życie przynosi następne relacje, następne problemy, uczy odsiewać ludzi bezwartościowych od wartościowych i z czasem nie tyle zapominamy, co przestaje nas to obchodzić. Zwłaszcza po 30 latach.
            • m_incubo Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:18
              Chyba o 28 lat za krótko.
        • mgla_jedwabna Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:06
          Prześladowanie przez rówieśników to nie są bzdury. To potrafi zranić na resztę życia. I nieważne, ile lat upłynie potem, bo okres dojrzewania jest jeden. Jeśli stanie nam się krzywda w czasie formowania charakteru i osobowości, to ten charakter itd. już zostanie tak uformowany i możesz potem podejmować środki zaradcze, ale zostanie blizna, która dokuczy przy niepogodzie.
        • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:48
          Ja pamiętam przykre sytuację, jakieś niszczenie rzeczy, obleśne wyzwiska wobec dziewczyn, próbę samobójczą jednej szczególnie tępionej przez tę bandę chamów dziewczyny. Ale zebym po tylu latach miała się nakręcać, gotować się z emocji, dosrywac komuś - to nie mam takiej potrzeby. Życie szczęśliwie toczy się dalej.
          • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:58
            Nie gotuję się z emocji. Raczej dochodzę do smutnego wniosku, że ta osoba od zawsze musiała mieć jakieś niedobory i tendencję do oceniania ludzi poprzez stan posiadania.
            • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:59
              No i? Czy warto zajmować się głupią babą po latach? Spróbuj uzdrowić swoje uczucia, zaopiekować się sobą, byłaś skrzywdzonym dzieckiem.
    • kropkacom Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 08:52
      Jesteś trollem?
    • leosia-wspaniala Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:01
      Raczej niemądrą, skoro rozpamiętujesz szkolną zazdrość o dżinsy i zamiast wygasić kobietę, zakładasz wątek na forum i chcesz się silić na dziecinne riposty. Głupie riposty w dodatku, bo kupno porządnych butów nie jest "niemoralne".
    • jowita771 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:13
      Praca dla Putina jest bardziej niemoralna niż kupowanie butów za 8 stów, a jakoś nie masz wyrzutów sumienia.
      • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:39
        Znaczy, ajr to ruski troll?
        • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:48
          Tak, oczywiście. Bo jako pierwsza napisałam o zmęczeniu pomaganiem. A teraz popatrzcie na puste magazyny.
          • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:52
            Litości, nie wiem, co pisałaś, nie pamiętam wszystkich nicków. Zaciekawiło mnie sformułowane, że pracujesz dla Putina i tyle.
            • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:58
              No to teraz wiesz, przez co jestem wyzywana od ruskich troli
              • panna.nasturcja Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 17:37
                Nie kłam, zupełnie nie dlatego.
                • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 19:03
                  To dlaczego?
                  I fajnie, że bywasz w pełnych magazynach, bo mój osiedlowy już od tygodnia woła o uzupełnienia. A szkolna zbiórka podchodzi do drugiej tury, bo ciągle brakuje środków czystości i pampersów. Ale oczywiście ty pomagasz, ja zaś jestem ruskim trolem.
                  • panna.nasturcja Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 00:42
                    BO w tamtym wątku kłamałaś aż się kurzyło.
                    Proszę, dla przypomnienia:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,567,173390444,173390444,Koniec_dobroci_dla_uchodzcow.html

A jak u Ciebie w magazynie jest pusto a potrzeby nadal są (w niektórych jest pusto, bo zapotrzebowanie się skończyło) to zorganizuj zbiórkę, pomóż, rusz znajomych.
                    Działaj, nie marudź, że innym się nie chce.
                    • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 14:11
                      Dokładnie, panna nasturcja.
                    • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 17:35
                      Ani jeden przykład w moim wątku nie był zmyślony. Łącznie z tym, że historia z Instytutu Onkologii pochodziła od mojej matki, a opowieść sklepowa od matki koleżanki. Może to nawiedzone starsze panie roją sobie takie historie, ale ja opisałam to, co słyszałam. Ekstrapolujesz konfabulację na wszystkie moje treści z tego wątku bo napisałam bzdurę o forum Onetu, zamiast przyznać, gdzie naprawdę to przeczytałam. Zresztą wcale mnie to nie dziwi, to typowe zjawisko psychologiczne, że jedno przekłamanie zawala wiarygodność wszystkiego.
                    • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 17:38
                      Nie sądzisz, że skoro znam sytuację, to właśnie dlatego, że siedzę w temacie? Ale nie, łatwiej jest naskakiwać na kogoś zarzucając bezczynność, byle tylko nie dopuścić niewygodnej myśli, że coś może w tym systemie szwankować, bo ma się zero obiektywizmu w podejściu do spraw pomocowych i absurdów tej wojny.
          • panna.nasturcja Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 17:36
            Wiesz, w przeciwieństwie do Ciebie, ja w tych magazynach bywam cały czas. I tam, gdzie jest potrzeba, one ni się puste. Przybywa coraz mniej Ukraińców na dobę, mńiejsze są potrzeby, mniej ludzi na granicach. Ale ci, którzy nie kierowali się emocjami tylko troską o człowieka, nadal pomagają.
        • hanusinamama Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 16:27
          No a jak??!!!
    • zerlinda Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:40
      Nie jesteś zła.
      • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:59
        Ale: nie jestem zła? Czy: nie, jesteś zła? Interpunkcja robi różnicę😀
        • zerlinda Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:32
          Bez przecinka 😀. Miło widzieć że karma wraca nie tylko kotu. Masz prawo czuć satysfakcję. Do baby nic nie pisz, po co?
    • stasi1 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:56
      Miałas kiedys lepiej w życiu niż inni, teraz też w zasadzie więc jednak nie powinnaś się czepiac koleżanki. Ona tylko chwilowo miała dobrze
      • mgla_jedwabna Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:08
        W pewnym wieku akceptacja przez rówieśników jest na wagę złota, a dżinsy mają znaczenie tylko wtedy, kiedy się do owej akceptacji mogą przyczynić.
        • hanusinamama Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 17:02
          Zazwyczaj osoba nosząca najlepsze jeansy w szkole trzesie szkołą. Jezeli juz ktoś jest hejtowany, to ten z gorszymi ubraniami,...
      • ichi51e Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:09
        Koleżanka jak rozumiem sama z mężem doszła do czegoś teraz ma w plecy. Ale taki typ przeważnie jednak się otrzepuje - wiec równie dobrze można założyć ze chwilowo ma niedobrze.
      • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:07
        Nie miałam lepiej tylko mój ojciec czasem wyjeżdżał w delegacje na zachód. Nie zarabiał kokosów. Raz przywiózł mi dżinsy, raz piórnik.
        • krolewska.asma Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:22
          Dżinsy i chiński piórnik to już wystarczało zeby się wyróżniać z grupy
        • stasi1 Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 00:35
          Wiesz nie każdy w tamtych czasach miał ojca który czasami wyjeżdżal w delgację na zachód. Więc juz byłaś uprzywilejowana. Mało zarabiał może względem tego co ty byś chciała, rzeczywiście względem zarobków w kraju mogło to byc dużo.
    • kamin Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 09:58
      Wyjdziesz na głupka. Ona pewnie dawno już nie pamięta afery z jeansami, a ty wyskoczysz z jakimś dziwacznym komentarzem na temat ceny butów.
    • mgla_jedwabna Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:01
      Chcesz jej dokopać? Kup coś i wyślij przelew +10% tego, co zapłaciłaś. Okraś to pasywno-agresywnym komentarzem w rodzaju "byłaś dla mnie świnią, ale ci wybaczam, bo jesteś w czarnej d...".
      • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:38
        Cóż, jest nadzieja, że zadziała to wychowawczo wink.
      • shellyanna Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 12:09
        🤦‍♀️
      • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 19:07
        Sęk w tym, że ja nie chcę się mścić, tym bardziej kupować sobie złotego iPhone, bo to nie mój target. Pomyślałam co by było, gdybym jej walnęła tekst, ale jest mi jej żal, bo koleżanka, z którą mam kontakt jest jej sąsiadką, stąd wiem, że jej życie jest raczej godne pożałowania.
        • krolewska.asma Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 19:40
          Jak będzie sprzedawać jakieś spodnie jeansowe to dać komentarz ze przypominaja te z liceum czy pamięta
          Jak bluzkę jakaś to komentarz ze podobna do bluzki która nosiłaś do jeansów dekatyzowanych itp itd
          Ty znasz szczegóły sytuacji
          I będzie git
          Taka drobna złośliwość No bez przesady ze ja złamie czy coś
    • princesswhitewolf Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:11
      Dlaczego jestes polaczona na Facebooku z osoba ktorej nie lubisz?

🤦
      • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:38
        Zasadnicze pytanie.
        • iwles Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:56
          lily_evans011 napisała:

> Zasadnicze pytanie.

Liczyła na okazję odwetu.
          Wreszcie się doczekała 😅
          • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:01
            wink

A tak na serio, widzę tu taką toksyczną relację po prostu, utrzymywanie kontaktu z nieżyczliwymi osobami, żeby pokazać im, sama nie wiem w sumie co, że jest się też fajną, że się zasługuje na aprobatę?
          • suki-z-godzin Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 12:35
            Dlaczego tekst "objawia mi się" uznałyście za pewnik, że ma ją w znajomych?
            Może są w tej samej grupie? Może wyskakują jej jej posty bo wspólny znajomy je skomentował lub udostępnił?

W fejsika nie umiecie za bardzo, co? No tak, ematka jest również ponad takie pierdoły jak FB big_grin
            • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:10
              Żeby było śmieszniej też nie umiem w fb, bo nic nie publikuję. Natomiast mam grupy klasową i studencką, z którymi to jest moje jedyne źródło kontaktów
              • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:48
                Możesz zablokować osoby, którym masz coś do zarzucenia, wtedy nie zobaczysz ich i w grupie.
              • princesswhitewolf Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 16:07
                >Natomiast mam grupy klasową i studencką, z którymi to jest moje jedyne źródło kontaktów

I na tej klasowej cie tak neci by skomentowac bo ona tam wkleja te buty iPhony itd?

I na Instagramie tez te klasowe grupy sa jednoczesnie?🤣🤣

Rzeczywiscie ematki nie uzywaja za duzo portali spolecznosciowych
                • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 19:08
                  Mam ją po prostu w znajomych, dostaję jej posty. Fb używam do grup.
            • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:47
              Umiem w fejsika, mam natarczywe 2 koleżanki, które mnie irytują z różnych powodów, zablokowałam i nie wyświetlają mi się ich posty nigdzie. A irytacja przyszła później, parę lat później, niż wzajemne przyjęcie się do znajomych. Jeśli na kogoś nie działa info, że mam jakiś problem i nie chce mi się z nim aktualnie ćwierkać o bombelku czy sprzątaniu, to bez żalu zablokowałam i tyle.
            • princesswhitewolf Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 16:01
              >Może są w tej samej grupie? Może wyskakują jej jej posty bo wspólny znajomy je skomentował lub udostępnił?

I na Instagramie i na facebooku a ona sledzi i sledzi
            • panna.nasturcja Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 17:45
              Bo nie ma opcji żeby jej się objawiało na instagramie regularnie jeśli nie mam jej w znajomych. Tam nie ma tez żadnych grup ze szkoły albo studiów. Więc autorka zwyczajnie ogląda na instagramie konto nielubianej koleżanki z podstawówki sprzed 30 lat. Po co?
    • m_incubo Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:11
      Czy złą to nie wiem, ale jeśli do tego stopnia przeżywasz dżinsy z podstawówki, żeby po 30 latach dosrywac z tego powodu w myślach koleżance, to masz duży problem z głową.
      • mallard Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 15:57
        m_incubo napisała:

> Czy złą to nie wiem, ale jeśli do tego stopnia przeżywasz dżinsy z podstawówki,
        > żeby po 30 latach dosrywac z tego powodu w myślach koleżance, to masz duży problem z głową.

No tak to już jest na tym świecie, że oprócz ludzi o psychice i wrażliwości tłuczka do kartofli, są też inni, o delikatnym nadwrażliwym wnętrzu, których byle co może zranić. Tym pierwszym jest lepiej w życiu...
    • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:37
      Hm, po ...dziestu latach to już mi równo zwisa jakikolwiek hejt klasowy, a w podstawówce tego było naprawdę dużo.
      Nie wiem, po co ją masz wśród znajomych na FB, ja bym od tych moich debili zaproszenia nie przyjęła, bo na co mi to.
      Może czas na czystkę w znajomościach i olać.
    • bei Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:38
      Nie jesteś zła, po prostu wspomnienia wróciły, ale odrzuć je gdzieś na tył głowy. Po swiecie chodzi więcej osób dobrych niż złych.
    • thea19 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:43
      jesteś sfrustrowaną kobietą, mieląca bez sensu odległą przeszłość. Idź na terapię czy coś.
    • iwles Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 10:57

A może kolezanka założyła własny sklep internetowy i handluje? 😄
    • nena20 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:05
      Serio rozpamietujesz czasy nastoletnie? Żyj swoim życiem.
      • krolewska.asma Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:21
        Rozmarzyłam się ze chciałabym zobaczyć profile na Facebook tych dziewczyn które zabrały mi kucyka w pierwszej klasie sp

Niestety kontakt zupełnie urwany jak je znaleźć ?
      • arista80 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:28
        Tych rzeczy się nie rozpamiętują, one siedzą w człowieku. Ja miałam podobną sytuację. W podstawówce byłam nękana i wyśmiewana przez chłopaka z powodu trądziku. Po ukończeniu drogi się rozeszły. Już jako dorosła i mieszkająca poza granicami Polski, dowiedziałam się od mamy, że gościu narobił długów, a przy okazji jego partnerka zaciążyła po raz drugi. I czy nie ma możliwości pracy dla niego, najlepiej właśnie za granicą, żeby szybciej spłacić zobowiązania. Akurat niedaleko mego miejsca zamieszkania szukano pracowników sezonowych, a ja dodatkowo znałam pracodawcę. I wiedząc o tym powiedziałam, że nic nie wiem o żadnej pracy w moich okolicach. Na co dzień kompletnie nie myślałam i nie myślę o tym chłopaku. Ale wspomnienie jego przywróciło wspomnienia i nieważne, że to była podstawówka, a on był niesfornym chłopaczkiem. To w ludziach siedzi.
        • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:35
          To trochę co innego, też nie pomagałabym ludziom niezyczliwym i niesympatycznym. Ale pisać jakieś uszczypliwe komcie... po co to... wygasić babę albo nie przyjmować do znajomych w ogóle.
          • krolewska.asma Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:38
            Bez sensu
            Szpiegowanie ludzi na fb jest super
            • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:47
              Widać, że nie masz się czym w życiu zająć.
          • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:12
            Przecież wiadomka, że ja tego nie zrobię, nic jej nie napiszę. Odżyły wspomnienia.
            • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:49
              Osoba w twoim i moim wieku jest w stanie dążyć do naprawy swoich zaszłości, naprawdę. Książki, mindfulness, być może rozmowa z lepszym terapeutą. Polecam.
    • kaki11 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:34
      Pomyśl sobie, że wróciło do niej to co zrobiła złego kiedyś, a później ją usuń ze znajomych/przestań ją obserwować i zajmij się własnym życiem, bo przecież chyba jakieś masz?
      Naprawdę dla Twojego zdrowia lepiej przestać o niej myśleć i zająć się sobą a ewentualne komentarze nic nie wniosą ani dla niej, ani dla ciebie, Odpuść.
      • shellyanna Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 12:11
        Ale momencik…
        Tamta dziewczyna była niemiła dla autorki, bo było jej źle, ze nie dorówna autorce dżinsami. I pewnie nie tylko dżinsami. Czuła się pewnie od autorki gorsza.
        Chodzi o to, żeby znowu się gorsza poczuła?

Jaki chory klimat i odpowiedzi w tym wątku.
        • krolewska.asma Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 12:22
          Tak się poczuła gorsza ze aż sprawiła ze autorka musiala z psychologiem pracować
          • shellyanna Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 12:59
            Myśle, ze to raczej nie kwestia koleżanki…
            Wątek pokazuje ile psycholi jest na świecie 🙈
        • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:50
          Tak, to jest chory klimat, bo autorka nie uwolniła się od wzajemnego udowadniania sobie, kto jest lepszy. Przez 31 lat.
        • kaki11 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 15:04
          Jak kogoś w szkole spotkał hejt od kogoś innego to to jest bolesne wspomnienie. Nie ważne czy spotkał go bo był bogatszy (jak autorka) czy biedniejszy, zbyt szczupły lub zbyt gruby albo miał zbyt puszące włosy, za dużo trądziku, gburowatą matkę czy mieszkał na wsi.
          A teraz (przynajmniej mnie) chodzi o to, aby autorka zamiast się przejmować problemami tej drugiej, olała ją skoro tamta ją kiedyś skrzywdziła zamiast pisać niepotrzebne komentarze i zamiast zatruwać samej sobie życie tą złośliwością.
        • jasnoklarowna Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 16:36
          Wielu ludzi czuje się gorszych z różnych powodów ale nie wszyscy dosrywają innym.
          Nic bym dziewczynie nie odpisywała, ale też nie szukałabym usprawiedliwienia złych rzeczy które kiedyś robiła.
          Hejt czy dręczenie potrafi przecież komuś złamać życie, a usprawiedliwianie hejterow trudnym dzieciństwem jest słabe.
          • iwoniaw Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 19:22
            A kto tu usprawiedliwia hejterów? Ludzie piszą (i ja się z tym zgadzam), że trzymanie hejtera sprzed 30+ lat w znajomych na fb i przeżywanie, co tam u niego, tudzież nakrecanie się, czy by mu czegoś złośliwego nie zasunąć po tej ponad ćwierćwiekowej (!) przerwie, jest z lekka chore. Znacznie lepiej dla własnego dobrostanu zająć się własnym życiem, w tym przeptacowaniem tego, co sprawia, że po tylu latach nadal nas rusza czyjś hejt z powodu dzinsów w podstawówce.
        • li_lah Re: Koleżanka z podstawówki 25.04.22, 00:36
          Chyba nie rozumiesz. Kolezanka byc może poczula się gorsza, ale przekuła to w zmasowany hejt klasy na jedno dziecko, tylko dlatego ze miala ból dupy o dzinsy!! Posiadaczka spodni moze nawet nie zdawala sobie sprawy z ich "wartości" , byla wrażliwsza i bardziej dotknęło ją, ze klasa nienawidzi jej za jakieś dzinsy, bo jakas patologia zrobila nagonkę, niż to co ma na sobie i ile to kosztowało.
    • kurt.wallander Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:36
      Nie jesteś zła, tylko dziecinna. Koleżankę wygaś i po problemie.
    • pytajacakinga Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:46
      A ja cie rozumiem i myślę że piszesz o starszych latach podstawówki. Więc rozumiem chce dogryzienia koleżance jak masz ochotę to jej wygarnij i tyle.
      Też miałam taka koleżankę co to cała podstawówkę wysmiewala się ze mnie a w dorosłym życiu zdrabniając moje imię znalazła się na fb. Odpisalam jej że wredna była a ja z takimi się nie zadaje. Skoro Ty pamiętasz te krzywdy to ona też je pamięta
      • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:49
        No ale widzisz, nie przyjęłaś jej do znajomych, napisałaś co myślisz i to było takie oczyszczające w pewnym sensie. Ale obserwować kogoś, zastanawiać się nad tym, co on wypisuje - nie warto.
        • triss_merigold6 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:50
          Odpisałam Ci teraz
          • lily_evans011 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:55
            Dzięki, zaraz zajrzę!
    • mama-ola Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 11:56
      Dziwaczysz. Ja też widzę na FB, że ludzie coś sprzedają, nie traktuję tego osobiście. A Ty mówisz, że to "objawia się Tobie". Nic Ci się nie objawia, ktoś coś sprzedaje i tyle. Zapomnij zaraz po zobaczeniu.
    • alpepe Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:48
      Złą nie, ale masz to nieprzepracowane.
    • gryzelda71 Re: Koleżanka z podstawówki 23.04.22, 13:50
      Tylko na ematce uprzywilejowane są hejtowane. Cóż miałaś i masz lepiej i ciągle niezadowolona.
      • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 00:20
        Sorki, ale nie ogarniam takiego poziomu wtajemniczenia w ematkę😉
        • hanusinamama Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 16:25
          Pytanie: jesteś głupia czy tylko taką udajesz??
          Hejtowana była panienka mają najdroższe ciuchy w szkole? Paradne.
          • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 16:30
            Nie miałam najlepszych ciuchów. Chodziłam do klasy z córkami stewardess i tancerek Mazowsza, te w PRL były całe w zachodnich gadżetach. Miałam jedne jedyne dżinsy z Niemiec za które byłam hejtowana przez jedną jedyną laskę, która się na mnie uwzięła. I proszę, żebyś się nie zniżała do poziomu takiej osoby nazywając mnie głupią. Głupie to jest wyzywanie obcych osób w necie.
            • krolewska.asma Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 16:50
              Hanusia jest z Łodzi i ma kompleksy wobec światowych osób
              Sprawdzone na mnie
              Nie przejmuj się
              Na pewno mamy lepsze jeansy niż ona wink
              • ajr27 Re: Koleżanka z podstawówki 24.04.22, 17:41
                😀😀😀
                Przestań, ja też z Łodzi w połowie i może dlatego mam w d.. markowe dżinsy i buty za chore pieniądze. Robotniczych genów nie wysrasz😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka