Dodaj do ulubionych

skowronek w weekend

27.04.22, 13:36
Z typowej sowy, życie uczyniło mnię skowronkiemhttp://emots.yetihehe.com/1/zdziwko.gif
W tygodniu wstaję 4.-6. W weekend, chcę sobie pospać , a tu duuuda .Rozumiem, że organizm się przystosował, to takiego trybu życia, ale może są sposoby na weekendowe odespanie. Wysiłek fizyczny nie skutkuje, używkom i tabletkom dziękuje.
Obserwuj wątek
    • asiairma Re: skowronek w weekend 27.04.22, 14:13
      Ale czujesz się wyspana? Jeśli tak, i nie spisz krócej niz 5h to bym nic nie zmieniała i cieszyła się dodatkowym czasem.
      • scarlett74 Re: skowronek w weekend 27.04.22, 14:23
        Tak, rano jestem wyspana. Ale w weekend wieczorem padam 21-22,a jeżeli jest weekend wyjściowo-imprezowy, to przez tydzień jestem zombie , czasem tez idę na drzemkę ( w tygodniu też na krótszą )
        • lumeria Re: skowronek w weekend 27.04.22, 14:53
          Nie da sie wstawać przed świtem oraz balować do białego rana.... Jak padasz o tej 22 to po prostu idź spać. A jak potrzebujesz drzemki, to się drzemnij. smile
          • scarlett74 Re: skowronek w weekend 27.04.22, 16:41
            Przed świtem wstaję codziennie, a chciałabym w weekend pospać, a tu nic...
    • lumeria Re: skowronek w weekend 27.04.22, 14:16
      No duuuuda smile Jestem skowronek, a próby wylegiwania się w weekend zawsze kończą się u mnie jakimś takim dziwnym snem z koszmarami, tak że wstaję bardziej wymęczona niż gdybym wstała o tej 6tej.

• scarlett74 Re: skowronek w weekend 27.04.22, 14:24
        Ja już rano nie mogę zasnąć i wstaję. A rodzinka marudzi, że ich budzę...Za to pieseły szczęśliwe, bo idę tak z rana ( no, gdzieś o 7) na spacer.
        • lumeria Re: skowronek w weekend 27.04.22, 14:48
          Ale po co ich budzisz? Wstań, wypij kawę (czy co tam) idź na spacer - to taki czas dla siebie.
          • 35wcieniu Re: skowronek w weekend 27.04.22, 16:34
            Może nie celowo ich budzi tylko ma głośny styl spędzania poranku big_grin Latał na fejsie jakiś czas temu taki filmik jak jedno chce spać a drugie wstaje o świcie, nie panuje nad drzwiami więc te trzasną, idzie do kuchni - spadają pokrywki, robi kawę i ja rozsypuje więc musi włączyć odkurzacz...
            • scarlett74 Re: skowronek w weekend 27.04.22, 16:45
              Staram się jak najciszej...http://emots.yetihehe.com/1/krzyk.gif. Ale jak jest ogólnie cicho, to wszystko słychać głośniej. A jak tylko zwierzaki poczują że wstaję , to jest ogólny piesełowo-gryzoniowy kociokwik...
              • lumeria Re: skowronek w weekend 27.04.22, 17:02
                To trzeba piesiory i gryzonie (???) nauczyć by nie robiły rabanu rano... 🙄
    • kanna Re: skowronek w weekend 27.04.22, 14:52
      W czym problem?
      Jak masz wieczorną imprezkę - to drzemka koło południa i będzie ok smile
    • marianna1960 Re: skowronek w weekend 27.04.22, 15:41
      Zawsze wstaję o piątej nie ma znaczenia czy to poniedziałek czy niedziela.
    • andaba Re: skowronek w weekend 27.04.22, 15:47
      Coś za coś. Ja wstaję rano, ale wieczorem padam. Mogę sobie na to pozwolić, nie chodzę nigdzie wieczorami.

Propozycja drzemki przed imprezą jest do kitu, bo trudno usnąć na zawołanie o 15, jak śpiąca się robisz o 20-21.
      • scarlett74 Re: skowronek w weekend 27.04.22, 16:43
        No właśnie , wstaję rano i wieczorem padam. Słowo impreza użyłam chyba na wyrost (kawka z koleżanką ) a wyjściowy to pomoc Rodzicom...
    • scarlett74 Re: skowronek w weekend 27.04.22, 16:47
      A może któraś jakieś konstruktywne rady http://emots.yetihehe.com/1/prosi.gif , bo na razie samo wodolejstwo...
      • lumeria Re: skowronek w weekend 27.04.22, 16:58
        Bo nie ma konstruktywnego rozwiązania.
        • scarlett74 Re: skowronek w weekend 27.04.22, 17:01
          Tak też mi się wydaje, ale może ktoś coś podpowie...
          • lumeria Re: skowronek w weekend 27.04.22, 17:06
            Ciesz się, ze łatwo się przestawiłaś na skowronstwo. Bo ja jako sowa nie jestem w stanie funkcjonować nijak. Punkt 22:00 mózg mi sie wyłącza i koniec. Nogi wyskakują z łózka same o 4-5 rano obojętnie czy poszłam spać o 22 czy o 2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka