Dodaj do ulubionych

Prowadnice teleskopowe do piekarnika

04.05.22, 22:10
Chcę kupić piekarnik parowy. W pakiecie mają być prowadnice teleskopowe na 1 poziom. Czy mogę je zaczepić do dowolnego poziomu w piekarniku czy jest to narzucone? Ponieważ wielokrotnie miałam poparzone ręce z powodu sięgania do piekarnika, chcę dokupić takie teleskopowe prowadnice jeszcze na dwa dodatkowe poziomy.
Tylko nie wiem czym one się różnią poza ceną.
www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/electrolux-eob7s31z.bhtml
www.euro.com.pl/wyposazenie-do-piekarnikow-i-kuchni/electrolux-tr1lfstv.bhtml
www.euro.com.pl/wyposazenie-do-piekarnikow-i-kuchni/electrolux-tr2lv-2-poziomy.bhtml
Nie mogę znaleźć w necie informacji na ten temat.
Może macie i używacie, więc proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 04.05.22, 22:54
      Ja mam amicę, i tam mogę wypiąć prowadnice i dać tam, gdzie potrzebuję.
      • remontowa Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 04.05.22, 23:02
        Wolałabym nie wypinać i mieć je na stałe na trzech poziomach. Czasami mogłabym piec równocześnie np. na 2 i 4.
        • alpepe Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 04.05.22, 23:04
          Je się zaczepia, chyba ci się tak nie zmieszczą na trzech poziomach, najlepiej sprawdź w sklepie.
        • hummorek Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 04.05.22, 23:05
          Ja dokupiłam i mam właśnie na kilku poziomach, bo też wypinanie mnie nie urządzało.
          • grey_delphinum Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 04.05.22, 23:24
            Do kupiłaś teleskopy?

Podaj proszę namiar, bo zagaoilidmy się i córka ma piekarnik bez tych prowadnic, a jednak są bardzo wygodne.
            • hummorek Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 00:11
              Tak wink Ja mam Amice i zamawialam na ich stronie.
      • mava1 Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 12:58
        >Ja mam amicę, i tam mogę wypiąć prowadnice i dać tam, gdzie potrzebuję.

też mam amicę, wieloletnią, i tam są 3 poziomy, z 3 prowadnicami. Samych prowadnic nie można wypinać bo są na stałe przymocowane do stelaża a ta do boków. Odkręcam kiedy chcę je wrzucic do zmywarki, raz na jakis czas.
        I to jest rozsądne rozwiązanie bo np. co zrobisz jak pieczesz na 2-3 poziomach jednoczesnie?
        Osobiscie poszukałabym piekarnika, który ma prowadnice na każdym poziomie a nie "wypinane".
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 04.05.22, 23:22
      A teraz się zdziwiłam, mam 12 letni piekarnik elektrolux i teleskopy mam na każdym z 3 poziomów.
      Bardzo wygodne to jest.
      • remontowa Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 04.05.22, 23:30
        Tylko ja nie wiem które kupić. Czym te zalinkowane przeze mnie prowadnice różnią sie od siebie oprócz ceny.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 04.05.22, 23:49
          Nazwą i ceną ;P
          Moze iloscią, ze te TR2LV 2 to na 2 poziomy.
          Proponuje zadzwonic jutro i się spytać.
      • panna.nasturcja Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 04:19
        Mój ma 22 lata, tez ma prowadnice na każdym poziomie, myślałam, ze to norma.
    • bo1 Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 08:06
      Mój electrolux ma prowadnice na 2 poziomach i szyny, po których jeżdżą są przykręcone śrubkami do tego rusztowania po bokach piekarnika. Wyobrażam sobie, choć może się mylę, że dodanie prowadnic do gotowego urządzenia byłoby bardzo niewygodne. Moje rusztowanie nie ma nawierconych wolnych dziurek pod śrubki (tak na wszelki wypadek). Myślę, że lepiej jest kupić piekarnik od razu z taką liczbą prowadnic, jaka Ci pasuje. Wybrałaś dość drogi model, więc chyba coś znajdziesz w takiej kwocie. Sądzę, że w razie czego lepiej zrezygnować np. z obsługi dotykowej na rzecz funkcji faktycznie przydatnej w trakcie pieczenia. Prowadnice teleskopowe są bardzo potrzebne.
    • primula.alpicola Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 08:19
      Szukaj takiego z prowadnicami na trzech poziomach. Komu by się chciało je przekładać?
      • never.surrender7 Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 08:51
        Problem polega na tym, że obecnie 90% piekarników na rynku ma li i jedynie jedną prowadnicę! Czemu osobiście nie mogę się nadziwić, bo prowadnica na każdym poziomie to olbrzymia wygoda i kiedy 10 lat temu kupowałam piekarnik takie rozwiązanie (3 prowadnice) było normą, teraz jest świętym Graalemwink
        Ostatnio sąsiadka szukała nowego piekarnika i mówiła, że bodaj tylko Amica ma więcej niż jedną prowadnicę fabrycznie...
    • evee1 Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 08:28
      Przyznam szczerze, że te prowadnice nie bardzo mi pasują. Niedawno kupiliśmy nowy piekarnika Boscha, z prowadnicami właśnie, i nie wiem czy to taki design, ale one same wsuwają się do wnętrza piekarnika, co jest irytujące jak chcę coś wstawić do środka co wymaga trzymania dwoma rękami.
      • bassino22 Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 08:31
        Może masz nie wypoziomowany piekarnik?
        • remontowa Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 11:47
          Montaż tych prowadnic do drabinek wydaje się bezproblemowy. Wnioskuję z tych filmów poniżej, ze można je dać na dowolnie przez siebie wybrany poziom.
          www.youtube.com/watch?v=4NMyRvEF4dI
          www.youtube.com/watch?v=-feaVvxwqEc
          www.youtube.com/watch?v=tAOnCZJwNSk
          Nurtuje mnie które mam kupić. Co oznaczają te symbole i określenia 2 poziomy, 3 poziomy.
          www.euro.com.pl/wyposazenie-do-piekarnikow-i-kuchni/electrolux-tr1lfstv.bhtml
          www.euro.com.pl/wyposazenie-do-piekarnikow-i-kuchni/electrolux-tr2lv-2-poziomy.bhtml
          www.euro.com.pl/wyposazenie-do-piekarnikow-i-kuchni/electrolux-tr3lv.bhtml
          • hummorek Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 12:31
            Można, ale jednak nie jest to "klik" i już, trochę się trzeba z tym posiłować, więc ja sobie nie wyobrażam przekładania, te zaczepy są mocne i nie tak łatwo je zdjąć. No mega by było to niewygodne.
            • alpepe Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 12:36
              Nie no, ściskasz i wyjmujesz, wpychasz i jest w amice, przynajmniej w mojej. Ostatnio jeden komplet wyjęłam, bo i tak zwykle robię rzeczy pojedynczo, rzadko używam dwóch poziomów.
              • hummorek Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 12:45
                No wiem, ale to ciężko się ściska.
                • alpepe Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 13:04
                  Bo trzeba pod lekkim kątem to wypinać, wtedy nawet nie potrzeba dużo siły.
                  • hummorek Re: Prowadnice teleskopowe do piekarnika 05.05.22, 13:46
                    Dobrze wiedzieć, dzięki za podpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka