Dodaj do ulubionych

Pończochy samonośne

17.05.22, 09:26
Dziś okazało się, że mąż zamiast kilku paczek rajstop kupił pończochy samonośne, już nie miałam jak się przebrać i oto debiutuję w nich. Ogólnie byłoby nieźle gdyby nie to że ciągle się boję, że się zsuną. Zdarzyło się Wam kiedyś tak?
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 09:34
      Superowa sprawa szczególnie w letnie dni,nic się nie zsuwa,przyzwyczaisz się👍
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 09:36
      Jak rozmiar dobrze dobrany to nic się nie będzie zsuwać, ale znam to uczucie 😉 Przyzwyczaisz się.
    • alpepe Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 09:40
      Miałam dawno i nieprawda, zsuwały się, za długie nogi miałam i była za szczupła chyba. W każdym razie kupiłam wtedy na ciuchach pas do pończoch i zapinałam sobie nim te samonośne i było ok.
      • znana.jako.ggigus Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 17:00
        Jesli sie zsuwaja, to masz raczej za krotkie nogismile
        • suki-z-godzin Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 17:11
          znana.jako.ggigus napisała:

> Jesli sie zsuwaja, to masz raczej za krotkie nogismile

jakeś ty to wymyśliła? no chyba że masz na myśli nogę jak u karła.
          przeciętna noga zwęża się od uda w stronę kolana, jeśli pończocha jest za krótka, to górna część pończochy mająca opinać udo ma za duże luzy i może spadać mimo silikonu.
    • gryzelda71 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 09:42
      Tak, jak kupiłam za duże. Jak pasują trzymają się.
    • daniela34 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 09:43
      Kocham pończochy samonośne zamiast rajstop. Jedna gumka w talii mniej. Na ogół mi się nie zsuwają, ale zaliczyłam jedną przygodę. Rano, przed 8.00, wysiadłam z tramwaju i szlam na ćwiczenia ze studentami, po drodze poczułam ze jedna pończocha mi się zsuwa. Zanim doszłam do budynku była już w okolicy kolana. Pomyslalam: "Nic to, wejdę za drzwi i od razu myk, myk do toalety. Studenci pewnie czekają pod salą, sala za dwoma zakrętami korytarza. Nikt nie zauważy." Taaaaa...niestety studenci czekali na mnie pod samymi drzwiami budynku, tuż koło portierni. Odebrałam klucz do sali, wręczyłam jakiemuś studentami, kazałam im otworzyć salę i czekać na mnie, a sama zadarlam głowę i pomaszerowałam podciągnąć ponczochę.

Jak wróciłam to żeby im nic głupiego nie przyszło do głów, to zrobiła im niezapowiedziane kolokwium z kontratypów.

(...)

To z kolokwium to był żart
      • annaboleyn Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 12:31
        B. po królewsku!
        • daniela34 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 12:51
          Honi soit qui mal y pense
          • annaboleyn Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 13:03
            TAK <3
    • woman_in_love Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 09:44
      zboczeństwo
    • jdylag75 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 09:49
      Nie zdarzyło, uwielbiam,
    • nuclearwinter Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 10:19
      Mi się zdarzyło, na środku ruchliwego deptaka wink
    • alicia033 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 10:25
      extereso napisała:

> gdyby nie to że ciągle się boję, że się zsuną. Zdarzyło się Wam kiedyś tak?

Ze 3 razy, czyli zawsze, ilekroć próbowałam ich użyć. Nie wiem, w czym rzecz ale jestem całkowicie niekompatybilna z tym wynalazkiem. I nie była to kwestia złego rozmiaru ani kiepskiej firmy czy partii towaru, bo te (firmy i partie) były różne.
      • strumien_swiadomosci Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 10:35
        Same here. Próbowałam kilka razy i za każdym razem zjeżdżały.
        • alina460 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 12:07
          I u mnie podobnie. W końcu pomyślałam, że może mam za długie nogi i w złym miejscu na udzie mi się te pończochy kończą.
          • andaba Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 12:48
            Może trzeba się pocić, żeby się trzymały?
            Na tej zasadzie jak haczyki na przyssawki - trzeba je na mokro mocować smile
            • kubek0802 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 13:28
              Raczej odwrotnie. Jak się spocisz to się ześlizgną bo stracą przyczepność.
    • lilia-anna Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 10:34
      Nigdy, a nosiłam je kiedyś często.
    • kora.bez.loginu Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 11:51
      Często nosiłam i generalnie się nie zdarzało. Ale. Raz gumki musiały być już nieco sprane, wybierałam się na służbowe spotkanie i wychodząc poczułam nadmierny luz na udzie. Wezwałam koleżankę na pomoc do toalety, przybiegła z klejącą taśmą (ale bez nożyczek), obwiazałyśmy górę pończochy i w momencie gdy usiłowała na mym udzie odgryźć taśmę z rolki weszła do toalety koleżanka w wieku przedemerytalnym 😂 obeszło się bez zawału, plotek nikt nie ośmielił się mi powtarzać 😈
      Teraz noszę rzadko, bo silikon odparza mi skórę, jakoś mi się uwrażliwiła ☹️
      • daniela34 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 11:55
        😃😃😃
        Z tego typu toaletowych historii- kto nigdy nie pomagał pannie młodej w toalecie ten nie wie, co to bliskosc.
      • annaboleyn Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 12:30
        big_grin Może na skutek szoku? Kwilęęęę big_grin
    • magata.d Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 11:54
      Nie, nigdy mi się nie zdarzyło. Wolę je od rajstop. To rajstopy mi się zsuwają.
      • magata.d Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 11:55
        Oczywiście rajstopy nie zsuną się tak, żeby ktoś inny to zauważył, ale dla mnie to bardzo niewygodne.
    • annaboleyn Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 12:32
      Po kilkunastu przypadkach podobnych do tego, który opisuje Daniela, które to przypadki zniosłam znacznie mniej po królewsku, wręcz tracąc głowę, wink wink - pończochy samonośne noszę często i chętnie. Z pasem do pończoch. Zapraszam do mnie, po inne absurdalne lajfhaki, dajcie suba i łapkę w górę suspicious
      • daniela34 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 13:51
        😄 i to jest patent
        • annaboleyn Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 14:18
          Serio, kupiłam sobie kilka bardzo ładnych, miękkich, zero odznaczania się pod ubraniem. I kupuję pończochy jakie mi sie trafią, tylko żeby były takie, jak chcę - szeroka, miękka koronka, właściwy kolor i jechane smile Tak byłam skazana na takie, jakie były w sklepie, bo przecież musi być dodatkowa para w torebce. A w gorszy dzień - dwie pary wink
          • daniela34 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 16:39
            O tak, szeroka koronka musi być. A dodatkowa para w torebce to jest oczywista oczywistość smile
            • annaboleyn Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 21:22
              W pończochach cudowne jest również to, że zwykle właśnie wystarczy jedna para, bo drze się jedna pończocha, nie cały produkt wink
              No, chyba, ze jednak dwie... (chodnik, obcasy, przyklęk na oba kolana, z łupnięciem...)
      • woman_in_love Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 18:21
        pończochy samonośne noszę często i chętnie. Z pasem do pończoch.

ściema - żabki uszkadzają natychmiast silikon na manszecie (?) i go wykruszają, więc to za chwilę nie są już samonośne
    • extereso Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 13:46
      No dobrze, było bardzo dobrze. Dziś odszukam pas do pończoch i kupuję sobie pończochy. Dzięki, Wasze wpisy dodały mi odwagi przed moja chwilą próby!
      • nuclearwinter Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 17:21
        No tak, pończochy do pasa to całkiem inna jakość. Z porządnym pasem nie ma właściwie żadnego ryzyka, że coś odpadnie i się zsunie jak przy samonośnych. I lepiej wg mnie wyglądają.
    • black_magic_women Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 13:50
      Tak, zdążyłam dojść do klatki obok, a pończochy były już w kolanach.
    • jomarch Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 14:18
      Nie, nigdy mi się nie zsunęły, ogólnie dość wygodne, tylko nie nadają się na upał, odparzały mnie. Ale jak jest tak do 25 pięciu stopni i trzeba być w rajstopach (dress code) to jak najbardziej się sprawdzały w warunkach biurowych.
    • krwawy.lolo Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 16:37
      Przypomniałaś mi nauczycielkę od Polskiego, której rajstopy wystawały sponad dżinsów. Pończochy samonośne nie wystawałyby.
      • znana.jako.ggigus Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 17:02
        Ale pas od ponczoch moglby wystawac...
        Przypomniales mi moja kolezanke G. z ogolniaka. Ta wyjatkowo elegancka istota nosila tak podarte rajstopy pod spodnie, ze wlasciwie nie mialo to sensu.
    • znana.jako.ggigus Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 17:01
      Zsuwaly mi sie w najb niepasujacych miejscach i nie polecam.
      • krwawy.lolo Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 17:04
        znana.jako.ggigus napisała:

> Zsuwaly mi sie w najb niepasujacych miejscach i nie polecam.

Na nogach? To rzeczywiście niepraktyczne. Niemniej rajtuzy mogą się potencjalnie zsunąć w jescze wstydliwszych rejonach.
        • znana.jako.ggigus Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 17:07
          No masz racjesmile W miejscach typu zatloczona ulica, a wtedy nie bylam tak wyluzowana jak dzis.
      • extereso Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 17:54
        Dobrze że dziś o tym nie wiedziałam.
    • dvdva Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 18:03
      Tylko raz jak sie koronka rozciagnela
    • mgla_jedwabna Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 18:31
      Raczej piją w uda niż się zsuwają. Wolę na pasku.
    • katie3001 Re: Pończochy samonośne 17.05.22, 20:26
      Zaloz dla męża... wink ja tez lubie nosic pod spodnie jak jest chkodno bo nie uciskają brzucha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka