pasquda77 18.05.22, 13:19 Dostałam właśnie na niedobór żelaza, po jakim czasie poczułyście efekty brania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 13:20 Brałam. Nie wiem o jakie efekty pytasz, nie poczułam nic, ale badania wskazywały że działał szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 13:33 Zadyszki, męczę się szybko, rowki na paznokciach i wypadanie włosów, senność... Myślałam, że to starość, okazało się że niedobór żelaza.Mam brać dwie tabletki dziennie, ciekawa jestem kiedy mi to wszystko minie i przestanę się czuć jak własna babcia 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 13:38 Hm, niektóre z powyższych też mam/miałam, ale żelazo nie miało na to wpływu, nawet jak badania były OK. Jak jesteś pewna że to kwestia żelaza właśnie to po tym leku powinno minąć szybko, w każdym razie u mnie wyniki się szybko zmieniały. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 13:30 Poczuć to nie poczułam nic, ale wyniki były lepsze. Nie wiem po jakim czasie. Po 6 tygodniach? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 13:49 ja brałam ale jakoś spektakularnej poprawy nie kojarzę... Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 13:54 A też miałaś takie objawy niedoboru jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 21:45 Ja brałam i było mi po nim niedobrze (żołądek). Trochę mi żelazo poszło w górę, ale u mnie powodem niedoboru żelaza były obfite miesiączki. Jeżeli bierzesz żelazo to bierz z czymś kwaśnym np. witamina C lub ogórek kiszony. Żelazo wtedy lepiej się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 22:05 Biorę razem z witaminą c, u mnie przyczyną jest zapalenie żołądka... Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 22:18 pasquda77 napisała: > Biorę razem z witaminą c, u mnie przyczyną jest zapalenie żołądka... I nie boli Cię żołądek po tym żelazie bardziej? Po żelazie stolec jest czarny - wiesz o tym? A na żołądek dobre jest siemię lniane. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 22:27 Wszystko wiem 😊 Za mną dopiero dwie tabletki, póki co nie boli mnie żołądek, naczytałam się o skutkach ubocznych, więc siedzę i czekam 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
s12345s Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 22:31 pasquda77 napisała: > Wszystko wiem 😊 > Za mną dopiero dwie tabletki, póki co nie boli mnie żołądek, naczytałam się o s > kutkach ubocznych, więc siedzę i czekam 😉 Powodzenia. Jak będziesz się po tym źle czuła to niech lekarz przepisze inne żelazo. 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 22:32 Ja nie mogłam zażywać sorbiferu, miałam po nim okropne skutki uboczne, więc szybko zmieniono mi ten lek na inny, ale ogólnie na efekty zażywania żelaza trzeba trochę poczekać (kilka tygodni). Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: sorbifer durules - brałyście? 18.05.22, 22:33 Brałam, po 2 mcacb były trochę lepsze wyniki ale lepiej tolerowałam Szelazo i Tardyferon. I ja i córka bierzemy żelazo w systemie 2 mce na 1mc przerwy, naprzemiennie te dwa. Ja odczuwam różnice, moja córka ma dalej zawroty głowy, jest blada, ciągle śpiąca mimo dużo lepszych wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
kklamra Re: sorbifer durules - brałyście? 19.05.22, 08:16 Brałam. Miałam zaparcia ale to chyba norma po tym. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: sorbifer durules - brałyście? 19.05.22, 08:32 Bralam i bardzo mnie bolal zoladek. Efekty byly, ale nie jakies spektakularne. Odpowiedz Link Zgłoś
angeka2 Re: sorbifer durules - brałyście? 19.05.22, 10:48 wymiotowalam po tym i musialam brac zelazo w innej formie Odpowiedz Link Zgłoś