19.05.22, 07:33
Pytanie z gatunku mam stres. Co zrobić, gdy w dniu egzaminu ósmoklasisty dostanie migreny? Ma rzadko, najpierw pólgodzinny epizod oczny , pól obrazu zamazane, potem potworny ból głowy - idzie spać. Nie ma szans by pisac normalnie egzamin...
Obserwuj wątek
    • faustine Re: migrena 19.05.22, 07:44
      jeszcze dodam, że uczy się bardzo dobrze, więc jakieś manipulacje z jej strony nie wchodzą w grę😀
      • ichi51e Re: migrena 19.05.22, 07:46
        takie rzeczy mogą być psychosomatyczne - trudno mówić ze ktoś taki manipuluje. Po prostu może tak mieć ze mu się to łączy.
        Weź się melisy napij na migrenę nie poradzi ale przynajmniej się uspokoisz i przestaniesz stwarzać sytuacje potencjalnie pogarszające sytuacje.
    • extereso Re: migrena 19.05.22, 07:53
      A zauważyłaś jakie ma wyzwalacze? Czy przedtem mu w czymś ważnym migrena przeszkodziła? Ja cierpiałam na nią niemal 30 lat, a nigdy z ważnego egzaminu mnie nie wykluczyła- często pojawiala się tuż po. Może Twój syn też tak ma?
    • kloi0505 Re: migrena 19.05.22, 08:25
      Idź do lekarza, niech mu zapisze na wszelki wypadek lek na migrenę. Na zwykłą migrenę pomoże, na migrenę z aurą chyba nie ma lekarstwa (mnie nic nie pomaga).
      • extereso Re: migrena 19.05.22, 12:01
        Pomoże, ale gorzej się myśli
    • gorzka.gorycz Re: migrena 19.05.22, 08:33
      Lecisz do lekarza, bierzesz zwolnienie lekarskie na trzy dni i pisze czerwcu.
    • magrathh Re: migrena 19.05.22, 08:50
      Na pocieszenie - migrena najczęściej pojawia się PO ustąpieniu długotrwałego stresu, więc jeżeli dostanie, to pewnie dopiero po egzaminie. Moja córka przez niemal całe studia denerwowała się, że dostanie migreny na ważnym egzaminie, i z reguły przytrafiała się jej tuż po zakończeniu sesji. Raz tylko pisała egzamin z migreną - ostatni w sesji i najprostszy, którego zupełnie się nie bała, dlatego stres odpuścił zbyt wcześnie. Pisała na wpół przytomna z bólu, ale jakimś cudem zdała, bo po fakcie nie pamiętała nawet co było na egzaminie.
      Pomyśl, czy u Twojego dziecka migrena nie pojawia się w podobnych sytuacjach, po ustąpieniu stresu czy długotrwałego napięcia.
    • quelquechose Re: migrena 19.05.22, 09:54
      Do lekarza, żeby tryptan zapisal, można łyknąć razem z przeciwbólowym. Całkiem nie pomoże, ale ból chociaż powinien zmaleć Powodzenia!
    • andaba Re: migrena 19.05.22, 12:06
      Jedyne, co mogę poradzić z obserwacji u siebie, a czego da się uniknąć - niech nie je czekolady dzień przed.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka