Dodaj do ulubionych

Mammotomia

28.05.22, 17:19
mam mieć aż trzy takie biopsje, nie wiem czego się spodziewać. Boli to czy można jakoś przeżyć. Jestem na świeżo, dopiero po pierwszej wizycie u onkologa. Dopisał mnie pilnie na NFZ , rozpoznanie birads 0…czyli nic nie wiadomo.
Obserwuj wątek
    • wkrotceznikne Re: Mammotomia 28.05.22, 18:29
      Spokojnie, dasz radę. Miałam dwa razy, zabieg jest w znieczuleniu miejscowym, chyba to podanie znieczulenia to najsłabsza część. Poza tym trwa krótko, nie boli, to nowoczesna metoda.Po zabiegu, jak puści znieczulenie trochę ciągnie i boli, ale bez przesady.
      • nena20 Re: Mammotomia 28.05.22, 19:02
        Byle podczas zabiegu nie bolałosad znieczulenie przeżyje. Dziękuję.
    • suki-z-godzin Re: Mammotomia 28.05.22, 19:08
      Mialam we wtorek!
      Sam zabieg nie bolal, potem szczypalo ze dwa dni, ale bez przesady, bralam paracetamol.

W czwartek chcialam pobiegac ale bolalo.
      Dzis jeszcze bym nie robila pompek ale w poniedzialek chyba wroce do treningow ramion i klaty wink

Jeden guzek - wszystko trwalo 20 minut (od wejscia do gabinetu do wyjscia z kliniki).

Glowa do gory!
      • nena20 Re: Mammotomia 28.05.22, 19:12
        Dzięki ale i tak panikuje 🤷 onkolog a raczej chirurg onkolog miły i cierpliwy, choć tyle dobrego w tej sytuacji.
        Trzymam kciuki za wynik.
        • suki-z-godzin Re: Mammotomia 28.05.22, 19:15
          U mnie juz niby wiadomo na 100%, wczesniej mialam biopsje cienkoiglowa. Brodawczak bez zmian rakowych, malenki, wykryty na profilaktyce, usuniety na wszelki wypadek zeby mu cos nie odbilo.

Trzymam kciuki za Twoje!
          • nena20 Re: Mammotomia 28.05.22, 19:21
            Ja mam włókniaka to też wiadomo bo 13 lat temu była biopsja cienkoiglowa i zmiana nic nie urosła. Jednak druga zmiana ma 1 cm,.torbiel ze zmianą na brzegu, nie wiadomo co to jest, onkolog sugerował właśnie brodawczaka. Trzecia zmiana 3 mm nie wiadomo co to jest. Co za los z tymi cyckamisad
            • suki-z-godzin Re: Mammotomia 28.05.22, 19:40
              A bo to czlowiek pojdzie do lekarza to zaraz mu cos znajda wink
            • suki-z-godzin Re: Mammotomia 30.05.22, 14:52
              Właśnie dzwonili, ze przebadali gada i niczego złego w nim nie znaleźli. Czego i Tobie z całego serca życzę.
              • nena20 Re: Mammotomia 30.05.22, 15:32
                Suuuper.
    • larix_decidua77 Re: Mammotomia 30.05.22, 16:12
      Nie ma się czego bać ale jeśli robisz cokolwiek fizycznego w pracy (chociażby przenosisz segregatory) to warto wziąć kilka dnj zwolnienia później.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka