Dodaj do ulubionych

Pytanie dziennikarza do Igi Świątek

04.06.22, 19:13
Dzisiejsza konferencja prasowa Igi po wygranym turnieju.
Jedno z pytań skierowane do Igi (cytat nie dosłowny):
"Jaki ma pani wizerunek poza kortem, np. na imprezach? Czy stosuje pani makijaż? Wielu sportowców spędza wiele godzin w celu poprawy swojego wizerunku, a pani wydaje się stawiać na naturalność."
Mina Igi - bezcenna.
Jej odpowiedź:
"Wydaje mi się, że po prostu nie potrzebuję makijażu."
Sztos.
Obserwuj wątek
    • rb_111222333 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 20:20
      Haha, dobre Zgasiła go
      • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:10
        BTW, jakim trzeba być imbecylem, aby osobę, która właśnie osiągnęła taki sukces w światowej klasy turnieju, pytać o kwestie dbania o urodę?
        • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:15
          Z zachowaniem właściwych proporcji (gdzie mi do Igi): dawno, dawno temu, zostałam laureatką olimpiady ogólnopolskiej i dostałam stypendium ministra. W skali kraju to pikuś, ale jak na nasze niewielkie miasto to było nawet coś. Do szkoły przybyła dziennikarka lokalnej gazety, żeby zrobić ze mną wywiad. I zgadnij o co zapytała 😅
          • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:23
            Również o makijaż? 😳
            • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:28
              A jakże. Pomijając już, czy wypada, to nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co to obchodziło czytelników (gazeta lokalna typu: Dziennik Polski, Gazeta Krakowska, Trybuna Śląska itp.), czy jakaś 19-latka się maluje i jak.
              • sweterwkrate Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:23
                Dobre.
                Może mają takie pytanie zastępcze jak im się temat skończy 😄
              • woman_in_love Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:25
                no nie nie, kogo obchodzą pierdy typu olimpiada, akurat nas najbardziej interesuje:

1) jaki nosisz makijaż na co dzień?
                2) po co robisz te paskudne dżemy?
                3) co cię skłoniło do bycia bezdzietną la..?
                4) czy masz doświadczenia seksualne z elgiebetami?
                5) ...
                • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:28
                  1) różny
                  2) bo lubię
                  3) życie
                  4) nie wiem
                  5) ///
                  • woman_in_love Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:46
                    6) gdyby przyszedł szatan i dał ci wybór: zostaniesz jego adwokatką, albo zginie twa matka, to co zrobisz?
                    • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:50
                      A po co miałby mi dawać jakiś wybór, skoro już jestem jego pełnomocniczką tu na ziemi?
                      • woman_in_love Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:54
                        aaa... ok

7) czy uważasz że to słuszne, że Pluton pozbawiono statusu planety?
                        • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:02
                          7) słusznie
                          • borsuczyca.klusek Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:04
                            #biednypluton
                            • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:06
                              #aleszczęśliwiuczniowie
                              #jednaplanetamniejdonauki
                          • woman_in_love Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:05
                            8) gdyby toczyła się rozprawa Kaja Godek vs ja, to gdybyś musiała wybierać, to kogo byś zdecydowała się bronić?
                            • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:07
                              8) sędziego, który by was zadusił
                              • woman_in_love Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:09
                                big_grin dobre

9) gdybyś została zgwałcona przez nieznanych sprawców i zaszła cudownie w ciążę, to zabijesz to Maleństwo, czy urodzisz?
                                • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:13
                                  9) nie widzę powodów, aby w tej konwencji rozmawiać na temat zgwałcenia
                            • arkanna Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:11
                              Wiadomo kogo
                  • mika_p Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:53
                    Proszę się nie wymigiwać od odpowiedzi. "Bo lubię" to jest pytanie o przyczynę, a "po co" to pytanie o cel. Dwa różne końce.
                    • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 08:13
                      Celem jest komsumpcja
                      • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 08:14
                        koNsumpcja

Spaaaać
    • bene_gesserit Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:22
      Przedziwne.

Żadnego ze światowej klasy sportowców w kilkadziesiąt godzin po wygraniu Czegoś Wielkiego nikt nie spytałby o to, czy trefi brodę albo czy używa pianki czy żelu do włosów. Upupianie kobiet trwa.
    • ga-ti Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:25
      Dobrze powiedziała, dzielna dziewczyna!
    • kkalipso Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:43
      Na każde pytanie odpowiadała z pewnością siebie, odważnie. Zmieniła się niesamowicie na plus....+++++
    • kurt.wallander Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:43
      Myślałam, że się przesłyszałam, gdy padło to pytanie. Bardzo niestosowne. A Iga ładnie odpowiedziała smile
    • tanebo001 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:48
      Iga nie załapała jeszcze najważniejszego - w całym tym cyrku zwanym sportem zawodowym chodzi o kasę. A prawdziwa kasa jest z reklam. A reklamodawcy będą liczyć właśnie na to że Iga będzie ten makijaż stosować...
      • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:57
        > Iga nie załapała jeszcze najważniejszego - w całym tym cyrku zwanym sportem zawodowym chodzi o kasę.

Ja myślę, że Iga jak najbardziej jest tego świadoma. I może m.in. dlatego nie chce się w ten trend wpisywać.
        • tanebo001 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:22
          Jasne! Latami trenowała wydając fortunę tylko po to żebyś to oglądać.
          • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:25
            Sugerujesz, że teraz nie zarabia? I że nie zdoła zarabiać więcej, jeżeli nie zrobi makijażu?
            • tanebo001 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:35
              Sugeruję że nie ma podpisanego kontraktu reklamowego.
              • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:38
                PZU (główny sponsor zawodniczki), Rolex, Tecnifibre i Asics (partner techniczny, w którego strojach Polka gra mecze). Tenisistka z Raszyna jest także ambasadorką reklamową marki smartfonów Xiaomi.
                • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:41
                  Aha, dane sprzed paru dni- po roku kontraktu z PZU wypracowała dla firmy 42 mln tzw.ekwiwalentu reklamowego
                  • tanebo001 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:42
                    Ale nie są to marki kosmetyczne
                    • daniela34 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:46
                      No i co w związku z tym? Jedni lubią mieć kontrakt z producentem szamponu przeciwłupieżowego (Lewandowski), inni -butów (Krychowiak) a jeszcze inne nie chcą reklamować szminek. Sugerujesz, że wiesz lepiej niż team zawodowców? Którą gwiazdę sportu masz pod swoją opieką, zdradź nam.
                    • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:08
                      Aha, czyli milionowe kontrakty reklamowe oferują kobietom wyłącznie firmy kosmetyczne??? 😄😄😄
      • droch Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:10
        2,3 melona w zielonych papierach też nie wygląda źle...
        • tanebo001 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:20
          A jeszcze lepiej wyglądaj 23 miliony $
      • runny.babbit Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:29
        Oczywiście, jako mężczyzna poczułeś się w obowiązku uświadomić mistrzynię o co naprawdę chodzi w jej dziedzinie zawodowej.
        • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:02
          Jesteś dzbanem
          • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 23:09
            Sorry, źle mi się podpięło, to miało być oczywiście do tanebo.
    • ichi51e Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:54
      kiedyś był zbiór "najlepszych pytan" Britney Spears chyba wygrała w cuglach. Za nią Taylor Swift. Rece opadaly
      • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 21:58
        Podasz jakieś przykłady?
        • ichi51e Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:34
          o tu np. stary zboczeniec pytający 17 w temacie "o którym wszyscy mówią..."

notorycznie ja pytali czy już straciła dziewictwo itd www.insider.com/britney-spears-worst-interviews-sexist-questions-comments-moments-videos?amp
    • woman_in_love Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:17
      Dzielna dziewczyna. Mi by się od razu wymskło "że co kurwa?" i cały wywiad by poszedł w pizdu.
      • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 04.06.22, 22:27
        To była konferencja prasowa, nie wywiad przeprowadzony przez jednego dziennikarza.
    • bywalec.hoteli Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 01:30
      Coco może za dużo spędziła czasu na malowaniu pazurków i tu w finale zong 😂😂😂
      • apallosa Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 01:46
        Iga jest tak młodziutka i tak atrakcyjna dziewczyna,że jej makijaż ( szczególnie na korcie) potrzebny jest jak rybie rower 😆
        Kiedy w kontrakcie reklamowym będzie miała zapis dotyczący makijażu czy wyglądu, to wtedy insza inszość...
        Jako zem paproć cmentarna 🥰to pamiętam jeszcze czasy,kiedy to durna wychowawczyni w liceum za umalowane usta czy rzęsy potrafiła zrobić sajgon😮Zaś sama miala na twarzy tapetę grubości chyba centymetra i do tego głębokie dość zmarszczki. Natomiast kiedy już bez makijażowo skończyłam liceum, ,,złośliwość " losu sprawiła,że w trymiga musiałam się sztuki tej nauczyć ,coby w pracy zacnie wyglądać. Ze skutkiem.... przeróżnym,ale na ogół niezłym.
        Także pani Iga ma na makijaże dużo czasu a pieniędzy tyle,że daj Boziu każdemu. Życzę jej wszystkiego ,co najlepsze🤩!!!
        • bistian Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 08:26
          apallosa napisał:

> Iga jest tak młodziutka i tak atrakcyjna dziewczyna,że jej makijaż ( szczegó
          > lnie na korcie) potrzebny jest jak rybie rower 😆

Tak, mogła spokojnie odpowiedzieć, że ma dopiero 20 lat.
          Ale oni wszyscy wyglądają dobrze, siostra tak samo, ojciec również. Pewnie żyją zdrowo i jest efekt.
          • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 09:34
            Ja myślę, że oprócz zdrowego trybu życia o takim wyglądzie decydują dobre geny.
      • maslova Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 09:33
        Tak, tak, to przez te pazurki jako 18-latka dotarła "tylko" do półfinału.... 🙄 Ty jesteś naprawdę ograniczony....
    • fornita111 Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 09:17
      Juz widze, jak ktos Lewego pyta czy sie poza boiskiem maluje uncertain Nawet mnie to nie bawi, tylko wurwia.
      • apallosa Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 14:51
        Czort bierz makijaż,ale ciekawam,ile zawodowym sportowcom schodzi takiego np. filtra na twarz?
        Nabiega się taka po korcie często w upałach nieludzkich, a przecież buziak i ciało musi być nasmarowane filtrami...chyba,że nie musi....
        Pamiętam, jak lat temu bardzo dużo mieszkałam w rejonie Morza Śródziemnego - ile mi wtedy filtrów schodziło, to o ja Cię 😱... Przez sezon toby się chyba dobry antałek uzbierał...ale nigdy,przenigdy nie miałam poparzonej twarzy czy ciała.
    • martini.n Re: Pytanie dziennikarza do Igi Świątek 05.06.22, 16:45
      Ciekawa jestem, który to dziennikarz taki "mądry".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka