beata985 05.06.22, 10:49 Zrobiłam... Ale dla mnie za słodkie. I teraz...Czy mogę tam dodać sok z cytryny, limonki? Zagotować go czy tak pi prostu wcisnąć, czy może wymieszać z alko i dopiero dodać? Moc ma tylko słodkie jak ulepek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leosia-wspaniala Re: Limoncello 05.06.22, 11:01 Bo limoncello jest słodkie jak ulepek Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Limoncello 05.06.22, 11:20 leosia-wspaniala napisał(a): > Bo limoncello jest słodkie jak ulepek No to co zrobić? Ja nie chcę takiego słodkiego likieru...😫 dolać soku z cytryny lub limonki? Nie zaszkodzi chyba niczemu? Żeby nie zepsuć... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Limoncello 05.06.22, 11:03 Z limonka to jest limecello a nie limoncello Likiery z natury rzeczy sa obrzydliwie słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Limoncello 05.06.22, 12:57 Ale chcesz dodac lime i bedzie limolimoncello costam Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Limoncello 05.06.22, 14:29 Albo dodam limonke albo cytryny...jeszcze nie wiem...narazie jest limoncello Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Limoncello 05.06.22, 11:23 Na lato jak znalazł spritz limoncello. Nie jest za słodki i bardzo orzeźwiający. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Limoncello 05.06.22, 11:25 A dobra...teraz z innego przepisu wyczytałam że skórki zalewają razem z sokiem...No szkoda że wcześniej tego nie znalazłam...Ale mam jeszcze spirytus to zaleje teraz sam sok i polączę... Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Limoncello 05.06.22, 13:10 Włosi w życiu nie zalewają soku z cytryny spirytusem!!!! Tylko skórki cieniutko obrane! Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Limoncello 05.06.22, 14:27 Nie zalalam soku tylko skórki, i na pewno nie zalewa się spirytusem czystym jak już. Ja potrzebuje to zakwasic bo dla mnie to jest za słodkie...Nie będzie to pewnie typowe limoncello Ale może chociaż da się wypić Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Limoncello 05.06.22, 14:48 Skórki dają tę goryczkę. Możesz to zostawić i robić sobie szprycery z wodą gazowaną i białym winem. Idealne na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Limoncello 05.06.22, 15:09 primula.alpicola napisała: > Skórki dają tę goryczkę. > Możesz to zostawić i robić sobie szprycery z wodą gazowaną i białym winem. Idea > lne na lato. O...fajny pomy6...zostawię trochę...dzięki 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Limoncello 05.06.22, 12:41 Moje nigdy nie jest jak ulepek- dodaje zawsze połowę cukru. Spróbuj włożyć butelkę do zamrażarki i pić toto zmrożone z dodatkiem kostki badz dwóch lodu- powinno troche pomóc. Pomysl miałabym taki, zeby jeszcze raz nastawić alko z cytrynami i to co już masz rozcieńczyć dodatkowym limoncello. Odpowiedz Link Zgłoś
maghdalena33 Re: Limoncello 05.06.22, 17:06 Dokładnie, wsadź do zamrażarki. Schłodzone tylko w lodówce jest za słodkie. Po min. 2 godzinach w zamrażarce da się wypić. Jest całkiem Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Limoncello 05.06.22, 14:32 Ja robiłam z tego fotokulinarnie.pl/przepisy/limoncello A tu jeszcze jeden prostepesto.pl/limoncello-wloski-likier-cytrynowy/ Odpowiedz Link Zgłoś
k.messi Re: Limoncello 05.06.22, 20:46 Proszę uważać na ten alkohol! Jest zdradliwy. Moja siostra po słusznej ilości limoncello dokonała bardzo nietrafionego zakupu nieruchomości 😂 Co prawda teraz jest gdzie robić grilla, no ale... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Limoncello 05.06.22, 22:39 Na szczęście nie mam tyle kasy 😂 Ale dzięki za ostrzeżenie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś