Dodaj do ulubionych

Upiorna myśl

21.08.22, 07:31
Siedzieć na Wiejskiej. Czyli co Tusk miał na myśli?

Osobiście uważam, polski sejm to jest dno i kilo mułu. Obrzydzenie by mnie brało na samą myśl aby tam "siedzieć". Moim zdaniem to właśnie miał na myśli - tych przekrzykujących się nawzajem koszmarnych ludzi.

A co myśli ematka?
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Upiorna myśl 21.08.22, 07:39
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,28812320,dziennikarka-zabrala-glos-po-lowach-tuska-w-jej-programie-rozmawialismy.html#do_w=57&do_v=391&do_st=RS&do_sid=750&do_a=750&s=BoxOpLink
      • joana012 Re: Upiorna myśl 21.08.22, 07:41
        Upiorna jest myśl że opcja Tusk vs Kaczyński na jednej sali mają tworzyć prawo dla kraju. Nic z tego dobrego nie wyjdzie obawiam się
        • sueellen Re: Upiorna myśl 21.08.22, 07:48
          Upiorna jest myśl, że jedynymi liderami (nie tylko w Polsce) są dziadki.. prawda jest taka, że krajem powinni rządzić 50latkowie. Doświadczeni, ale jeszcze w pełni sił. A tu 70-80latkowie (nawiązuje do Bidena). Od dawna wiadomo że starzy przywódcy są słabi.
          • joana012 Re: Upiorna myśl 21.08.22, 07:56
            sueellen napisała:

> Upiorna jest myśl, że jedynymi liderami (nie tylko w Polsce) są dziadki.. prawd
            > a jest taka, że krajem powinni rządzić 50latkowie. Doświadczeni, ale jeszcze w
            > pełni sił. A tu 70-80latkowie (nawiązuje do Bidena). Od dawna wiadomo że starzy
            > przywódcy są słabi.

Zgadzam się, mentalność 70 plus nie nadąża za zmieniającym się, technologicznym światem. Chcieliby aby było jak dawniej, nie mają kontaktu z młodszymi pokoleniami
          • mava1 Re: Upiorna myśl 21.08.22, 10:04
            > Od dawna wiadomo że starzy przywódcy są słabi.

a to nigdy nie słyszałaś o "radzie starców/starszych"?
            Przecież to nie wyłącznie "dziadkowie" rządzą, mają doradców, współpracowników, ekspertów w danej dziedzinie. U nas, dla przykładu, całą robotę odwalają wiceministrowie a nie, wyłącznie polityczni, ministrowie. Choc akurat przy obecnym rządzie, to wszystko i tak musi być zgodne z linia partyjną...
            Osobiscie wolę "starego" Tuska niż "młodego" Misiewicza.
            I raczej ciężko jest odmówić np. Tuskowi braku kontaktu z nowymi technologiami czy braku znajomosci świata.
            • sueellen Re: Upiorna myśl 23.08.22, 12:16
              Zgodzę się, że z wiekiem stajemy się dojrzalsi emocjonalnie, lepiej rozwiązujemy problemy tej natury, podchodzimy bardziej praktycznie do rozwiązania problemów emocjonalnych
              . To się ceni. Ale w pewnym momencie zaczynamy odrywać się od rzeczywistości. Zmieniają się czasy, wartości i styl życia. Starsi ludzie często nie akceptują tych zmian.
          • stavros2002 Re: Upiorna myśl 21.08.22, 10:47
            Np. Boris Johnson big_grin

sueellen napisała:

> Upiorna jest myśl, że jedynymi liderami (nie tylko w Polsce) są dziadki.. prawd
            > a jest taka, że krajem powinni rządzić 50latkowie. Doświadczeni, ale jeszcze w
            > pełni sił. A tu 70-80latkowie (nawiązuje do Bidena). Od dawna wiadomo że starzy
            > przywódcy są słabi.
      • sueellen Re: Upiorna myśl 21.08.22, 07:44
        No to się nie pomyliłam. Z resztą nietrudno sobie wyobrazić dlaczego ktoś, kto lata spędził na zachodzie może mieć ciarki na myśl powrotu do polskiej polityki.
        • mava1 Re: Upiorna myśl 21.08.22, 10:07
          zresztą nie trudno wyobrazić sobie, że "tusku" nie chce wysłuchiwać chamskich odzywek psa terleckiego czy "pouczeń" elki.
    • sandy_cheeks Re: Upiorna myśl 21.08.22, 07:46
      Też bym w tym bagnie z chamskimi knurami nie chciała pracować. Mi się wydaje, że on by wolał stołek prezydenta i biuro na Krakowskim Przedmeściu, nie na Wiejskiej 😊
    • odnawialna Re: Upiorna myśl 21.08.22, 10:09
      Ja się zastanawiam, czego innego można się doszukać w tej rozmowie? że co niby Tusk miał na myśli?
      Nienawidzę Polski i Polaków, nienawidzę polityki i dlatego wróciłem do Polski z Brukseli, jeżdżę po Polsce i bawię się w politykę?
      • sueellen Re: Upiorna myśl 23.08.22, 12:17
        No TVP tak to interpretuje z tego co zauważyłam 😅
      • paskudek1 Re: Upiorna myśl 23.08.22, 12:18
        No przecież oczywiste jest że taki przekaz chcą nam dać pisowcy. Tusk nienawidzi Polski, nie to co oni, w pocie czoła ofiarnie pracujący w polskim Sejmie dla dobra Polaków
    • langsam Re: Upiorna myśl 21.08.22, 10:34
      Z zgadzam się.
      W dodatku poziom jedzie w dół, za to poziom chamstwa, agresji, partyjniactw rośnie że aż miło. Dodatkowo, jeżeli ktoś pamięta dawniejsze kadencje to ten zjazd staje się jeszcze bardziej kontrastowy.
    • argentea Re: Upiorna myśl 23.08.22, 11:52
      I to jeszcze siedzieć koło Mejzy. Masakra.
      • pepsi.only Re: Upiorna myśl 23.08.22, 12:29
        dokładnie! ja nie mogę na tą łajzę patrzeć!
    • pepsi.only Re: Upiorna myśl 23.08.22, 12:28
      Ja tam NIEDZIWIĘ SIĘ, ŻE TAK POWIEDZIAŁ!!!
      Iść do sejmu i przez cały dzień widzieć kątem oka terleckiego, łajzę, czarnka, lichocką (tą od fucka!) czy innych, na których wprost patrzeć się nie da ...
      brrry...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka